Gönderen Konu: Bence inanilmaz fiyat  (Okunma sayısı 2387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Bence inanilmaz fiyat
« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2010, 09:38:19 »
Osman Bey, biraz duygusal tepki vermişsiniz, olaya şu açıdan bakmanızda fayda var. Verginin, toplum vicdanını sızlatmaması açısından esas olarak sadece ve sadece gelir üzerinden alınması gerekir. Harcamalar üzerinden alınan ve dolaylı vergi olarak nitelendirdiğimiz (buna KDV'yi de ilave edebiliriz) her türlü vergi tüketicilerde adaletsizlik duygusu oluşturur. Nasıl oluşturmasın ki, ayda 1.500 TL maaş alan bir memur da araba alırken, akaryakıt alırken, sigarasını tüttürürken, telefon ile konuşurken aynı vergiyi veriyor, milyoner de aynı vergiyi veriyor. Üstelik memurun gelir vergisi daha maaşını almadan peşin olarak kesilirken, milyonlarla lira serveti olan biri eğer gelir beyan etmezse bir kurş bile vergi ödemiyor. Yanlış anlaşılmasın, servet üzerinden vergi alınsın demiyorum, yapılması gereken ciddi ve tavizsiz bir sistem oluşturup, gerekirse oranları da düşürmek suretiyle vergiyi tabana yaymaktır. Bunu yapmadan, günde birer paket sigara içen gariban ile milyonerden aynı vergiyi alıp bütçeyi denkleştirmey çalışırsanız, insanları bu tür arayışlara yönlendirmiş olursunuz.
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 23, 2010, 09:38:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 23, 2010, 10:41:48 »
Kesinlikle katılıyorum. Her ne kadar neo klasikçiler-yeni keynesyenciler Milli gelirin yükselmesi için gelir değil harcamalar ve lüks tüketim malları üzerinden vergi alınsın desede, türkiyede lüks tüketim malları ekmek su haricinde herşeyi kapsadığı için sadece gelir üzerinden alınmalı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 23, 2010, 11:37:14 »
bütün burda yazılanları okudum hem gülümsedim hem düşündüm...
Haklısınız
ama sizin düşünceniz çok toz pembe
Ben bu sosyal mesajı , buradaki herkesin verebileceğine inanıyorum
Ama bizim yakındığımız bu değil
Siz veya Maddi durumunuz hakkında hiçbir bilgim yok ama
'Orta sınıf bir otomobil alabilmek için
sabah 6dan akşam 10a kadar dershanelerde çalışan bir öğretmenin
1yıl otomobil parasını ödüyorsa
2yıl boyunca vergi ve bununla beraber artan kredi faizini ödeyerek
sadece orta sınıf bir otomobile sahip olmaya çalışması
Üstüne üstlük (lpg için) bide kredi haricinde kenara para koymaya çalışması ne demektir bilirmisiniz?
En vatansever adamın bile akli dengesini bozacak şekilde bir stresle yaşıyoruz biz.
Bu ülkede hayat hiç adil değil...
İsyanımız vergiye değil , daha iyi yaşamamız için alınan vergilerden dolayı yaşayamamaya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Nisan 23, 2010, 17:38:53 »
evet üstteki mesajları okudum zaman kaybı olmaması içiçn alıntı yapmayayım ama 6 ay sınırlaması harici bi problem olmadığını biliyordum ama gebze li osman bey di galiba kırmızı pasaportuna rağmen getiremediğini söyledi bazen sınırdaki memurlarlada problem olabiliyor.zaten rüşvet vermeden bulgara yolunuz açık olmaz.birde cezası varsa da getirilen arabanın yanında hiç bişi...
diğer osman beyin dediği gibi devlet fakir olursa kimsenin zengiliği para etmez ama bakın dünya dinamikleri artık bireyi daha önemli kılmakta yani pek desteklemesemde milliyetçilik devletçilik yerine birey ben nasıl yaşarımı kovalıor çünkü sınır komşusunun olanaklarını görüyor.dünya küçk internet TV vs...herkesten adaletli vergi alımını bu formda istemeyen yoktur tabi. ama ben o son cümlelerdeki gibi zavallı bir düşüncenin içindeyim o da şu evet benden vergi alınmasın ben vergimi kaçırayım.iş yeri açarsamda bu böyle olacak.özel ders veriyorum az da olsa burdan da devlete 0 lira vergi veriyorum.
çünkü bu devlet beni benim paramla okuttu hatta 200 kşilik sınıfta okuttu öss ye soktu hala atamamı yapmadı.kpss ye girip bide para veriyorum bunlara..
evet malesef devletin başındakiler benim için bu sıfatını taşımakta..ama yasaklı üyemiz oğuz abi kadar da haram etmiyorum .verilenler hizmete kullanılıyorsa helal..bunların adamlarına gidiyorsa ki kamyonla gidiyor allah CC çocuk larından çıkarsın diyecek kadar da öfke ile haram ediyorum.
şimdi ana konuya geri dönelim bekar varsa bulgaristan vatandaşı ile evlenmek isteyen:=)))bizim köyde çevremiz geniştir
sonra forumca geçip oraya ucuza arabaları alırız.devletede vergimizi el hareketleri ile belirtir ve 6 ay bineriz 6 sonrada gider birbirimize satar bi 6 ay daha bineriz:=))))))
işin birazdda eğlencesinde olalım.
ömür gerçekten çok kısa bişiler için kavga etmeye değmeyecek..hükümetler değişecek kaçınılmaz son bu illaki değişecek
birileri hep gelip bizi yiyicek..o yüzden kasmaya gerek yok ..
fırsatım var bulgar vatandaşı oluyorum çok ta işime gelmesse bu ülkede yaşamam  severim ama terkederim..
hayat bir daha alime geçmeyecek kadar kıymetli iyi yaşarsam 60 ımda keşke demem..
sizleri üzmek ya da kışkırtmak için fiyatları yazmadım burdan güzel konular açılır h

