Gönderen Konu: SU EKSİLTME  (Okunma sayısı 13360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
SU EKSİLTME
« : Nisan 19, 2010, 14:35:02 »
aracım radyatörden 2-3 gün süre ile su eksiltme yapıyor (1 lt) neden eksiltme yapar acaba yardımlarızıı bekliyorum  

aracım 1997 model toyota corolla 1,3 xl düz

Toyota Club Türkiye

SU EKSİLTME
« : Nisan 19, 2010, 14:35:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
Ynt: SU EKSİLTME
« Yanıtla #1 : Nisan 19, 2010, 14:59:23 »
radyatör,boru,v.s bir yerde yırtık darbe bişey varsa kaçak yapıo olabilr yada kelepçe türü bişey gevşek olabilir die düşünüorm :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
« Yanıtla #2 : Nisan 19, 2010, 15:12:01 »
hiç bir yerde ıslaklık yok bütün eklere baktım yok egsoz dan su atmasıyla bağlantısı olabilir mi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 19, 2010, 16:22:36 »
  Motor sıcakken ve ilginç bir yerden kaçak varsa su görememeniz normal. Ayrıca Devirdaim pompası da ömrünü tamamlamış olabilir. Bence durumu ihmal etmeden kontrol edip gerekli bakımı yaptırın, bu şekilde daha büyük sorunlar çıkmadan problemi halletmiş olursunuz.
 Egzoz'dan atılan su muhtemelen egzozsun içinde yoğuşma ile (ısınıp soğumadan) biriken sudur ancak su atmanın, bu suynun yanında motordaki bir sorundan olup olmadığı detaylı kontrolle belli olur bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 19, 2010, 16:24:46 »
Araba kaç binde acaba.
Benim eski Lada Samara arabamın yağına su karışıyodu. Hararet yaptırmıştım da :D
Bu tarz bişey olabilir miki.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
« Yanıtla #5 : Nisan 19, 2010, 18:17:56 »
163000 km de servise
baktırmak lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 19, 2010, 20:17:44 »
hakan ustanın dediği gibi ihmale gelmez bir sorun yaşıyorsunuz. sık sık kontrol edip motorun susuz kalmamasına dikkat edin. en kısa sürede de mutlaka bir ustaya götürün.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 19, 2010, 21:47:03 »
bencede devirdaim pompasına baktırın 152binde bizim arabayı değiştirdim devirdaim pompasını ancak bunları değiştirirken tüm kayışları değiştirin bence sonra 80bin km arkanıza bakmadan kullanın :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 19, 2010, 22:45:51 »
motor kısmını tam ısınmadan kontrol edrseniz var olan kaçak belki buharlaşmadan görülebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq. ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
  • Kan Grubu: AB+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 19, 2010, 22:53:13 »
Radyatörde olan sorun gözle görünmeyebilir.eksitme küçük olduğunan büyük ihtimalle radyatör diye düşünüyorum
Corolla Comford d-4d
nazar etme ne olur, kredi çek seninde olur.
http://tinyurl.com/24m2rfs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2010, 03:29:36 »
sabah aracı çalıştırınca sarsıntılı ve sesli çalışıp sonra beş on saniye sonra sesi kesiyorsa ve suyu eksiltiyorsa motoru stop ettiniz araçtan indiniz etrafta antifiriz kokusu varsa demek oluyorki silindir kapa ve contası elinden öper...silindir kapağın çıkmasını konya dan TATLI yedek parça 03323421997 Ahmet şahin den uygun fiyata bulabilirsiniz saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2010, 07:27:34 »
Öncelikle geçmiş olsun. İlk olarak yukarda arkadaşların belirttiği daha basit konular üzerine yoğunlaşmak gerek. Bağlantı ekipmanlarını, plastik aksamları vs.. kontrol ederek işe başlayabilirsiniz. Aracı çalıştırmadan önce plastik boru ve radyatör bağlantı noktalarını elinizle kontrol ederek (özellikle alt taraflarını) işe başlayabilirsiniz.

sabah aracı çalıştırınca sarsıntılı ve sesli çalışıp sonra beş on saniye sonra sesi kesiyorsa ve suyu eksiltiyorsa motoru stop ettiniz araçtan indiniz etrafta antifiriz kokusu varsa demek oluyorki silindir kapa ve contası elinden öper...

