Gönderen Konu: Bence inanilmaz fiyat  (Okunma sayısı 2345 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
Bence inanilmaz fiyat
« : Nisan 21, 2010, 21:24:36 »
arkadaslar bacanagim kisa bir bulgaria turu yapip geldi bizde 2 defa gitmistik.simdi turkiye de olmaktan uzuntu duyacagimiz fiyati acikliyorum;
2003 model bmw 3.20 d    evet dizel.
fiyat 15000 lira,
1998 bmw 3.20 d    7700 lira...
buarada benzin orada 2,10 lira,,dizelde 1,90 gibi...
kirmizi pasaportu alinca Q7 almayi dusunuyorum 30000 civari imis..
sadece 300 km otemizdeki fiyatlara bakin ya

Toyota Club Türkiye

Bence inanilmaz fiyat
« : Nisan 21, 2010, 21:24:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Bence inanilmaz fiyat
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2010, 21:31:26 »
Hocam sen Q7 al getir. devletimiz onun acısını senden çıkartır. Q7 nin yıllık vergisi, kaskosu, sigortası vs. ne kadar??? allah devletimize zeval vermesin :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2010, 21:38:41 »
Oktay, onun da caresi var,Evren'in BG vatandasligi var ise sinira yakin bir yerden bir koyluden garaj/yer kiralar, iki tane araba alir.Birisini 6 ay kullanir TR'de, digeri aylik artik 50-100 liraya kiraladigi yerde birakir. Alti ay sonunda BG'a gider, arabalari degistirir, geri donunce bir alti ay daha kullanir.Plakayi bile degistirmeye gerek yok.Bulgar plakali kullanir.

Bu arabalarin calinti olma ihtimali var, haberleri takip edenler bilir.Bulgaristan mafyanin cok etkin oldugu bir ulke, organize hirsizlik yoluyla devletin de isin icinde oldugu bir sistem var.Bati Avrupa'dan araba calinip Bulgaristan'a (hatta Yunanistan'a...bir iki sene once ciddi haber olmustu) getiriliyor, kayit altina aliniyor ve satiliyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2010, 21:46:53 »
Ahmet abi kira falan alengirli işler bunlar. senin yazından şunu çıkardım kendimce git paşa paşa ötv ni öde tr den al arabanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2010, 21:51:22 »
:D Oktay, bu dedigim sekilde araba kullananlar vardir buyuk ihtimalle.Vergide adalet olmadikca millet baska yollar ariyor dogal olarak.Sinira yakin bir yerde evi olan olabilir, kiraya falan luzum da yok.Kaskoyu da oradan alir.TR ile tek bagi benzin masrafi olur.Her depo bittiginde BG'a gidilmesi pek pratik degil :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2010, 21:54:30 »
Ben de Bulgaristan'da yatırım yapan bir tanıdığımdan aynı şeyleri duymuştum. "Bu sene kar biraz fazla çıktı. Bir 300 SEL alacağım" demişti  :wacko: Fiyatını söylemedi ama Türkiye'ye göre çok komik olduğunu söylemişti.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2010, 22:11:00 »
çaremiz şu bacanağımda da crolla var o 33 e rahat saar bende yarisimi 29 a versem..
o bi bmw ben bi bmw 6 ay sonra ordaki köyümüze ziyarete sonra da herhangi bi şehirde birbirimize araçları satmaya..plakada değişiyor o zaman....70 şer lirada ceza veririz türk ten çıkarken hatta bi 100 ük atar üstü kalsın bile derim :=))
aynen dediğimiz gibi bu vergi adaletsizliği oldukça daha çok çareler üretmek zorundayız...
bulgar da mafia çok etkin gerçekten.hatta kaçak işler çok fazla.ölmüş kişilerin kırmızı pasaportlarını sizin üstünüze geçirebiliyorlar.
biz risk almamak için evlilik yolu ile normal bekleme süresini kullanıyoruz:=))
AHH HHHaaAHHHH   kim derdi ki bir osmanlı torunu TÜRK vatandaşı bulgar vatandaşı olmak isteyecek ve buna sevinecek hatta bundan burada yaşadığından daha büyük avantajlar elde edecek....
daha yarisimin taksiti bitmedi BMW alacağımda yok aslında ama fiyat görmek isteyenler mobile.bg sitesine girip hayran kalabilirler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2010, 22:32:23 »
Evren hocam sen 3.20 dizeli al olmadı biz burda onu change yaparız :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2010, 22:43:40 »
:=)))
ahh ahh keşke ya...en az 6 ay daha beklemek zorundayım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2010, 00:06:37 »
Pasaport, vatandaslik formalite, onemli olan insanin kendisini nasil hissettigi, Evren.Utanilacak bir tarafi yok, bir kolaylik getiriyorsa tabii ki alacaksin.Gonul isterdi ki buna gerek kalmasin, bu aranmasin.Olmuyor oyle de.Boyle maddi kolaylik getirmesinden baska oy hakki da veriyor.Baska bir ulkenin yonetiminde soz sahibi yapiyor ikinci vatandaslik. Hele hele Bulgaristan'da hukumeti belirliyor.

