Gönderen Konu: hava yastıklarının açılmaması!!??  (Okunma sayısı 8758 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: hava yastıklarının açılmaması!!??
« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2010, 12:15:20 »
55-60 yoktur hızınız, darmadağan olurdu araba o hızlarda..çarpışma testleri 64 km ile yapılıyor, arabalar konsola kadar giriyor..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 20, 2010, 12:15:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #21 : Nisan 20, 2010, 12:17:48 »
çok geçmiş olsun caner, sana birşey olmaması yada başka birine 1 şey olmaması sevindirici... allah beterinden saklasın... peki ne yaptınız şuan tutanak-polis vs...
tutanak tutturduk 8de 6 adam suçlu 8de 2 de ben..adamda 274 promil alkol vardı bende hiç yoktu.tali yoldan ana yola durmadan çıkması vardı..başka kusurları nedir bilmiyorum neye göre değerlendirme yapıolar..araçta ilk etapta 28.750tl civarında hasar çıkardılar..pert e ayırmıyolar gibi..ekspertiz gelicek istanbul'dan sanırım son söz onun tabi..bekliyoruz bakalım ne olucak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 20, 2010, 12:20:16 »
55-60 yoktur hızınız, darmadağan olurdu araba o hızlarda..çarpışma testleri 64 km ile yapılıyor, arabalar konsola kadar giriyor..
tam olarak bende bakmadım gerçi kaçla gidiyordum diye adam çok hızlı geliyordun dedi hatta 80le geldiğimi iddaa etti..ama 80kesinlikle yoktu 60ya var ya da çoktu..kamera kaydım bile var..tesadüfen dükkanın birinden güvenlik kamerası kazayı çekmiş..kaydını da aldım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 20, 2010, 12:30:31 »
tutanak tutturduk 8de 6 adam suçlu 8de 2 de ben..adamda 274 promil alkol vardı bende hiç yoktu.tali yoldan ana yola durmadan çıkması vardı..başka kusurları nedir bilmiyorum neye göre değerlendirme yapıolar..araçta ilk etapta 28.750tl civarında hasar çıkardılar..pert e ayırmıyolar gibi..ekspertiz gelicek istanbul'dan sanırım son söz onun tabi..bekliyoruz bakalım ne olucak..
adamda alkol varsa direk o suçlu olması gerekmiyor mu ya :blink: bir de 28.750 ne demek yaa? o kadar hasar mı olur? motor kabininde bir şey yok gibi görünüyor, sadece kaporta  hasarına o fiyatı yazmaları uçuk olmuş bence..perte ayrılır o rakam olursa..sen 80le bile geliyor olabilirsin de işte fren, ilk darbelerle yavaşlama falan derken hızın düşmüştür bayaa..ondan açılmamıştır.
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 20, 2010, 12:52:09 »
adamda alkol varsa direk o suçlu olması gerekmiyor mu ya :blink: bir de 28.750 ne demek yaa? o kadar hasar mı olur? motor kabininde bir şey yok gibi görünüyor, sadece kaporta  hasarına o fiyatı yazmaları uçuk olmuş bence..perte ayrılır o rakam olursa..sen 80le bile geliyor olabilirsin de işte fren, ilk darbelerle yavaşlama falan derken hızın düşmüştür bayaa..ondan açılmamıştır.
radyotör gitti..klima radyatörü mü ne varmış o falan gitmiş..alttan bakınca altında hasarlar var..bazı demirlerin kıvrılması kırılması gibi durumlar falan var...bilmiyorum artık ne olucak bakalım...araba daha 1 aylıktı 2160kmdeydi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 20, 2010, 12:55:36 »
Öncelikle cok gecmis olsun. Cana gelecegine mala gelsin.
Hangi sigortadasiniz?
Bazi sirketler ilk yil kaza büyük olunca direk yeni arac veriyorlar. Ama sartlari nedir cok emin degilim.

Cok büyük bir darbe almamis.
Hava yastiklarinin acilmasinda ilk darbenin nereden ve ne kadar büyüklükte geldigi önemli.

