Gönderen Konu: İngilizce Dil Çalışması  (Okunma sayısı 18367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
Ynt: İngilizce Dil Çalışması
« Yanıtla #120 : Eylül 23, 2011, 00:35:30 »
İngilizce öğreniminde en beğendiğim expression'ların başında şu gelirdi. Kullan "get"i kurtar "g.t"ü.
Gerçekten de GET'i unuttuğun bir çok fiilin yerine kullanabilirsin. Problemi hasar almadan halledersin.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Eylül 23, 2011, 00:35:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #121 : Eylül 23, 2011, 00:51:24 »
you are unbelievable and awesome Nagihan :D

ARkadaşlar altyazılı film/dizileri izlemeniz bir de yabancı müzik dinlemek dinlerken de sözlerinin ne manaya geldiğini öğrenmek için tekrar sözlüğe vs başvurmak. Orda çoğu kavramı kelimeyi daha çabuk öğrenirsiniz. Tabi sözlük kullanmak şartıyla. Sözlük olmazsa olmazıdır. :)

Tabi chicken translate yapmayın asla :D

Kıh kıh :D Thank you so much Mr. Sahin :kanka:
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Eylül 23, 2011, 06:03:34 »
Every mother thinks that their child is the most beautiful, but only my mum is right.

Bir de üye arkadaşlarımızdan birisi imzasında kullanıyor; o da en az senin kadar iddialı

"Nobody is perfect. I am Nobody"
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #123 : Eylül 23, 2011, 12:00:22 »
"Avrupa birliği ve entegrasyon" diye bir dersimiz vardı, ders ingilizce olarak işleniyordu ama hocanın anlattığından pek birşey anlamazdım, aksanı çok farklıydı. sonradan itiraf etti "doktara için amerikaya gittiğinde, dil bilmiyormuş. ingilizceyi orada oda arkadaşı olan bir hintliden öğrenmiş" Sen doktara için elin amerikasına git, bir kaç yüz milyonluk ülkede ingilizce öğrenmek için bir hintli bul

Kemal abi, senin ingilizce hikayesi böyle değildir umarım :şakayapanadamsmile:

Acı bir gerçektir: ülkemizde sağlıklı bir dil eğitimi yapılamıyor, belkide Ural-Altay dil drubunda olduğumuz içindir
dahada acı olan gerçek ise: ingilizce öğretmenlerinin çoğusu ingilizce bilmez; bir kaç gramer kalıbı arasına sıkışıp kalmış
"living language" (yaşayan dil) başka bir deyişle "pratik" ten habersiz ler
allahtan benim ingilizcem iyi; çok fazla değişik ülkelerde bulundum (Folklor festivalleri , rehberlik falan) gerçi hiç bir zaman bir "native speaker" kadar değil ama standart öğretmenlerden iyi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #124 : Eylül 23, 2011, 12:17:11 »
Yavw ben ingilizce öğretmeniyim zaten :rofl:

Biliyorum :))))))))))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #125 : Eylül 23, 2011, 12:21:19 »
Yavw ben ingilizce öğretmeniyim zaten :rofl:

peki belli bir seviyeye gelebilmek için en kolay şekli nedir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #126 : Eylül 23, 2011, 13:26:06 »
Bir de üye arkadaşlarımızdan birisi imzasında kullanıyor; o da en az senin kadar iddialı

"Nobody is perfect. I am Nobody"

:rofl: Süpermiş, tuh bak aklıma gelmemişti bu :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #127 : Eylül 23, 2011, 13:27:27 »
Acı bir gerçektir: ülkemizde sağlıklı bir dil eğitimi yapılamıyor, belkide Ural-Altay dil drubunda olduğumuz içindir
dahada acı olan gerçek ise: ingilizce öğretmenlerinin çoğusu ingilizce bilmez; bir kaç gramer kalıbı arasına sıkışıp kalmış
"livind language" (yaşayan dil) başka bir deyişle pratik ten habersiz ler
allahtan benim ingilizcem iyi; çok fazla değişik ülkelerde bulundum (Folklor festivalleri , rehberlik falan) gerçi hiç bir zaman bir "native speaker" kadar değil ama standart öğretmenlerden iyi

Çok güzel bir noktaya değinmişsin Kemal abi; Türkiye'de bize sadece gramer öğretiliyor ama anlamaya başladıktan sonra ana dili ingilizce olan biriyle konuşunca anlıyoruz; gramer neredeyse hiç önemli değil. Adamlar kendi dilllerinin gramerleri bilmiyorlar ama çok güzel anlaşıyorlar. Önemli olan bildiğini ne kadar pratiğe dökebildiğindir.

Ben birçok ingilizce öğretmeninin ingilizce konuşan birisini dinlerken ki hallerini çok iyi biliyorum; konuyu anlamaya çalışmıyor; nerede gramer hatası var onu bulmaya çalışıyor. Sonuç: konuşma bittiğin konu hakkında hiçbir şey hatırlamıyor; gramer hataları hariç ;)

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #128 : Eylül 23, 2011, 13:34:47 »
Kesinlikle katılıyorum, bugün altyazısı henüz hazır olmadığı için sürekli izlediğim diziyi orjinaliyle izledim. Türkçe altyazısıyla izlerken bu kadar gülmemiştim resmen :D İngilizce konuşmak için grammerden çok kelime bilmenin önemli olduğunu düşünüyorum ya da Seyit abinin de yukarıda bahsettiği gibi bazı küçük ipuçları ve kurtarışlar -get gibi-  :lol:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Eylül 23, 2011, 13:44:54 »
Lets speak (write) english here dudes.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #130 : Eylül 24, 2011, 16:01:49 »
peki belli bir seviyeye gelebilmek için en kolay şekli nedir ?

İster ana dili ingilizce olan, ister sonradan öğrenmiş olsun kimi bulursan her konuda konuş
eğer 20 li yaşlardaysan "pen pal" (mektup arkadaşı) küçük masrafsız ama etkili yöntemlerdir
para kazanmak amaçlı kurslar falan pek fayda etmiyor, onların asıl amacı kar etmek olduğu için yüzeysel öğretiyorlar
Ülkemizde dil sadece gramer sanılıyor, oysaki türkçede de olduğu gibi yabancı dillerde de gramer kuralları sürekli değiştirilir ve katledilir
mesela "geleceğim" kelimesini her yerde "gelicem" diye kullanıyoruz.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #131 : Eylül 25, 2011, 01:22:13 »
aklıma gelmişken dostlar kardeşim ingilizce dil eğitimi için ingiltereye gitmişti 4 sene evvel ve geldiğinde ilk söylediği şu oldu.
şimdiki aklım olsaydı güney afrikaya giderdim.bu konuda çok ciddi çünkü güney afrikanın resmi dili ingilizce ve şahıslar ingilteredeki kadar sıkıntı çekmiyolarmış,ingilteredeki hocalarıda ayı şeyi söylemişler gidin orda hem daha ucuz hem daha kolay öğrenirsiniz diye....ilgilenen olursa diye paylaştım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #132 : Eylül 26, 2011, 08:40:20 »
Yabancı bir dili iyi seviyede öğrenebilmenin yolu bana göre kendi anadilini iyi bilmekten geçer.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Eylül 26, 2011, 11:43:22 »
Alamancı gurbetçilerin çoğusu dilimizi tam kullanamaz, ama gidip orada şakır şakır alamanca öğreniyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #134 : Eylül 26, 2011, 11:57:30 »
Alamancı gurbetçilerin çoğusu dilimizi tam kullanamaz, ama gidip orada şakır şakır alamanca öğreniyorlar

Öğreniyorlar ama ne kadar sürede ve hangi seviyede öğreniyorlar onu da irdelemek lazım. Ben ana dilini iyi konuşamayanın yabanci bir dili öğrenemeyeceğini söylemiyorum, sadece bu öğrenimin temelinin zayıf ve süresinin uzun olabileceğini iddia ediyorum :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #135 : Eylül 26, 2011, 13:28:04 »
Almanyada yaşayan gençlerin çoğunun zaten ana dili Almanca.Yanında ise Turkçe konuşurlar.Turkiyede doğmuş ve sonra almanyaya gidenlerin çoğu ise nedense Turkiyede almanca,Almanyada Turkçe konuşurlar :))))))))))

