0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İngilizce öğrenmenin diğer kolay yollarından biri de (Allaha şükür ki internet var) internette ingilizce sohbet etmek ve yazışmaktır. Türkiyede dil öğrenmeyi istiyorsan da yapman gereken kesinlikle Türk olmayan bir hocadan ingilizce öğrenmektir. Türk öğretmenden ingilizce öğrenilmiyor. Veeee en kolay yol ise ingilizce konuşulan bir ülkeye gitmek ve orada zorla öğrenmektir.Ben yurtdışına çıktığımda ilk gün biraz zorlanıyorum ama ilk günün akşamı mecburiyetten dolayı dilim açılıveriyor. Bazı arkadaşlarımın da dediği gibi gramer falan hak getire. Boşver grameri sen derdini anlatabiliyor ve karşındaki kişiyi anlayabiliyorsan gramere gerek kalmıyor. Bir de yapılması gereken şey "acaba hata yaparmıyım, yalnış telafuz edermiyim" gibi korkuları yenmektir. O kadar emin olmalısın ki kendinden karşındaki kişi senin bocaladığını anlamamalı. Senin kendini zorda hissettiğini anladığında kesin üzerine üzerine geliyorlar. Geçen sene Parise gitmiştim. Bir toplantı vardı. Toplantının özelliğinden dolayı pasaport değil üzerinde Fransızca da yazan özel bir belge ile Fransaya giriş yaptım. Girerken herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Bir hafta pariste gezdikten sonra dönüş günü geldi. Charled De Gaul havaalanına geldim. Çıkış işlemlerini yaptırıyorum. Fransız hudut polisi pasaport sordu. "Where is your passaport sir?" dedi. Ben de pasaportum olmadığını söyledim. Özel giriş belgesini verdim. Fransız polis ısrarla "You need passport" diyor. Ben e ısrarla "I don't need passport" diyorum. En sonunda kızdım ve kendimden emin bir tavırla polise "Do you know French?" diye sordum. Polis aval aval yüzüme baktı ve "Sure" dedi. Ben de "Read this documant" dedim. Adam baktı ben çok eminim kendimden. "Sorry sir" dedi ve çıkış kaşesini bastı.