Gönderen Konu: Rc Viper :) Nitro Rs4 Rtr3 Evo  (Okunma sayısı 4799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Rc Viper :) Nitro Rs4 Rtr3 Evo
« : Nisan 23, 2007, 09:04:40 »
arkadaşlar yeni hevesim RC Model arabalar..ilk arabam benzinli  NITRO RS4 RTR3 Evo bikaç yapışkanını söktüm  beyenmedim...şimdilik rüzgarlığın üstünü ve farlarını siyah yaptım birde araca çakar taktım  pıt pıt atıyo  

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

- Bu arada Birtane Toyota SUPRA kepi sıparişi verdim  (dış kasa yani-bilmeyenler olabilir diye açıklamak istedim)

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 23, 2007, 09:04:40 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2007, 11:40:27 »
kazasız belasız mesut abı maasallahı var.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2007, 12:36:56 »
Kardeş bunun son hızı kaç km iyi gider gibi gorunuyo motor ama.
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2007, 13:12:48 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
kazasız belasız mesut abı maasallahı var.  
[/quote]

saolasın kardeşim gene sen yaptın ilk yorumunu
 ya bi toplantı falan yapsak ben RC'mide getirim kalkış yapalım :D:D tozunu attırır ortalığın

[quote=Erdem Sarac]
Kardeş bunun son hızı kaç km iyi gider gibi gorunuyo motor ama.
[/quote]

130 KM/H   ayrıca 0'dan yüze 2.6 saniyede çıkıyo  toplantıda kaldırıcam zaten denemek isteyen olursa diye bi drag yaparız    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 23, 2007, 18:42:52 »
ben öbür forumdan supraa ordan da konuştuk araban güzel güncel bir model deee kutunun üstünde bile yazıyor 70 diye zaten altta da mil olark yazıo 45 diye şu anki stock motorla 130 fln hayal kırıklığı olur gerçek hayatta gözüne serpentler mugenler anca o kadar görüyor bayaa bi modlayınca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 23, 2007, 20:52:30 »
Alıntı yapılan: Doğan Keleş
ben öbür forumdan supraa ordan da konuştuk araban güzel güncel bir model deee kutunun üstünde bile yazıyor 70 diye zaten altta da mil olark yazıo 45 diye şu anki stock motorla 130 fln hayal kırıklığı olur gerçek hayatta gözüne serpentler mugenler anca o kadar görüyor bayaa bi modlayınca
[/quote]

Doğan ben senin kadar bilmiyorum bu olayı daha yeni başladım ama kutunun üzerinde ki yazıda dikkatimi çeken 70 +  70km üzeri anlamında değilmi o ya herneyse işte nekadar yapıyosa ben zaten sürat için almadım zevk için aldım ve drift yapmak için aldım....buarada bi drift kiti ne almalıyım bu araca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 23, 2007, 21:12:47 »
hım o 70 artı 70 ve üzeri ortama çevre şartlarına aracın ayarlarına göre biraz artabileceğinin işareti yani motorun sağlıklı tam olarak olması gereken ayarlarda ( high ve low speed vidaları) olduğunda artabilir neyse , drift olayına gelirsek rs 4 3 evo için tower'da drift kiti olabilir bir bak derim türkiye distribütörü var aslında hpi'ın fakat inanılmaz andavallar modelcilikle uzaktan yakından alakaları yok dediğim gibi tower'da rc mart'ta yada rc mushroom'da olabilir direk link veremiorum öbür taraftaki gibi link verme yasağı var mıydı bu forumda da hatılramıyorum o forumda biraz araştırırsan bir de dediğim adreslere bakarsan olabilir çünkü araban bayağı güncel bir model
ve en soon çözüm lastiklere direk pvc kaplayıp en ucuz yollu drifte geçebilirsin ama yaparsan dikkat et drift nitro motorları çok yorar elinde kalabilir motor çok zorlarsan ben söliyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 23, 2007, 22:00:57 »
Bir ihtiyaç durumunda link tabiki de verebilirsiniz.
Ama durup dururken, ortada fol( bu da ne demekse) yok yumurta yokken verirsenin yanlış anlaşılmalara neden olabilir.

