Gönderen Konu: Yeni Araç Arayışı ve Yeni Opel Astra 1.6 180hp Turbo Testi  (Okunma sayısı 20744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar herkese merhabalar,

Yaklaşık 6 yıldır kullanmakta olduğum 2005 model Toyota Corolla HB Sol model aracımdan ayrılıyorum. Çok severek aldığım ve hala çok sevdiğim aracımdan ayrılmak ne kadar zor olsa da değişim vakti geldi çattı  :) Umarım tekrar bu kadar güzel, sorunsuz ve iyi performanslı bir araca sahip olma şansım olur.

Bu doğrultuda 0 km yeni araç bakmaktayım. Pek çok markayı dolaştım. Hepsi ile test sürüşü yapmasam da hemen hemen bildik markaların çoğunun hatchback model araçlarını sıkı sıkı incelemeye çalışıyorum. Kesinlikle hatchback bir araç alacağım tekrar. Gönül isterdi ki Toyota ile devam edeyim ancak bence Toyota talihsiz bir dönem yaşıyor. Kimse yanlış anlamasın buradaki talihsiz dönemden kastım geri çağrılmalar filan ile ilgili değil. Bu her model her marka aracın başına gelebilir ve geliyor da. Bence Toyota hala en sorunsuz araçları üreten markadır. Bu imaj benim zihnimde pek değişmedi açıkçası. Bahsettiğim talihsizlik tamamen model yelpazesi ve Auris ile ilgili. Açıkçası beğenemedim bu aracı bir türlü. Estetik, malzeme kalitesi, ergonomi, iç mekan tasarımı, performans neresinden baksam tutamıyorum. Hatta bazen keşke Auris öncesi var olan hatchback Corolla'ların üretimi motor vs. gibi konularda geliştirmeler ve ufak makyajlarla devam etseydi diye düşünüyorum. Üzerinde ısrar edilse bence Golf gibi bir klasik olabilecek kalitedeydi Auris öncesi Corolla hatchbackler.

Lafı çok da uzatmadan konuya geleyim. Yeni araç bakarken VW ile başladım. Yeni nesil Golf 6 lara baktım. Estetik olarak bir türlü çekmedi beni. Bildiğimiz sıradan klasik bir golf hissi uyandırdı. Estetik açıdan kesinlikle heyecan verici bir araç olmadığını düşünüyorum.  Hatta sanki bu yeni golf 6 lar bana daha hafif kalitesiz bir his verdi. Golf 5 öncesi eski kasalar çok daha oturaklı duruyordu.

Citroen'e gittim. C4'leri de bir türlü sevemedim. Zaten yüzü eskimiş bir araç. Kasa değişimi yakındır. Ha keza durum Ford Focus için de öyle. 2011 ortaları gibi yeni kasaları geliyor. Bu dönemde alınacak araçlar değil diye düşündüm.

Hyundai'ye baktım. 2005 Toyotamdan sonra açıkçası bana çok kalitesiz geldi. Özellikle iç malzeme kalitesi açısından.

Yeni Megane'ın iç mekan tasarımını berbat buldum  :) İçime hiç sinmedi araç direkt kaybetti.

Peugeot'ya bakmadım bile ve düşünmüyorum açıkçası. Çünkü peugeot ile sorun yaşayan arkadaşlarım çok oldu. Bende bu yüzden hep sorunlu bir marka imajı olmuştur.

Opel’e gelmişti sıra. Opel’i en sona bıraktım çünkü aklımın ucundan geçen bir marka değildi. Ancak itiraf etmeliyim ki bir önceki kasalarını hiç ama hiç beğenmeme rağmen yeni Astra’lara resmen bayıldım. Estetik olarak, yolda duruş olarak çok ama çok beğendim. İç tasarımını da oldukça başarılı buldum. Malzeme kalitesi, işçilik sanki bu sınıfa ait olmayan bir araç hatta ufak Insignia hissi veriyordu insana. Oturuş iç mekan genişliği sürüş konforu olarak Golf’te yakalayamadığım konforu hissettim. Çünkü uzun boyluyum. Golf sanki bana biraz küçük gelmişti  :)

