Gönderen Konu: Almanyada araç sahibi olmak :)  (Okunma sayısı 7541 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Almanyada araç sahibi olmak :)
« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2010, 21:47:05 »
Daha dün bu konuya istinaden bi konuşma yaptım arkadaşımla,

Devlet her ay maaşımdan yaklaşık 500 600 TL ücret kesiyor , peki neden ? kestin tamada bu para nereye gidiyor ? bana ne yol ne su nede elektrik olarak geri dönüyor ! Devlet bana her ay 600 tl lik bi yarar sağlıyormu yada 600 TL lik bana bi yardım veya hizmet yapıyormu, tabiki HAYIRRRRRRRR !

peki gelelim asıl konuya

maaşımızdan vergigisini cartını curtunu kesiyor değilmi ! sonra naapıyor elinde avucunda kalan bi tutam parayıda almak için kıçından vergiler uyduruyor

mesela en basiti arkadaşlar ya, araba vergileri, Dünyanın neresinde bukadar çok taşıt vergisi var yada araba alınırken araba kadar vergi veren kaç ülke var ?

arabayı alırken OTV ödüyorsun + trafiğe çıktın benzin alıcaksın Benzinide 5 kat vergili alıyorsun + senede 2 defa taşıt vergisi veriyorsun + sonra ek vergi ödüyorsun + sigorta + muayene + egzoz muayenesi zart zurt  derken cebindeki tüm paranı o vergisi bu vergisi adı altında hepsini alıyor !

yani bizler daha at arabasına çok bineriz (Fransızlar TR de Renonun çok satıldığını duyunca şaşırmışlar TR de araba varmı diye hala at arabası kullanıyoruz sanıyorlarda bizi, eee ama böyle bi ülke olursak böyle düşünülmeside çok normal)

1 araba alabilmek için arabanın 2 misli vergiyi bizden öpe öpe alıyorlar, daha fazlasını yazmaya terbiyem müsade etmiyor şu ortamda mağlesef

ha son olarak sonrada arabanda neden cam filmi var diye trafikten men edip yine aynı vergileri ödeyenin sırtına bikez daha biniyorlar , bırak lan artık peşimi, hani laiktik hani özgürdük biz , kimi kandırıyosun sen be Devlet baba. işin gücün cebini doldurmak heeey gidi günler hey, ATAM şimdi burda olsaydı hepsinin canına okur insanına sahip çıkardı.
+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000....
1990 Mercedes 300 sel

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 07, 2010, 21:47:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 08, 2010, 08:32:08 »
gidin hala bu hükümete oy verin
ülkedeki bütün oylara sahip olaydım keşke acaba hükümetin oy potansiyeli ne olurdu???....:)