Devletimiz, yurtdisinda yasayan cift vatandasligi olanlari vergisiz araba getirme haklarindan mahrum birakmis.Hatta esim Turk asilli olmadigi halde onu da bu haktan mahrum birakmis.Turkiye ile, bir Turk ile hic bir ilgisi olmayan birisi rahatlikla getirebiliyor.Yani yurtdisinda yasayanlar da ayni vergiye tabiiler, bir avantajlari yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2010, 00:22:38 »
arkadaslar bacanagim kisa bir bulgaria turu yapip geldi bizde 2 defa gitmistik.simdi turkiye de olmaktan uzuntu duyacagimiz fiyati acikliyorum;
2003 model bmw 3.20 d    evet dizel.
fiyat 15000 lira,
1998 bmw 3.20 d    7700 lira...
buarada benzin orada 2,10 lira,,dizelde 1,90 gibi...
kirmizi pasaportu alinca Q7 almayi dusunuyorum 30000 civari imis..
sadece 300 km otemizdeki fiyatlara bakin ya

Enver bey boş hayallere kapılmayın lütfen, ben bulgaristan doğumluyum ve kırmızı pasaportum var, hatta avrupa birliği vatandaşlığımda var ama ben getirtemiyorum varın gerisini siz düşünün, yok öyle bi olay devlet tamamen yasakladı bu durumu, eskiden çok getiren olduğu için TR deki satışları çok etkiledi ve devletimiz para kazanmak için yasakladı araç getirtmeyi, ha şöyle geliyor TR plaka  gümrük vergisi trafiğe çıkış izni alırsanız nerdeyse getirdiğiniz araç parası kadar  tutar ozaman getirtebilirsiniz işte

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2010, 00:24:55 »
çaremiz şu bacanağımda da crolla var o 33 e rahat saar bende yarisimi 29 a versem..
o bi bmw ben bi bmw 6 ay sonra ordaki köyümüze ziyarete sonra da herhangi bi şehirde birbirimize araçları satmaya..plakada değişiyor o zaman....70 şer lirada ceza veririz türk ten çıkarken hatta bi 100 ük atar üstü kalsın bile derim :=))
aynen dediğimiz gibi bu vergi adaletsizliği oldukça daha çok çareler üretmek zorundayız...
bulgar da mafia çok etkin gerçekten.hatta kaçak işler çok fazla.ölmüş kişilerin kırmızı pasaportlarını sizin üstünüze geçirebiliyorlar.
biz risk almamak için evlilik yolu ile normal bekleme süresini kullanıyoruz:=))
AHH HHHaaAHHHH   kim derdi ki bir osmanlı torunu TÜRK vatandaşı bulgar vatandaşı olmak isteyecek ve buna sevinecek hatta bundan burada yaşadığından daha büyük avantajlar elde edecek....
daha yarisimin taksiti bitmedi BMW alacağımda yok aslında ama fiyat görmek isteyenler mobile.bg sitesine girip hayran kalabilirler..

