0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bütün burda yazılanları okudum hem gülümsedim hem düşündüm...
bütün burda yazılanları okudum hem gülümsedim hem düşündüm.. Şöyle bir hayal kuralım arkadaşlar.. küçük bir köyde yaşıyoruz, 100 kişiyiz, bu köy bizim ülkemiz olsun. Yolunu yapacağız, elektrik direkleri dikeceğiz, su boruları döşeyeceğiz, kanalizasyon yapacağız, aramızda para toplayarak yapacağız bu işleri, herkes verecekki para toplansın. Sonra bazımız fabrika kuracak oraya, daha çok para kazanacak, ondan biraz daha fazla vergi alacağız çünkü çevreyi kirletecek, zengin oldup araba sahibi olanlardan ayrıca vergi alacağız, çünkü yolları onlar kullanacak diye yapıyoruz.. vs vs.. uzatmayayım örneklerien ufak birşey olunca da bizim vatandaş tv kameralarına atılarak "nerede bu devlet " diye bağırır..devlet kim arkadaşlar?sen, ben, o, biz hepimiz..sen verirsen devlet varsen ben hepimiz verirsek devlet güçlü olurdevletin tarlası yok ki banknot yetiştirmiyor...istemeye yüzümüz ve hakkımız olması için önce vermemiz lazım.Toplum olarak hep devlete ne kadar az verirsek, ne kadar kaçırırsak kendimizi akıllı, mutlu ve zengin sanıyoruz. Önemli olan devletin güçlü ve zengin olmasıdır.Devlet fakir sen zenginsen zenginliğin çok sürmez..Devlet Zengin sen zenginsen ideal olanı budur..Devlet zengin sen fakirsen , yine korkma devlet fakirliğini azaltır senin..Bütün ortadoğu,Balkanlar ve Avrupanın en zengin en güçlü devleti olması gereken Türkiye, acaba neden bu kadar sıkıntılı, vatandaşları olan bizler neden bu kadar mutsuzuz, sebebi bu..Çocuklarımızn gelecekte mutlu olması için,Vatandaşlık bilinci ve sorumluluğu ile hareket edelim.Kaçırdığımız her 1 kuruşun haram lokma olacağını da unutmayalım..
Osman Bey, biraz duygusal tepki vermişsiniz, olaya şu açıdan bakmanızda fayda var. Verginin, toplum vicdanını sızlatmaması açısından esas olarak sadece ve sadece gelir üzerinden alınması gerekir. Harcamalar üzerinden alınan ve dolaylı vergi olarak nitelendirdiğimiz (buna KDV'yi de ilave edebiliriz) her türlü vergi tüketicilerde adaletsizlik duygusu oluşturur. Nasıl oluşturmasın ki, ayda 1.500 TL maaş alan bir memur da araba alırken, akaryakıt alırken, sigarasını tüttürürken, telefon ile konuşurken aynı vergiyi veriyor, milyoner de aynı vergiyi veriyor. Üstelik memurun gelir vergisi daha maaşını almadan peşin olarak kesilirken, milyonlarla lira serveti olan biri eğer gelir beyan etmezse bir kurş bile vergi ödemiyor. Yanlış anlaşılmasın, servet üzerinden vergi alınsın demiyorum, yapılması gereken ciddi ve tavizsiz bir sistem oluşturup, gerekirse oranları da düşürmek suretiyle vergiyi tabana yaymaktır. Bunu yapmadan, günde birer paket sigara içen gariban ile milyonerden aynı vergiyi alıp bütçeyi denkleştirmey çalışırsanız, insanları bu tür arayışlara yönlendirmiş olursunuz.