Gönderen Konu: Carina almayı düşünüyorum ama korkuyorum :(  (Okunma sayısı 6019 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina almayı düşünüyorum ama korkuyorum :(
« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2010, 21:25:40 »
kusura bakma mustafa kardeş. özür dilerim yanlışlık oldu. ben de tanıştığıma menun oldum. isim yanlış ama diğer tüm yazdıklarım doğrudur.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 13, 2010, 21:25:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Nisan 13, 2010, 21:27:20 »
hafta sonu bartına gittim. yollar bozuk olduğu için yolda jant kapağım düşmüş. ben de çok çirkin görünmesin diye abiminkilerden birini uydurmaya çalışırken komşu geldi (şayin'i var) ordan burdan konuşurken yağ ve yağ filtremi 65 tl ye değiştirdiğimden bahsettim. pişkin pişkin gülerek, şayini'nin yağ ve yağ filtresinin 35 tl ye değştiğini söyledi. "kaç binde değiştiriyorsun?" dedim. 5000 dedi. "ben 10.000 de değiştiriyorum" deyince bozuldu.
bu kısa bir hikayeydi sadece. gelelim sadede:
İbrahim kardeş, al. temizini bulursan hiç düşünmeden al ve rahatın konforun tadına var. parça, yakıt, vergi, masraf hiçbir şeyden endişe etme.  bazı sıkıntılar yaşasan bile bu konfora, bu rahata değer. aşağıdaki linkte benim arabanın bazı parça fiyatları var. carinayla aynı parçaları kullanıyoruz. belki size fikir verebilir.

http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/selamlar-bizde-toyotaci-olacagiz/msg182810/#msg182810
Arif Abi tesekkurler ama benim zaten canavar gbi bi carinam var sanırım yanlıs anlaşılma oldu :)

mustafa kardesım rıca ederım carına 3 yazmamın sebebı hem carınanın 3. serısı olması hemde carınaların avrupa oldugunu belırten ters 3 seklındekı yazıya benzetmek ıcın boyle denıyor carinalar 1996-1998 model arası ingiliz ürettimi.
saygılar
1998 Toyota Carina 3 2.0 Manuel (h)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Nisan 13, 2010, 21:44:42 »
İbrahim kardeşime ve Arif Abime cevaplarından ve ilgilerinden dolayı çok teşekkürler :alkis: Yani İbrahim kardeş 1996-1998 arası tüm Carinalar Carina3 diye geçer ve Avrupadır doğru anlamış mıyım?
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Nisan 13, 2010, 22:03:11 »
dogrudur carina yazısının yanında ters 3 olur kı8 ztn carınaların hepsı bu sekılde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Nisan 13, 2010, 22:11:32 »
Hımm anladım kardeş beni çok aydınlattın sağol
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Nisan 14, 2010, 15:14:42 »
dogrudur carina yazısının yanında ters 3 olur kı8 ztn carınaların hepsı bu sekılde
Ters 3 değil o arkadaşlar. E harfi..  :)
Europe yani avrupa anlamında. İngiltere'deki reklamında "E for excellence " Mükemmel'in E 'si diye takdim etmişler. Ama aslında Europe'ın E' si. Bazı ikinci el sitelerinde E ve GLI olarak ikiye ayırıyorlar ama doğru değil. GLI olsun olmasın hepsi E.
Carina 3 dendiğini duymadım ama bir önceki kasaya Carina II deniyor.

710'nolu kapak fıkrasını duymuş muydunuz.. Bu da öyle oldu.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Nisan 14, 2010, 15:19:27 »
Güzel bir bayan parçacı dükkanına girer ve 710 nolu kapak var mı diye sorar. Anlamazlar; ısrar eder. Araştırırlar soruştururlar o arabada öyle bir parçanın olduğunu bilen bir kişi bile çıkmaz. Ama hanımefendi ısrar etmektedir. 710 numaralı kapağı kayıptır ve o olmadan arabasını çalıştıramayacağını söylemektedir. Neyse sonunda anlayış sahibi biri çıkar ve sorunu çözer..
Tıklayın siz de görün:
http://bluurb.files.wordpress.com/2007/06/710-cap.jpg
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Nisan 14, 2010, 16:31:13 »
Mustafa kardeşim kesinlikle tavsiye ederim.

Carina al pişman olmazsın konforun tadını aşırsın, biz binemedik sen bin :)

http://www.toyotaclubtr.com/fotograflar-videolar/gitti-corollacigim-(-geldi-coronacigim-)/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 14, 2010, 17:33:46 »
bir carina kullanıcısı olarak fikrim: pişman olmazsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Nisan 14, 2010, 20:19:47 »
Ters 3 değil o arkadaşlar. E harfi..  :)
Europe yani avrupa anlamında. İngiltere'deki reklamında "E for excellence " Mükemmel'in E 'si diye takdim etmişler. Ama aslında Europe'ın E' si. Bazı ikinci el sitelerinde E ve GLI olarak ikiye ayırıyorlar ama doğru değil. GLI olsun olmasın hepsi E.
Carina 3 dendiğini duymadım ama bir önceki kasaya Carina II deniyor.

710'nolu kapak fıkrasını duymuş muydunuz.. Bu da öyle oldu.. :)

Ahmet bey, öncelikle teşekkürler verdiğniz bilgi için, ama ben şahsen bunu zaten biliyorum ve bilmeyen yoktur sanırım. Bunu;
   "Europe yani avrupa anlamında. İngiltere'deki reklamında "E for excellence " Mükemmel'in E 'si diye takdim etmişler. Ama aslında Europe'ın E' si. Bazı ikinci el sitelerinde E ve GLI olarak ikiye ayırıyorlar ama doğru değil. GLI olsun olmasın hepsi E.
Carina 3 dendiğini duymadım ama bir önceki kasaya Carina II deniyor"
   dıye soylemememın amacı sadece arkadasa o modelde bulunan europenin e şeklini arkadasa belirtmek içindi .ayrıca bnde, carina ÜÇ var demedım sadece diğer kasa carina 2 diye adlandırıldığını kendimce bunu bu şekilde yorumladıgımı belirttim zaten. Ve yanlıs anlaşılmışa benzemiyor eurpe simgesi ztn ters 3 ü andırıyor demek istediğim tamamen bu. Yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.

Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Nisan 14, 2010, 22:45:08 »
Afedersiniz. Mustafa Bey'in "Yani İbrahim kardeş 1996-1998 arası tüm Carinalar Carina3 diye geçer ve Avrupadır doğru anlamış mıyım" sorusuna "doğrudur carina yazısının yanında ters 3 olur" biçiminde cevap verince ben de haliyle öyle düşündüm :)
Şaka olduğu aklıma gelmedi. Benzetmeniz çok doğru evet, stilize el yazısı biçiminde yazmışlar ve ters 3 'e benzemiş.
Neyse logo mühim değil zaten de bahsi geçen Carina E, Carina'nın dokuzuncu serisi. Carina II olarak bilinen ise aslında dördüncü seri oluyor. (Bu kısmını bilmiyordum) Her ikisi de sadece avrupa piyasasında kullanılan ticari isimler.
http://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Carina
Google kullanırken Carina E diye aratmakta yarar var. Ve genelde İngiliz siteleri bulunuyor. Japon veya Amerikan kaynakları bulmak zor.
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ağustos 21, 2011, 20:18:16 »
benim arkadaşım aldırdı carinayı. hakkikatten süper araba. arkadasım carina ile 3 buyuk kaza yapmış.hepsınde en ufak bir yaralanma söz konusu olmamış. hatta birisinde airbagler acılmış... ve o gördügümüz kocaman konsol. hava yastıgı dolduruyormuş...benim arkadaş polis meymuru. ford connetle. kaza yapmış sadece 2 avuç kadar hava yastıgı acılmış ve kafasını tavana vurmuş hala izi var:D  diyecegim şu kimisi carina için derki modeli düşük üretilmiyor.. inanın 2010 model orta sınıf aracla buyuk kaza yapsanız. ((allah korusun )) carinayla ile daha güvenli olursunuz. herseyi ile 10 numara araba duruşu heybetli. göze hitap eden sert bir yapısı var. ve 12 yıllık arac. ama 2010 araçlar kadar diri. duruyor.. yaşıtlarıyla kıyaslarsak anlarız zaten farkı teşekkürler carina almak için çok sebebınız var. yeterki kuşçulara kulagınızı kapatın ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 21, 2011, 10:50:02 »
benim Carina 1998 model , 23 Aralık 2010 tarihinden buyana kullanmaktayım , 1998 yılı teknolojisine göre iyi araba , ikinci el piyasası zayıf , örneğin 1998 model pasaat ile 1998 model carina arasında uçurum var , sıfır km alırken birbirinin aynısı fiyatları.. iyi bir frenleme için direksiyona tutunup sıkıca frene basmalısınız acil frenlemede  negtif  puan alıyor benden , arka cam dış lastik fitili çabuk drforme olan cinsten malzemeden kullanılmış , ön konsoldaki havalandırma ızgaraları yaz mevsiminde güneşin sıcağından sonra klimanın soğuğunu, kış mevsiminde soğuk havadan sonra kaloriferin sıcağını görünce çatlayıveriyor bir yerlerinden...egzos sarkıyor  1997-1998 modellerde ve vuruyor yere , egzozcuya gidiyorsunuz yukarı kaldırtmak için , eskiyen egzos sarkar diyorlar , kaldırsakta yine sarkacak diyorlar. bunlar eksileriydi benim gördüğüm :) artıları daha fazla burada yazsam forumu doldururum. en iyisi Carinası olan biriyle sohbete oturun saatlerce anlatsın size Carinayı , ben %85 memnunum aracımdan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • Model Yılı: '98
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 22, 2011, 19:16:13 »
fren konusunda öndiskler balatalar ve arka kampanalar ile pabuçların komple değişmesi gerekir nede olsa 98 model araç. konsol ızgaraları konusunda hem fikiriz. eksozun sarkması ise bence usta işçiliğindendir, bende susturucu değiştirdim ve ortayı biraz yukarı kaldırttım ama sarkma falan yapmadı. tek sıkıntım yerli susturucu orjinalin ne sesini nede performansını tam olarak vermiyor olması, haricinde fotodaki gibi,

2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 23, 2011, 23:05:12 »
Carinamın kmsi  132.000 ilk aldığımda  vizede arka sol frenden kalmıştım ,fren merkezi yağ kaaçırmış bozulmuş yani bende ,arka fren balataları ve fren merkezlerini değiştirdim, balata değişim zamanı gelince diskleri de değiştireceğim , otomatik vites olması sonucu frenlere çok iş düşüyor, egzos orjinali duruyor