Gönderen Konu: hava yastıklarının açılmaması!!??  (Okunma sayısı 8896 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: hava yastıklarının açılmaması!!??
« Yanıtla #60 : Mayıs 03, 2010, 14:08:29 »
gecmis olsun
Allah beterinden korusun
kazasiz saglikli gunler

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 03, 2010, 14:08:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 03, 2010, 14:20:24 »
çok geçmiş olsun benim aracımda pertten toplama kazasıda bundan daha az benimkinin aldığı darbenin hemen hemen aynısı ilk sahibi ile yaptığım görüşmede kontrolü kaybedip kaza gerçekleşmiş.. sağ önden aynı bu şekilde yeni sahibi ben oldum aracımın..ona verilen bilgiler ve benim topladığım bilgiler bu airbaglerin bağlı olduğu sensörlerin belirli alanlarda şase uçları , kule kenarları belirli alanlar diye tarif edildi  bulunması diye bir cevap çogunlukla.. 8 airbagten hiçbiri açmamış..araştırmalarım sonucu  ama sizin yapmış olduğunuz şu kazada tavan airbaginin açmamasına imkan olmamalı çok geçmiş olsun..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #62 : Mayıs 03, 2010, 14:24:32 »
çok geçmiş olsun benim aracımda pertten toplama kazasıda bundan daha az benimkinin aldığı darbenin hemen hemen aynısı ilk sahibi ile yaptığım görüşmede kontrolü kaybedip kaza gerçekleşmiş.. sağ önden aynı bu şekilde yeni sahibi ben oldum aracımın..ona verilen bilgiler ve benim topladığım bilgiler bu airbaglerin bağlı olduğu sensörlerin belirli alanlarda şase uçları , kule kenarları belirli alanlar diye tarif edildi  bulunması diye bir cevap çogunlukla.. 8 airbagten hiçbiri açmamış..araştırmalarım sonucu  ama sizin yapmış olduğunuz şu kazada tavan airbaginin açmamasına imkan olmamalı çok geçmiş olsun..
:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mayıs 03, 2010, 22:47:17 »
geçmiş olsun...keşke perte çıkarsalarmış, şimdi içine sinmez, ama bence büyük kaza değil, radyatörlerin ve kapı saclarının değişmesinden bişey olmaz, güzel güzel binilir o arabaya.

airbag konusuna gelince;
benim en son yaptığım kazada, kaputun katlanarak üstüme geldiğini gördüğümde aha şimdi hava yastıkları açılacak şöyle kendimi iyice geri alıym demiştim ama hava yastıkları açılmadı tabi:) hava yastıklarının açılması için ciddi büyük çarpma lazım,ve bu darbenin aracın şaşesine iletilmesi lazım. Sizin arabada aksesuarlar ezilmiş ve darbenin büyük bölümünü almış...hızınızda heralde 30-40 km... hava yastıklarının bu kazada açılması hata olurmuş.

Gerçi açılsa iyi olurdu, masraf artardı. toyota her  bir hava yastığına 5.000 TL isterdi ve masraf 9x5.000=45.000 birde üstüne diğerlerini eklersek tam bi avensis parası ederdi.

Kapılarda ve kaputtaki ezikler aklınızı karıştırmasın, tekme atarak aynı şekilde ezebilirsiniz kapıları:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mayıs 06, 2010, 21:40:57 »
geçmiş olsun...airbagler benım bıldığım emniet kemerıne bağlı. ama arkadaşlarım 1.5 ay kadar önce ters yonden bir adamın vurmasıyla bir evin duvarını yıktılar lineayla 8 tane airbag hepsi açıldı ama emniyet kemeri takılı değildi servisteki adam çarpışma şiddeti belli bir seviyeye kadar emniyet kemerine belli bir şiddetten sonra önce perde  sonra yan en son direksiyon ve konsoldaki açılır dedi böylece sürücüyle yan taraftakının boynunun kırılma olasılığı dahada azalıyormuş...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 06, 2010, 23:36:49 »
Çok geçmiş olsun abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 07, 2010, 02:20:34 »
caner kardeşim alamadın mı hala arabayı hiç yoksun bu aralar göremiyorum seni? edirneyede gelemedim bu aralar :) yoksa kesin yakalardım seni avensisimle renkler çekerdi :)

saten kaç tane yeni avensis var edirnede :):)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 09, 2010, 15:31:30 »
geçmiş olsun, ALLAH beterinden saklasın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #68 : Aralık 01, 2011, 01:09:21 »
arkadaşlar benimde mart 2011 de aldığım 2011 corolla elegant a/t aracım vardı kemerlerimizin takılı olmasına rağmen 20 gün önce önümüze ankara-eskişehir yolundabir minibüs çıktı ve vurduk vurduktan sonra araba sağa kıç attı ve takla atmaya başladık 50m boyunca takla atıp tekerler üzerine durduk ve açılan hava yastıkları sadece öndekiler!!! arac pert burun kısmı yok hemen hemen her yerden darbe aldı ama 9 hava yastığından 6sı açılmadı!!!! böyle bir kazada açılmayacaksa ne zaman açılacak bilmiyorum çok şükür biz sağlamçıktık içinden çelik kafesi çok sağlammış kabul ama hava yastıkları konusunda bence bir sıkıntısı var toyotanın!!! ve ayrıca belirteyim aracı satarken sizle acayip ilgiliymiş gibi görünen müşterihizmetleri kazadan sonra sizle zarzor muhattap oluyor ve hava yastıklarının illaki açılacak diye bir şartı olmadığını söylüyorlar!!! bu kadar pişkinlik yani!!!!
ben şimdi araştırmalarım sonucu en son euro ncap çarpışma teslerine giren ve sınıfnın en iyi puanlarını alan FORD C-MAX aldım!!! allah kimsenin başına vermesin ama toyota artık gözümden düştü bişeyler yapmaları için heralde insanların ölmelerini bekliyorlar yoksa yaptıkları ve yapacakları hiçbir şey yok!!! saçma sapan bir firmaymış meğer....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • .....
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 02, 2011, 13:43:00 »
geçmiş olsun caner allah can sağlığı versin. düşünme bence artık airbagleri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Aralık 02, 2011, 19:03:14 »
Çok geçmiş olsun. Hızınız yüksekti sanırım...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 03, 2011, 00:50:31 »
çokk çok geçmiş olsun umarım bir daha böle bi olay yaşamazsınız airbaglerin açılması kaza anındaki şiddete bağlıdır benim aracımda yandan darbe aldı hava yastığı açtı pert konumuna düştü fakat ben o şekilde 24 gün kullandım hiç bi sorunda yaşamadım ama işte o yandan aldığı darbede kamyonet şiddetli bi şekilde çarptığı için airbagleri açıldı neyse çok geçmiş olsun
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey