Gönderen Konu: SU EKSİLTME  (Okunma sayısı 13362 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: SU EKSİLTME
« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2010, 19:14:24 »
Abi kapakta pas v.s göremedim. Fakat şu var. Yedek bidon var ya hani ek depo. Onun içine giren ince hortum var. O hortumun ucunda böyle balçık kıvamında çamurumsu bi tortu vardı :huh:
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 22, 2010, 19:14:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 22, 2010, 19:28:57 »
  O ek depo çıkarılıp temizlenebilir Erhan.
 Radyatör sıvısının çok geç değiştirilmesi iyi olmadığı gibi, sürekli değiştirmekde iyi değil aslında. Ama değişim sırasında o deponunda temizlenmesi iyi olur. İçinde tortu kalmayacak şekilde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 22, 2010, 20:12:15 »
Gecen yaz ekledim, tasma kabinda max yazan yerin biraz altina kadar.Simdi minimum'un biraz uzerinde bir yerde.Gecen yaz da, simdi de radyator dolu, kapaga kadar.Sadece tasma kabinda antifriz miktarinda bir degisme oluyor.Acaba neden?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Nisan 22, 2010, 20:16:37 »
  O ek depo çıkarılıp temizlenebilir Erhan.
 Radyatör sıvısının çok geç değiştirilmesi iyi olmadığı gibi, sürekli değiştirmekde iyi değil aslında. Ama değişim sırasında o deponunda temizlenmesi iyi olur. İçinde tortu kalmayacak şekilde.
Evet hakan abi en son antifiriz değiştirdiğimde usta o depoyu çıkarıp güzelce temizlemişti.
Neyse artık dönüşte bir göstermek şart oldu.
İlgilenen herkese teşekkürler.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #24 : Nisan 22, 2010, 20:17:43 »
  Eğer sorduğun bu ise Ahmet; sıvı (radyatördeki) ısınınca geniler ve bir miktarı ekleme kabına gelir (orasıda çok dolarsa fazlası tahliye hortumundan atılır). Soğuyunca tekrar azalır (ekleme kabında).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 22, 2010, 20:23:31 »
O zaman normal mi bu durum Hakan? Bu kaptan eklemistim gecen sene.Simdi o seviyenin altinda biraz.Ekledigim zamanki max seviyeye gelmiyor hic. Acaba fazla mi geldi de tahliye etti ekstra antifrizi?O zaman da radyator doluydu agzina kadar.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
« Yanıtla #26 : Nisan 22, 2010, 20:37:46 »
Araçta su kalmamasının çok bi nedeni yoktur bence yok motordaki su ceketlerinde bulunan su silindir kapak contasından kaçabilir.Başka olarak araçta LPG varsa LPG mikserini sogutmak için aracın sogutma sistemini kullanırlar oraya t koyarlar buraya t koyarlar en çok kaçaklar bu noktalarda oluyor detaylı şekilde kontrol edilmesi lazım.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #27 : Nisan 22, 2010, 20:43:12 »
O zaman normal mi bu durum Hakan? Bu kaptan eklemistim gecen sene.Simdi o seviyenin altinda biraz.Ekledigim zamanki max seviyeye gelmiyor hic. Acaba fazla mi geldi de tahliye etti ekstra antifrizi?O zaman da radyator doluydu agzina kadar.
Yine Max. çizgisine yakın doldur, sabaha kadar bekle hiç eksilmez. Ancak aracı çalıştır ve motor iyi ısınacak kadar yol yap ve tekrar parket. Motor soğuduğunda tekrar ekleme kabını kontrol et, şu andaki noktaya inmiş olacaktır muhtemelen. :)
 Tabi bunu sürekli yapmak, su-antifiriz oranını bozar. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #28 : Nisan 10, 2015, 13:37:24 »
merhaba Toyota severler, aracımda su eksiltme sorunu olduğu için aynı başlıkta sorayım.

