Gönderen Konu: Performans Min. Titreme Ses Max  (Okunma sayısı 4114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Performans Min. Titreme Ses Max
« : Nisan 20, 2010, 15:21:22 »
SA.Abiler pazar günü yeni lastikleri denemek için aracı aldım ve kalkış duruşları terst ederken çok canımı sıkan bir problem olduğunu farkettim :) Aracın hızlanmasından ataklığından eser yok bütün devirlerde resmen ölü araç...0-100 hızlanması rahat 14-15 saniyeye kadar çıkmış.Ekstradan motor her devirse titreme ve gürültü yapıyor.Durup rolantide baktım sanki contaları atacak gibi sallanıyor motor...Problem ne olabilir çözümü nedir sizde araç 50.000e gelmek üzere Benzinli 1.6 sol yakıt olarak 95 oktan kullanıyoruz...

Toyota Club Türkiye

Performans Min. Titreme Ses Max
« : Nisan 20, 2010, 15:21:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Performans Min. Titreme Ses Max
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2010, 16:06:58 »
Silindirlerden biri ateşleme yapmıyor olabilir. Eğer biraz elektrikten anlıyorsanız bir ölçü aleti ile distrübütörden bujilere giden kabloların iletkenliklerini teker teker ölçerek kontrol etmekle işe başlayabilirsiniz. Kabloların sağlam olduklarına eminseniz distribütörde veya daha iyi ihtimalle bujilerin birinde bir problem olabilir. Başka da aklıma bir şey gelmiyor. Tecrübesi olan arkadaşlar olabilir, onlarında cevaplarını bekleyin, öyle bir şeyler yapın.

Kazasız belasız günler dilerim.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2010, 21:17:10 »
banada buji sorunu gibi geldi.buji kablosunuda kontrol etmek gerek
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2010, 23:53:24 »
ateşlemeyi kontrol etmenin çok kolay bir yöntemi var. motor çalışırken buji kablolarını sırayla çekin ve yerine takın. yalnız çok dikkatli olun çünkü orada elektroşok cihazı gibi gerilim var. eğer buji kablolarının birini çekince motorun çalışması değişmiyorsa, yani daha kötü olmuyorsa veya stop etmiyorsa o buji, buji kablosu veya bobin arızalı anlamına gelir. o kabloyu alıp motor bloğunun köşesine doğru yaklaştırırsanız yaklaşık 3-5 cm mesafeden kuvvetli ark varsa bobin ve kablo sağlam demektir, bujiyi değiştirip devam.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2010, 07:49:11 »
Ben de diğer arkadaşlar gibi sorunun ateşleme sisteminden kaynaklandığını düşünüyorum. Daha önce bujileri değiştirmediyseniz, değişim vakti gelmiş olabilir
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2010, 08:20:56 »
buji değişimi, hava filtresi değişimi, hava akışmetre temizliği ve yeni aldığınız lastikler orjinal ebatlarda mı? bir de benzin alırken birkaç depo üstüste depoya enjektör temizleyici de koydurun. bunların azar azar da olsa etkisi vardır.  inşallah eski performansınıza kavuşursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2010, 10:22:03 »
 Hava akış ölçer ve gaz kelebek gövdesinin temizliği yeterli olacaktır diye düşünüyorum Arda kardeş... Öncelikle bu işlemleri yaptır. Eğer devam ederse bujilerden başlayarak ateşleme sistemine yoğunlaşman gerekebilir...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 22, 2010, 14:24:38 »
Ateşleme sistemini kendim kontrol edecek ekipmanım yok malesef olsa yapardım elektrik ve mekanikten anlıyorum...Araç 45.000 de ve daha hiçbir parçası değişmedi yağ filtresi ve yağ hariç artık dökülmeye başladı...Lastiklerde orjinal ebatta...Boğaz kelebeği pis ve debimetre temiz şöle bi baktım gözle debimetre temiz ama dediğim gibi filtre falan hiç değişmedi....Ama en iyisi sağlam bir motor ustasına götürmek 3 günlüğüne şuanda osmaniye\kadirli deyim bakalım arabayı alırsam bi götüreyim...Uzun yol geldik muş-osmaniye ve eskiden 5 e atıp hiç sallamaz basıp geçerdik şimdi bazı rampalarda 3 e kadar düşüyoruz en az bir 40-50 hp kayıp var gibi...Konrol maliyeti kaça patlar???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 22, 2010, 15:45:40 »
yazık arabaya be..45.000kmde hiç değişeni yok :) abi değişeni yok olayını yanlış anlamışsınız siz :) :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 22, 2010, 16:00:33 »
:)
geçen gün bi hyundai gördüm. 98 model, triger bile değiştirmedim diye övünüyordu...

yazık arabaya be..45.000kmde hiç değişeni yok :) abi değişeni yok olayını yanlış anlamışsınız siz :) :)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2010, 16:01:43 »
:)
geçen gün bi hyundai gördüm. 98 model, triger bile değiştirmedim diye övünüyordu...

