0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşım sen benim mondeolara hasta olduğumu biliyorsunda onun içinmi damarıma damarıma basıyorsun bakayım hıı? Zaten D sınıfı sevdası 6 ay evvel mondeo testine çıktığımda başlamıştı.... Eniştenin oğlu almıştı en yeni kasanın bir alt modeli mondeoyu. O zaman dedimki ya D segmenti bir başka... Bu D segmenti benim için üretilmiş...
Hadi bakalım türkay hayırlısı olsun yenilik ve değişiklik iyidir. iyiir iyi olmasına emmmeee toyotaya ihanet etmiş olmazmıyız?
Gariban sıralısı.İsteğe göre benzinde isteğe göre tüpte çalışır. Sıralı gibi bi ton benzin yaktıktan sonra gaza geçmez, siz ne zaman isterseniz geçer Hadi be geç artık tüpe diye için içini yemez.Benzin göstergesi sana kaş göz işareti mi yapıyor. Çalıştır benzinde ver gazı hoop 2500 devirde geçsin tüpe. Araba da Corollaysa zaten sıkıntı yok. Her sisteme uyum sağlar.Forza yarı sıralı.
110 TL gaz ile 480 Km yol aldım şehir içi. 110/480 = 0,229 TL yakmakta. Bakım zamanı geçti, buji-hava filitresi-yağ değişmesi gerekiyor. Tahminimce bunlar olduktan sonra birazda sakin kullanırsam 20 kuruşa kadar iner. 20 kuruş yakmaya başlasa, 480 Km için 96 TL gaz alırım. Gazın litresi 2,04 ( aldığım fiyat şuan düştü ) ise, 96/2,04= 47Lt eder. 47 Lt'de 480 Km yol alıyorsam* LT'de 100 Km yol alırım=> X= 47 * 100 / 480 => X= 9,79 Lt eder. Yani bakımını yaptırdığımda, 100 Km'de 9,79 Lt gaz tüketmiş olacağım. Aslında buradan bir veri daha çıkarabiliriz, şöyleki;LPG'de 100 KM'de 9,79Lt yakıyorsa,Benzinde 100 KM'de 8,6 Lt yakıt tüketir. Çünkü LPG gaz olduğundan benzinden her zaman 10'da 1 daha fazla yakar. Benzinde 8,6 Lt değeri hemde şehir içinde yakalamak bence bir çok yeni nesil otomobilleri kıskandıracak bir durum