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 23, 2010, 17:39:33 »
açılır halimizi görüp fikir sahibi oluruz diye bu konuyu açtım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #25 : Nisan 23, 2010, 17:46:44 »
 :alkis:   Bizler vatanımızı canımızdan çok seviyoruz.Bu vatanı yaşatmayacak hale getirenler utansın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Nisan 23, 2010, 17:47:20 »
nasıl alkış yaparım hala öğrenemedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 23, 2010, 20:43:15 »
  Önizleme bölümüne gir, orada ikonlar karşına çıkar Evren.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 23, 2010, 20:44:24 »
bakıyorum bi alkış yapak için :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 24, 2010, 02:03:26 »
bütün burda yazılanları okudum hem gülümsedim hem düşündüm..
Şöyle bir hayal kuralım arkadaşlar.. 
küçük bir köyde yaşıyoruz, 100 kişiyiz, bu köy bizim ülkemiz olsun. Yolunu yapacağız, elektrik direkleri dikeceğiz, su boruları döşeyeceğiz, kanalizasyon yapacağız, aramızda para toplayarak yapacağız bu işleri, herkes verecekki  para toplansın. Sonra bazımız fabrika kuracak oraya, daha çok para kazanacak, ondan biraz daha fazla vergi alacağız çünkü çevreyi kirletecek, zengin oldup araba sahibi olanlardan ayrıca vergi alacağız, çünkü yolları onlar kullanacak diye yapıyoruz..  vs vs..  uzatmayayım  örnekleri

en ufak birşey olunca da bizim vatandaş tv kameralarına atılarak "nerede bu devlet "  diye bağırır..

devlet kim arkadaşlar?
sen, ben, o, biz hepimiz..

sen verirsen devlet var
sen ben hepimiz verirsek  devlet güçlü olur

devletin tarlası yok ki banknot yetiştirmiyor...

istemeye yüzümüz ve hakkımız olması için  önce vermemiz lazım.

Toplum olarak hep devlete ne kadar az verirsek, ne kadar kaçırırsak kendimizi akıllı, mutlu ve zengin sanıyoruz.

Önemli olan devletin güçlü ve zengin olmasıdır.

Devlet fakir sen zenginsen zenginliğin çok sürmez..
Devlet Zengin sen zenginsen ideal olanı budur..
Devlet zengin sen fakirsen , yine korkma devlet fakirliğini azaltır senin..