Sanirim ilk yandan sürterek vurmus ve sonra yön degistirip duvara cikmissiniz.

Hava yastiklari sehir icindeki kücük kazalarda maliyeti düsürmek icin en ufak darbede acilmiyor.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 20, 2010, 12:58:10 »
Not: 270 promil alkol alan adam sizin hizli gelip gelmediginizi nasil bilmis?

Arti asli kusur adamda da, polis neye istinaden tali kusuru size vermis?
Aciklama verdiler mi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 20, 2010, 13:16:49 »

Aciklama verdiler mi?
kendi haline bakmıyor, bir de hızlı geliyordun diyor ha. böylelerini ıslatıp ıslatıp dövecen. o bırak radar gibi hız ölçmeyi ayakta duramaz. suç konusunda da arkadaşlara katılıyorum, ehliyetsizlik ve alkollü olmak asli kusurdur, bu gibi durumlarda karşıda suç aranmaz. hakkınızı sonuna kadar arayın bence
radyotör gitti..klima radyatörü mü ne varmış o falan gitmiş..alttan bakınca altında hasarlar var..bazı demirlerin kıvrılması kırılması gibi durumlar falan var...bilmiyorum artık ne olucak bakalım...araba daha 1 aylıktı 2160kmdeydi :(
en önemlisi canınıza bişey gelmemiş, moral tabiki bozulur ama fazla üzülmemek lazım.

edit: biraz önce trafik polisi bi arkadaşımı aradım, alkol asli kusur sayılmıyormuş. sende de suç aranması normalmiş yani.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Nisan 20, 2010, 16:51:19 »
kendi haline bakmıyor, bir de hızlı geliyordun diyor ha. böylelerini ıslatıp ıslatıp dövecen. o bırak radar gibi hız ölçmeyi ayakta duramaz. suç konusunda da arkadaşlara katılıyorum, ehliyetsizlik ve alkollü olmak asli kusurdur, bu gibi durumlarda karşıda suç aranmaz. hakkınızı sonuna kadar arayın benceen önemlisi canınıza bişey gelmemiş, moral tabiki bozulur ama fazla üzülmemek lazım.

trafiğe çıkmak zaten kusur olarak görülüyo..dediğiniz gibi bende suç aranması normal..3-4000 liralık şahinin yaptığı masraf üzdü beni :( isterseniz arabanın değer kaybı için dava açabilirsiniz dedi..adam zaten gariban..araba üstüne bile değil.kendi üstüne pek birşeyi de yok yani...

edit: biraz önce trafik polisi bi arkadaşımı aradım, alkol asli kusur sayılmıyormuş. sende de suç aranması normalmiş yani.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Nisan 20, 2010, 16:53:37 »

Aciklama verdiler mi?

neymiş ben yavaş gelsem dururmuşum..benim araba yeniymiş abs falan filan varmış...dediği gibi 80le vursam ona şahini daha haşat ederdim yani..daha da önemlisi o şahısa bile hasar verebilirdim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 20, 2010, 17:06:32 »
Bende onu diycektim sen Şahine o hızla 80km\h ile vursan Şahin ortadan bölünürdü herhalde.

adamda alkol varsa direk o suçlu olması gerekmiyor mu ya :blink: bir de 28.750 ne demek yaa? o kadar hasar mı olur? motor kabininde bir şey yok gibi görünüyor, sadece kaporta  hasarına o fiyatı yazmaları uçuk olmuş bence..perte ayrılır o rakam olursa..sen 80le bile geliyor olabilirsin de işte fren, ilk darbelerle yavaşlama falan derken hızın düşmüştür bayaa..ondan açılmamıştır.

Bence araç perte çıkarılsa daha iyi olur. Zaten 1 ay olmuş kasko şirketi direk satış fiyatını öder diye düşünüyorum kasko kesintisini yapıp. İlerde aracı 2. elde satarken tramerde kaza kayıdı ve boyutu çıkacak problem çıkartırlar sonra büyük kaza diye. Kaskodan gelen parayla yenisini almak daha mantıklı gibi duruyor.

