Gönderen Konu: Kadran Renklendirme  (Okunma sayısı 8342 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Kadran Renklendirme
« : Nisan 05, 2010, 02:46:50 »
arkadaşlar öncelikle merhaba...

ilk mesajımda sizlere birşey danışmak istiyorum.
2000 model 1.33 terram var ( kedi göz )
kadranının ışıklandırmasını yetersiz bulduğum için ampullerini yeniletmeye gittiğimde eski ampullerin
üzerine balon benzeri bişey takılarak ampullerin renklendirildiğini ve yeşertildiğini gördüm
yeni ampuller takıldıktan sonra renk sarı oldu ışıklandırma daha güçlü oldu
fakat ibre çubuğunun renginin beyaz olması ve zeminin mat olması hoşuma gitmiyor bu konuda önerilerinizi ya da yaptıklarınızı paylaşmanızı istiyorum

teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Kadran Renklendirme
« : Nisan 05, 2010, 02:46:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Kadran Renklendirme
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2010, 08:22:07 »
  Sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanımamız mümkün mü?
 Ayrıca daha uygun olduğundan başlığınızı Modifiye bölümüne taşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2010, 19:53:56 »
konunun uygun yere taşındığı için teşekkür ederim tanışma bölümüne de mesajımı atıcam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2010, 21:31:10 »
  En basitinden uygun ve istediğiniz renkte bir kadran alınabilir. Ya da mevcut kadranlar arka taraftan cam boyası ile boyanabilir (bunun geri dönüşü yoktur). Ama tam ne yapmak istediğiniz önemli tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2010, 22:18:27 »
kardeşimin aracının kadranıda sizinkiyle aynı. sokete ugun renkli ledler var. Ben onlardan taktım kardeşiminkine ve oldukçada güzel oldu. Ancak 4 adet lamba ile aydınlatma yetmiyor ben ekstradan 2 led daha koydum kadranın iç tarafına ve daha homojen bir dağılım sağladım. Ama daha güzel sonuç elde etmek istiyorsanız en azından 8 led kullanmanızı tavsiye ederim. Tabi normal lambaların haricinde taktıklarıma kablo filan çekmekte gerekti baya bir uğraştırdı. Birde ışığı arka taraftaki şeffaf plakaya yönlendirmeye dikkat edin. Ledleri sabitlemek içinse silikon kullandım. İbrelere ise yapılabilecek pek birşey yok gibi geliyor bana. Ben kendi aracımda mavi ledler kullanmıştım ancak benim aracın ibreler kırmızı olduğundan mavi ışık ibreleri aydınlatmadı ve ibreler çok soluk kaldığı için geri sökmek zorunda kaldım. Beyaz yine bu açıdan biraz daha şanşlı.

Modifiye bölümünü biraz araştırım bir arkadaşın şerit led kullanarak yaptığı çok güzel bir aydınlatma vardı. Şerit ledler bu konuda çok daha başarılı ama benim buralarda temin etme şansım olmadı.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2010, 10:05:49 »
peki ibreleri kırmızıya boyama şansımız varmı mevcut ampulleri daha güçlendirip

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2010, 11:13:57 »
Boya  olur neden olmasın. Ancak sadece alt ve üst yüzeylerini ışığı geçiren bir boya ile boyayınız. Yanlar kalsın, orjinalleri öyle çünkü.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2010, 11:32:45 »
Boya değilde, kırmızı veya turuncu fosforlu kalem ile üzerinden geçin derim ben. Işık daha güzel parlıyor o zaman. Bu gösterge olayını bende kafaya takmıştım çok denedim çok uğraştım, denemediğim ampul kalmadı, şuan orjinal akkor flementli osram ampullerini kullanıyorum. Güçlendiricem derseniz ek yuvalar yapmak, içeriden gizli led şerit takmak falan gerekir. Forumda birileri yapmıştı bi bakayım bulursam link yollarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2010, 11:55:10 »
Ayrıca şu konularda yardımcı olabilir. Belki ampulleriniz kararmıştır, yenisi ile değiştirmek çözüm getirebilir ama o kadar aman aman birşey beklemeyin.

http://www.toyotaclubtr.com/arac-ici-ekipman/corolla-gosterge/

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/gosterge-super-oldu33/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2010, 12:13:29 »
http://www.sahibinden.com/toyota_coralla_icin_plazma_gosterge_mavi_-89WQQaXQQ22910029WQQpXQQdisplayitem?

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2100

Paran varsa yukarıdaki gibi bir kadran yada İNDİGLOW kadran sipariş edebilirsin. Şayet yeteneğin varsa, aşağıda linkini verdiğim gibi bir çalışma yapabilirsin. Aslında kastettiğim çalışma tam olarak buydu.

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2556

Parada yok, yetenekte yok derseniz YETENEKsizSİZNİZ TCT derim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2010, 14:33:23 »
ümit teşekkür ettim linkler için arkadaşlar güzel çalışmalar yapmış bende deneyeceğim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2010, 14:52:31 »
Rica ederim mahir. Biraz yetenek, biraz cesaret, biraz para, biraz vakit gerekiyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #12 : Nisan 06, 2010, 15:17:37 »
ibrelerini fosforlu boya geçiren kalemlerle boyamaya karar verdim güçlü ve renkli ampuller takıcam ama ne renk taksam diye düşünüyorum yeşilmidir en güzeli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 06, 2010, 15:59:17 »
Turuncu biraz yapay durur, mavinin renk tonu açık mor gibidir.
En güzeli kırmızı ile yeşil olur. Sonuçlarını paylaşırsan seviniriz.
Güzel bir kırtasiyede bulabilirsin onlardan. Envai renk çeşidi mevcut. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #14 : Nisan 06, 2010, 20:38:24 »
2004 corollalarda görmüştüm yeşilin üstüne kırmızı çok hoş duruyordu merak ettiğim bişey var o ibrelerin içinde ışık veren bi tel varmı yoksa alttaki ışığın yansımasımı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 06, 2010, 23:10:34 »
Sannedersem ibrenin kendisinin içinde bir ışık bulunuyor. Yada o ibrenin dibinde siah nokta varya, orada bir ışık kaynağı bulunmakta ve ibre plastik yapısı ile ışığı iletmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #16 : Nisan 06, 2010, 23:19:57 »
Sannedersem ibrenin kendisinin içinde bir ışık bulunuyor. Yada o ibrenin dibinde siah nokta varya, orada bir ışık kaynağı bulunmakta ve ibre plastik yapısı ile ışığı iletmekte.

açınca anlarız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 06, 2010, 23:38:02 »
Merhaba bende 1999 model aynı göstergelerden olan corolla var.  Kendi ışklandırması bana fazlasıyla yeterli geliyor.
Hatta ışık seviyesini 2-3 kademe azaltıyorum. Gece sürüşlerinde parlak ve canlı renkler gözleri yoruyor.

Fosforlu kalemlerin ısıya nekadar dayanacakları şüpheli. Ayrıca üstünden ikinci katı geçersen ya dalgalı kalıyor veya
alttaki katı siliyor. Cam boyaları ile ampulleri boyamayı deneyebilirsin. Onlar da belrli bir süre sonra dökülme yapıyor.

Hoşuna gidecek bir uygulama yapamazsan orjinalleri takıp ışık seviyesini en yükseye ayarla. Orjinal hali de güzel.
 :)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #18 : Nisan 06, 2010, 23:56:17 »
Merhaba bende 1999 model aynı göstergelerden olan corolla var.  Kendi ışklandırması bana fazlasıyla yeterli geliyor.
Hatta ışık seviyesini 2-3 kademe azaltıyorum. Gece sürüşlerinde parlak ve canlı renkler gözleri yoruyor.

Fosforlu kalemlerin ısıya nekadar dayanacakları şüpheli. Ayrıca üstünden ikinci katı geçersen ya dalgalı kalıyor veya
alttaki katı siliyor. Cam boyaları ile ampulleri boyamayı deneyebilirsin. Onlar da belrli bir süre sonra dökülme yapıyor.

Hoşuna gidecek bir uygulama yapamazsan orjinalleri takıp ışık seviyesini en yükseye ayarla. Orjinal hali de güzel.
 :)

yeni normal ampul taktırdım zaten eski ampullerin üstüne prezervatif takmışlar dedi usta orijinali daha güzel dedi
ama benim istediğim gündüz ışıkları açtığımda kadranında ışıklandığı göreyim yok arkadaşım ne takarsan tak o kadran gündüz sönük gibi oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2010, 00:07:23 »
Gündüz görmek istiyorsan kırmızı veya vw golflerdeki gibi mavi ışık veren ampul olması gerek. O yeşil şapkalı
ampuller orjinal olanlardır. Bir ara bende orta konsolu (havalandırma düğmelerinin olduğu yeri) sökmüştüm
orada da yeşil şapkalı ampullerden kullanmışlar.

Onların kırmızı şapkalısını bulursan senin sorunun çözülür. Veya renkli led ile çözüm bulman gerekecek. :)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***