Kazasız belasız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 23, 2007, 22:32:57 »
http://www.towerhobbies.com/
http://www.rcmart.com/
http://www.rc-mushroom.com/

en bilindik siteler bunlar kurcalarsan biraz bişiler çıkabilir

kesin drift diyorsan benim aklımda var 1 tane yokomo yada hpi stage D toplayacağım ae 86 kepli tabiki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2007, 09:19:12 »
hım o 70 artı 70 ve üzeri ortama çevre şartlarına aracın ayarlarına göre biraz artabileceğinin işareti yani motorun sağlıklı tam olarak olması gereken ayarlarda ( high ve low speed vidaları) olduğunda artabilir neyse , drift olayına gelirsek rs 4 3 evo için tower'da drift kiti olabilir bir bak derim türkiye distribütörü var aslında hpi'ın fakat inanılmaz andavallar modelcilikle uzaktan yakından alakaları yok dediğim gibi tower'da rc mart'ta yada rc mushroom'da olabilir direk link veremiorum öbür taraftaki gibi link verme yasağı var mıydı bu forumda da hatılramıyorum o forumda biraz araştırırsan bir de dediğim adreslere bakarsan olabilir çünkü araban bayağı güncel bir model
ve en soon çözüm lastiklere direk pvc kaplayıp en ucuz yollu drifte geçebilirsin ama yaparsan dikkat et drift nitro motorları çok yorar elinde kalabilir motor çok zorlarsan ben söliyim
[/quote]

pvc leri bende okudum dün ahtta akşam bi deneme yaptım fena değil..ama ağırlığı merkeze toplamak lazım bildiğim kadarıyla..ayrıca drift için arka çeker olması gerekmiyomu...bu arada motorumun rodajı yeni bitti...şuanlık gayet iyi...biraz zengin karışımda kullanıyorum rahatlasın diye...ama motoru elime almamak için %10 karışımlı yakıt kullanıyorum şuanda  %16 yada %20 değil  bence bu daha sağlıklı ve motoru yormuyo ne dersin

[quote=Doğan Keleş]
[url]http://www.towerhobbies.com/[/url]
[url]http://www.rcmart.com/[/url]
[url]http://www.rc-mushroom.com/[/url]

en bilindik siteler bunlar kurcalarsan biraz bişiler çıkabilir

kesin drift diyorsan benim aklımda var 1 tane yokomo yada hpi stage D toplayacağım ae 86 kepli tabiki
[/quote]

ben mustenhobiden supra kebi verdim yeni parti mallar geliyomuş içinde olucak bikaçtane supra kep dediler ama bakalım cuma mallar gelicekmiş...inşalllah kep vardır içinde yoksa tower'dan sıpariş vericem orda çok şık var bitane du bi resmini ekliyim yaaa dibimiz düşsün  :D:D  

ahandaaaa

buda ae86

[quote=Dağhan Baştuğ]
Bir ihtiyaç durumunda link tabiki de verebilirsiniz.
Ama durup dururken, ortada fol( bu da ne demekse) yok yumurta yokken verirsenin yanlış anlaşılmalara neden olabilir.

Kazasız belasız...
[/quote]

Dağhan sen benim hiçbi başlığıma yorum yapmadın hadi bakalım ya  şöyle afilli bişeyler yaz

eğer bu iki kebi bulamazsam türkiyede Nissan Silviyanın kebi var Tamiya TT-01 modeline göre 1/10 ölçekli sanırım bizim araçlara uyar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2007, 20:40:14 »
rclerde sırf arkadan itiş şase bayağı az 4 çekerlere göre bahsettiğim yokomo bu evet ama marttan bile toplasam 700 800 lirayı rahat görücek gibi o yüzden bir süre erteleme

fakir olacağına zengin olması iyi ama onun da fazlası zarar ben onnroad araçta 16 taraftarıyım ama rodajı kaçla yaptıysa o oranda devam etmende yarar var

senin araç için ölçek uyuyor ama onroad kepler 190 mm 200 mm die sınıflandırılıyor tam emin değilim ama aracın eni olması lazım bu mm ler

kep için levent'te bir hobi shop var bayağı bol çeşitli olduğunu duymuştum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 25, 2007, 09:36:27 »
rclerde sırf arkadan itiş şase bayağı az 4 çekerlere göre bahsettiğim yokomo bu evet ama marttan bile toplasam 700 800 lirayı rahat görücek gibi o yüzden bir süre erteleme

fakir olacağına zengin olması iyi ama onun da fazlası zarar ben onnroad araçta 16 taraftarıyım ama rodajı kaçla yaptıysa o oranda devam etmende yarar var

senin araç için ölçek uyuyor ama onroad kepler 190 mm 200 mm die sınıflandırılıyor tam emin değilim ama aracın eni olması lazım bu mm ler

kep için levent'te bir hobi shop var bayağı bol çeşitli olduğunu duymuştum
[/quote]

Doan 190 ve 200mm kepler konusunda haklısın benim kep boyutum 200 mm hatta dün yeni bi kep aldım boyadım bi deneme yaptım elim alışsın TOYOTA SUPRA Kepim gelince yanlış yapmiyim diye ama bu kepimde deli oldu yaaa  bayıldım

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Nisan 25, 2007, 14:11:08 »
Arkadaşlar bu konuyla bende ilgileniyorum. Özelliklede şu arazi araçları ile. 500-600 ytl ye alıyosun aracıda bunu toplamak mesele sanırım. Öyle her yiğidin harcı değil sanırım. Gerçi elektronik ve el becerisi var ama Riske girmek isitiyorum. Becerebilirmiyim diye. Araştırdım 2. el yada sıfır hazır toplanmışlarıda varmış.