İlk izlenimler olarak Opel Astra’yı çok beğendim. 2005 model sevgili  Corolla’mdan sonraki aracım bu olabilir mi diye daha da detaylı incelemelere başladım. Motor seçeneklerine baktığımda Opel’in eksi noktaları burada başladı. Araç çok ağır bir araç. Boş ağırlığı yaklaşık 1.5 ton. Motor seçeneklerinde 1.3 cdti gördüm ve inanamadım.  Böyle bir araç için Corsa’nın 1.3 cdti motoru mu ? Şaka yapıyor olmalıalr deyip direkt eledim bu seçeneği. 1.4 100 hp ‘lik seçenek aynı sebepten elendi. Böylesine ağır ve oturaklı bir araç için alternatifler arasında bile yer almaması gereken bir motor seçeneği bence.

Geriye zaten 3 seçenek kaldı. 1.6 115 hp, 1.4 140hp turbo ve 1.6 180 hp turbo.  Teknik verilerine baktığımda 1.4 140hp turbo vesiyonunun 1.6 115hp’lik versiyondan daha az yakıt tüketimi olduğunu ve daha iyi performans verileri olduğunu görünce 1.6 115’lik de direkt elendi ve geriye 1.4 140hp turbo ve 1.6 180 hp’lik turbo versiyonları kaldı. Tabi kendi kendime de hala sormadan edemiyorum. Neden böylesine güzel ve yeni araçla Opel son kullanıcılarına yeni motor seçenekleri sunmaz diye. Mesela bir 1.6 110-120 hp lik dizel motoru olsa hiç düşünmeden alacağım bir araç olabilirdi. Ancak 1.3 cdti sonrası alternatif 1.7 cdti ve bir üst vergi sınıfı demek.

Geriye kalan iki alternatifim olan 1.4 turbo ve 1.6 turboyu test etmek istedim. Bu arada şunu da belirteyim iki araç da henüz Türkiye’de satılmıyor. Turbolu modellerin Mayıs sonları ya da Haziran başı gibi geleceği söyleniyor. Ancak 1.4 turbo versiyonunun test aracını bile bulmayı başaramadım. 1.6 turboyu buldum ve test ettim.

Aracın içine oturunca keyif aldığım daha showroomda ilk görüşümde karşılaştığım bir gerçekti zaten ve yine aynı keyfi aldım test sürüşüne başlarken :) Dışarıdan görünüşü de açıkçası bana büyük keyif veriyor. Kontağı açtım test sürüşüne başladım ve herşey harikaydı. Araç daha 1. Viteste  hemen arkasından 2. Viteste hadi dercesine sürücüyü dürtüyor ve ileri doğru atılıyor. Sürüş konforu, yol tutuş, performans, direksiyon, aracın tepkileri bana mükemmele çok yakın geldi ki inanın arkadaşlar mükemmel kelimesini çok kullanan biri değilimdir. Araçla trafikte yavaş seyrederken inanılamz yumuşak pedalları ve sürüşü insanı hiç yormuyor. Çok sessiz. Gerek düşük, gerek yüksek hızlarda oldukça sessiz. Biraz rüzgar sesi oluyor diyebilirim ama genel anlamda oldukça sessiz bir araç. Yüksek hızlar esnasında aracın 99km/s’e kadar inanılamz ivmelendiğini ancak bunun ötesinde 120 ve üstü için biraz temkinli davrandığını fark ettim. Bir de dikkatimi çeken diğer bir konu çok yumuşak olan direksiyonun yüksek hızlarda gerekli sertliği sağlamadığı ve biraz yumuşak kaldığı izlenimi edindim. Ancak sorun ya da kusur olarak gösterilcek nitelikte bir durum değildi.

Araca bayıldım diyebilirim. Yüzümde gülücüklerle test sürüşüne başladığımız noktaya dönerken aklıma birden o altın soru geldi  :) İyi tamam herşey güzel ama şu an 1.6 turbo destekli 180 hp bir araç kullanmaktayım.  Yoğun trafikte 1. 2. Vites ağırlıklı kullanım ve açık yolda performanslı kullanım sonrası acaba yakıt tüketimi ne vaziyetteydi ? Hemen araçtaki Opel görevlisi arkadaşın da yardımıyla yol bilgisayarında yakıt tüketimini gösteren kısma baktım ve gördüğüme inanamadım  :) 20lt/100km yazıyordu. Şok oldum. Yüzüm birden asıldı. Ancak test sürüşüne başlamadan önce yol bilgisayarını sıfırlamadığımı ve hepimizin bildiği üzere sıfırlanmadığı zaman oldukça yanlış veriler verebileceği  de aklımın bir kenarındaydı. Nitekim Opel görevlisi arkadaş da bu durumun sağlıklı bir veri olmadığını, aracı herkesin benim gibi değil çok hor kullananlar olduğunu ayrıca sıfırlanmadığı için verinin kesinlikle yanlış olduğu konusunda fikrini belirterek biraz olsun sakinleşmemi sağladı. Gelin görün ki Insignia gibi yeni astradan daha ağır bir araçta da aynı motor kullanılıyor ve kullanıcıların söylediği veriler genelde şehir içinde 11/12lt/100km gibi yaktığı yönünde. Tabi 9/10lt’ye inebildikelrini söyleyenler de var ama ne kadar inandırıcıdır bilemem. Açıkçası benim şu an kullanmakta olduğum 1.6 110hp toyotamda yoğun trafikte 9/10lt gibi tüketim değerlerine çıkabiliyor 1.6 turbo 180 hp lik aracın aynı değerlerde kalabileceği çok inandırıcı gelmiyor. Ancak şunu da söylemeliyim ki 20lt/100km gibi görünen veride de kesinlikle bir yanlışlık vardı. AMG’ler bile bu kadar yakmıyor ya da Audi r8  :)

Yeni Astra’yı ben beğendim. 1.6 180hp turbo olanı özellikle çok beğendim ama yakıt tüketimi konusu biraz belirsiz şu aşamada benim için. İstanbul gibi bir şehirde 1.4 turbo 140 hp lik versiyonu da daha az yakıt tüketimi ile fazlasıyla yeterli olur diye de düşünmüyor değilim. Ayrıca 140 hp lik bir güç uzun yolda da yeterli performansı sağlayacaktır sanırım. Ancak 1.6 180 hp den oldukça keyif aldım.  :) Şu aşamada emin olduğum bir konu varsa o da yeni aracım olma yolunda en güçlü adaylarımın benim açımdan en beklenmedik markanın araçlarından olan 1.6 180 hp turbo ( yakıt tüketimi konusunu netleştirmem önemli ) veya 1.4 140 hp turbo yeni astra olduğu...Çok ufak bir ihtimal Golf 6 1.4 TSI’da da karar kılabilirim.

Sizlerin de tavsiyelerinizi, fikirlerinizi beklerim...Herkese saygılar...