yazdıklarınıza gülüyorum Evren bey, kimden aldınız bu bilgileri acaba :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2010, 00:43:58 »
bizde gülerek aramızda konuşuoruz aslında ama bi ufak bilgi daha aldık mesut bey sizde onu düşünün,şirket kurarak şirket arabsı olarak göstermeyi planladık..şirket kurmak çok basit...zaten bi ayakkabıcı planımız vardı başkası yaptı..bizde fason bi şirket kurup normal vergimizi oraya ödeyelim gibi düşüncemizde mevcut..
TR plaka ve çıkış izni ile uğraşılmaz bizim köyde bg plakalar var onlara da danışıyorum laf arasında...
bir söylenende şu 6 ay burda olur çıkarkende ceza yersin diyolar ama ceza devede kulak kalır bence...
sizde bi araştırın mesut bey belki bizi kandırıyolardır...
forumdan bi arkadaşınız kurtarmış olursunuz ona gülmek yerine...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2010, 00:45:44 »
en kötüsü orda alıp orda kullanmayı düşünüyoruz...bi süre yaşanablir orda..bahardan bahara yazla beraber güzel olur burgaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2010, 01:23:59 »
Ceza niye var ki? 6 ay Turkiye'de kullanma imkani var diye biliyorum.Ama bua rac 6 ay da disarida kalmak zorunda.Onun icin iki tane olacak, donusumlu olarak kullanilacak.Biri BG'da birakilacak, biri TR'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2010, 01:58:44 »
Ama yurtdışından aldığınız arabadan çok zarar edersiniz , insanlar genellikle şunu hesaplamaz;
Diyelim ki 30.000lira paranız var
eğer bulgaristandan bir araç alırsanız o aracı bulgaristanda beş yıl sonra 15.000 liraya anca satarsınız.
Ama Türkiyeden bir araç alırsanız o aracı beş yıl sonra türkiyede 25.000 liraya satarsınız.
Sonuç olarak eğer yurtdışından araba aldığınızda 10.000lira fazla zarar ediyorsanız.
o 10.000lirayıda paranızın üstüne katıp türkiyeden aynı aracı alabilirsiniz.
Biz bunu almanyadaki kuzenimle çok tartıştık , gerçekten sonuç 2+2 kadar açık ve net.
çünkü ülkemizde arabanın ölüsü bile para ediyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2010, 22:12:07 »
evet bu da doğru aslında böyle bir konu açtığım iyi olmuş ben çok bilgli değilim hatta bilgilerime gülüp geçilebilir..söylediğim çoğu şeyde hayal aslında ama olsun.
kötü olan şey ordaki fiyatlarla burdakiler gibi dursada orda da 0 arabalar burdan pahalı aslında...
ama ikinci eldeki fiyatlar insana cennet hissi veriyor:=)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 23, 2010, 04:59:23 »
Enver bey boş hayallere kapılmayın lütfen, ben bulgaristan doğumluyum ve kırmızı pasaportum var, hatta avrupa birliği vatandaşlığımda var ama ben getirtemiyorum varın gerisini siz düşünün, yok öyle bi olay devlet tamamen yasakladı bu durumu, eskiden çok getiren olduğu için TR deki satışları çok etkiledi ve devletimiz para kazanmak için yasakladı araç getirtmeyi, ha şöyle geliyor TR plaka  gümrük vergisi trafiğe çıkış izni alırsanız nerdeyse getirdiğiniz araç parası kadar  tutar ozaman getirtebilirsiniz işte
..bundan 3-4 ay öncesine kadar otomatik vites 2.0 CDX 2000 model opel vektra yı 3000 levaya alıp gayet rahat bir şekilde (gümrük memuru ile ilgili ufak tefek sorunlar dışında) geçirdik.Ahmet abinin de dediği gibi 6 aylık bir şart koşulu olduğunu biliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #18 : Nisan 23, 2010, 05:42:22 »
bütün burda yazılanları okudum hem gülümsedim hem düşündüm..
Şöyle bir hayal kuralım arkadaşlar.. 
küçük bir köyde yaşıyoruz, 100 kişiyiz, bu köy bizim ülkemiz olsun. Yolunu yapacağız, elektrik direkleri dikeceğiz, su boruları döşeyeceğiz, kanalizasyon yapacağız, aramızda para toplayarak yapacağız bu işleri, herkes verecekki  para toplansın. Sonra bazımız fabrika kuracak oraya, daha çok para kazanacak, ondan biraz daha fazla vergi alacağız çünkü çevreyi kirletecek, zengin oldup araba sahibi olanlardan ayrıca vergi alacağız, çünkü yolları onlar kullanacak diye yapıyoruz..  vs vs..  uzatmayayım  örnekleri

en ufak birşey olunca da bizim vatandaş tv kameralarına atılarak "nerede bu devlet "  diye bağırır..

devlet kim arkadaşlar?
sen, ben, o, biz hepimiz..

sen verirsen devlet var
sen ben hepimiz verirsek  devlet güçlü olur

devletin tarlası yok ki banknot yetiştirmiyor...

istemeye yüzümüz ve hakkımız olması için  önce vermemiz lazım.

Toplum olarak hep devlete ne kadar az verirsek, ne kadar kaçırırsak kendimizi akıllı, mutlu ve zengin sanıyoruz.

Önemli olan devletin güçlü ve zengin olmasıdır.

Devlet fakir sen zenginsen zenginliğin çok sürmez..
Devlet Zengin sen zenginsen ideal olanı budur..
Devlet zengin sen fakirsen , yine korkma devlet fakirliğini azaltır senin..

Bütün ortadoğu,Balkanlar ve Avrupanın  en zengin en güçlü devleti olması gereken Türkiye,  acaba neden bu kadar sıkıntılı, vatandaşları olan bizler neden bu kadar mutsuzuz, sebebi bu..

Çocuklarımızn gelecekte mutlu olması için,

Vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu ile hareket edelim.Kaçırdığımız her 1 kuruşun haram lokma olacağını da unutmayalım..
OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 23, 2010, 09:20:15 »
Geçenlerde yazmıştım abi yine yazayım.

Babam servis şoförü'dür. Aylık ortalama 4.000 TL Altur'a fatura keser ( geçenlerde bu miktarı 2000 olarak yazmıştım şimdi işleri yolu ve işi arttı ). Bunun 700 TL'si muhasebe masrafları ve diğer vergiler. 100-200 TL'si aylık bakım. 2.500 TL'ye yakın bir miktarı mazot, kalanıda cep harçlığıdır.

senelik hesabını yapacak olursak, => 2.500*12 = 30.000 TL eder. Peki bana mazotta konulan vergi oranını söyleyebilirmisin?

Ben söyliyeyim, yanılmıyorsam %69  :o  >:(

Peki ne anlama geliyor %69?

100TL      mazotun      69 TL'si vergi ise
30.000 TL      mazotun      X  TL'si vergiye gider...

=> X = 69 x 30.000 / 100
=> X = 20.700 TL :o

Evet yalnış okumadınız, senede tam 20.700 TL devlete havadan bedavadan vergi olarak gidiyor.
Peki tanıdığınız doktor, avukat vb. serbest meslek erbabı ne kadar vergi ödüyor? Ben size söyliyeyim, en kralı senede 3,500 TL vergi öder.

Şimdi sorarım size, Hak mıdır? Adalet midir? Devlet bu mudur?

HARAM ZIKKIM OLSUN VERDİĞİM HER VERGİNİN HER KURUŞU.....