Gönderen Konu: yağ lambası  (Okunma sayısı 12622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yağ lambası
« : Nisan 12, 2010, 16:11:03 »
merhaba arkaşlar...

aracım 98 1.3 ae 101., 110.000km. de
problemim aracı çalıştırdıktan sonra 7-8 sn. yağ lambası yanıyor.
bir kaç sefer gaza basarsam 2-3 saniye içinde sönüyor. birdaha da yanmıyor.

sizce sorun ne olabilir benim ilk aklıma gelen yağ pompası idi. (aracın yağı normal seviyede)
1998-1.3-xe

Toyota Club Türkiye

yağ lambası
« : Nisan 12, 2010, 16:11:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Ynt: yağ lambası
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2010, 16:43:56 »
müsürde arıza yok ise. kesinlikle yag pompası bence.
bence hemen baktırın.
 yaglamada arıza var ise. motora ciddi zararlar verebilir
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2010, 16:46:02 »
müşür arızalı olsa gaz versenizde sonmezdi. yag pompasında sorun var derim
hemen iyi bir ustaya gidin derim
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2010, 16:46:23 »
Şakaya gelmez hemen bi ustaya baktırın.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2010, 17:25:26 »
yağ pompasının yeteri kadar verimli çalışıp çalışmadığını ölçebilen bir alet veya herhangi biryer varmıdır. malum pahalı parça...
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2010, 19:30:55 »
Yasin Bey;
Aşağıdaki cevabı 10 Nisan günü sizinle benzer bir sorun yaşayan Serdal KONAKÇI arkadaşımıza yazmıştım.
"Ben de 1996 XE Corollaya sahibim. Bahsettiğiniz her iki sorunu ben de yaşadım. Bu süreçte değişik markaların 10-60, 10-40 ve 20-50 yağlarını denedim. Otomatik jikle arızalı dediler. Çıkma otomatik jikle bulduk, sorun benzinde çözüldü, gaz da aynen devam etti.

Otomatik jikle ne yaparsam yapayım arabayı çalıştırdıktan bir kaç saniye sonra devreye giriyordu ve araba düşük devirle çalışmaya başladığı için, yağ lambası geç sönüyor ya da bir kaç saniye aralıklı olarak yanıp sönüyordu. Motor ısınmaya başladıktan sonra hiç bir sorun kalmıyordu.

15 gün önce gaz ayarı için gittiğim usta aracın hava filtresinden önceki hava girişinde sorun olduğunu, hava filtresinden önce hava girişini kısıtlayan mekanizmayı (hava filtresinin fara kadar olan uzantısının ek yerinden hemen sonraki ince bir hortumla karbüratöre hava çıkışı arasındaki parça) tutan ayaklardan biri kırıldığından araba ilk çalıştığında karbüratöre yeterince hava girişi olmadığından aracın ilk çalışmasında ve çekişinde sorun olduğunu söyledi. Daha sonra hava girişini daraltan mekanizmanın kırık olan ayağı tarafını vida ile sabitledi.

