-
Toyota Auris - Valfmatik arızası
Gönderen
zümra oktayoğlu
15 Nis, 2010 02:00
-
Alıntı sahibi: filiz özkan üzerinde Mart 23, 2010, 01:11:42
2009 sonunda yani aralık ayında 2010 model Auris 1.6 benzinli toyota aldım. 1250km de iken 2 kez yolda kaldım. Aracım motor arızası verip valfmatik değişti, valfmatik kumandası ve bir adet o-ring değişti. aracım şu an 6500km. de. bu arızanın peşinden uzun farlar arıza yaptı. şanzumandan 4. ve 5. viteste ses gelmeye başladı. yol bilgisayarındaki range "0" da kilitli kaldı. benzin harcaması bariz şekilde arttı. benzin göstergesi arızalandı (araç çalışmıyor iken benzin aldığım halde benzin göstergesi low fuel ikazını vermeye devam etmekte). ayrıca bunlar için servise tekrar götürdüğümde bana aracın gaz pedalı arızasının mevcut olduğunu ve modifikasyon yapılması gerektiğini ancak ayaklarına gidip bir arıza çıktığında zahmet edip beyan ettiler. yani aracım 2,5 aylık olup sıfır araca göre gereğinden fazla arıza vermiştir. toyota markasına fazla güvenmemenizi ve aracınızı sürekli dinlemenizi tavsiye ederim. Aynı Amerika Toyota Müdürünün açıklamasında olduğu gibi "bilinçsiz bir şekilde büyüyüp kalitemizden ödün verdik". Bu itibarını Amerikada kısmen kurtardılar ancak burda gereğini yapmamak için elinden geleni ardına koymayıp isimlerini lekelemekte devam ediyorlar. 18.03.2010'da müşteri ilişkilerine atmış olduğum mail'i yanıtsız bırakarak müşteri memnuniyeti anlayışlarını da ortaya koymuşlardır. 4 gün geçmiş olmasına rağmen ciddi güvenlik endişesi yaşadığım aracımla ilgili bir yanıt alamamış bulunmaktayım. Tüm bu yazdıklarım belgeli yazılı kayıt altındadır. Bana güvenin.. İsteyene belgeleri de gönderebilirim. Allah Toyotanızı KAZASIZ BELASIZ KULLANMAYI NASİP ETSİN...
Filiz Hnm;
15 gün önce aldığımız henüz 900 km. olan 1.6 düz vites Auris'imizde sizinkindeki gibi valfmatik problemi çıktı. ve valfmatik sistemi komple değiştiriliyor. Sizin diğer arızalarınız da gördüğüm kadarıyla genelde elektronik arızalar, fakat onların bu ilk valfmatik arızasıyla bağlantıları var mıdır? size böyle bir bilgi verildi mi? Valfmatik problemi olan auris ne kadar sık görülüyor bilemiyorum ama bu arızanın arkasından aracınıza olanlar gerçekten çok ürkütücü.
Bu konu hakkında ayrıca bilgi sahibi olanlar varsa bilgilendirebilirseniz sevinirim.
Teşekkürler
-
-
Valvematic toyotanın cok yeni bir motoru.bunla ilgili şikayetleder kullandıkca artıyor.Herzaman düşüncem yeni çıkan motor ve kasada belli bir süre beklenmeli.Eksiklikler kullancıı şikayetlerine göre yeniden düzenlenebiliyor.Sıfır araçta bu sorunların çıkması üzücü ve can sıkıcı bir durum allah kolaylık versin.
-
-
Hosgeldiniz, eger memnun degilseniz aracinizdan, sorunlu diyerek iade edin. Hakkinizi arayin.
Kimse, onca para sayip yeni araba aldiktan sonra bu tur problemler yasamamali.Toyota da sorununuzu dinleyip isteginiz dogrultusunda cozume ulastirmali.
-
-
Selam Zümra bey. Geçmiş oslun.
Sizi Tanışma bölümümüzde tanımamız mümkün mü?
Yeni araçta böyle sorunlar ile karşılaşmak insanı endişelendirse de firma bu konuda üzerine düşeni yapacaktır bence.
-
-
Bu yeni aurislerde kullandıkça valmatik sorunu şikayetleri artıyor.Çok ilginç.Başka sitelerde de buna benzer yorumlar var.Hatta arabamı 1000 km bakımına götürdüğümde yan tarafta bakıma alınan aurisin de valfmatik sorunu nedeniyle geldiğini servistekilerin konuşmasından anladım.İyi ki corollayı tercih etmişim diyor insan.
-
-
Bir ürünü aldıktan bir ay içinde herhangi bir "kusuru" (arıza değil) varsa satıcıya belgeli olarak bildirin. Her arızayı da mutlaka belgelendirin. Yani servise gittiğinizde bu küçük/basit birşey servis formu açmayalım hemen hallederiz gibi bahanelere kulak asmayın. Garanti süresi içinde aynı arızayı 3 kez farklı arızaları 5 kez yapan ürünler iade edilebilir. Kusurlu ürünler ise iade edilebilir veya kusuru kadar indirim yapılır.
Burada püf nokta iade isteklerinde kusur/arıza çıkana kadarki sürenin (yani sorunsuz geçen sürenin) karşılığı kadar tutarı talep etmeyin Yoksa Yargıtay'da bozulur karar.
-
-
Bu ne abi yaa başım döndü okurken
şikayetimvar.com gibi oldu

AE101'imin gözünü seveyim gözünüüüü
-
-
Güzel detaylar.
-
-
Çok reklam kokan hareketler bunlar,
Gaz pedalı geri çağırmasını öyle bir yazmış ki;
sikayetvar şu anda firmaların birbirlerine b,k atma yeri oldu
Valvematic konusuna gelince,Avensiste kullanıyorum aynı motoru herhangi bir sorunum yok ayrıca yurtdışı forumlarında da takip ediyorum hiç bir şikayet göremedim,ilk defa bu konuda duyuyorum
-
-
Valvematic konusuna gelince,Avensiste kullanıyorum aynı motoru herhangi bir sorunum yok ayrıca yurtdışı
forumlarında da takip ediyorum hiç bir şikayet göremedim,ilk defa bu konuda duyuyorumBurada yorum yapan arkadaşlar Aurislerin hepsinde valvematic sorunu var demiyor ki.Başından geçenleri,çevresinde gördüklerini,duyduklarını yazıya döküyor.Siz duymamışsınız olabilir.Ben serviste bizzat bu sorun nedeniyle gelen aurisi biliyorum.Her üretilen araç sorunsuzdur diye bir şey yok.Sıfır araba alırsınız bir kaç ay sonra sorunlarla karşılaşabilirsiniz veya sorunsuz yıllarca kullanabilirsiniz.Sonuçta otomobillerin yapımında insan emeği var.İnsanda hatasız bir canlı olmadığına göre...
-
#10 Yanıtla
Gönderen
İLKAY YÜCE
03 May, 2010 00:19
-
merhabalar, benimde 2009 model yeni avensisim var. güç kaybı ve tekleme den dolayı servise gittim 1 ayda zar zor kabul ettiler valvamatic bozuk diye değiştiler. Önceki arabamda corolla elegant mmt idi herkezin bildiği şanzıman arızalarından dolayı sattım ve manuel avensis aldım .. şimdi kafamı taşlara vuruyorum.Allah toyotası olana sabır versin. Güç kaybı ve tekleme hala devam ediyor. Debriyaj balatasının bittiği söyleniyor şimdide. Büyük sözü dinlemedik alman arabası almadık. Yakında satarım herhallde.
-
-
Gecmis olsun.Insallah bir an once cozulur problem.
Yeni araba alacaklara, Alman arabasi degil de, otomatik vitesli Corolla tavsiye ederim.Yakitta ciddi bir fark olmaz.
-
-
Gecmis olsun.Insallah bir an once cozulur problem.
Yeni araba alacaklara, Alman arabasi degil de, otomatik vitesli Corolla tavsiye ederim.Yakitta ciddi bir fark olmaz.
Otomatik vitesli olmayanını da tavsiye ederim.
-
-
MMT'liyi de tavsiye eder misin?
-
-
MMT'liyi de tavsiye eder misin?
Kullanmayı bilen birine gayet iyi bir şanzıman
-
-

Ipte yurumeyi bilene ip guzel bir yoldur...
-
-
Ipte yurumeyi bilene ip guzel bir yoldur...
-
#17 Yanıtla
Gönderen
İLKAY YÜCE
23 Haz, 2010 22:16
-
burda bazı arkadaşlar toyotanın hissedarı gibi markayı savunuyor , herhalde bizde güvendiğimiz için 50.000 tl verip toyota aldık, çıkan sorun ları servislere söylediğimizde çözülemediği için buraya girip de akıl ve fikir almaya çalışıyoruz.Çok bilmiş arkadaşlara soruyorum 15.000 de 2010 avensis debriyaj balatası nasıl biter , garantiden değişme imkanı nedir. Kimse parasının düşmanı değil..teşekkürler..
-
-
-
-
Debriyaj balatasının sürüş tarzından dolayı yıpranmadığını kanıtlamak gerekir bence. Bu da çok kolay birley değildir. Parça kaynaklı bir sorun varsa servis bunu tespit eder bence. Ama dediğim gibi bunun garanti kapsamında görülmesi çok kolay olmaz.