Gönderen Konu: Club'a yeni üye oldum. Araç alımı için fikrinizi söyler misiniz?  (Okunma sayısı 2432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
 :huh:
Bu günlerde bir araç almak istiyorum. İki araç arasında fikrinizi belirtirseniz sevinirim. Neden Toyota tercih edilmeli ya da neden Fluence tercih edilmeli yardımcı olur musunuz?

Toyota Corolla Confort 1.4 d-4d

Reno Fluence Privilege 1.5 dci

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
fanatik veya duygusal davrandığımı zannedebilirsiniz ama Toyota'nın hiçbir modelini Renault'la karşılaştırmam. Çünkü daha önce megane 2 kullandım. bariz kalite farkı var. ancak tek artı yönü renault yakıtta çok tasarruflu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
kısa vadede alıp kullanıp alinizden çıkaracaksanız reno olabilir neden ?çünkü eğer aynı fiyat aralığında ise tasarrufla kullanıp satarsınız ama çok değer kaybetmeden satmak lazım..yok ben bu aracı uzun vade de kullanırım öle zırt pırt araç değiştirmem
diyenlerdenseniz..
tabiki toyota olur..kalite-sorunsuzluk..tasarrufta toyotadan yana olur bu durumda...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Aynı soruyu Renault Clubda da sordum. Onlarda tam tersini söylüyor haliyle. Herkes kendi aracını seviyor. Nasıl karar vereceğimi şaşırdım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
Aynı soruyu Renault Clubda da sordum. Onlarda tam tersini söylüyor haliyle. Herkes kendi aracını seviyor. Nasıl karar vereceğimi şaşırdım. :)
Benim Toyota'dan önceki aracım Renault marka idi. Halen Renault marka araç kullanan bir çok arkadaşım var. Yukarıda bir arkadaşımızında söylediği gibi Renaul ile Toyota mukayese bile edilmez. Renault Clubde tam tersini söylüyorlarsa o söyleyenler henüz Toyota'ya binmemişler demek ki. Eğer kalite istiyorsanız kesinlikle Toyota.
Hala karar veremiyorsanız ikisinede alın, kullanın kararı kendiniz verin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Benim Toyota'dan önceki aracım Renault marka idi. Halen Renault marka araç kullanan bir çok arkadaşım var. Yukarıda bir arkadaşımızında söylediği gibi Renaul ile Toyota mukayese bile edilmez. Renault Clubde tam tersini söylüyorlarsa o söyleyenler henüz Toyota'ya binmemişler demek ki. Eğer kalite istiyorsanız kesinlikle Toyota.
Hala karar veremiyorsanız ikisinede alın, kullanın kararı kendiniz verin.

Kesinlikle katılıyorum. Ne kadar toyota kullandımsa, o kadarda renault kullanmışlığım vardır. Şimdi size Renault club'ta corolla gaz sorunu direksiyon sorunu falan diye bahsederler. Hiç ama hiç aldırmayın. Burada gerçekten aktif ve gerçekten kullanıcı olan üyelere bir kez daha sorun. Bakın bir ara megane 2 'ler ne kadar tutulmuştu, ama anlaşıldı şimdi ne araba olduğu 150-200.000 km sonra sanayiden çıkmaz oldu arabalar. Bu arada corolla dizel megane2'den daha az yakar bilgilerinize..
Son olarak fikrimi sorarsanız, ikisinide test edin. Test ettikten sonra zaten sormaya bile gerek kalmayacakdır :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yanıtlar için teşekkürler.

Bir oto kıyaslama sitesinde aynı soruyu sorduğumda da toyota ile renault kullananlar bir birine girdi. Forumda yasaklandı tartışılması.

Link genel: http://forum.donanimhaber.com/m_39043726/tm.htm

Link Renault Club: http://renaultclubtr.com/forum/showthread.php?p=503102#post503102
 :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
"Clup" değil "Kulüp" olacak. Lütfen Türkçe kurallarına uyalım.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
klasik olacak ama. toyotadan cok renault kullanmısımdır, clio,megane,toros,brodvay...
yakıt  haric  hicbir konuda toyotanın eline su dokemezler. emin olun
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
arkadaşlar ama fluence nin yağmur sensörü far sensörü aliminyum cant sunrof kararan dikiz aynaları elektirikli katlanan aynalar hız sabitleme ve sınırlama park sensörü 105 bg yarı deri döşeme navigasyon soğutmalı torpido gibi artı özellikleri var. ancak fiyat farkıta var tabiki Toyota Corolla Confort 1.4 d-4d fiyatı:43.900 ken
Reno Fluence Privilege 1.5 dci sunrof ve navigasyon ilaveli fiyatı:49.650 sunrof ve navigasyon hariç fiyatı:47.650Toyota Corolla Confort 1.4 d-4d mi yoksa Reno Fluence Privilege 1.5 dci fiyatlarıda gözönüne aldımızda ne dersiniz sizin fikirlerinize göre karar vereceğim vereceğiniz bilgilerden dolayı hepinize şimdiden teşekkür ederim  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
"Clup" değil "Kulüp" olacak. Lütfen Türkçe kurallarına uyalım.

Tereciye tere mi satıyorsunuz?

Türkçe kurallarına mümkün mertebe uyuyorum, klavyem sürtçmezse Türkçe yazma konusunda sıkıntı yaşamam. Bunu forum üyeleride gayet iyi bilirler ki, şu forum ortamında en çok dikkat etmeye çalışan üyelerden biriyimdir.

Kaldı ki, yazımda hiç bir kusur bulamadınızda Kulüp'e Club dediğim mi kusur oldu?
   Ayrıca hem Türkçe uyarısı yapıyor, hemde Club yazısına Clup yazıyorsunuz...
Şunuda belirtmek isterim ki, Yabancı dilden Türkçemize yerleşen kelimelerin, Türkçe telafuz edilmesi gibi bir zorunluluğu yoktur.
Köşe yazarlarını okurmusunuz bilem. Bazı köşe yazarları Mafya yerine "MAFIA" Medya yerine "MEDIA" kelimesini kullanırlar. Bizler onlarda daha fazla Türkçe kelimelere dikkat edemeyiz. Zaten onların mesleği Türkçe ile doğrudan ilgilidir.
   Artı olarak, o bahsedilen site renaultclubtr olarak geçer. Bu sebeple Club kelimesini kullandım. Kulüp kelimesini doğrudan kullanınca daha farklı bir anlamı varmış hissi uyandırıyor.

Amacım kesinlikle tartışma ortamı doğurmak değildir. Zaten cevabımı dikkatlice okursanız, tartışma için yerinde bir cevabınız kalmayacaktır. Tezatlık amacı ile yazarsanız bunu  "SATAŞMA" olarak değerlendirecek, ve cevap yazma gereği hissetmeyeceğim.
   Saygılarımla....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
İşte burada forumun farkını görüyorsunuz değilmi?

Kimse kimseyi kötülemeden, düzgün bir seviyede sadece fikir paylaşımı olur. Tartışma olmaz.

Size son tavsiyem, Hem renault bayiisine gidin, hem Toyota Plazaya gidin, ikisinide test edin. Madem sıfır araç almaya niyetlisiniz, gönlünüz hangisine yatarsa... Zaten toyotaya yatacaktır emin olun :)
Yanıtlar için teşekkürler.

Bir oto kıyaslama sitesinde aynı soruyu sorduğumda da toyota ile renault kullananlar bir birine girdi. Forumda yasaklandı tartışılması.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Reno forumunda d4-d ye performanssız diyenler kesinlikle o aracı kullanmamışlar, verilere bakarak konuşuyorlar :) (veri dediğim de motor hacmi ötesi değil bu arada...)

Açıkçası ben tasarıma bakardım, bir de Fluence'ın Reno geleneği olarak büyük bagajı vardır ve Corolla'dan daha yeni olduğu için donanımı daha iyi olabilir.

edit: bu arada donanimhaber pek tarafsız sayılmaz. Kullanıcı kitlesi itibariyle çok efsane kasa hayranı var orda :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Madem DH'ye üyesiniz bu repliği bilirsiniz.
Corolla'nın gizli beygirleri var. :D
Bunu iddaa edenlerde var :D

Edit : Alper abi, DH'de VW fanatiği de çok be :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
   Tereciye tere mi satıyorsunuz?

Türkçe kurallarına mümkün mertebe uyuyorum, klavyem sürtçmezse Türkçe yazma konusunda sıkıntı yaşamam. Bunu forum üyeleride gayet iyi bilirler ki, şu forum ortamında en çok dikkat etmeye çalışan üyelerden biriyimdir.

Kaldı ki, yazımda hiç bir kusur bulamadınızda Kulüp'e Club dediğim mi kusur oldu?
   Ayrıca hem Türkçe uyarısı yapıyor, hemde Club yazısına Clup yazıyorsunuz...
Şunuda belirtmek isterim ki, Yabancı dilden Türkçemize yerleşen kelimelerin, Türkçe telafuz edilmesi gibi bir zorunluluğu yoktur.
Köşe yazarlarını okurmusunuz bilem. Bazı köşe yazarları Mafya yerine "MAFIA" Medya yerine "MEDIA" kelimesini kullanırlar. Bizler onlarda daha fazla Türkçe kelimelere dikkat edemeyiz. Zaten onların mesleği Türkçe ile doğrudan ilgilidir.
   Artı olarak, o bahsedilen site renaultclubtr olarak geçer. Bu sebeple Club kelimesini kullandım. Kulüp kelimesini doğrudan kullanınca daha farklı bir anlamı varmış hissi uyandırıyor.

Amacım kesinlikle tartışma ortamı doğurmak değildir. Zaten cevabımı dikkatlice okursanız, tartışma için yerinde bir cevabınız kalmayacaktır. Tezatlık amacı ile yazarsanız bunu  "SATAŞMA" olarak değerlendirecek, ve cevap yazma gereği hissetmeyeceğim.
   Saygılarımla....

Ümit Bey,

Ben şunu bir türlü anlamıyorum : Birisi birinin bir hatasını görüp kendince doğrusu budur dediği zaman hemen karşı taraf sokak kavgasında ilk söylenen "Sen kimsin, haa sen kimsin ulan" taarruzuna geçiyor(Tereciye tere satmak)!

Club kelimesini ilk kullanan siz değilsiniz. Başlığı açana yazdım öncelikle. Sizin yazınıza bakmadım bile. Kimsenin yazısındaki kusurları arayıp da düzeltmek gibi bir sakat düşüncem yok. İkincisi Üzerinize alınıp saldırgan bir üslupla yazdıktıktan sonra "amacım tartışmak değil, tartışırsan seni kaale bile almam" diyorsunuz. Öyle bir ukalalık var mı yazımda? Ne yazmışım : Club (Clup olmuş, klavye hatam) yerine kulüp olacak demişim. Doğrusu bu demişim. Böyle basit bir şey için bu başlıkta üşenmeyip bir ton yazı döşenmiş olmanız alınganlığın ötesine geçmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Offf :( Çok üzüldüm...

Olcay Bey, anlaşılan büyük bir yalnış anlaşılma oldu. Foruma yeni katılan üye arkadaşlaımızdan birisi msn türkçesi ile yazı yazmıştı. Bende kendisini çok nazikçe bu konu hakkında uyarmıştım. Ben sizi o uyardığım kişi ile karıştırdım, kendi yazımı okuyup bana yazdığınızı düşündüm. Yani bir an için misilleme yaptığınızı düşündüm. Zanna kapılmanın ne kadar kötü birşey olduğunu birkez daha anladım. Ayette bu konu hakkında uyarılmamıza rağmen ben zannınıza düştüm. Sizden çok ama çok özürdiliyorum. Lütfen kusuruma bakmayın.

Hatta madem istanbulda oturuyorsunuz, sizide istanbul buluşmasında görmek isterim. O zaman bir kez daha yüz yüze özürdileme ve helalleşme şansını bulmuş olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
Estağfurulllah Ümit Bey, ben de biraz şaşırmadım değil ilk önce. Olur böyle, hiç önemli değil.

Şu sıralar bir hastalık durumum var. Raporlarla uğraşıyorum. Yoksa ben de Toyotacı arkadaşlarla görüşmek isterdim. Teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Geçmiş olsun.ALLAH acil şifalar versin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
renault az yakan bir marka parça sıkıntısı olmaz gibi görünüyor fakat fluence piyasada yeni bir araç ve kronik sorunu çıkma ihtimali yüksek.gönderdiğiniz renault forumda arkadaşlardan biri toyota güzel araba yaptıda biz mi iyi demedik demişde.acaba renault araba yapmışmıki biz iyi diyelim.4 çamurluğu plastik bir çok parçası kalitesiz araçları trafikte hala görüyoruz.corolla her şeyini geçtim duruşu ve asilliği ile bile fluenceden iyidir.megane sıfır alan bir çok kişi aracını bir sene sonra yarı fiyatına zor sattı.renault çabuk satılır fakat vasat fiyata satılır.corolla aldığınız fiyatın üstündede satılır(ki biz aracımızı 1.500 lira kar ile kısa vadede sattık)
http://www.arabam.com/TestDetay.aspx?id=405&baslik=Corolla%201.4%20D-4D%20-Mart%202007
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif