Gönderen Konu: Almanyada araç sahibi olmak :)  (Okunma sayısı 7542 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Almanyada araç sahibi olmak :)
« : Nisan 06, 2010, 22:29:09 »
Arkadaşlar bulduğum bi sitede almanyada araçların fiyatlarını görünce vay be dedim:) yorumlarınızı bekliyorum :)

BMW X5 7,999 EURO
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=129105624&__lp=150&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=49&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

BMW 316 500 EURO
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=86883056&__lp=238&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=8&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=1992-01-01&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

2000 COROLLA 2.200 EURO
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=127247034&__lp=8&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=24100&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&maxFirstRegistrationDate=2000-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1

Toyota Club Türkiye

Almanyada araç sahibi olmak :)
« : Nisan 06, 2010, 22:29:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Almanyada araç sahibi olmak :)
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2010, 00:22:31 »
ney oha adamlaın geliri 4000 euro araba fiyatı 500 euro bizim gelirimiz 600tl bizde fiyatları 15 bin tl
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2010, 00:29:52 »
ney oha adamlaın geliri 4000 euro araba fiyatı 500 euro bizim gelirimiz 600tl bizde fiyatları 15 bin tl

bu x5 kesin taksi çıkmasıdır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2010, 11:34:02 »
kesin perttir o iki arabadan bir araba yapmıştır alman sanayisindeki bizim Türkler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2010, 11:40:20 »
öyle demeyin bizde silah, at(taşıt), kadın değerlidir. o yüzden sanırım bu fiyat farkı... en iyi niyetlerimle ve iyimserliğimle çıkan sonuç...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2010, 11:53:21 »
aslında yurtdışında olan normal fiyatlardır... almanyada bulunan bizim enişte beyler sürekli arac değiştirip duruyor, para çok heralde diyorum o da " sizin paranızla 5.000 tl ye süper araçlar alınıyor burada" diyordu... meğersem gerçekden de doğru olan şeylermiş...

bizim buradakiler gibi pertlerle uğraşacaklarını pek sanmıyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2010, 11:54:27 »
Daha dün bu konuya istinaden bi konuşma yaptım arkadaşımla,

Devlet her ay maaşımdan yaklaşık 500 600 TL ücret kesiyor , peki neden ? kestin tamada bu para nereye gidiyor ? bana ne yol ne su nede elektrik olarak geri dönüyor ! Devlet bana her ay 600 tl lik bi yarar sağlıyormu yada 600 TL lik bana bi yardım veya hizmet yapıyormu, tabiki HAYIRRRRRRRR !

peki gelelim asıl konuya

maaşımızdan vergigisini cartını curtunu kesiyor değilmi ! sonra naapıyor elinde avucunda kalan bi tutam parayıda almak için kıçından vergiler uyduruyor

mesela en basiti arkadaşlar ya, araba vergileri, Dünyanın neresinde bukadar çok taşıt vergisi var yada araba alınırken araba kadar vergi veren kaç ülke var ?

arabayı alırken OTV ödüyorsun + trafiğe çıktın benzin alıcaksın Benzinide 5 kat vergili alıyorsun + senede 2 defa taşıt vergisi veriyorsun + sonra ek vergi ödüyorsun + sigorta + muayene + egzoz muayenesi zart zurt  derken cebindeki tüm paranı o vergisi bu vergisi adı altında hepsini alıyor !

yani bizler daha at arabasına çok bineriz (Fransızlar TR de Renonun çok satıldığını duyunca şaşırmışlar TR de araba varmı diye hala at arabası kullanıyoruz sanıyorlarda bizi, eee ama böyle bi ülke olursak böyle düşünülmeside çok normal)

1 araba alabilmek için arabanın 2 misli vergiyi bizden öpe öpe alıyorlar, daha fazlasını yazmaya terbiyem müsade etmiyor şu ortamda mağlesef

ha son olarak sonrada arabanda neden cam filmi var diye trafikten men edip yine aynı vergileri ödeyenin sırtına bikez daha biniyorlar , bırak lan artık peşimi, hani laiktik hani özgürdük biz , kimi kandırıyosun sen be Devlet baba. işin gücün cebini doldurmak heeey gidi günler hey, ATAM şimdi burda olsaydı hepsinin canına okur insanına sahip çıkardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2010, 12:03:33 »
Mesut sonuna kadar haklısın. Düzeltecek olan birisi gelse oyumu ona veririm.
Fakat başa gelenler sistemi değiştireceklerine. Sistem onları kendine uyduruyor.

En çok ta uyuz olduğum elektrik faturalarından TRT katkı payı kesilmesi.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2010, 12:10:47 »
Tuncer bey, TRT katkı payından önce okadar çok şey varki sırada :( vah vah vah insanımızın haline, ot gibi yaşıyor koyun gibi güdülüyor enayi gibide soyuluyoruz !

deprem vergisi alıcaklardı 3 5 ay ne oldu, 10 yıldan fazladır çatır çatır alıyorlar hala, köprüler ücretsiz olucaktı kendilerini amorti edince, ulan ne köprüymüş bunlar sanki som altından yapıldılar tonla para dönüyor kendi başına resmen küçük bi devlet bu köprüler ama hala çatır çatır para alınıyor, yok KGS yok OGS çıkarttılar, çok ağır laflar edicemde zor tutuyorum kendimi , utanmasalar evdeki tuvaletlerimizi kullandık diyede para istiycekler artık. çıldırmamak elde değil.

Haa bu arada almanyadan gelen almancılar 10 bin dolara lüx BMW ler alıp TR ye gelincede çok büyük halt yapmışlar çok para kazanmışlar gibi havalı havalı dolanıyorlar, ulen benim arabam senin BMW nden iki tane alır normal koşullarda keriz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2010, 12:44:21 »
utanmasalar evdeki tuvaletlerimizi kullandık diyede para istiycekler artık.

mesut kardeş merak etme onun da vergisi alınıyor. çevre temizlik vergisi adı altında.... emlak vergisini saymıyorum. herhalde Türkiye'de alınan vergileri ucuca eklesek burdan Ankara'ya yol olur.... sonuna kadar haklısın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2010, 12:49:53 »
hemen sevgili hükümetimi koruyayım ve açıklama yapayım.....

mesut bey sizden alınan kesintiler emeklilik için... misal ben emekli olduğumda 20.000 tl (amanın ne çok para) ikramiye alacağım....

deprem vergileri ise malesef bütçe açığında kullanılmış (bütçeyi de ben açtım özür dilerim)....

hepinizin arabası var işte hala ne diye elalemin araba fiyatlarıyla uğraşıyorsunuz..... gidin başka başlıklarla ilgilenin...

kedidir o kediii....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2010, 12:51:59 »
utanmasalar evdeki tuvaletlerimizi kullandık diyede para istiycekler artık.

mesut kardeş merak etme onun da vergisi alınıyor. çevre temizlik vergisi adı altında.... emlak vergisini saymıyorum. herhalde Türkiye'de alınan vergileri ucuca eklesek burdan Ankara'ya yol olur.... sonuna kadar haklısın...

Murat onu tamamen unutmuşum çok afedersin :) ama Bunlar direk Tuvalet gideri yok etme vergisi diyede alırlar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2010, 12:54:34 »
hemen sevgili hükümetimi koruyayım ve açıklama yapayım.....

mesut bey sizden alınan kesintiler emeklilik için... misal ben emekli olduğumda 20.000 tl (amanın ne çok para) ikramiye alacağım....

deprem vergileri ise malesef bütçe açığında kullanılmış (bütçeyi de ben açtım özür dilerim)....

hepinizin arabası var işte hala ne diye elalemin araba fiyatlarıyla uğraşıyorsunuz..... gidin başka başlıklarla ilgilenin...

kedidir o kediii....

Hande hanım çok haklısınız ya çok çok pardon :) Peki annemden veya babamdan SSK ya gidince emekli maağşından neden para kesiliyor emeklilik içinse o kesintiler ?

ayrıca zamanında çatır çatır emeklilik için diye kesiliyorda neden emekli olunca herşeye % 20 %30 zam gelirken , yıllarca çalışıp didinmiş olan ve birçoğu aç olan emeklilerimize kedi pip.si kadar %2,5 lik zam yapılıyor.

Bu arada bikaç ay önce bi kanlada izlemiştim Sultanahmet meydanında yabancı turistlere ne iş yaptıklarını soruyorlar ve 23 turistten 19'u Emekliyiz diyor karı koca emekli mağaşları ile Dünya turlarına çıkmışlar birçouda 17 18 ülke gezdik diyordu.

siz Hande hanım emekli olunca acaba kaç ülke gezebiliceksiniz ? umarım yanıtı vardır bu sorunun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2010, 12:56:49 »
gidin hala bu hükümete oy verin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2010, 13:00:12 »
Hande hanım çok haklısınız ya çok çok pardon :) Peki annemden veya babamdan SSK ya gidince emekli maağşından neden para kesiliyor emeklilik içinse o kesintiler ?

ayrıca zamanında çatır çatır emeklilik için diye kesiliyorda neden emekli olunca herşeye % 20 %30 zam gelirken , yıllarca çalışıp didinmiş olan ve birçoğu aç olan emeklilerimize kedi pip.si kadar %2,5 lik zam yapılıyor.

Bu arada bikaç ay önce bi kanlada izlemiştim Sultanahmet meydanında yabancı turistlere ne iş yaptıklarını soruyorlar ve 23 turistten 19'u Emekliyiz diyor karı koca emekli mağaşları ile Dünya turlarına çıkmışlar birçouda 17 18 ülke gezdik diyordu.

siz Hande hanım emekli olunca acaba kaç ülke gezebiliceksiniz ? umarım yanıtı vardır bu sorunun.

mesut bey allah gecinden versin işte o kesinti cenaze masrafları için falan (töbe töbee)

bana gelince ben emekli olduğumda zaten elim ayağım tutmaz gözüm görmez kulağım duymaz vaziyette olacağım için ülkeleri gezmeyi düşünmüyorum onlar bize geliyolar işte bizim gitmemize ne gerek var diğ mi ama aaaa??? litfen amaaa...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2010, 13:03:11 »
mesut bey allah gecinden versin işte o kesinti cenaze masrafları için falan (töbe töbee)

bana gelince ben emekli olduğumda zaten elim ayağım tutmaz gözüm görmez kulağım duymaz vaziyette olacağım için ülkeleri gezmeyi düşünmüyorum onlar bize geliyolar işte bizim gitmemize ne gerek var diğ mi ama aaaa??? litfen amaaa...

Libidom şuan yerlerde sizin yüzünüzden Hande hanım :D :D ayyiiiiiiiiiiiiiii  nekadaaan mikemmmmel biriyim değilmi Sevalcıııım :D :D  ayrıca ben küçükken sarışın ve mavi gözlüydüm :D :D büyüynce yeşil halka oldu gözlerim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2010, 13:05:55 »
toyotanı da al git mesut.....

ahadsakanjnajsaksjasj...... :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2010, 13:12:13 »
toyotanı da al git mesut.....

ahadsakanjnajsaksjasj...... :rofl: :rofl:

toyotama ekispireso makinesi taktırıcam zati :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2010, 19:37:39 »
gerçekten zor şartlarda yaşıyoruz...
2000 terra alacağıma x5 alabiliyorum vay be... yanyana gelince trafikte eziliyorum ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2010, 19:44:15 »

ben emekli olana kadar yaşayacağımı sanmadığım için sigortalı olmadım hıcbır zaman 67 yasına kada devlete sigorta primi verıcegıme bırıktırıım o parayı daha iyi allah hastalık kaza bela vermezse tabii :(