yağ müşürü olabilir, serviste fiyatı 56tl. pompayla kıyaslayınca baya sevindirici.. yağın kalın olamasıyla alakalı olduğunu sanmıyorum. kışın -5/-10 derecelerde aynı viskositeli ve daha eski yağ ile çalıştırdığımda akü lambasıyla beraber, hatta motor çalışmadan marşla birlikte sönerdi..
bir de arkadaşımda da aynı problem varmış, opel marka araçta tanzik sübabı diye bir parça varmış(yağ basıncını ayarlayan)onu değiştirmesiyle sorun çözülmüş; bizim araçlarda da varmıdır bu parçadan??
bendeki arıza sadece sabahları olumuyor. motor 1 saat dinlensin tekrar çalıştırayım lamba geç sönüyor. herhalde motordaki yağların iyice süzülüp kartele akmasından sonra ne oluyorsa oluyo.
Ne tur bir yag filtresi kullaniyorsunuz? Markasi ne? Anti-drainback valve denilen ve yagin motor durduktan sonra filtreden tamamen bosalmasini onleyen, bir sonraki calistirma icin bir miktar yag birakan bir sistem kullaniliyor iyi filtrelerde.
Toyota'nin orijinal filtresinde, ya da hangi filtreyi kullaniyorsaniz onda bu ozellik olmayabilir.Sorun da bu kadar basit bir nedenden kaynaklaniyor olabilir.


Deliklerden gorunen kavunici renkli silikon kisim, anti-drainback valve.

Toyota filtresi, varsa bile gorunmuyor.

Sagdakinde var.