* Şimdi siz kullananlara bi kaç sorum olacak. Şöyle detaylı bilgi verebilecekler varsa memnun olurum.
 * Bunların yakıtlarını nerden alıyosunuz? Ne kadar fiyatları? Bi yakıt tüpü ne kadar gidiyor?  Bilindik Türkiye içinde araçları ve yakıtları  satan bi site yada siteler varmı?
 * Bizim buralarda bulmak mesele. Hiç toplanmamış alsak toplanmasını gösteren Tükçe bi kataloğu varmı? yani rahatça toplayabilirmiyiz? Bakımlarını nasıl yapıyosunuz?

Bi yardımcı olursanız bi tane alıp oğlumla şöyle yaylara gidince beraber oynamak isitiyorum. Bi yerde bi tanesinin videosunu izlemiştim. Manyak bi şeydi. Çakıl yığınlarının üstünde nasıl gidiyor normal arazi aracı orda gezemez. Amortisörleri falan yaylanamsı süper aracın.  Bayağı güçlü ve hızlı.
 Ama arkadaşım senin bu Viper da süpermiş. Kıskandım valla. Allah bizede nasip eder inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 25, 2007, 15:50:22 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Arkadaşlar bu konuyla bende ilgileniyorum. Özelliklede şu arazi araçları ile. 500-600 ytl ye alıyosun aracıda bunu toplamak mesele sanırım. Öyle her yiğidin harcı değil sanırım. Gerçi elektronik ve el becerisi var ama Riske girmek isitiyorum. Becerebilirmiyim diye. Araştırdım 2. el yada sıfır hazır toplanmışlarıda varmış.

* Şimdi siz kullananlara bi kaç sorum olacak. Şöyle detaylı bilgi verebilecekler varsa memnun olurum.
 * Bunların yakıtlarını nerden alıyosunuz? Ne kadar fiyatları? Bi yakıt tüpü ne kadar gidiyor?  Bilindik Türkiye içinde araçları ve yakıtları  satan bi site yada siteler varmı?
 * Bizim buralarda bulmak mesele. Hiç toplanmamış alsak toplanmasını gösteren Tükçe bi kataloğu varmı? yani rahatça toplayabilirmiyiz? Bakımlarını nasıl yapıyosunuz?

Bi yardımcı olursanız bi tane alıp oğlumla şöyle yaylara gidince beraber oynamak isitiyorum. Bi yerde bi tanesinin videosunu izlemiştim. Manyak bi şeydi. Çakıl yığınlarının üstünde nasıl gidiyor normal arazi aracı orda gezemez. Amortisörleri falan yaylanamsı süper aracın.  Bayağı güçlü ve hızlı.
 Ama arkadaşım senin bu Viper da süpermiş. Kıskandım valla. Allah bizede nasip eder inşallah.
[/quote]

of-road ların fiyatları yaklaşık 1000 - 1500 YTL civarında ama ikinci el alırken bu işlerden anlayan biriyle almanı tavsiye ederim kırığını çıkıpğını kontrol etsin diye...

ikinci soruna gelince..yakıtları hobby marketlerde mevcut hatta online olarak alabilirsin ve sana kargo yaparlar...bu arada yakıtla uğraşmam diyosan elektrikli modellerdie mevcut...
1Litre yakıt 22,50 civarı bu nitro karışımını % lik oranına göre 1 - 2 YTL aşağı yukarı oynayabilir...ayrıca bir depoyla yaklaşık 10 dk kullanabilirsin..benim aracımın deposunun hacmi 75cc yani 75 gram   1 Litre yakıtla kabaca 1 litre = 1000 gram    .. 1000 gram bölü 75 gram := 13 depo diyelim 13 depo çarpı 10 dakika oda = 130 dakika yani 2saat 10 dakika kabaca...20 YTL ye 2 saat karting aracı kullanabilirmisin :D

bakım olayına gelince pek fazla zor değil  temizliği önemli...
toplanmış sıfırları mevcut bu arada ama toplanmamış alırsanda içinde ingilizcede olsa ayrıntılı bi katalog var... yeni başlıycağını göz önüne alırsak toplanmış Yani RTR (ready to ran)kullanımaya hazır bişey almanda fayda var...
ilk dikkat etmen gereken şey aracın rodajını sabırlı olup düzgün yapman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 32 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 25, 2007, 21:49:05 »
ismail abi en baştan yanıtlıyorum 500-600 ytl'ye sıfır elektrikli modeller bulabilirsin ama yeni başlayan biri rtr ( ready to run) alır elektrikli yarı toplanmış elektroniğini kendin döşeyebileceiğn modeller de mevcut fakat yine tavsiye etmem her parça hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor yani buradan varılcak sonuç senin ilk aracına sadece pil şarj etçek kadar katkın olmalı