Türkay 28.750 Tl masraf çıkması o boyutta normal. Orjinal servisten ancak o paralara çıkar sanayi işi olsa 6000,7000 lira civarı dersin. Benmi yanlış düşünüyorum. Yakın zamanda Hakkı abininde sol arka stop kırılmıştı ufak bir ezik vardı hatırlarsan baya masraflı olmuştu.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 20, 2010, 17:21:25 »
neyse buna şükür diyelim. üzmeyin kendinizi. sizin arabanın kasko değeri ney şu anda biliyormusunuz. eğer kasko değerinin %50 sinden fazla masraf çıkarsa direk perte ayırıp paranızı verirler.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 20, 2010, 17:24:35 »
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Nisan 21, 2010, 22:58:32 »
caner bey çok geçmiş olsun

canınıza ve başkalarının canına birşey olmaması sevindirici bence

fotoğraflardan yorumum araçta sadece sizin olduğunuzu varsayarak ve yeni nesil bir araç olarak yocu bulunmayan koltukta airbag in açılmayacağı düşüncesine göre

sağınızdan bir darbe almışsınız bu duruma göre size önden ve solunuzdan gelen bir darbe olmadığı için

1-sürücü diz hava yastığı------açılmaz
2-sürücü ön hava yastığı------açılmaz
3-sürücü perde hava yastığı---açılmaz
4-sürücü yan hava yastığı-----açılmaz

burada önde ve arkada yolcu olmadığı için koltuk altı sensörleri bunu algılar

5-ön yolcu ön hava yastığı----açılmaz
6-ön yolcu perde hava yatığı--açılmaz
7-ön yolcu yan hava yastığı---açılmaz

arka koltuklardada yolcu olmadığını varsaydığımızda

8-arka sağ yolcu perde hava yastığı--açılmaz
9-arka sol  yolcu perde hava yastığı--açılmaz

tabi bunlar benim kendi yorumum tekrar geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #34 : Nisan 21, 2010, 23:53:53 »
Çok geçmiş olsun ya Allah kaza vermesin, aracın radyötörünün sağ ve sol yanlarında sensörler var önden alınan darbeleri ölçen açılmamışsa demek ki önden alınan darbenin ters ivmesi airbag in açılması için yeterli değilmiş bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Nisan 22, 2010, 00:09:02 »
neyse buna şükür diyelim. üzmeyin kendinizi. sizin arabanın kasko değeri ney şu anda biliyormusunuz. eğer kasko değerinin %50 sinden fazla masraf çıkarsa direk perte ayırıp paranızı verirler.
53.250 yada 350ydi kasko değeri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 22, 2010, 00:16:55 »
geçmiş olsun kardeş.Cana gelecegine mala gelsin.Kaportada ki hasar  çözülürde araç alttan asıldarbeyi almış yapılsa bile nekadar sağlıklı olur orası ayrı.Perte  ayırırlar sizde paranızı alır kurtulursunuz bu beladan..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Nisan 22, 2010, 00:26:33 »
umarım perte ayrılır tek isteğim bu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #38 : Nisan 22, 2010, 02:18:17 »
Bizim arkadaş bundan 3-4 ay önce 2010 corolla elegantı mıcıra kaptırıp 4 metre aşağıya düştü,Perte ayırdılar.Şimdi o aracın kaza yapmış halini düşünüyorum,Bide seninkini seninki daha hasarlı gibime geliyor.Ama tamamen ekspere kalmıs bir olay,corollanın 9 hava yastıgıda açılmıstı.Eksper senınkıne hava yastıkları açık değil pert sayılmaz falan demez inşallah :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Nisan 22, 2010, 18:50:17 »
28 bin lira masraf çıkarılmış bir arabayı eksperin perte ayırma ihtimali yüksek.Bu haliyle bu aracı hurdacılara satarlar.Ancak bazı kasko firmaları aracın kasko bedelinin tamamını ödemiyor.İnşallah sigortanız aracın bedelini öderler
2011 d4d Corolla