:) geçen yıl değiştirdim ben de :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 23, 2010, 17:01:03 »
Yok abi benim övünme gibi bir derdim kesinlikle olmadı.Aksine araç çok bakımsız ve babamın vurdum duymazlığından önemsemezliğinden yakınıyorum...N'olcak ? Bilemiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 24, 2010, 04:57:53 »
Performans için yakıt ve ateşleme sisteminin başlıcalarından kontrol ettirmeye başlamalısın.
Titreme ve ses için diğer forumda da dediğim gibi manifold un da bozulmuş olabilir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 24, 2010, 17:18:05 »
Bir ara araç egzoza sağlam destekli bir darbe almıştı geri geri giderken ve bayağı yamulmuştu kıvrılmıştı falan düzeltildi ama manifold etkilenmişmidirki....Alttan çok darbe yedi araç...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 24, 2010, 19:27:01 »
Darbeden ziyade zamanla manifold da sorun çıkıyor.Bunun en belirgin özelliği araç içinden ses ve titeme yapması.Motorda da sasıntıya yol açabilir.Servise sordugumda istersen değiştiririz ama bunun bir zararı yok.Sadece görünüü olan ses ve titreşim olur. diye söylenildi.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 24, 2010, 20:26:05 »
arkadaşım 40 bin km toyotada agır bakım geciyor.Bu bakımda hava polen yag filtresi ve bujileri kesin değişiyorlar.Sİz hava filtresi ve buji değişmemişsiniz.Bunlar aracın çekişinde çok etkilıyor.En yakın servisten parçaları alıp dısarda ustaya değişebilirsiniz.Hava filtresi 35 lira bujilerde 25 tl civarı.Ayrıca bunlar değişirken boğaz kelebegi ve maf sensörünüde temizletirseniz bir sorununuz kalmaz.Tabi  başka bir yerde sorun yoksa.Önce bunları bir yaptır 45 binde toyotaya bişey olmaz.Ama aldıgınız benzinde bazn etkiliyor.Bazen aldıgında araba jet oluyor bazende araba eşeğe dönüyor gitmek istemiyor.Shell den aldıgım benzinde araba 1 viteste bile kalkmaya zorlanıyordu
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 26, 2010, 15:42:14 »
Dün gece Osmaniyeden geldik muşa diyarbakır yolu üzeri araç çok kötü bir yola girdi yola devam ettik düzlükte yavaşlarken sanki aracın altında birşey yere sürtüyormuş gibi ses geldi durarken ve kalkerken hızlanınca kesildi acep neydi ses merak ettim birdahada gelmedi denemedik daha doğrusu...Ve araç ortalama 93 km hızla ortalama 8.6 litre yakıt tüketti şehirler arası çok kötü bir değer ve aracın çekişi torosa döndü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 26, 2010, 15:52:06 »
bu forumda en acıdığım araba sizinki arda..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 26, 2010, 16:48:16 »
Yok abi benim övünme gibi bir derdim kesinlikle olmadı.Aksine araç çok bakımsız ve babamın vurdum duymazlığından önemsemezliğinden yakınıyorum...N'olcak ? Bilemiyorum.
arda sanırım beni yanlış anladın, ki türkayda yanlış anlamış gibi geldi bana, orada triger değişmediyse benim yararıma değil aksine zararıma, mesela çamurluğun değişmemiş olmasıyla övünebilir insan ama kayışın, bujinin, filtrenin değişmemesi övünülecek bişey olamaz asla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 26, 2010, 16:51:51 »
arda sanırım beni yanlış anladın, ki türkayda yanlış anlamış gibi geldi bana, orada triger değişmediyse benim yararıma değil aksine zararıma, mesela çamurluğun değişmemiş olmasıyla övünebilir insan ama kayışın, bujinin, filtrenin değişmemesi övünülecek bişey olamaz asla.
ben neyi yanlış anladım abi ?