Gönderen Konu: yarı sıralı  (Okunma sayısı 13827 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: yarı sıralı
« Yanıtla #20 : Nisan 08, 2010, 21:24:38 »
Arkadaşım sen benim mondeolara hasta olduğumu biliyorsunda onun içinmi damarıma damarıma basıyorsun bakayım hıı? :P

Zaten D sınıfı sevdası 6 ay evvel mondeo testine çıktığımda başlamıştı.... Eniştenin oğlu almıştı en yeni kasanın bir alt modeli mondeoyu. O zaman dedimki ya D segmenti bir başka... Bu D segmenti benim için üretilmiş...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 08, 2010, 21:24:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Nisan 08, 2010, 21:49:00 »
Arkadaşım sen benim mondeolara hasta olduğumu biliyorsunda onun içinmi damarıma damarıma basıyorsun bakayım hıı? :P

Zaten D sınıfı sevdası 6 ay evvel mondeo testine çıktığımda başlamıştı.... Eniştenin oğlu almıştı en yeni kasanın bir alt modeli mondeoyu. O zaman dedimki ya D segmenti bir başka... Bu D segmenti benim için üretilmiş...
benim mondeo aşkım çok büyük ümitim ya..çokça bindim çokça kullandım..hiç bir araçtan öyle zevk almadım, geniş, rahat, donanımlı, karizmatik..ama öyle salt karizma da değil, böyle ağırbaşlı ama yerinde de durmayan bir araç..bu araç için satıyordum corollamı ama yapamadım..şimdi bu konuşma yine mondeo aşkını azdırdı..manyak oldum yaa..benim mondeokolik olma nedenim bu araç ;

asıl istediğim şey bu resim aslında...ikisi de olsun..birinden ayrılamıyorum biri de takıntım oldu;
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 08, 2010, 21:59:30 »
Tam otomatik tiptronic, boos müzik sistemi sony cd player, füme ama içi bej döşeme.. Olm varya istanbula gelme sen gelirsen kıtır kıtır kesicem seni arkadaş verme bu kada gazı bana yahu :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #23 : Nisan 08, 2010, 22:10:21 »
abi bir araba kestirdim gözüme izmirde..29 istiyor, 110.000kmde, 2006 mondeo TDCI, titanium paket.....stil, teknoloji ve konfor paketli, adam aklına ne gelirse almış arabaya opsiyon listesinden :) 2. sahibi şu anda kullanan, bildiğim bir kazası boyası yok..araba manuel vites, 6 ileri, inanılmaz yakıt tasarrufu yapıyor ;) arabada deri koltuktur, sunrooftur, titanium janttır, aklına ne gelirse var..ghia paketlerde ahşap olan her yer titanyum kaplama..aşığım arabaya..ilk sahibi satarken ağzımın suyu akmıştı, ehliyetim bile yoktu zaten bu resmini koyduğum araba vardı ikinci mondeoyu istemek komikti :) şimdi ikinci sahibine ekşiyorum, benden başkasına satmıyor adam binici zaten, ben çok rahatsız ediyorum diye aldığı fiyata verecek bana :) ve araba füme :) içi de bej :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 08, 2010, 22:15:08 »
Hadi bakalım türkay hayırlısı olsun yenilik ve değişiklik iyidir. iyiir iyi olmasına emmmeee toyotaya ihanet etmiş olmazmıyız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Nisan 08, 2010, 22:17:08 »
Hadi bakalım türkay hayırlısı olsun yenilik ve değişiklik iyidir. iyiir iyi olmasına emmmeee toyotaya ihanet etmiş olmazmıyız?
dedim ya başka bir konuda da..satamadım arabayı, kaldırdım ilanı da :blink: o adam da kullansın bakalım birazcık satacağı zaman tutuşur satarım heralde corollamı :blink: ama zaten bizim evde bir tane daha toyota olcak ya, mondeodan hevesimi almazsam hevesim kursağımda gitcem :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Nisan 08, 2010, 22:44:19 »
simdi ne yapalım atıker sorun olurmu ? sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #27 : Nisan 08, 2010, 22:52:08 »
özür dileriz osman bey..haklısınız..ben kullanıcı değilim hatta lpg kullanan biri değilim..ancak buradan öğrendiklerim ışında aracınıza sıralı sistem taktırmalısınız enjeksiyonlu ise..yarı sıralı, sıralının amcaoğlu vs değil, bildiğimiz tam sıralı takılmalı..marka konusundan çok taktırdığınız usta önemli diye öğrendim forumdaki abilerimden bir de..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Nisan 08, 2010, 23:50:01 »
Lpg sisteminin markası kadar hatta daha fazla montajı yapan yer önemlidir. Atiker iki araçta kullanıyoruz aile olarak ve herhangi bir sorununu görmedik ve hatta piyasanın en kötü anılan markası olan voltran ı babam kullanıyor onda da hiç sorun yaşamadık. Taktıracağınız yeri iyi araştırın sadece.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Nisan 09, 2010, 13:53:48 »
Gariban sıralısı.
İsteğe göre benzinde isteğe göre tüpte çalışır. Sıralı gibi bi ton benzin yaktıktan sonra gaza geçmez, siz ne zaman isterseniz geçer  :foto: Hadi be geç artık tüpe diye için içini yemez.
Benzin göstergesi sana kaş göz işareti mi yapıyor. Çalıştır benzinde ver gazı hoop 2500 devirde geçsin tüpe.
Araba da Corollaysa zaten sıkıntı yok. Her sisteme uyum sağlar.
Forza yarı sıralı.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #30 : Nisan 09, 2010, 14:52:03 »
arkadaslar benım durumum ıyı deyıl ben hamballık yapıyorum o yuzden parayı kolay kazanmadıgım ıcın bana yardımcı oldunuz ama ne taktıracamı hala bılmıyorum yarı sıralı brc benım ısımı gorur dıye dusunuyorum ınsallah ıyı olurr  (not kayseride bana onerebılecek ustanız varmıı ) lutfen yardımm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Nisan 09, 2010, 15:11:25 »
Gariban sıralısı.
İsteğe göre benzinde isteğe göre tüpte çalışır. Sıralı gibi bi ton benzin yaktıktan sonra gaza geçmez, siz ne zaman isterseniz geçer  :foto: Hadi be geç artık tüpe diye için içini yemez.
Benzin göstergesi sana kaş göz işareti mi yapıyor. Çalıştır benzinde ver gazı hoop 2500 devirde geçsin tüpe.
Araba da Corollaysa zaten sıkıntı yok. Her sisteme uyum sağlar.
Forza yarı sıralı.

