Gönderen Konu: otomatik vites kullanımı  (Okunma sayısı 58104 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik vites kullanımı
« Yanıtla #40 : Nisan 06, 2010, 08:51:30 »
Hadi yaa kaç olmuş? 240 serbestmi?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Nisan 06, 2010, 08:51:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • HAYAT BIR UYKUDUR, OLUNCE UYANIR INSAN; SEN ERKEN
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #41 : Nisan 06, 2010, 09:08:56 »
Öncelikle selamlar, toyota'da P-R-N-D-2-L otomotik şanzıman konumları bulunur. Konum kullanımarı;

P konumu; mutlaka araç tamamen hareketsiz duruma geçtiğinde kullanılmalıdır ve park konumudur.
R konumu; araç yine hereketsiz konumda iken kullanılır gerivites konumudur.
N konumu; boş konumdur
D konumu; 1-2-3 eğer O/D on ise 4 viteslere geçer O/D off ise 4. vitese geçmez.
2 konumu; 1-2 viteslere geçer diğerlerine geçmez. Normal üstü rampaları iner ve çıkarken kullanılır.
L konumu; 1 vitese geçer diğerlerine geçmez. Çok dik rampaları iner veya çıkarken kullanılır.

Aracınız ışıklarda beklerken N konumuna almanız oldukça sağlıklıdır çünkü şanzımanı kavrama yükünden kurtarırsınız. Zararı yoktur.

Hakan beye balatalar konusunda kesinlikle katılmıyorum. Bizim toyota araçlarımızda genelde ECT şanzımanlar kullanılır ve içindede bol miktarda disk ve plate kullanılır. Yanlış kullanımlar sonucunda ve özellikle yağ değişiminin standart zamanlada yapılmadığında bu diskler (balatalar) yanar ve aşınırlar. Kullanım standartları önemlidir.

emeğine sağlık harika bilgiler.
Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür... Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür... Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür... Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür... Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür... Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüş...ür... Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #42 : Nisan 06, 2010, 20:38:33 »
Hadi yaa kaç olmuş? 240 serbestmi?
o kadar ayrıntısını bilmiyorumda dün mynet'te gordum hız limitleri artırıldı diye :D
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #43 : Nisan 06, 2010, 20:56:30 »
benim aracım tiptronic vites kalkıslarda d ilemi yaksa manuel 1 . vites ile mi avantajlı olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Nisan 06, 2010, 23:08:07 »
tiptronikler zaten standart 1 ile kalkar. Sizin ekstradan 1'e almanıza gerek yok. D ile yol devam :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #45 : Nisan 08, 2010, 11:57:25 »
tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #46 : Aralık 23, 2010, 16:56:16 »
eşim otomatik istediği için aracımı otomatik seçmiştim.belkide motor hacmi 2000 cc olduğu için rampalarda vitesle oynama ihtiyacı hissetmiyorum.ama vitesle ilgili sorular soran arkadaşlarımada ne cevap vereceğini bilecek kadar otomatik vitese hakim değilim.bu rampa aşağı inerken vitesi kendim 2 veya l ye alırken frene basılması gerekiyormu?frene basacaksak hafif dokunmak yeterlimi?2 konumunda iken tekrar d konumuna almak için frene basmak gerekirmi? bilgilendirirseniz sevinirim.(bu arada son bir soru aracım sabit hızda giderken 100 km hızda 1600-1700 devirlerde oluyordu fakat lpg ayarı yaptırmaya gittiğimde rölanti sensörüyle oynadılar ve artık 2000-2100 devirlerde seyrediyor.sanayideki toyota ustasına sorduğumda devrin normal olduğunu söylüyor.carina kullanıcılarından ricam sabit 100 km ve 120 km hızlarda araçlarının devrini yazabilrilerse sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #47 : Aralık 24, 2010, 13:29:11 »
bizim araçlarda vites kolunun sol yanında üstte bir tane mandal var.o mandalı içine itelemezseniz D konumundan 2 ve L ye alamazsınız zaten sadece D ve N arasında git gel yapabilirsiniz.onun haricinde araç hareket halindeyken bunu yapmak isterseniz frene basmanıza gerek yok.2. sorunuz hakkında bir şey diyemeyeceğim carina kullanıcılarının yardımı olacaktır ama
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 16, 2011, 21:04:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 16, 2011, 21:08:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat paylaşınca güzel
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Ocak 16, 2011, 21:13:41 »
Arkadaslar sorulariniza cevap olsun diye resimleri ekledim , tıklayıp büyütüp okuyabilirsiniz , Toyota Carina kullanım kitapçığından bilgilerdir , orjinal Toyota tavsiyesi olarak sizlerle paylaşmak istedim. Ayrıca forum içinde otomatik vites konusunda  açılmış çok konu var , Ben Carina ile ilgili açılmış olan konuya yazamayı tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
otomatik vites yakıtı 2011 corolla
« Yanıtla #51 : Ocak 17, 2011, 19:31:46 »
aracım corolla comfort extra at . daha 700 km de ve yakıt konusunda ne kadar yakltığını tespit edemedim. ama 10 liralık ybenzinle yani 44 litre benzinle 400 km civarında yaptığını anladım.yani ortalama 100 km de 11 litre göstermekte bu ilk 1000-5000 km ye kadar normal mi? bu mdel veya  başka modellerde bu aşamalrı atşlatan arkadaşlar yazarsa sevinirm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #52 : Ocak 20, 2011, 23:58:42 »
selam arkadaşlar otomatik viteste ışıkta beklerken vites d konumundamı yoksa n konumundamı beklemeli yardım lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Ocak 21, 2011, 00:34:32 »
N konumunda olmalı
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 21, 2011, 02:08:59 »
Genelde suruculer d'de birakiyorlar.Isiklarda N'ye alan gormedim.Herhalde sanzumani ve frenleri rahatlatmak icin olsa gerek. Aslinda direkt P'ye almak lazim ama... :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 21, 2011, 08:00:39 »
Şanzıman ve frenler bir yana, 15-20 saniyeden uzun duruşlarda vitesin N konumuna (veya P konumuna) alınması, yakıt tasarrufu sağlar. Çünkü motor, şanzımanı döndürmek için fazladan çaba harcamak zorunda kalmaz, gerçek rölanti değerlerinde çalışır. Üstelik bu, düz vitesli araçlar için de geçerlidir, çünkü debriyaja bastığınız zaman debriyaj bilyasının direnci devreye girer, bu da şanzıman giriş şaftının dönme direncinden daha fazladır. Nedense herkes yakıt tasarrufu diye akla gelmedik önlemler peşinde koşup perendeler atarken bu basit önlemi aklına dahi getirmez.