Öğrenilecek dilin kültürünü de bir yere kadar bilmak lazım.Aşağıda yaşanılan dil kazası buna çok güzel örnek  :D :D

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=31032.0 
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #136 : Eylül 26, 2011, 17:46:32 »
Almanyada yaşayan gençlerin çoğunun zaten ana dili Almanca.Yanında ise Turkçe konuşurlar.Turkiyede doğmuş ve sonra almanyaya gidenlerin çoğu ise nedense Turkiyede almanca,Almanyada Turkçe konuşurlar :))))))))))[/url] 

Bu ilginç ve doğru bir yaklaşım bence de. :)

Hemen bir olayı anlatayım izninizle; bir gün Rodos'tayım ve üst katta 3 alman var. Amcamın oğlunda kalıyorum ve o da Münih doğumlu. Neyse yukarıdakiler klimalarındaki bir sorun nedeni ile bizimkini çağırıyorlar. Kuzen kapıdan girerken almanca olarak;
-şişşştt kızlar, eve erkek giriyor, falan diye şakalaşıyorlar aralarında. Hatta bazı laflarda atmışlar akıllarınca. :) Akşam onlara bir şeyler içmeye gittik ve muhabbette kuzenin Almanya'lı olduğunu duyunca ilk şok oldular. Sonra bizimki gayet native speaker bir şekilde almanca konuşunca kızların gözleri açılmıştı. :)

Aslında bu başlık altında mümkün olduğunca ingilizce yazışmak faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #137 : Eylül 27, 2011, 20:18:21 »
Hem ingilizce hem de araçları ilgilendiren bir bilgi vereyim.
Cab bildiğiniz gibi İngiltere'de Taksi'lere verilen isimdir ve Cabriolet 'den gelir. Cabriolet ise at ile çekilen ve iki tekerlekli araçlara verilen isimdir eskiden. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #138 : Eylül 27, 2011, 22:08:42 »
 şimdi de üstsüzlere deniyor :rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Eylül 27, 2011, 23:23:42 »
İngilizce öğrenmenin diğer kolay yollarından biri de (Allaha şükür ki internet var) internette ingilizce sohbet etmek ve yazışmaktır. Türkiyede dil öğrenmeyi istiyorsan da yapman gereken kesinlikle Türk olmayan bir hocadan ingilizce öğrenmektir. Türk öğretmenden ingilizce öğrenilmiyor. Veeee en kolay yol ise ingilizce konuşulan bir ülkeye gitmek ve orada zorla öğrenmektir.

Ben yurtdışına çıktığımda ilk gün biraz zorlanıyorum ama ilk günün akşamı mecburiyetten dolayı dilim açılıveriyor. Bazı arkadaşlarımın da dediği gibi gramer falan hak getire. Boşver grameri sen derdini anlatabiliyor ve karşındaki kişiyi anlayabiliyorsan gramere gerek kalmıyor.

Bir de yapılması gereken şey "acaba hata yaparmıyım, yalnış telafuz edermiyim" gibi korkuları yenmektir. O kadar emin olmalısın ki kendinden karşındaki kişi senin bocaladığını anlamamalı. Senin kendini zorda hissettiğini anladığında kesin üzerine üzerine geliyorlar. Geçen sene Parise gitmiştim. Bir toplantı vardı. Toplantının özelliğinden dolayı pasaport değil üzerinde Fransızca da yazan özel bir belge ile Fransaya giriş yaptım. Girerken herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Bir hafta pariste gezdikten sonra dönüş günü geldi. Charled De Gaul havaalanına geldim. Çıkış işlemlerini yaptırıyorum. Fransız hudut polisi pasaport sordu. "Where is your passaport sir?" dedi. Ben de pasaportum olmadığını söyledim. Özel giriş belgesini verdim. Fransız polis ısrarla "You need passport" diyor. Ben e ısrarla "I don't need passport" diyorum. En sonunda kızdım ve kendimden emin bir tavırla polise "Do you know French?" diye sordum. Polis aval aval yüzüme baktı ve "Sure" dedi. Ben de "Read this documant" dedim. Adam baktı ben çok eminim kendimden. "Sorry sir" dedi ve çıkış kaşesini bastı.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,