benzinli yani nitrolu konusuna geçersek atla deve değil 600 den falan başlar nitro yakıtlı ofroadlar ama 2.el offroad biraz riskli çünkü ne kadar yıprandığını kestirmek zor illaki talmaış sıplamış oluyor ama metal yorgunluğuna dayanmış olursa araba elinde patlar o yüzden sıfır rtr nitro incelenmeli onlarda 900 1000 gibi başlangıç fiyatlarına sahipler

yakıt konusunu arkadaş cevaplamış ama rakamlar biraz daha uygunlaştıralabilir yani 1 litre almak pahalı bir olay 1 galon alındığında nitro oranına göre 3.7~3.8 litre yakıt 50 ile 70 arasında değişir trabzonda direk alabileceğiniz bir yer bilmiyorum

araç toplama işinden bahsettim yeni başlayan için akıl karı değil pek hele offroad falan toplamak gerçekten profesyonel işi kolay olmayan bir şansıman sistemi var vidasına kadar parça parça bişey 2000 parça bulut resmi yapmak gibi bişey olsa gerek

son olarak site konusuna gelince direkman www.rcpano.net girersen ordan hem 2.el hem yer yer sıfır araç ilanlarına aynı zamanda sayfanın sağnda solunda bulunan linkler yardımıyla aradığın bilgilere ulaşabilirsin diğer çok öenmli site üstteki postlarda mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 25, 2007, 23:55:06 »
Doğan cevap için teşekkürler

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2007, 11:50:58 »
Arkadaşlar cevaplarınız çok teşekkür ediyorum. İlk etapta benzinli artık nitrolu her ne yakıtlıysa anladığım kadarıyla hazır toplanmış almak en güzeli. Zaten bende öyle düşünüyodum. Ama arazi araçları daha fazla parça içerdiğinden daha dikkat edilmesi gereken araçlar sanırım.

Bu durumda sizinki gibi bi asfalt aracı ile işe başlasam çok daha iyimi olur?

Bende şarzlı arazi arçları var iki tane. Ama öyle sizin dediğiniz gibi pahalı şeyler değil.İşte toysRas dan falan alınmış araçlar 60-70 ytl lik. Tabi güç yok. 10-15 dk oyna sonra tak 6 saat şarza hesabı. Ama 40km/h lara ulaşan mercedes, supra vs. ler var 150-200 ytl civarı. Ama ben pil şarz işleri ile uğraşmak istemiyorum.

Yani yakıtlı olsun bitti depo doldur hemen devam sürmeye. Bence daha rahat. Aslında işin aslı maksat oynamak. Hobi olarak maket yapma işi değil benimki.  Ama arazi arçlarıda amma pahalıymış. üstüne bi 300 ytl daha koy bi mobilet alırsın be kardeşim. Hiç değil üstünde gezersin  

Ama bunun zevki başka tabiyki. O zaman ben sizinkiler gibi şöyle ucuz benzinli bi araç alayım. İlk etapda ne tavsiye edersiniz. Bu bi glon benzin kaç litre oluyo? yani 1 lt falan almaktansa büyük ve ekonomik bi depo al yavaş yavaş kullan.

Tekrar teşekkürler. Hatta bu konuda projelerimde var. Ufak bi arsa almak, üsütne sıfır asfalt çektirip etaplar yapmak hemen yanınada bi dükkan ve araç gerekli malzemeler yakıt vs  satıp hafta sonları yarışmalar düzenlemek gibi. Süper para getirir. Karadenizde hiç bi yerde yok. ne samsun ne trabzon nede rizede.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2007, 12:23:56 »
Mesut Senin Araç Yoksa  bu mu?

İnternette gezerken rastladım da. 715 ytl amma para haa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2007, 23:46:23 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Mesut Senin Araç Yoksa  bu mu?

İnternette gezerken rastladım da. 715 ytl amma para haa.
[/quote]

İsmail doğru benim aracın ta kendisi tanıştırayım :D
[url]http://www.turbomodel.com/urun.php?id=267[/url]

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : Nisan 27, 2007, 14:33:28 »
Nasıl geldi sana? Bu sitedenmi sipariş verdin? Nasıl geldi derken kullanıma hazır montajlı benzini pili kumandası her şeyi ile berabermi geldi? Yada nerden kaça aldın sen? Bilgi verirmisin? bana biraz.
 Nasıl gidiyo? keyiflimi oynamak?