Gönderen Konu: yarı sıralı  (Okunma sayısı 13826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
yarı sıralı
« : Nisan 06, 2010, 12:06:50 »
yarı sıralı ne demek  ?  tup taktırmak ıstıyorum hangı marka tercıh edersınız?  :)

Toyota Club Türkiye

yarı sıralı
« : Nisan 06, 2010, 12:06:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: yarı sıralı
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2010, 12:09:46 »
2 silindir klasik, 2 silindir sıralı mı oluyor acaba :) Ben de merak ettim doğrusu.

Osman Bey, Corollanızın modeli nedir?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2010, 12:25:54 »
yarı sıralı ne demek  ?  tup taktırmak ıstıyorum hangı marka tercıh edersınız?  :)
duyduğuma göre 3 seçeneği olan sistem. direk benzinle çalışma, direk lpg ile çalışma, benzinle çalışıp motor belli devirin üstüne çıkınca lpg ye geçme, lpgyi karbüratörlü arabalarda karbüratör hava emişine, enjeksiyonlu arabalarda hava filtresinin hemen arkasına veriyorlar. kullanmadım ama böyle olduğunu duydum. avantajı fiyatı, dez avantajı araba çekişten çok düşüyor. bir de bazı araçlara sıralı sistemden başkası olmuyor. benim aracıma ikisi de oluyor diye duydum ustanın birinden, sıralı kullanıyorum. markaya gelince; bence işçilik ve satış sonrası servisi markadan daha önemli...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2010, 13:51:42 »
arac 97 gli 1.6 klimali efsane kasa benım batronun 97 xei1.6  si vardı ona yarı sıralı brc taktılar yanı yarı sıralı ne demek bılmıyorum usta yarı sıralı dıyorr tek nokta enjeksıyonlu dıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2010, 13:55:28 »
yarı sıralı dedıgı benzinle calısıyor tupe gecıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2010, 14:12:23 »
duyduğuma göre 3 seçeneği olan sistem. direk benzinle çalışma, direk lpg ile çalışma, benzinle çalışıp motor belli devirin üstüne çıkınca lpg ye geçme, lpgyi karbüratörlü arabalarda karbüratör hava emişine, enjeksiyonlu arabalarda hava filtresinin hemen arkasına veriyorlar. kullanmadım ama böyle olduğunu duydum. avantajı fiyatı, dez avantajı araba çekişten çok düşüyor. bir de bazı araçlara sıralı sistemden başkası olmuyor. benim aracıma ikisi de oluyor diye duydum ustanın birinden, sıralı kullanıyorum. markaya gelince; bence işçilik ve satış sonrası servisi markadan daha önemli...

bahsettiğiniz lpg kiti buysa ben 3,5 yıl kullandım
aracım o zamanlar 100 beygirlik 98model Wv polo classic'ti, lgp kiti atiker.
motor enjeksiyonlu olmasına rağmen lpg kiti eski tipti,yani hava ve lpg karışımı emme monifoltundan veriliyor
tek iyi yönü montaj fiyatı epey ucuz oluyor
kötü yönlerini sayıyorum hazırsanız :P
-gaz girişine yani emme monifoltunda bi sensör koymuşlar çiğ gaz algıladığında motor elektronik olarak kapatıyordu kendini, emniyet olarak iyi bi olay ama arcın beyni kafayı yiyordu en az 10 km yüksek devirde kullandıktan sonra kendine geliyordu.
-rölantide stop edebiliyordu,araç devirliyken ayağını gazdan çekince rölanti düşük kalarak stop etmek suretiyle önce aracın beyni sonrada yolda kalan sürücünün beyni gidiyordu :)   mesela trafik ışıklarında....
- emme monifoltunda çiğ gaz birikmesine mütekip ani ve düzensiz bi ateşleme gerçekleşirse patlatma oluyordu,yani sanayiye gidip yeni bi emme monifoltu alıyorsunuz
-motor çalışmayı benzin ile yapıyor daha sonra 3000 devire gelince lpg'ye kendi geçiyor,isteğe göre sürekli benzinle çalıştıralabiliyor.
-güç kaybına gelince araçtan araca değişiyor sanırım şahsen denediğim araçların çoğunda % 30 civarı güç kaybı yaşanıyordu ama ilginç bi şekilde benim polo'da çok az bi kayıp oluyordu hatta öyleki bilmeyenler arabanın gazla gittiğine inanmıyorlardı.

kendi deneyimlerime dayaranarak bildiğim iyi ve kötü yanlarını yazdım,osman arkadaşım karar senin ama illa lpg taktıracağım dersen paraya kıy ve sıralı sistem yaptır,yoksa çok başın ağrır (tecrübeyle sabittir)
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2010, 16:37:54 »
Ben de nacizane bildiklerimi aktarayım. Yanlışlarım olabilir, kusura bakmayın. Temel olarak LPG sistemlerini ikiye ayırabiliriz; Mikserli ve Sıralı (LPG enjektörlü) sistemler.

Sıralı sistemler, bildiğiniz gibi benzinle çalışma prensibine paralel olarak LPG için de enjektör kullanırlar ve araç ECU'sundan gelen komutları kopyalarak LPG püskürtürler. Bu sistemin verimi yüksektir ve güç kaybı da çok düşüktür.

Mikserli sistem ise yukarıda arkadaşın belirtiği gibi, LPG mikser aracılığıyla hava ile karıştırılarak emme manifolduna gönderilir. Yani araba yine karbüratörlü mantığı ile çalışır. Yarı sıralı denilen sistemin bundan pek bir farkı yoktur. Yarı sıralı sistemde, enjektörlü araçlar için yapılması gereken ekstra iş "LPG ile çalışırken benzin enjektörünün/lerinin susturulmasıdır", bu amaçla da emülatör kullanılır. Bu sebeple de yarı sıralı sistemlerin kit fiyatı klasik mükserliye göre bir miktar fazladır.

Eğer aracınız tek nokta enjektörlü ise zaten sıralı sistem şansınız yok. Mikserli sistem taktıracaksınız. Ancak tek nokta enjektörlü aracınız karbüratörlü gibi çalışacak ve verim düşecektir. Hele bir de LPG ayarı kötüyse araba rampaları bile zor çıkar. Bu sistemlerde ek olarak, benzinde çalışıp otomatik olarak LPG'ye geçme özelliği konmuştur. Ancak bu seçimlidir, isterseniz aracı direk LPG'de de çalıştırabiliyorsunuz (en azından benim eski aracımdaki LPG sistemi bu şekildeydi).

Yarı sıralı sistem, ilk zamanlar çok nokta enjektörlü araçlara da takılıyordu. Mantık tek nokta enjektörlü sistem ile yine aynı, LPG hava ile karıştırılıp manifolda veriliyor. Böyle bir sistem, çok nokta enjektörlü bir araca takıldığında verim ve güç kaybının ne kadar olacağını tahmin edersiniz. Bir önemli konuda, yukarıda arkadaşın belirtiği gibi patlama denilen olay. Manifolda çok zarar verdiği söyleniyordu. Zaten bu gibi sebeplerle, LPG üreticileri hemen sıralı sistem gibi bir tasarıma gittiler ve LPG sektörü patladı.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2010, 17:09:13 »
Yarı sıralı diye bir terim yoktur o bizim meşhur sanayi ustalarının uyduruğudur. Ben lpg'ye geçeceğim zaman önce bu uyduruk yarı sıralı dedikleri şeyden yaptırdım. Bildiğim mixerli sistem bu karbüratörlülere takılan. Neyse sonra deli oldum pişman oldum ruhsat kayıdını yaptırdım erteesi hafta sıralıya geçtim. Şimdi ise çok memnunum.

http://www.toyotaclubtr.com/yakit/yardimci-olunuzzzzzz/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2010, 18:36:14 »
Tek noktadan enj. arabalara takılan sistem olması muhtemel.
Karbüratörlü araçlara uygulanan LPG ile aynı potansiyel sorunlara sahiptir. Aracınız çok noktadan enjeksiyonlu ise. Sıralı sistem dışında birşey uygulamanızı kesinlikle tavsiye etmem.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 08, 2010, 13:37:00 »
okey o zaman brc ye 750 dıyorlar tek nokta enjeksıyonlu o zaman ben atiker sıralı taktırayım  ne dersınızz hangısıs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 08, 2010, 13:37:34 »
atıker sıralı 990 mıs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2010, 13:59:51 »
atiker taktırın menun kalın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2010, 14:20:46 »
990 lira mı ?? lpg civarları o civarda mı gerçekten ??? BRC sıralı sistem taktırsam hakkaten de 1000 liraya her şey dahil taktırabilir miyim ?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2010, 14:31:34 »
Türkay, Türkeii, Türkayım :) , ruhsata işletmesi+muayenesi bana 1300 TL'ye mal oldu. BRC'ye bakmana gerek yok. Artı aracında kasko yoksa ruhsata işletmeninde pek bir önemi yok. En azından birdahaki muayene süresine kadar işletmezsin. Hiçbir poliste LPG kontrolü yapmaz. Taktırdığın gün diyeceksinki, benzine verdiğim paraya yazıklar olsun... Ohh şimdi doya doya korkmadan dokunabiliyorum gaz pedalına diceksin. Benden söylemesi. Bu muhabbette ku31'e benzedi ama olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2010, 14:34:09 »
Ayda 250 Tl benzin alıyorsan, bir senede taksitlerini kendi kendine çıkarırsın :)
Şuan atiker 990 TL proje masrafı dahil. Ama ruhsata işletme + muayenede baya yoluyolar seni. 5 oraya 20 buraya 160 rusata 173tl muayene bilmemne.... hepsi 1300 TL. Kredi kartına vade farksız 12 taksit. Gel vatandaş gelll :D

Ha şunuda söyliyeyim aradan 6 ay geçer, satayımmı acaba dersen hiç bulaşma, ettiğin masrafa yazık olur. Bak ben 12.250 TL'ye almıştım.
Üstüne LPG dahil 3500 TL civarında masraf yaptım..... Gel gör şimdi al deyince mundar olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2010, 14:36:28 »
atikerden çok şikayet var diye atikerden soğumuştum :) ondan brc bakıyordum..1300 lira gayet iyi ya işletme falan dahil..ben düşüneyim bari..benzin beni eğri tutup düz... aman neyse..öyle işte aslında taktırmam lazım lpg
Ayda 250 Tl benzin alıyorsan, bir senede taksitlerini kendi kendine çıkarırsın :)
Şuan atiker 990 TL proje masrafı dahil. Ama ruhsata işletme + muayenede baya yoluyolar seni. 5 oraya 20 buraya 160 rusata 173tl muayene bilmemne.... hepsi 1300 TL. Kredi kartına vade farksız 12 taksit. Gel vatandaş gelll :D
en az bu ay aldım benzin, o da 280 lira..ha bu arada tek arabaya 280 lira, 2009a da 169 lira aldım..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2010, 14:39:22 »
Ha şunuda söyliyeyim aradan 6 ay geçer, satayımmı acaba dersen hiç bulaşma, ettiğin masrafa yazık olur. Bak ben 12.250 TL'ye almıştım.
Üstüne LPG dahil 3500 TL civarında masraf yaptım..... Gel gör şimdi al deyince mundar olur...

Ben edit yaparken sen çoktan okumuşsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2010, 14:45:45 »
bir yıl kullanırım en azından..ama D sınıfı isteğim iyice kabarırsa satarım...yoksa 2 yıl da kullanırım şimdiden bilemiyorum tabi :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2010, 17:40:26 »
Kanka biz napalım biliyormusun ikimizde satılığa çıkaralım, ikimizde gidelim carina alalım en azından "ya corolla iyiydi yaa aklım onda kaldı" muahbbeti dönerse aramızda birbirimizi teselli ederiz. D segmentinde birbirimizi gaza getirir, corollaları unutmaya bakarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2010, 20:59:23 »
abi carinaya da geçmem ya..yeni alırım..yeni bir araba isterim yani, şöyle 10-15 bin konur üstüne yeni kasa avensis alırır hatta dizel mondeo bile alınır