Arac: 2011 avensis 1,6  46000 km'de (lpg li kullanıyorum)
ilk farketme: tesadüfen hararet göstergesinin yükseldiğini farkettim,2-3 km sonra suyu tamamladım.ertesi gün 150 km yol yaptım yine 1,5 litr kadar eksildi.tamamlayıp 150 km gittim tekrar eksildi.dönüş yolunda aynı 300 km yi klima kullanmadan geldim.bu kez hiç eksilme olmadı.1 haftadır aracın klimayı hiç kullanmadan biniyorum (yaklaşık 50x7 =350 km )
ilk tespit: klima kullanmaz isem su eksiltmiyor kanısına vardım.(gözle görülen farkedebildiğim bir kaçak göremedim)
not:yakınımda yetkili servis yok,yakın ilçelerde de pek kaliteli usta olmadığı için hala baktıramadım.

servise gitme fırsatım olana kadar  biraz araştırmak istedim.katkıda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 10, 2015, 13:49:13 »
merhaba Toyota severler, aracımda su eksiltme sorunu olduğu için aynı başlıkta sorayım.

Arac: 2011 avensis 1,6  46000 km'de (lpg li kullanıyorum)
ilk farketme: tesadüfen hararet göstergesinin yükseldiğini farkettim,2-3 km sonra suyu tamamladım.ertesi gün 150 km yol yaptım yine 1,5 litr kadar eksildi.tamamlayıp 150 km gittim tekrar eksildi.dönüş yolunda aynı 300 km yi klima kullanmadan geldim.bu kez hiç eksilme olmadı.1 haftadır aracın klimayı hiç kullanmadan biniyorum (yaklaşık 50x7 =350 km )
ilk tespit: klima kullanmaz isem su eksiltmiyor kanısına vardım.(gözle görülen farkedebildiğim bir kaçak göremedim)
not:yakınımda yetkili servis yok,yakın ilçelerde de pek kaliteli usta olmadığı için hala baktıramadım.

servise gitme fırsatım olana kadar  biraz araştırmak istedim.katkıda bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Dikkat ediyorsunuzdur belki ama yine de hatırlatayım. Motor soğukken su göstergesine bakın, yani sabahtan sabaha.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #30 : Nisan 10, 2015, 14:35:43 »
  Önce su kaçağı ya da hararet olduğundan emin olmak lazım.  Hararet yükseldiği için mi su eksildi, su eksildiği için mi hararet yükseldi onu da ayrıt etmek gerekir.
 Motor soğutma suyu, bazı bölgelerdeki damla şeklindeki kaçakları belli etmez, özellikle o damlacıklar sıcak yüzeye geliyor ise buharlaşma sonucu sizin tespitiniz zorlaşacaktır.
 Yine radyatör kapağı dahil, tüm sistem, motor sıcakken(bu durumda radyatör kapağını açmayın) ve gerekli güvenlik önlemleri alınarak(kravat, atkı vs olmadan) olası yerler gözle kontrol edilmeli. Motor soğutma suyu-antifriz karışımı doğru ve kaliteli olduğundan emin olunmalı. Devirdaim pompası ses yapıyor mu bakılmalı. Soğutma suyunda yağ var mı bakılmalı. Radyatör fanı devreye giriyor mu bakılmalı.
 Bence adım adım gerekli kontrolleri yapmak başlangıç için iyi olacaktır. Bu arada benzinli kullanımda da bu durum ortaya çıkıyor muydu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 46000
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #31 : Nisan 10, 2015, 23:13:51 »
Hakan bey su eksildiği için hararet yapmış olmalı .bu arabada ilk kez başıma geldi.suyunu sürekli kontrol ediyorum ve o günden beri hiç hararet yapmadı.benzin kullanırkende yapacağını düşünmüyorum.

söylediğim gibi şuan tek bildiğim klima kullanmaz isem su eksilmediği.

-yarın klimayı sıcak-soğuk kullanıp eksiltme yapıp yapmayacağını denemek istiyorum. bakalım  ısınmış motor-çalışan klima şartlarında tekrar eksiltme yada sızıntı gibi bir işaret verecek mi