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Araç Arayışı ve Opel Astra 1.6 180hp Turbo Testi
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2010, 02:10:15 »
Gökhan bey tamamen aynı düşeünceler sahibiz.Ben dede  2004 corolla sol var abu aracı satsarsam ne alabilirim diye düşünüyorum.Toyota aurise ilk çıktıgı gündne beri hiç ısınamadım.İçplastik kalitesi benım kullandıgım codolla hb den daha kötü ve kullanıssız.Benimde aklımda 2 marka ön plana çıkıyor.Yeni opel astra ve golf 6 1,4 tsi 122 ve  1,6 tdi motoru.1,4 tsi motoru test etme imkanım oldu.Araç  çok seri atak.Şehir içinde6 vitesi görmeniz imkanzıs.Sizde yebi astrayı test etmişsiniz.2 side güzel araç ama iç ve dış esteik olrakda benim içinde opel astra ön plana çıkıyor.ayrıca yeni çıkacak focusu heyecanla da bekliyorum.ancak toyota nın kalitesine inanan biri olarak auris makyajlandı busene muhtemelende 2011 yazına dogru corolla ve sadan kasa değiştirecek.Onda gelecek  kasayı merak ediyorum.Şuan için arç alsam 1.sırada astra 2,dede golf olurdu.Ama astranın motor secenekleride insanı düşündürüyor.İnternette bakın insignia nın 180 hp lik kac aracı satısta.Bu aracın ekonomik olmayacagını düşünüyorum.1,6 dizel secenegi ile muhtesem olabilirdi.Ama suan için 180 hp lik bir arac ülkemizdeki benzin fiyatları dogrultusunda cep yakar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2010, 02:27:28 »
Benimde sadece astranın içine binme imkanım oldu gerçekten insanı alıp götürüyor test aracı olmadığı içinde sürememiştim fakat hoş bi araç golf gelince yeni golfler çok hafif bi görünüşü var oda tabiki adı golf olunca insanın aklına efsane geliyo nasıl toyota efsane varsa vosvosun efsaneside golf boş değil yani bence bu ikisinden birini almanızı  isterim yani ben olsam imkanım olsa öyle yaparım,bu arada sizin arcında resmini koyabilirmisiniz bende tuncay abinin ve forumun gazıyla corolla hb bakıyorum tabi bendeki efsaneyi satmam lazım
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2010, 02:36:54 »
Gökhan bey tamamen aynı düşeünceler sahibiz.Ben dede  2004 corolla sol var abu aracı satsarsam ne alabilirim diye düşünüyorum.Toyota aurise ilk çıktıgı gündne beri hiç ısınamadım.İçplastik kalitesi benım kullandıgım codolla hb den daha kötü ve kullanıssız.Benimde aklımda 2 marka ön plana çıkıyor.Yeni opel astra ve golf 6 1,4 tsi 122 ve  1,6 tdi motoru.1,4 tsi motoru test etme imkanım oldu.Araç  çok seri atak.Şehir içinde6 vitesi görmeniz imkanzıs.Sizde yebi astrayı test etmişsiniz.2 side güzel araç ama iç ve dış esteik olrakda benim içinde opel astra ön plana çıkıyor.ayrıca yeni çıkacak focusu heyecanla da bekliyorum.ancak toyota nın kalitesine inanan biri olarak auris makyajlandı busene muhtemelende 2011 yazına dogru corolla ve sadan kasa değiştirecek.Onda gelecek  kasayı merak ediyorum.Şuan için arç alsam 1.sırada astra 2,dede golf olurdu.Ama astranın motor secenekleride insanı düşündürüyor.İnternette bakın insignia nın 180 hp lik kac aracı satısta.Bu aracın ekonomik olmayacagını düşünüyorum.1,6 dizel secenegi ile muhtesem olabilirdi.Ama suan için 180 hp lik bir arac ülkemizdeki benzin fiyatları dogrultusunda cep yakar

Tuncay bey merhaba,

Kesinlikle hem fikirim. Yeni Astra'nın beni de en çok düşündüren noktası motor seçenekleri. 1.6 180hp'nin inanılmaz keyifli  bir araç olduğu kesin. Ancak yakıt tüketimi konusu tam bir muamma. Eğer bazı Insignia kullanıcılarının söylediği gibi şehir içi 11lt gibiyse çok sıkıntı olmayabilir benim açımdan. Çünkü biraz düşünüldüğünde günümüzde turbosuz normal benzinli 1.6 110-130 hp gücündeki araçların zaten çoğunun şehir içi yakıt tüketimi çoğu zaman 9-10 lt leri buluyor hele ki İstanbul'da. Şu an kullanmakta olduğum Toyotam'da da durum bu. Demek istediğim eğer 11-12lt yaktığı konusundan emin olunabilse şehir içinde aradaki 1-2 lt fark karşılığında alınan performans ve sürüş konforu değeri açısından bu fark göze alınabilir. Çünkü araç 2.0lt hatta pek çok 2.0 lt den bence daha iyi bir performans sergiliyor ancak alt vergi sınıfında. Bu bir avantaj. Tabi şu da tartışmasız bir gerçek ki aracı alıp 15lt/100 km altına inmediğini de görürse insan cep yakmanın ötesinde hakkaten oturup ağlar :) Dolayısıyla 1.6 180hp turbo versiyonu konusunda bu yakıt tüketimi olayı netleşmeden karar vermek sağlıksız ve şu aşamada Yeni Astra tarafında en doğru tercih 1.4 140hp turbo olur gibi duruyor. Ancak yeni Astra'nın sizin de dediğiniz gibi bu motor seçenekleri konusundaki alternatifsizliği eksi bir puan. Golf 1.4 TSI'da güzel bir seçenek olabilir ancak gerek iç gerekse dış estetik ve konfor açısından bana yeni astranın verdiği keyfi vermiyor. Ondan önemlisi uzun olduğum için Golf bana biraz ufak kalıyor çok rahat olamıyorum sanki.

Yeni Focus kesinlikle merak konusu. Tasarım olarak fena durmuyor arka tarafı dışında. Arkası biraz fazla havada gibi geldi bana ve sanki biraz büyük fiesta havası var. Fiestayı alıp büyütmüşler gibi :) Ancak tabi çıkmasını bekleyip görmek, test etmek lazım. Fakat orada da benim açımdan şöyle bir sıkıntı var. Herkes için araç değişimi konusunda doğru bir dönem vardır farklı şartların uygun olup bir araya geldiği. Ben öyle bir dönemdeyim ve umduğumu bulup bulamayacağımı bilmediğim yeni focus için 1 sene beklemek benim için çok geç olur. Aynı durum yeni corolla sedan için de geçerli ki zaten sedan araç düşünmüyorum ben açıkçası...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2010, 17:42:08 »
  Güzel paylaşım olmuş.
 Malesef çoğu otomobil üreticisi, Türkiye pazarını düşünerek kullanacakları motorların hacimlerini belirlemiyorlar. Tabi bunun istisnalarıda oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2010, 21:41:05 »
Evet Hakan Bey. Bunda dünya genelinde vergi oranlarının motor hacmine göre değil emisyon değerlerine göre belirlenmesinin de büyük rolü var. Onlar için önemli olan kriter daha çok emisyon değerleri. Motor hacimlerinin 1400-1600-1700-2000cc olması çok birşey değiştirmiyor. Özellikle Avrupa genelinde vergi sınıflandırmaları tamamen emisyon değerlerine göre. Dolayısıyla Opel'de maalesef tabi ki sadece Türkiye'deki vergilendirme şartlarına göre motor üretmiyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
Ynt: Yeni Araç Arayışı ve Yeni Opel Astra 1.6 180hp Turbo Testi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2010, 23:51:18 »
gökhan bey benimde boyum 1,84 95 kiloyum golf Vı da okadar rahatsız olmadı.1,4 tsi 122 hp lik motor sizi alıp götürüyor.Corolla için 2011 de yenilecek olması bu zamanda muhtemelen auriste kasa değişimine gidecektir.Toyota kullananlar genellikle bşka markalara geçerken ince eleyip sık dokuyorlar.Elbette sizde yeni alacagınız araca birikimlerinizi bağlayacagınız araştırıyorsunuz.Astra türkiyeye golfteki gibi 1,6 dizel secenegi ile girerse sınıfında en cok satan araçlardan biri olabilir..Opel kullanıcılarınında beğenmedi 1,3 cdti o araç için vasatında altında.
Serkan kardeşim etrafında corolla hb kullanan kaç kişi var ise yada yolda gördüüğün herhangi birisine çekinemden sor bu iinsanalrın yüzde 90 veya fazlası memnunum diyecektir.Bugune kadar yeni nesil corolla veya auris  kullanıcılarının şilkayet ettigi sorunlar dan corolla hb kullancıları şikayet etmediler.Corolla hb kullanan insnaların şikayetlerine bak ya gögüsten cızırtı geliyor ya arka pandizottan yada teyp çerçevesinden.En büyük sorunlarımız bunlar.Bugune kadar ne motor ne mekanık arıza veren bana göre efsane kasa ae 101 den sonra toyotanın en iyi kasasıdır.Gökhan beyin dediği gibi aurisi çıkarmayıp corolla hb üzerinde güzel oynamalarla bu araç sınıfının en iyisi olabilir.Corolla hb kullanıcılarının çoguda aurisi begenmez.Neyse düşünürsen güzel arablar temizini bulursan bagajda sorun değil abi dersen bende sana güle güle bin kardeş derim.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 16, 2010, 03:04:05 »
Tuncay bey merhaba,

Son karar olarak zaten Yeni Astra 1.4 140hp turbo ya da Golf VI 1.4 122 TSI arasındayım. Duyduğum ve araştırabildiğim  kadarıyla 1.6 180 hp astra ile ilgili yakıt tüketimi konusunda özellikle yoğun trafikte 14lt ye kadar çıkan veriler var ki bu aşırı fazla. Ne kadar keyifli bir araç olursa olsun sonuçta Ferrari gibi yakıt tüketmeye hakkı yok :)

Ben de 1.93'üm. Astra'da daha rahat ettim sanki ama Golf'e tekrar bakacağım. Gerçekten çok kararsız kaldığımı ifade etmeliyim. Motor, marka güveni, sağlamlık, sorunsuzluk açısından sanki VW Golf biraz daha ön plana çıkıyor. Ancak estetik, aracın içine oturduğunuzda aldığınız keyif, yolda duruşu, görünüşü açısından da Yeni Astra ön plana çıkıyor. İkisi arasında bir karar vereceğim artık. Golf biraz daha pahalı gibi. Comfortline donanım paketini aldığım fiyata Astra'da cruise control vs. gibi daha fazla ek donanım satın alınabiliyor. Golf'lerin fiyatına göre donanımı biraz boş. Ancak DSG şanzıman gibi bir güzelliği var tabi ki. Ne yapayim hiç kullanmayacağım fazladan donanımı DSG den güzel donanım mı var denip Golf'e yönlenilebilir tamamen :) Ya da ben cruise control vs. herşeyi isterim dersem DSG şanzımandan vazgeçip manuel vites almam gerekir çünkü Golf'ün hem highline hem DSG li versiyonu bütçemi aşıyor fazlasıyla. Diğer taraftan Yeni Astra'da görünümü, estetiği, gerek iç gerek dış tasarımı ile cezbediyor ve golften biraz daha donanımlı olarak aynı fiyata alınabiliyor. Tabi yeni Astra'nın yeni 1.4 140hp'lik motorunu da henüz test etme imkanım olmadı. O da ayrı bir bilmece. Oysa Golf VI 1.4 TSI 122 hp olan motorun performansını biliyoruz ve hali hazırda kullanmakta olan pek çok kullanıcı tarafından da onaylanmış durumda. Diğer taraftan Opel'in VW kadar marka güveni vermediğini de söylemeliyim. Sonuçta Golf bizim Corolla'larımız gibi bir klasik...Opel ise bildiğiniz üzere GM'nin ve GM krizden çıkmaya çalışan bir firma hala ve bu yönde Yeni Astra'yı kurtarıcı olarak görüyor....

Kısacası son derece kararsızım hala ... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 17, 2010, 20:00:20 »
opel gm ye geçtikten sonra marka güven kaybetti.Ancak hala o opel ve güzel araba.Tasarım olarak ople golften bir adım  önde.Ancak golfte piyasanın eniyisi.Performans olarak 2 side ihtiyaçlarınızı fazlasıylakarşılar.Ancak servis memnuniyeti açısından vw bana  göre opelden bir adım önde.Servis maliyetleride opelden yüksek olabilir.Sahibinden comda highine golf VI dsg sanzuman lı 2 eli piyasaya düşmüş.Yanlış hatırlamıyorssam 45 bin tl civarı.Km side oldukça düşük.sıfır alıp çok zarar edebilirsiniz.2005 yılında ben aracımı 25 binde 24 almıştım.sıfırıda  33 bin tl civarındaydı.Km çok düşük 2010 model golf Vı opel astra bulabilirsiniz.4-5 bin tl civarı cebinizde kalır.İkiside güzel araçlar hayırlısı ne ise o olsun.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 23, 2010, 00:11:29 »
opel gm ye geçtikten sonra marka güven kaybetti.Ancak hala o opel ve güzel araba.Tasarım olarak ople golften bir adım  önde.Ancak golfte piyasanın eniyisi.Performans olarak 2 side ihtiyaçlarınızı fazlasıylakarşılar.Ancak servis memnuniyeti açısından vw bana  göre opelden bir adım önde.Servis maliyetleride opelden yüksek olabilir.Sahibinden comda highine golf VI dsg sanzuman lı 2 eli piyasaya düşmüş.Yanlış hatırlamıyorssam 45 bin tl civarı.Km side oldukça düşük.sıfır alıp çok zarar edebilirsiniz.2005 yılında ben aracımı 25 binde 24 almıştım.sıfırıda  33 bin tl civarındaydı.Km çok düşük 2010 model golf Vı opel astra bulabilirsiniz.4-5 bin tl civarı cebinizde kalır.İkiside güzel araçlar hayırlısı ne ise o olsun.

Ben yenileme işini erteledim. Opel hoşuma gidiyordu yeni astralar ancak bugün opelden arayıp 1.4 T ve 1.6 T versiyonların gelişi Hazirana kaldı denince canım artık çok sıkıldı. Bu kaçıncı erteleniş bilmiyorum. Önce Nisan dediler sonra Mayıs şimdi Haziran. Daha aracı almadan Opel güvenimi kaybetti doğrusu. Sanırım GM hala krizden çıkamamış. Üretimde kesinlikle bir sıkıntıları var talebe cevap veremiyorlar. Belki bunda Antwerp'teki fabrikalarından birini kriz esnasında kapamalarının rolü vardır çünkü orası Opel'in üretim kapasitesinin %20'siydi. Golf'leri ise beğenemiyorum bir türlü. Sağlamlığı, motoru vs başarılı olabilir ancak insan bindiği araçtan estetik olarak da haz almalı biraz. O hazı golf bana hiç mi hiç veremiyor doğrusu neden bu kadar tutulduğunu da anlamakta zorlanıyorum. Bekleyeceğim sanırım yaklaşık 1 sene daha Toyotamla beraberim ve onu gerçekten çok seviyorum :) Yeni Focus'ları beklerim belki bu arada Toyota'nın da Auris yerine yeni bir model çıkarmasını ümid ederek...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2010, 12:43:20 »
 Gökhan Bey yaptığınız test sürüşleri ve genel tecrübeleriniz sonucunda oluşan değerlendirmelerinizin hepsine katılıyorum .  Aurisin Corolla HB'ten daha iyi bir araç olduğuna aradan geçen yıllara rağmen bende hala ikna olabilmiş değilim .
 Yeni araç konusunda Opel Astra Turbolar geldi ancak 1.6 180 HP modelin çok tüketeceğine katılıyorum zaten kasada ağır mümkün değil az tüketmesi . VW grubuna hiç girmeyelim tüketiciye bakışları maliye bakanı gibi
allahtan kaçarımız var . Bende HB araç alacağım ve kesin kararımı verdim Focus HB TDCİ Titanium X . Başka araç düşünemiyoruz vergiler sağolsun .
 Birde bu konunun genişlemesi lazım ; onu mu alayım bunu mu alayımdan ziyade forumdakilerin kendilerinin test sürüşü yapıp yorum yazmaları da konuları sığ kalmaktan kurtaracaktır.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
« Yanıtla #11 : Ekim 30, 2010, 14:52:58 »
Yeni astra benimde gündemimdeki araçlardan. 1.6 Avensisle, 1.4 astra arasındayım bende. Avensiste 1.6 motorun premium seçeneği olsa avensis daha ağır basıyor ama yok maalesef. Astrada ise 1.6 180hp motorun manuel olanları artık Türkiyeye gelmeyecekmiş ve active select vitesinde 180hp gücü biraz katlettiği söyleniyor. Tabi benzinide ayrı bir konu. Benim yeni bir araç almama henüz zaman olduğu için test etme gibi bir girişimde  bulunmadım ama alacaksanız; 1.4 140 hp sport astra + flexride + AFL + SR + spor deri koltuk + 18 inç jantlar çok güzel bir kombinasyon olur.  :alkis: Şahsen ben alırsam bunu alıcam.
Navigasyon tavsiye etmem çünkü opel forumlarında yazılana göre alanlar hiç memnun değilmiş. Sadece ana caddeleri gösteriyormuş. Ama navi araca çok ayrı bir hava katıyor. Paranız varsa sırf görünümü için bile alabilirsiniz.
Söylediğiniz diğer araç seçenekleri içinde sizinle hemen hemen aynı fikirdeyim. Golf konusunda söyleyebileceğim tasarım olarak astra 1 adım daha önde. Fiyat olarakta golf, fazla pahalı bir araç gibi geliyor bana :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2011, 11:50:50 »
sanırım en az benim kadar bayılan cok arkadaş var yeni astraya 1.4 140hp nin yakıt değerleri nedir acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2011, 12:16:41 »
sanırım en az benim kadar bayılan cok arkadaş var yeni astraya 1.4 140hp nin yakıt değerleri nedir acaba?

Çoktur abi çoktur :D Az olsa ne olacak benzin almış başını gidiyor :)
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 23, 2011, 12:28:58 »
abi bayılmayacak gibi değil ki  ama !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2011, 15:26:45 »
bence corolla HB in yerini tutmayacaktır alacağınız araç yani o kadar rahata kullanımı sorunsuzluğunu arayacaksınız benden sölemesi
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 28, 2011, 20:13:38 »
toyotadaki sorunsuzluğu arayacaksınız derken :D
ben direk konuya balıklama dalışı yapcağım 1. olarak opel araçlarının neden sizde devamlı sorun yarattığını hem açıklayayım hemde toyotada neden sorun yok onu acıklayayım...
opel araçları devamlı türkiyede satışta bulunan çoğu araçlardan çok donanım getirmiştir ve bakımı yapılmayan tabiri caizse eşşek niyetine kullanılan opeller bugun incik boncuk elektriksel sıkıntılar vermektedir mekanıksel motor olarak sıkıntı duymadım elektrıksel sıkıntılarda buda gayet normaldir at sahibine göre kişner ben 94 model astra gsi hiç bir sıkıntısı olmadan elektrikli sunroofunun çalıştığını biliyorum...
gelelim toyotaya 94 model toyotalarda donanım namına bana en ufak birşey yok efsane kasa toyotalarda klima bile yok çoğu modelinde bırakın abs falan ;) doğal olarak mekanıkten sıkıntı yaratmayan araçlar sanayiye girmez opelde mekanıkten sanayiye zaten düşmez ;)

yeni astraya gelecek olursak aracın cok yakması tamamen benzının ulkemızdekı durumu yoksa araçlar yurt dışında gayet az yakıyorlar :D atmosferik motorlu bir toyotanın şehir içinde (safranbolu) 11 lt yaktığını biliyorum arkadaşımın 1.4 140 hp astrası 12 lt yakıyor kı o bendende sert kullanıyor 2.el aldı ve alışamadı aracına gaza gelmeler falan dahil 12 lt içine :)
tip olarak bence şu anda c segmentinde golfde dahil olmak üzere hiç bir araç bu kadar gel beni al demiyor...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 29, 2011, 09:18:16 »
tip olarak bence şu anda c segmentinde golfde dahil olmak üzere hiç bir araç bu kadar gel beni al demiyor...

:alkis: :alkis:
yeni astra tamamiyle başkalaşım geçirmiş,ben bayıldım vala kasa ve iç donanım mükemmel,kusursuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 29, 2011, 09:26:52 »
Şubat ayında GTC modeli geliyor, bu Astra'yı beğenenler ona iyice mest olurlar herhalde :D

1.6 dizel söylentileri de var önümüzdeki sene için, ne kadar doğrudur bilemiyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler