Gönderen Konu: acil yardım termostat  (Okunma sayısı 7852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
acil yardım termostat
« : Nisan 26, 2010, 21:48:41 »
herkese selamlar 2000 corolla 4a fe aracım var aracım su eksiltmeye başladı ustaya götürdüm ( adı usta ) radyötör tıkayıcı attı tabi suyunu sık sık kontrol ederek binmeye devam ettimm  10 gün önce conta yaktım  sanayide bi usatay bıraktım mecburen yoksa motorun gider dediler   neyse yapıldı. sorun ise  termostatının  kapalı kalmış olması  yenisini aldık taktık bu gün baktım aracta sorun kalörfer ısıtmıyor var ısıtmıyor hemen termostatı açtırdım ustaya oda kapalı kalımış. inş. tekrar conta yanmamıştır .şu an termostat takılı değil. sebebi ne olabilir termostat neden kaplı iken arıza yapar bunun dışında müşürler devir daim fan herşey çalışıyor  conta yine yanmışmıdır.ustatlardan yardım. rica ediyorum .
İNANMADAN EVVEL TESPİT İLE BİR DENE
KENDİN TECRÜBE ETMEDEN BU TAMAM DEME

Toyota Club Türkiye

acil yardım termostat
« : Nisan 26, 2010, 21:48:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: acil yardım termostat
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2010, 22:06:13 »
hakan bey, ilk termostadın faili o radyatör tıkayıcı. sonraki termostad niye açmamış bilemiyorum. contaya gelince formda bu konuda çok mesaj var. sadece şunu söyleyim conta yanmışsa mutlaka biyerde problem olur.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 26, 2010, 22:10:45 »
sağolun murat bey umarım en iyi ve uygun çözümü buluruz .ama kafama takılan suyu neden eksiltmeye başladı biz daha sonra attık o tıkayıcıyı yoksa termostat baştan mı arızalı idi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 26, 2010, 22:17:58 »
termostad arızasından su eksiltmez araba, gevşek bağlantılar veya delinmiş hortumlar sebep olur eksilmeye. motor sıcakken, sıcak metalin hemen yanından sızma varsa yoğun buharlaşma olacağından sızdırma gözle görünemeyebilir. arabanızı park ederken kuru ve düz zeminleri seçin, su, yağ, hidrolik vb. sızıntı varsa sabah kalktığınızda arabanın altında akıntıyı mutlaka görürsünüz.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Starlet GT Turbo
  • Araç: Starlet
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Nisan 26, 2010, 23:07:58 »
bugun benimde başıma geldi. Radyatorumu değiştirmeyi düşünüyordum fakat aluminyum almak istediğimden ingiltereden getirecektim. Parayı göndermek üzere bankara giderken radyator patladı.. Aksilik ! çektim kenara ağır ağır 2-3 km ötedeki radyatorcume götürdüm. Cuva nın durumunu tam bilmiyorum ama yanmış olsaydı ne gibi belirtileri olurdu ?
||||  Got Boost ?  ||||  No More V-TEC !  ||||

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 26, 2010, 23:14:27 »
benim arabada radyatör üst kazanının kenarında antifiriz görüyodum sık sık, ustanın biri üst kazanı söküp silikonlayalım dedi,başka biri radyatör tıkayıcı atalım dedi, bir diğeri radyatör adam olmaz sök at yenisini tak dedi. burada okuduklarımla ve sadık ustanın tavsiyesiyle radyatör kapağını değiştirdim. radyatör sağlammış, mutlu oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 27, 2010, 08:14:17 »
  Geçmiş olsun Hakan ve Sercan.
 Açıkçası sisteme detaylı bakmak lazım bence. Devirdaimde de sorunlu olabilir, sistemde kaçakda. Radyatör fanı devreye giriyormu?
 Conta problemlerinde contanın sorunlu bölgesine göre değişik şekillerde etki verir.  Soğutma suyuna yağ karışabileceği gibi, sadece komşu silindirlerede kaçak olabilir. Yani baktırmak en iyisi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 27, 2010, 09:24:58 »
geçmiş olsun
"termostat takılı değil " diye yazmışsın
eğer öyle ise motor hararet yapabilir dikkat et

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 27, 2010, 09:44:07 »
termostatı mecburen çıkardım bu akşam düzce servisine gidicem inş. umarım sorunu çözerler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 27, 2010, 10:06:36 »
geçmiş olsun
"termostat takılı değil " diye yazmışsın
eğer öyle ise motor hararet yapabilir dikkat et
hararet yapacağını zannetmiyorum termostad yokken, ama motor istenen ısıya gelmeden devirdaim yapmaya başlar ki bence bu daha büyük bir sorun, motor soğuk çalışır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2010, 21:05:52 »
termostat   takıldı serviste sorun bulamadılar.radyötör suyunu kontrol ederek deneciyecez .umarım sorun çıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 28, 2010, 00:12:53 »
herkese yardımalrı için teşekkür ediyorum.hakan bey  radyötör fanı çalışıyor yağıda suyuda temiz  aracın performansıda gayet iyi servste genşçe bakmaız gerekiyor dedi.
contayı kurtardık diye dşünüyorum.şu an sıkıntı yok ama olma olasılığı yüksek
devr daym arızasını yada görevni tam yapmadığını nasıl anlarız .sonuçta yeterli ve güçlü sirkülasyon olmadığı   için kalorfer yeterince ısınmaz  motordaki su azalabilir termostat açmaz kapalı kalablr alt hortuma sıcak su akışı sağlanmaz  ve hava yapar  su kaybı olur diye düşünüyorum. bu devir daym arızası olabilirmi.yada bir yerde sızıntı var bulamıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 28, 2010, 06:54:50 »
termostatın olmadığı durumda aracınızı çok dikkatli kullanın. hararet yükselmeye başladığı an durduramazsınız ve ani yükselme olur.

kalorifer soğuk üflemesi, havanın tam alınamamış olmasından da olabilir. ya da daha kötü bir ihtimalle, radyatör tıkayıcı kullandığınızda kalorifer peteğini tıkamış olabilirsiniz.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #13 : Nisan 28, 2010, 09:01:06 »
ya da daha kötü bir ihtimalle, radyatör tıkayıcı kullandığınızda kalorifer peteğini tıkamış olabilirsiniz.
Aynı fikirdeyim.

Devirdaim sorun çıkarmaya başladığında bunu ses ile de belli edebilir, sızıntı yaparakda. Sonuçta motor sıcakken oluşan sızıntıların gözle kontrolde bulunması (sızıntının boyutuda önemli) zor olabilir. Tabi sızıntı olup olmadığıda belli değil burada.
 Araçta şu anda yaşadığınız problem tam olarak nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 28, 2010, 09:08:14 »
Alıntı
  hararet yapacağını zannetmiyorum termostad yokken, ama motor istenen ısıya gelmeden devirdaim yapmaya başlar ki bence bu daha büyük bir sorun, motor soğuk çalışır.   
toyotalarda by-pass kanallı soğutma sistemi var
bu nedenle termostatı takmazsanız motor soğuk çalışmaz aksine motor hararet yapar aklınızda olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 28, 2010, 09:20:53 »
hakan bey arabamda ki  sıkıntı suyun azalması ve termostatın görevini yapmaması kapalı kalması devirdaim pompasını  her ihtimale karşı değiştireyimmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 28, 2010, 12:02:30 »
toyotalarda by-pass kanallı soğutma sistemi var
bu nedenle termostatı takmazsanız motor soğuk çalışmaz aksine motor hararet yapar aklınızda olsun
toyota tüm kuralları yeniden yazıyor desenize, bunu bildiğim iyi oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Nisan 28, 2010, 12:17:39 »
Benim devirdaim çatlamıştı iyi ki de çatlamış bu sayede buldum zaten bu siteyi :) hatırlarsa Hakan bilir. Gelelim senin sorununa radyotör tıkayıcı attığın için kalorifer peteklerin tıkanmış durumda aynısı benim başıma geldi çünkü o yüzden soğuk hava üflüyor açılacak ama uzun zaman alacak en az bi sene beklemen lazım yada ön göğüsü söktürüp temizleteceksin tavsiye etmem 200-300 tl benden para istemişlerdi iyi ki de yaptırmamışım çünkü zamanla açıldı şuan bi sorun yok. Devirdaim arızalıysa hatırladığım kadarıyla tüplü mü aracın bilmiyorum ama bende devir göstergesi sapıtıyordu radyatöre sürekli su eklemek zorunda kalıyordum.Devirdaimin oraya dikkatli bak motor sıcakken ordan buhar çıkması lazım. Geçmiş olsun bu arada unutmadan devirdaimi değiştirirsen eğer trigyer kayışını ve diğer kayışlarıda kontrol ettir değişmesi gerekiyorsa değiştir bizzat izledim ustayı değiştirirken hepsini çıkarmak zorunda kalıyor
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Nisan 28, 2010, 15:43:12 »
  :) Hatırlıyorum Ali. :)

Hakan bey, devirdaim sağlamsa değiştirmeye hiç gerek yok. Ben sorunun muhtemel kaynağını belirtmeye, oraya yönlendirmeye çalıştım. Ali'nin yaşadıkları da sizin için örnek teşkil edebilir bence. Sonuçta aslolan, sorunun tam teşhisidir. Teşhis olmadan yapılacak müdahaleler boşuna olabilir ve bu insanın maddi manevi canını sıkar. Ama bu sıralarda gözünüz bence sürekli aracın uyarı ışıklarında ve motorunda olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2010, 21:57:35 »
ilgilenen arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.evet hakanbey teşhis çok önemli oyüzden usatalar canımız ı yakıyorlar .kalörferin  ısıtmamasının nedeni bu gün bulduk sıcak soğuk ayar düğmesi içerden kırılmış çalışmıyor soğukta kalmış :) devir dam sağlam dedler. termosatat çalışıyor fan çalışıyor. şimdilik sıkıntı yok.hakanbey inanın işn maddi boyutunu geçtim verdiği sıkıntı  yetyor moralim bozuluyor.
radyötöre koyduğumuz  su  fan devreye girdikten  sonra azalıyor sonra tekrar ekliyorum.tam kontrölü nasıl yaparım.