Bütün ortadoğu,Balkanlar ve Avrupanın  en zengin en güçlü devleti olması gereken Türkiye,  acaba neden bu kadar sıkıntılı, vatandaşları olan bizler neden bu kadar mutsuzuz, sebebi bu..

Çocuklarımızn gelecekte mutlu olması için,

Vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu ile hareket edelim.Kaçırdığımız her 1 kuruşun haram lokma olacağını da unutmayalım..
..Osman abi konu başlığının içeriği ile,vergi kaçakçılığı arasında nasıl olduda bir bağ kurabildiniz anlayamadım.
genel olarak çok hoş sözler etmişsiniz.bu ülkede yaşıyan ve ülkesini (gerçekten) seven insanların düşüncelerine tercuman olmuşsunuz.
ama burda bahsetmiş olduğumuz kanun dışı bir konu değil,olamazda zaten.
bu güzel düşüncelerinizi yazmanıza neden olan şeyi merak ettim doğrusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 24, 2010, 02:38:08 »
Osman Bey, biraz duygusal tepki vermişsiniz, olaya şu açıdan bakmanızda fayda var. Verginin, toplum vicdanını sızlatmaması açısından esas olarak sadece ve sadece gelir üzerinden alınması gerekir. Harcamalar üzerinden alınan ve dolaylı vergi olarak nitelendirdiğimiz (buna KDV'yi de ilave edebiliriz) her türlü vergi tüketicilerde adaletsizlik duygusu oluşturur. Nasıl oluşturmasın ki, ayda 1.500 TL maaş alan bir memur da araba alırken, akaryakıt alırken, sigarasını tüttürürken, telefon ile konuşurken aynı vergiyi veriyor, milyoner de aynı vergiyi veriyor. Üstelik memurun gelir vergisi daha maaşını almadan peşin olarak kesilirken, milyonlarla lira serveti olan biri eğer gelir beyan etmezse bir kurş bile vergi ödemiyor. Yanlış anlaşılmasın, servet üzerinden vergi alınsın demiyorum, yapılması gereken ciddi ve tavizsiz bir sistem oluşturup, gerekirse oranları da düşürmek suretiyle vergiyi tabana yaymaktır. Bunu yapmadan, günde birer paket sigara içen gariban ile milyonerden aynı vergiyi alıp bütçeyi denkleştirmey çalışırsanız, insanları bu tür arayışlara yönlendirmiş olursunuz.

+1 
Aynen katiliyorum.Suray'in dedigi gibi vergi kacirma tavsiyesi yok burada.Ozel bir vergiye muhatap olmamak icin yasalar cercevesinde baska bir yol aramak var.

Kisiler zengin olmadan, devletler zengin olamaz.Halki fakir hicbir zengin devlet yok dunya uzerinde.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 24, 2010, 02:41:50 »
alllkışşş :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #32 : Nisan 26, 2010, 02:39:39 »
HARAM ZIKKIM OLSUN VERDİĞİM HER VERGİNİN HER KURUŞU.....

yazık yazık  bu söze ne demeli bilmiyorum..

o verginin bir kaç kuruşu belki bir iki öksüz yetimin boğazından geçti

haram mı edeceğiz şimdi verdiklerimizi..

papaza kız oruçu boz
olurmu ya böyle ?

vergisini vermiyor diye  doktora dişçiye iş adamına kız
devlete verdiğin üç kuruşu haram et...

oldumu yani şimdi...

OG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 26, 2010, 02:53:41 »

Hakki bey, kimseyi suçlamak için değildi yazdıklarım ama eğer öyle anlaşıldıysa önce özür dileyeyim sonra da şunu belirteyim.

vergi konusundaki düşüncelerinize katılıyorum, tamamına..
ben de bir memurum, sabit gelirli biriyim..

benim söylemek istediğim şu
bizler, bu toplumu oluşturan bireyler olarak
önce kendimiz sorumluluklarımızı doğru kavarayacağız,
içinde yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımızı bileceğiz
bunları namuslu ve dürüstçe yerine getireceğiz..
Çocuklarımızı da böyle yetiştireceğiz ki
toplumda  dürüst ve namuslu insanların sayısı artsın

Yani önce biz kendi kapımızın önünü temiz tutacağız
OG