İhtimal dahilinde olsa bile kapak o kadar kolay zarar görecek bir parça değildir. contanın zarar görmüş olması ise büyük bir sorun olmamakla beraber en ciddi ihtimaldir (yenisinin yerleştirilmesi biraz temiz-ince işçilik gerektirdiği için).
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2010, 07:28:56 »
evet ilk bsşta sarsıntılı çalışıyor 1 dk kadar sanki gaz yemiyor gibi sonra düzeliyor
kalariferden ilk açişta o koku geliyor  conta çok masraf açarmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2010, 12:13:58 »
Madem aynı konudan var yenisini açmayım burdan sorayım.
Arkadaşlar bugün arabanın bi suyunu kontrol edeyim dedim. En son 6 ay önce kontrol etmiştim :huh:
Radyatör kapağını açtım o da ne su yok. Hemen ilave yaptım yarım litre su aldı. Ayrıca yedek takviye deposunda da su kalmamıştı. Full çizgisine gelene orayı da doldurdum. Yarım litre de orası aldı.
Yukarıda bahsedilen kalorifer açınca koku gelmesi, antifiriz kokusu gibi bir sorun da yok. Ayrıca konuyu açan arkadaşınki biraz daha ciddi sanırım. 3 günde 1 litre su diyor çünkü. Benim dediğim gibi 6 ay önce kontrol ettiğimde tamdı şimdi eksilmiş. Araç 146.000'de ve LPG'li.
Şimdiye kadar böyle bir sorunla karşılaşmadım.
Neden yaparki acaba?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Nisan 22, 2010, 15:06:34 »
  Aslında düzenli kontrol etmek lazım bence Erhan. Çünkü yolda gelen taş bile böyle sorunlara neden olabilir, ya da radyatör kapağı deforme olmuş olabilir (zamanla). Kaçak varmı ona bakmak lazım öncelikle. Ayrıca ekleme kabını tam doldurmana gerek yok, çünkü motor ve soğutma sıvısı ısınınca onun bir miktarını tahliye borusundan dışarı atacaktır.
 En son ne zaman radyatör sıvısını değiştirdin, radyatör altındaki tahliye vanası tam kapalı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 22, 2010, 16:08:15 »
Hakan abi şöyle diyim. En son Kasım 2008'de komple yenilendi :huh:
Bu yenilemenin 1 sene sonrasında yani 6 ay önce kış bakımına gittiğimde ustalar antifirizi ölçtü ve -25 gibi birşey çıktığı için yenileme gereği duymamışlardı. Aslında her yıl değiştirmek iyi olur biliyorum ama öyle oldu. Tahliye vanası tam kapalı diye biliyorum abi ama yine de bi kontrol eder veya ettiririm.
Bir de bu eksiltme uzun vadede olduğu için sanırım çok çok büyük bir kaçak yok. İnceden inceye bi eksilme söz konusu olabilir mi? Yani bi kelepçeden, kapaktan v.s bir kaçak sanırım.

Aslında düzenli kontrol etmek lazım bence Erhan. Çünkü yolda gelen taş bile böyle sorunlara neden olabilir, ya da radyatör kapağı deforme olmuş olabilir (zamanla). Kaçak varmı ona bakmak lazım öncelikle. Ayrıca ekleme kabını tam doldurmana gerek yok, çünkü motor ve soğutma sıvısı ısınınca onun bir miktarını tahliye borusundan dışarı atacaktır.
 En son ne zaman radyatör sıvısını değiştirdin, radyatör altındaki tahliye vanası tam kapalı mı?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Nisan 22, 2010, 16:11:13 »
  Olabilir Erhan, hortumları, radyatörü vs. yani sistemi komple, hatta devirdaim pompasını bile kontrol etmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 22, 2010, 16:22:23 »
Yarın yola gideceğim Abi. Suyunu tamamladım ama umarım sıkıntı yaşamam.
Dönüşte kapsamlı bi kontrole sokmak şart oldu.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Nisan 22, 2010, 16:28:15 »
  Bence yanında su bulundur. Ayrıca arada kontrol et, yalnız sıcakken sakın radyatör kapağını açma.
 Ayrıca bence şu radyatör delik tıkayıcılardan da kesinlikle kullanma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2010, 18:29:14 »
Hortumlara taktıkları o yaylı kelepçeler var ya, hepsini vidalı olanlarla değiştirmek lazım (Veya yanına bi tane de vidalısını takmak). Radyatör kapağı paslanmış mı diye de bir bakmak şart. Sonra suyun niçinde pas zerreleri var mı.. Radyatördense genelde üst taraftaki plastik bölümden çatlıyor. Bazen çatlak çok kılcal oluyor ve sadece motor sıcakken buhar şeklinde kaçak yapıyor. (soğuk havada çok rahat görünüyor).
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac