Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 06, 2025, 11:58:11
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Carina / Corona / Camry
»
Konu:
Carina almayı düşünüyorum ama korkuyorum :(
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: Carina almayı düşünüyorum ama korkuyorum :( (Okunma sayısı 5932 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
Araç: Avensis
Kan Grubu: 0+
3 kere teşekkür etti
«
:
Nisan 10, 2010, 20:01:17 »
Arkadaşlar herkese merhaba, avatarımdaki aracımı 2 ay önce sattım şimdi 2.0E 16V bir Toyota Carina almayı düşünüyorum bu aractan kullananların ya da bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum. Çünkü internette araştırdığım kadarıyla bu aracın en büyük sıkıntısı yedek parçasının zor bulunması sizce bu araç için gerçekten de böyle bir sorun var mı? Değerli cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 10, 2010, 20:01:17 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina almayı düşünüyorum ama korkuyorum :(
«
Yanıtla #1 :
Nisan 11, 2010, 00:22:51 »
Kardeş internetten parça fiyatlarına bak karşılaştır, ciddi fark olmadığını göreceksin. Ama tamirciler Carinayı hiç sevmezler bilgin olsun.
1990 Corolla 1.6 XL 1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
1998 Avensis - 1999 Avensis
1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #2 :
Nisan 11, 2010, 09:56:54 »
Ekrem Bey beni düşündüren parça fiyatları değil de daha çok parçayı bulamama korkusu bir de tamirciler neden hoşlanmazlar Carinadan anlamadım parçası olmadığı için mi?
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
Kan Grubu: A+
7 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #3 :
Nisan 11, 2010, 10:07:17 »
2 ay önce bende Carina aldım, almadan önce sizin gibi çok araştırma yaptım parça sıkıntısı olurmu diye hiçbir parça sıkıntısı yok benim ustamın söylediği parça yok değil bulmak azıcık zaman alır dedi. Sadece şu var bazı parçaların yan sanayisi yok ve orjinalleride çok pahalı bu sadece sana sıkıntı yaratır, mesela sis farlarının çiftinin 550TL olduğunu söyledir! ama bi radyatör 400TL ön cam 170TL. Yani parçalar arasında bunun gibi uçurumlar var. Zaten sizde belirtmişsiniz fiyat önemli değil bulunması önemli diye hiç bir yerde bulamadınız söylersiniz toyota servisine getirtir Japonya dan.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #4 :
Nisan 11, 2010, 10:13:18 »
Serkan Bey çok teşekkür ederim yüreğime su serptiniz dediğim gibi toyota gibi bir araçta parça fiyatı çok önemli değil çünkü nadir arıza veren bir araç. Peki Serkan Bey size bir Carina kullanıcısı olarak bir sorum daha olacak, bu Carinaların yağ yaktığını duymuştum aslı var mıdır?
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Auris
7 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #5 :
Nisan 11, 2010, 14:00:51 »
ben aracı alır almaz yağ değişimi yaptırdım 2 ay oldu yağ seviyesinde bi azalma yok. ama şöyle birşey var, ben aracımı burdaki bir carina,corona,avensis sınıfına bakan ustaya götürüyorum o yağ değişiminde ince yağın bizim arabalara yaramadığını yaktığını söyledi o yüzden kalın yağ kullanıcaz dedi bende usta sensin tamam dedim:)
Ayrıca konuyla alakası yok ama usta da Carina var 400bin km'de arabası ve motorda problem yok hala.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #6 :
Nisan 12, 2010, 18:18:17 »
Serkan Bey cevabınız için çok teşekkür ederim çok faydalı oldu gerçekten
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
Araç: Corona
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Nisan 12, 2010, 18:20:02 »
Korku Car-anlık tarafa geçmenin ilk adımıdır.
(Veya Cor-anlık)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #8 :
Nisan 12, 2010, 18:24:12 »
Galiba haklısınız Ahmet Bey yıllarca parçası ucuz ve çabuk elden çıkıyor diye Doğana Şahine bindik. Konforlu ve büyük motorlu kısacası avrupa arabalar bizi hep korkuttu, aynen şimdi benim de yaşadığım gibi ama korku olmadan rahatlık olmuyor
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #9 :
Nisan 12, 2010, 18:32:11 »
Star Wars filminden bir alıntıydı..
Memnunsunuzdur umarım tercihinizden. İçinin ve bagajının genişliği çok pratik bir kasa olmasını sağlıyor. Tam aile için.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,... Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,... Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #10 :
Nisan 12, 2010, 19:17:56 »
İnşallah iyi bir araç düşer nasibimize Ahmet Bey zaten bayılıyorum geniş, güçlü ve oturaklı arabalara, hele bir de o araba Toyotaysa
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #11 :
Nisan 13, 2010, 19:47:34 »
Bir de nette araştırırken Carina da power ve snov gibi tuşların olduğunu duydum ama tam olarak bu tuşların ne işe yaradığını anlayamadım bunu da açıklayacak bir arkadaş varsa memnun olurum.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Carina
«
Yanıtla #12 :
Nisan 13, 2010, 20:09:37 »
Bildiğim kadarıyla anlatıyım;
Otomatık vıteslerınde bu ıkı tus mevcut, Power tuşu manuel arabayı ust devırlerde kullanmak gibi bi şey yakıtı ve performansı arttırıyor şanzıman. Snow tuşu ise özelikkle karlı ve yolun kaygan oldugu zamanlar terdıh edılıyor arabayı daha guvenlı kontrol etmek ıcın sanzıman agır hareket edıyor. bildiklerım bunlar yanlısım varsa eger duzeltın ltfen
saygılar
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #13 :
Nisan 13, 2010, 20:24:16 »
Otomatik vitesin çalışma biçimini değiştiren bir ayar. Power (sport sürüş için olan) küçük vites tercih eder ve hızlanırken geç vites yükseltir. Snow tuşu ise kalkışlarda ikinci vitesi kullanmayı sağlar. (Karda patinaj yapmamak için)
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #14 :
Nisan 13, 2010, 20:29:29 »
Cevabınız için teşekkürler Ahmet bey ben manullerde de bu tuşların olduğunu sanıyordum
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #15 :
Nisan 13, 2010, 20:33:02 »
İbrahim Bey size de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim bir de bu Carinalar, Carina2 ve Carina3 diye ayrılıyor gördüğüm kadarıyla aralarında ne fark var aynı model değil mi hepsi?
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Shiro (beyaz) ve ben
5 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Nisan 13, 2010, 20:42:10 »
Hayır manuelde iş size kalıyor. İstediğiniz gibi zaten kendiniz değiştiriyorsunuz vitesi.
İstemem eksik olsun..!
Corona de Bergerac
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #17 :
Nisan 13, 2010, 21:06:51 »
Anladım Ahmet Bey çok teşekkürler, bir de bu 97-98 olanlar Carina3 diye geçiyor değil mi?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
bugün toyota'n için ne yaptın?
Kan Grubu: A-
1 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Nisan 13, 2010, 21:09:33 »
hafta sonu bartına gittim. yollar bozuk olduğu için yolda jant kapağım düşmüş. ben de çok çirkin görünmesin diye abiminkilerden birini uydurmaya çalışırken komşu geldi (şayin'i var) ordan burdan konuşurken yağ ve yağ filtremi 65 tl ye değiştirdiğimden bahsettim. pişkin pişkin gülerek, şayini'nin yağ ve yağ filtresinin 35 tl ye değştiğini söyledi. "kaç binde değiştiriyorsun?" dedim. 5000 dedi. "ben 10.000 de değiştiriyorum" deyince bozuldu.
bu kısa bir hikayeydi sadece. gelelim sadede:
Mustafa kardeş, al. temizini bulursan hiç düşünmeden al ve rahatın konforun tadına var. parça, yakıt, vergi, masraf hiçbir şeyden endişe etme. bazı sıkıntılar yaşasan bile bu konfora, bu rahata değer. aşağıdaki linkte benim arabanın bazı parça fiyatları var. carinayla aynı parçaları kullanıyoruz. belki size fikir verebilir.
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/selamlar-bizde-toyotaci-olacagiz/msg182810/#msg182810
94 corona 2.0 GLİ 3SFE
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
3 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #19 :
Nisan 13, 2010, 21:17:25 »
Arif Abi yanlış gördün heralde konuyu ben açtım zaten, adım Mustafa tanıştığıma çok memnun oldum. Bu araçlar hakkında böyle olumlu şeyler duydukça daha çok hayranlık duyuyorum, hem corona hem de carina çok yakışıklı araçlar, forumda tüm kullanıcılarından da çok oluımlu şeyler duyuyorum inşallah yakında benim de bi tane olur. Zaman ayırdığın ve cevap yazma zahmetinde bulunduğun için de tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Carina / Corona / Camry
»
Konu: