0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynı soruyu Renault Clubda da sordum. Onlarda tam tersini söylüyor haliyle. Herkes kendi aracını seviyor. Nasıl karar vereceğimi şaşırdım.
Benim Toyota'dan önceki aracım Renault marka idi. Halen Renault marka araç kullanan bir çok arkadaşım var. Yukarıda bir arkadaşımızında söylediği gibi Renaul ile Toyota mukayese bile edilmez. Renault Clubde tam tersini söylüyorlarsa o söyleyenler henüz Toyota'ya binmemişler demek ki. Eğer kalite istiyorsanız kesinlikle Toyota. Hala karar veremiyorsanız ikisinede alın, kullanın kararı kendiniz verin.
"Clup" değil "Kulüp" olacak. Lütfen Türkçe kurallarına uyalım.
Yanıtlar için teşekkürler. Bir oto kıyaslama sitesinde aynı soruyu sorduğumda da toyota ile renault kullananlar bir birine girdi. Forumda yasaklandı tartışılması.
Tereciye tere mi satıyorsunuz? Türkçe kurallarına mümkün mertebe uyuyorum, klavyem sürtçmezse Türkçe yazma konusunda sıkıntı yaşamam. Bunu forum üyeleride gayet iyi bilirler ki, şu forum ortamında en çok dikkat etmeye çalışan üyelerden biriyimdir. Kaldı ki, yazımda hiç bir kusur bulamadınızda Kulüp'e Club dediğim mi kusur oldu? Ayrıca hem Türkçe uyarısı yapıyor, hemde Club yazısına Clup yazıyorsunuz...Şunuda belirtmek isterim ki, Yabancı dilden Türkçemize yerleşen kelimelerin, Türkçe telafuz edilmesi gibi bir zorunluluğu yoktur.Köşe yazarlarını okurmusunuz bilem. Bazı köşe yazarları Mafya yerine "MAFIA" Medya yerine "MEDIA" kelimesini kullanırlar. Bizler onlarda daha fazla Türkçe kelimelere dikkat edemeyiz. Zaten onların mesleği Türkçe ile doğrudan ilgilidir. Artı olarak, o bahsedilen site renaultclubtr olarak geçer. Bu sebeple Club kelimesini kullandım. Kulüp kelimesini doğrudan kullanınca daha farklı bir anlamı varmış hissi uyandırıyor. Amacım kesinlikle tartışma ortamı doğurmak değildir. Zaten cevabımı dikkatlice okursanız, tartışma için yerinde bir cevabınız kalmayacaktır. Tezatlık amacı ile yazarsanız bunu "SATAŞMA" olarak değerlendirecek, ve cevap yazma gereği hissetmeyeceğim. Saygılarımla....