Şu an aracın ilk çalışmasında otomatik jikle hiç gecikme olmaksızın devreye giriyor, yağ lambası hemen sönüyor ve aracın çekişi neredeyse benzinden daha iyi."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2010, 00:19:50 »
Yağın vizikozitesi sizin aracın motoruna tavsiye edilen yağ olduğundan emin olun ve yağ filitresini değiştirin eskiyen yağ filitreleri yağın devir daimini zorlaştırarak motora ve yağ müşirine yeteri kadar yağ pompalamakta ve zorluk çıkartabilmektedir.Sorun çözümlenmez ise yağ pompasına baktırmanız icap edecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2010, 09:38:43 »
Yağın vizikozitesi sizin aracın motoruna tavsiye edilen yağ olduğundan emin olun ve yağ filitresini değiştirin eskiyen yağ filitreleri yağın devir daimini zorlaştırarak motora ve yağ müşirine yeteri kadar yağ pompalamakta ve zorluk çıkartabilmektedir.Sorun çözümlenmez ise yağ pompasına baktırmanız icap edecektir.
Evet, düşük viskositeli yağlar sensör üzerinde yeterli basıncı oluşturamadığı için ikaz lambasının yanmasına sebeb olabilir. Özellikle tam sentetik motor yağı kullanıyorsanız bu sorunu yaşama ihtimaliniz vardır.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2010, 09:48:10 »
sebep direk yağ pompasında olmayabilir. hem yağ pompasının debisi azalmış olsa gaza bastığınız sürece sönen yağ lambası gazı bıraktığınız anda tekrar yanar.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2010, 11:42:57 »
 sağolun arkadaşlar; hafta sonu aracın yağını bir değiştireyim, servisten de orjinal yağ filresini alırım bugünden, bakılım bir düzelme olacak mı.. benimkimde otomatik jigle hemen devreye giriyor benzinde de gazda da... en son tüpün beyni diye tabir edilen parçanın kenarlarından yağ benzeri bir sıvı kaçırıyordu, ustama sordum altın daki tıpayı açarak yağı boşaltmamı söyledi, içinde nerden baksanız bir çay bardağı katkı maddesi birikmişti, (gazı sürekli opetten alıyordum) o olaydan sonra shell den almaya başladım.. birkaç günsonra da yağ lambası yanmaya başladı. katkı maddesinin motoru yağlamaya bir katkısı var mıdır bilmiyorum ... yağ değişimi çözüm olmazsa direk yetkili servise götürcem artık..
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #10 : Nisan 27, 2010, 10:14:09 »
arkadaşlar bu hafta sonu aracın yağını değiştirdim 10/40 magnatec, servisten de orjinal yağ filtresi aldım. bir de üstüne 1000km. uzun yol yaptım. fakat sonuç yine aynı sabahları yağ lambası 4-5 sn. geç sönüyor. bazı ustalar birşey olmaz diyor bir süre daha böyle kullancam sorun düzelmezse veya süre daha da uzamaya başlarsa götürcem servise..
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 27, 2010, 15:23:09 »
  Tamamen farazi söylüyorum; acaba yağ müşüründe mi bir sorun var?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 27, 2010, 15:53:31 »
  Tamamen farazi söylüyorum; acaba yağ müşüründe mi bir sorun var?
+1
müşürün basıncı okuyan kısmında basınçla iletkenleşen bir kısım vardır, eğer oraya küçük bir pislik falan gelmişse basıncı okumakta zorlanabilir, ikinci ihtimalde müşür kontakları aklıma geliyor, gevşeyen kontak titreşimle temassızlık yapıp anlamsız bir arızaya sebep oluyor olabilir.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 27, 2010, 21:29:49 »
Sıcaklık ile orantılı  müşirin direnci değişebilir.Siz iyisimi bir de yağ müşirini değiştirin çok pahalı bir parça olcağını sanmıyorum ama hiç başıma gelmdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 27, 2010, 22:16:10 »
Ankara'da hava sogukca mi bugunlerde? 10W-40 kalin geliyor olmasin? 5W-40 kullansaniz hic boyle bir problem yasamazsiniz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 27, 2010, 23:06:59 »
ben de yağ değişiminde 5W-40 düşünüyorum ama bu havalarda bu sebebi düşünemiyorum. eğer bu havalarda böyle bişey yapacaksa aralık-ocak aylarında hiç sönmez o ışık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 27, 2010, 23:09:22 »
Sonmuyor da zaten Murat.Forumda konulari arastirirsan yag lambasi probleminin soguk havalarda daha fazla oldugunu gorursun.
Neden sadece sabah calistirmada yaniyor lamba da oglen calistirmada yanmiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 27, 2010, 23:12:47 »
bu durumda haklı gibisin ama sıcaklık 10 derecelerde minimum. 0 a yaklaşmıyor pek... ???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Nisan 27, 2010, 23:22:58 »
Kesin nedenini bilmiyorum ben de, ama sorunlarin hep havalarin sicak oldugu zamanlar yerine soguk oldugu zamanlarda daha cok ortaya cikmasi, sayica fazla olmasi bir ilgiye isaret ediyor.
Benim arabam 1994 model, yag musiri bir defa bile degismemis. Yil 2010. Kisin en soguk oldugu (-35 derece civari) zamanlarda bile yag lambasi problemi yasamadim sukur.Calisir calismaz sonuyor lamba.Bir saniye ya var ya yok. Kullandigim yag 0W-30 ve 0W-40.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #19 : Nisan 28, 2010, 10:05:55 »
yağ müşürü olabilir, serviste fiyatı 56tl. pompayla kıyaslayınca baya sevindirici..  yağın kalın olamasıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. kışın -5/-10 derecelerde aynı viskositeli ve daha eski yağ ile çalıştırdığımda akü lambasıyla beraber, hatta motor çalışmadan marşla birlikte sönerdi..
     bir de arkadaşımda da aynı problem varmış, opel marka  araçta tanzik sübabı diye bir parça varmış(yağ basıncını ayarlayan)onu değiştirmesiyle sorun çözülmüş; bizim araçlarda da varmıdır bu parçadan??
     bendeki arıza sadece sabahları olumuyor. motor 1 saat dinlensin tekrar çalıştırayım lamba geç sönüyor. herhalde motordaki yağların iyice süzülüp kartele akmasından sonra ne oluyorsa oluyo.
1998-1.3-xe