Katılmıyorum. Sıralı sistem evoporatörün ısınmasını bekliyor. O ısınmadan tüpe geçmek zaten randıman vermez. Ayrıca o bekleme süresini yazılımla çeşitli biçimlerde ayarlamak mümkün. (marka model izin veriyor mu ayrı konu ama) onu süreli, termostatlı ve hatta anında geçecek şekilde ayarlamak mümkün. Dahası sıralı sistem dışında tüp uyguladığınızda aracınız enjeksiyonlu olmaktan çıkıyor. Yani yakıt-hava karışımını bilgisayar (ECU) ile ayarlamak lüksü sona eriyor. Düz sistem kullanacaksanız kanımca boşuna enjeksiyonlu araba almayın. Ucuz ucuz karbüratörlü bir araba alın o da bir tasarruf şekli.. Ama arabanızda ECU varsa kullanın onu bence. Enjeksiyon demek motor için sağlık, performans ve ekonomi demek.. (uzun vadede ekonomi de sağlar evet)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Nisan 09, 2010, 17:18:10 »
Arkadaş bu mixerli LPG'yi takıp pişman olduktan sonra anlayacak ne demek istediklerimizi Ahmet abi. O kadar söylüyoruz, sanayi ustalarının uydurması bunlar, 0 randuman, 0 performans %30 yakıt ekonomisi - ( eksi ) motor ömrü...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Nisan 09, 2010, 19:03:20 »
olmaz dıyorsunuz o zaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Nisan 09, 2010, 21:53:29 »
Abi pratikte olur, mümkündür. Diyorum ya ben taktırdım 1 hafta dolaşabildim ancak, sonra sıralıya çevirdim. Yani canlı şahit var önünde diyorum size. Mixerliyi 550 TL'ye taktırdım 1 hafta sonra 450 TL daha üstüne koydum, mixerliyi söküp atiker sıralı taktırdım.

Şimdi durumu şuna benzeteyim;
Ben aslen sağlık memuruyum şuan farklı bir iş yapıyorum. Önceden ev hastalarına giderdim ağızdan yemek yiyemeyen yaşlılar, yada iştahı olmayan yaşlılara nazogastrik sonda denilen, burundan mideye hortum salma işlemini yapardım. Hasta düzelirdi, çünkü oradan sağlıklı gıdalar alırdı ama tad alamazdı.
Siz burnunuzdan yemek yeseniz tat alırmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #35 : Nisan 09, 2010, 21:56:51 »
ya iyi hoş da maddi kaygılar söz konusu..bir anda o kadar para bağlanamıyordur, mixerli tip takılıp gaz ayarı da iyice kısılarak kullanılabilir sanırım..motor ömrü hiçe sayılarak, performans hiçe sayılarak sadece ve sadece maddiyat düşünülerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Nisan 09, 2010, 22:06:22 »
110 TL gaz ile 480 Km yol aldım şehir içi. 110/480 = 0,229 TL yakmakta. Bakım zamanı geçti, buji-hava filitresi-yağ değişmesi gerekiyor. Tahminimce bunlar olduktan sonra birazda sakin kullanırsam 20 kuruşa kadar iner. 20 kuruş yakmaya başlasa, 480 Km için 96 TL gaz alırım. Gazın litresi 2,04 ( aldığım fiyat şuan düştü ) ise, 96/2,04= 47Lt eder.
47 Lt'de 480 Km yol alıyorsam
*  LT'de 100 Km yol alırım

=> X= 47 * 100 / 480
=> X= 9,79 Lt eder. Yani bakımını yaptırdığımda, 100 Km'de 9,79 Lt gaz tüketmiş olacağım.
Aslında buradan bir veri daha çıkarabiliriz, şöyleki;

LPG'de 100 KM'de 9,79Lt yakıyorsa,
Benzinde 100 KM'de 8,6 Lt yakıt tüketir. Çünkü LPG gaz olduğundan benzinden her zaman 10'da 1 daha fazla yakar. Benzinde 8,6 Lt değeri hemde şehir içinde yakalamak bence bir çok yeni nesil otomobilleri kıskandıracak bir durum :)

BRC'nin hesap cetveline birebir uyuyor şuanki hesabım. Taktırırken senede en az 10.000 km yapıyor olmayı göz önünde bulundurn ki ,1 senede kendisini amorti etsin.

Ha bu arada km'de kaç lt benzin yaktığımı doğru dürüst hesap etmemiştim uzun zamandır. LPG'de 9,8 Lt yakıyorsa demekki benzinde benim aracım 8,2 LT yakacakmış. Vaybee...
Benzinle Km'de 30,6 kuruş...