Gönderen Konu: acil yardım termostat  (Okunma sayısı 7853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: acil yardım termostat
« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2010, 08:34:10 »
  Suyu radyatöre mi koyuyorsunuz, ekleme kabına mı?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 29, 2010, 08:34:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #21 : Nisan 29, 2010, 09:10:23 »
radyötöre de ekleme kabınada koyuyorum.
İNANMADAN EVVEL TESPİT İLE BİR DENE
KENDİN TECRÜBE ETMEDEN BU TAMAM DEME

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #22 : Nisan 29, 2010, 16:11:56 »
  Suyu ekleme kabından eklemek daha doğru olur bence. Peki eklemeden ve aracı çalıştırdıktan sonra (bir süre geçince) ekleme kabındaki su ne kadar azalıyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Nisan 29, 2010, 23:29:33 »
hakan bey bu gün aracı denedim biraz sıkıştırdım 2 km sonra durup kontrol edeyim dedim   devirdam pompasının ordan karterin üstüne doğru  araç çalışır durumda iken su atmaya başladı sorunu bulduk dedim sevindm.araç stop ettiğimde su atmayı kesiyordu.tabi hemen devirdaimi değştirdim.devir daim pompasının üzerinde delik var ordan su atmış keçe sağlamdı. sabah tekrar konrol edicem yanlız araç sıcakkken hortumlara baktım çok fazla basınç vardı.umarım başka sorun çıkmaz.ilginize teşekürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 29, 2010, 23:37:31 »
basınç normal bence, sistem su eksilttikçe hava alır, hava alan sistemde basınç normaldir. biyerleri patlata dabilirdi. geçmiş olsun.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Nisan 29, 2010, 23:47:29 »
sğolun murat bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Nisan 30, 2010, 07:49:12 »
  Geçmiş olsun. Zamanında sorunun bulunması iyi olmuş.

Motor soğutma suyu sıcakken asla radyatör kapağını açmaya çalışmayın.!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Mayıs 03, 2010, 21:07:42 »
Murat Bey'e ve Hakan Bey'e çok teşekkür ediyorum yardımları için. Aracın sorunu çözülmüştür su eksiltme yok herşey normal .
Şimdi gelelim içimde kalanlara, sorunu (su eksiltme) kullanıcı olarak ustalara anlatıyoruz anlamaıyorlar radyötör tıkayıcı vs. ile postalıyorlar .Aracınız on numara yola devam :) ala ala nelerde biliyorlar. Derken conta haliyle yanıyor .Yolda kalıyoruz olsun deyip sineye çekip yaptırıyoruz. Ona da tamam. egzantirik milini yanlış takarlar araç dizel gibi olur onada tamam. onu da hallederiz. bu araba neden conta yakar merak eden olmaz benden başka termostat arızalı diyoruz değiştiriyoruz. o da tamm.
ama yetmez (herkes dişnden tırnağından artırıp Türkye şartlarında araba  sahibi olmaya çalışıyor. ) işmiz garanti olsun deyip paraya kıyıp servise gidiyoruz şu sorunu bulun tekrar başımız ağrımasın.canımız yanmasın, ama olmuyor düzgün  iş yapan yok .Bakıyorlar Sorun yok diyorlar.Ama bu araç su eksiltiyor kardeşim
Geriye tek birşey kalıyor ALLAHA dua etmek.
Sonuç olarak dikkatlice yapılacak incelemenin  ardından çözlecek küçücük bir sorun burala kadar gelyor.
Bu ustalara da helal olsun 1 ayda öğretmedik şey bırakmadılar... sanayide bi dükkan  da ben açıcam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 04, 2010, 10:27:51 »
Murat Bey'e ve Hakan Bey'e çok teşekkür ediyorum yardımları için. Aracın sorunu çözülmüştür su eksiltme yok herşey normal .
Şimdi gelelim içimde kalanlara, sorunu (su eksiltme) kullanıcı olarak ustalara anlatıyoruz anlamaıyorlar radyötör tıkayıcı vs. ile postalıyorlar .Aracınız on numara yola devam :) ala ala nelerde biliyorlar. Derken conta haliyle yanıyor .Yolda kalıyoruz olsun deyip sineye çekip yaptırıyoruz. Ona da tamam. egzantirik milini yanlış takarlar araç dizel gibi olur onada tamam. onu da hallederiz. bu araba neden conta yakar merak eden olmaz benden başka termostat arızalı diyoruz değiştiriyoruz. o da tamm.
ama yetmez (herkes dişnden tırnağından artırıp Türkye şartlarında araba  sahibi olmaya çalışıyor. ) işmiz garanti olsun deyip paraya kıyıp servise gidiyoruz şu sorunu bulun tekrar başımız ağrımasın.canımız yanmasın, ama olmuyor düzgün  iş yapan yok .Bakıyorlar Sorun yok diyorlar.Ama bu araç su eksiltiyor kardeşim
Geriye tek birşey kalıyor ALLAHA dua etmek.
Sonuç olarak dikkatlice yapılacak incelemenin  ardından çözlecek küçücük bir sorun burala kadar gelyor.
Bu ustalara da helal olsun 1 ayda öğretmedik şey bırakmadılar... sanayide bi dükkan  da ben açıcam :)
canın yanmış belli arkadaşım, ama sanayi böyle, arıza hakkında kendileri haricinde kimse bişey bilmiyor zannederler, bazı şeylere karşı çıkıp doğruyu söylersen ukala derler, benmiyim usta senmisin usta derler, sağlam parçaları değiştirmeye kalkarlar bir de değiştirirken "bunu değiştirirsem sorunun geçeceğini garanti edemem" derler ki sonra adamı boğazlamayalım, ama bunun yanında alnının terini yemek isteyen, dürüst ustalarımız elbette yok değil, bizim amacımız burada dürüstleri konuşup, sevdiğimiz insanları onlara yönlendirmek olmalı ki, arkadaşlarımız en az masrafla çıkabilsin sanayiden. yaşasın tct dayanışması.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...