Gönderen Konu: hava yastıklarının açılmaması!!??  (Okunma sayısı 8894 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
hava yastıklarının açılmaması!!??
« : Nisan 20, 2010, 02:27:31 »
merhaba arkadaşlar.2010 avensis aracım vardı :( geçenlerde kaza yaptım..9tane hava yastığından hiçbir hava yastığı açılmadı..fotoğraf yüklüycem birazdan.sizce açılmaması normal mi?yardımcı olucak bu işi bilen biri varsa lütfen yardım etsin...

Toyota Club Türkiye

hava yastıklarının açılmaması!!??
« : Nisan 20, 2010, 02:27:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Ynt: hava yastıklarının açılmaması!!??
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2010, 02:58:39 »
teknik olarak pek bi bilgim yok ama bi otomobil kullanıcısı olarak düşüncem bu kazada açılmazsa başka hangi kazada açılacak olmasıyla olmaması arasında bi fark yok yani geçmiş olsun arkadaşım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2010, 03:21:05 »
saolun teşekkür ederim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2010, 03:21:39 »
arkadaşlar fotoğrafları yükledim.yorumlarınızı bekliyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2010, 04:53:57 »
Çok büyük geçmiş olsun.Pert'e mi çıktı aracınız ? Bence sende bir sorun yoksa cokta önemli değil açılıp açılmamaması.Çünkü darbe sensörleri algılardı bence.büyük bir darbe olsaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2010, 07:56:36 »
  Selam.
 Her durumda havayastıklarının açılması bir çok yönden çok dah iyi birşey değildir. Kazanın açısı, şiddeti vs. bunda etkilidir. Tabi kimi araçlarda da emniyet kemerinin takılması da şarttır.
 Hava yastığı, araç içi yolcularda oluşan negatif momenti önlemede emniyet kemerine yardımcı olurlar ve direk sert cisimlere çarpmalar ile yaralanmaları önlerler.
 Bence bir sorun olmayabilir, sonuçta her kaza farklıdır ve sizin durumda da gerekli şartlar (havayastıklarının açılması için) yerine gelmemiş olabilir.
 Bu arada çok geçmiş olsun, umarım kimsede bir sorun yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2010, 08:18:53 »
geçmiş olsun caner kardeş. Allah birdaha göstermesin. hakan ustanın da belirttiği gibi bazen hava yastıklarının açılması açılmamasından daha tehlikeli olabilir. aracın akıbetini öğrenebilir miyiz? ben pert gibi gördüm ama.... tekrar geçmiş olsun.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2010, 08:48:32 »
Çok geçmiş olsun Caner. Normalde o açıdan alınan çok sert bir darbede hava yastıklarının açılması beklenir ama bu, arkadaşların da belirttiği gibi tamamen darbe anındaki aracın negatif ivmelenmesinin şiddetine bağlıdır. Aracın ön kısmı, briketlere çarpana kadar aldığı darbelerle yavaşladı ise açılmaması normal.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2010, 09:49:16 »
Aracın ön kısmı, briketlere çarpana kadar aldığı darbelerle yavaşladı ise açılmaması normal.
+1 benim de aklıma ilk bu geldi..brikete kadar yandan kapılardan darbe almış, sağ ön köşeden darbe almış..brikete de sert vurmamış..airbag tamamen sensör işi, sensör darbe almamış, airbag açılmamış..çok büyük bir negatif ivme olmadı herhalde..araç için de çok üzüldüm, gıcır gıcır maşallah :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2010, 09:52:07 »
Hakan abi ve Hakkı abime katılıyorum. Ama siz yinede tutanak tutun ve aracı aldığınız plazada çıngarlık çıkartın. Belki sıfırını verirler :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2010, 10:00:13 »
Geçmiş olsun.

Kaza esnasında emniyet kemeri takılımıydı? Avensis konusunda emin değilim ancak Hakan abinin de belirttiği gibi bir çok yeni araçta hava yastığının çalışması emniyet kemerinin bağlı olmasına bağlı
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2010, 10:06:23 »
resmi yine inceledim de aslında airbag açılacak bir kaza gibi durmuyor..yani aldığı darbe az gibi..ben mi yanılıyorum?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2010, 10:06:48 »
benim görüşüm   toyota da böle bi kazada açılmamasıdır çünki aracın  agır bir şeyi yok görsel olarak dagılmış sadece
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2010, 10:11:47 »
resmi yine inceledim de aslında airbag açılacak bir kaza gibi durmuyor..yani aldığı darbe az gibi..ben mi yanılıyorum?
aynne öyle türkay  bende 2004 le kaza yabmıştım bundan daha  kötüydü durum bendede açmadı serviste sormuştum radyötör motora dayanmadan açılmaz demişti
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2010, 11:08:06 »
Caner büyük geçmiş olsun. Allah daha kötüsünden korusun size bişey olmamış bu tarafından bak birde. Hakan abinin ve Hakkı abinin dediği gibi bir durum söz konusu olabilir. Kemer takılı değilse hava yastıklarını açmamış olabilir yada sensörlere kadar darbe almadıysa. Beraber çalıştığımız bir arkadaş bir kaç yıl önce bu şekilde bir kazaya maruz kalmıştı Ankara yolunda. Araç Nissan Micraydı. Aracı perte çıktı hava yastıkları açılmadı. Nissanı mahkemeye verdi hava yastıkları açılmadı diye. Bilirkişi ve experler aracı inceledi. Arkadaşım sadece kaskodan parasını aldı. Sonuç ise kemerler takılı olmadığı için araç hava yastıklarını açmamıştı.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2010, 11:24:39 »
geçmiş olsun caner bey; bencede biriketlere vurana kadar aracın hızı 30 km'nin altında olduğundan yastıklar açılmamış olabilir. ( bazı araçlarda aracın hızı 30 km'nin altında olduğunda hava yastıkları açılmıyor) araç ilk darbeyi diğer araca çarparak sağ köşeden almış. bu bölgede kaza sensörü varmı bilmiyorum. emniyet kemeri takılı değilsede  yastıklar sebebten dolayıda açılmamış olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2010, 11:38:58 »
geçmiş olsun. bayağı ciddi bir kaza atlatmışsın! bence de ön taraf kötü görünüyor ama o kadar ağır bir durum yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2010, 12:11:28 »
arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim..araç çarpma anında 55-60km hız falan vardı.normalde 25 km hızın üstünde olduğunda açılması gerekiyo sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2010, 12:13:22 »
arkadaşlar geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim..araç çarpma anında 55-60km hız falan vardı.normalde 25 km hızın üstünde olduğunda açılması gerekiyo sanırım..

çok geçmiş olsun caner, sana birşey olmaması yada başka birine 1 şey olmaması sevindirici... allah beterinden saklasın... peki ne yaptınız şuan tutanak-polis vs...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2010, 12:13:55 »
Geçmiş olsun.

Kaza esnasında emniyet kemeri takılımıydı? Avensis konusunda emin değilim ancak Hakan abinin de belirttiği gibi bir çok yeni araçta hava yastığının çalışması emniyet kemerinin bağlı olmasına bağlı

emniyet kemeri takılıydı..serviste sorduğumuzda bize verilen cevap emliyet kemeri takılı veya takılı olmaması durumu değiştirmiyormuş.yani takılı olmasa bile açılabilir dediler...