Gönderen Konu: Corollamı Megane Mı Yoksa Cıvıcmıı?  (Okunma sayısı 6110 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Corollamı Megane Mı Yoksa Cıvıcmıı?
« : Mart 30, 2007, 08:27:11 »
arkadaslar bu uc modelde sınıfında en cok satan modeller sız suan c sınıfından bır arac almak ıstesenız eger  bu uc modelden hangısını almayı dusunurdunuz fıyat donanım kalıte sorunsuzluk guc vb ozellıklerıde dıkkate aldıgınız zaman sızı hangı model kendınıze cekıyoo hangısını alırdınızz????

alırdınızz???? degil --> alırdınız?

cekıyoo degil --> cekiyor

2006 Toyota Corolla Sedan 1.4 D4-D Gumus Grı

Toyota Club Türkiye

« : Mart 30, 2007, 08:27:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2007, 11:01:11 »
Sedanları kastediyorsun galiba sırf tasarımını beğendiğim için Civic derim.

Hatchback için birşey diyemeyeceğim, daha test etmedim ama büyük ihtimalle Auris olurdu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2007, 11:04:22 »
Sedanlarda görünüm olarak ilk tercihim benim de Civic olurdu. Ardından da Corolla gelir. Megane beni hiç ama hiç çekmiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2007, 11:11:01 »
Benzinli motor seçsem kesinlikle Civic alırdım. Dizel motorda ise tabiki Corolla. Megane'ı listeme sokmam bile.
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2007, 20:58:39 »
bazı arkadaslarımız sadece tıp gorunuslerını begenerek model soylemıs sızın ıcın tıp  bu kadar onemlıımıı  motor kalıte gıbı konularda hıc yorum yapan yokk bana gore bır arabayı almak ıcın tıpte onemlı ama dıger saydıgım unsurlar bıraz daha onemlıı mesala suankı corolla hatcback ıle astrayı karsılastırdıgınız zaman astra daha guzel gozukuyo ama sıkayetlerde ıse ılk sıradakı yerını kımseye kaptırmıyoo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2007, 22:23:33 »
Sahsen bende megani kesinlikle listeme sokmam sebebi ise tipi degil o arabanin motorudur kime sorduysam arizali dedi ama ben kullanmadigim icin birsey diyemiyecegim civicteki tip guzel motoru bilmiyorum ama corolla derim cunku o araba yasitlarina gore agirbasli gorunuyor hepsinin abisi gibi zaten motor konusunda toyotaya soylenecek bir suru sey var bence corolla eksiksiz olmus
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2007, 11:48:32 »
Honda'nın motoru da, işçiliği de, konforu da Toyota ile neredeyse aynı. Bu durumda yapabileceğimiz tasarımı ile seçim yapmaktır, bunları göz ardı edecek kadar bilinçsiz değilim, merak etmeyin.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2007, 12:31:59 »
Konu yanlis yerde acilmis.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2007, 13:24:45 »
6 ayda bir yağ filtresi değiştirilmesi gerekiyor ki bu tüm araçlarda geçerlidir, yoksa iki arabanın da periyodik bakımı 15bin kmde bir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2007, 13:27:14 »
corollanın bakımı her 10binde. civic i bilmiyorum
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2007, 14:41:58 »
Ben corolla derim. Motor teknolojisi corollanın daha iyiCivicinkinden daha verimli daha performanslı bir motoru var. Civic biraz daha fütüristik geliyor bana corolla ona göre daha kullanışlı özellikle içmekan konusunda. Yedek parça ve servis ağı corollanın daha geniş. Bagaj hacmi olartaktra corolla çok büyük bir farkla önde. Ben Corolla derim ama civice de kötü demem. Megane ise aklımın ucundan bile geçmez. Bence aynı sınıfta bile yer alamaz Corolla ve Civicle...
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '11
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2007, 16:56:13 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Sedanlarda görünüm olarak ilk tercihim benim de Civic olurdu. Ardından da Corolla gelir. Megane beni hiç ama hiç çekmiyor.
[/quote]
+1
Auris'11 A/T
Passat B8'15 TSI

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2007, 17:19:20 »
tercihimi civic ten yana kullanırdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2007, 22:02:25 »
Alıntı yapılan: Tugrul Aslan
arkadaslar bu uc modelde sınıfında en cok satan modeller sız suan c sınıfından bır arac almak ıstesenız eger  bu uc modelden hangısını almayı dusunurdunuz fıyat donanım kalıte sorunsuzluk guc vb ozellıklerıde dıkkate aldıgınız zaman sızı hangı model kendınıze cekıyoo hangısını alırdınızz????
2006 Toyota Corolla Sedan 1.4 D4-D Gumus Grı
[/quote]
Benzinli ise corolla dizel ise megane çünkü dizelde renault bütün versiyonları sunuyor (zenon fardan açılır tavana kadar )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2007, 22:21:05 »
Sağlamlık, dizayn, güçlü bir servis ağı, kalite, az şikayet, güvenilirlik açısından TABİKİ TOYOTA derim ben.
Civic ve Megane bir ara kullanma fırsatım olduğu için (ağabeylerimden dolayı) hiç hazetmedim beğenemedim bir türlü Toyota bana her yönden çekici gelmiştir.
Toyota Corolla tercih etmek isteyenler için gerek az arıza yapması gerek tüm parçalarının uzun ömürlü olmasından dolayı çok uygun bir seçenek olacaktır. Toyota’nın tüm modelleri yapılan testlerde genelde en iyi dereceyi elde etmektedir. Kaporta ve yakıt atık sistemlerinde neredeyse hiç paslanma veya yıpranma izine ve fren borularında herhangi bir aşınmaya rastlanmaması Toyota’nın tutarlı çizgisinin bir örneğini oluşturuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 01, 2007, 13:20:24 »
toyota corolla veya honda civic  derim megani hiç beğenmiyorum bence test sürüşü yap
hangisi  hoşuna giderse onu al  benim hondam da oldu şu anda toyota corollam var
honda dan da çok memnundum toyota dan da  memnunum ama yeni honda civic i çok beğendim  dış görünüş ve iç dizayn olarak diğer arabalara göre daha radikal geliyor bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2007, 20:02:13 »
Arkadaşım Megane'ın iki kasasını kullanma fırsatı buldum.Bana göre sadece satış adetlerinde önde olabilir.
Zevktir alınabilir ta bi ama cıvıc ve corolla toplamda her zaman farkını ortaya koyar.Cıvıc ve corolla yıllarca karşılaştırılacaktır fakat şu gerçek var ki  honda toyota kadar dolu yani tok ve iyi duran(fren) araba yapamadı,toyota da honda kadar az yakıtla yetinen araç henüz yapamadı.Cıvıc her bindiğimde bana cılız bir etki bırakıyor.Ta bi kişisel görüş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2007, 08:49:54 »
Son 1-2 haftadır Corolla ve Civic bir kaç kez detaylı inceleme fırsatım oldu. Daha önce yorumlarımı takip edenler Benzinli ise Civic Dizel ise Corolla tercihi yaptığımı hatırlamışlardır. Fakat son incelemelerimde özellikle arka koltuğa 3 kişi oturduk ön koltukları kendimize göre ayarladık detaylı bir tabi kendi çapımızda iç malzeme kalitesine baktık. Özellikle Corolla'nın Elegance modeli içlerinde en alınabilir araba. En büyük eksiği ön yolcu koltuğunda otururken biraz uzun boyluysanız dizlerinizin ön konsola değmesi. Bir önceki kasada hafiften bir kavisle bu işi halletmişlerdi fakat bu yeni modelde biraz eksik kalmış bu tasarım.
Civic'e gelince özellikle sürücü kısmı çok alçak ve sıkıntılı geldi nedense bu sefer bana. Ön konsol cama doğru çok mesefali ve monospace araç gibi olmuş. Sanki arabaya hakim olamayacksınız duygusu kaplıyor insanı. Arka taraf her ikisindede hemen hemen aynı genişlikte.
Megane'a gelince. Her ne kadar komşu fabrika olsada Renault'a bir türlü ısınamadım. İlk çıktığında Megan özellikle dış görüntüsü çok etkilemişti beni (sedanlardan bahsediyorum). Fakat test sürüşünde hayal kırıklığına uğramıştık 4 kişi birden. Arabda ne performans var nede iç ferahlık. O dışarıdan görünen kallavi araba içine girince sanki mağra gibi. Nerde Corolla ve Civic'teki ferahlık. Özelliklede motor performansı berbattı.  1.6 benzinlisini test ettik hemde iki kez.
Velasılı bunların içinde ben tercihimi heleki Dizelse muhakkak Corolla'dan yana kullanırım. Benzinli ise %51 Corolla, %49 Civic derim. Meganı her iki kategoride de listeme almam.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 10, 2007, 09:25:28 »
Arka yolcular civic te daha rahat olsa gerek,   orta taban düz cunku civicte bildigim kadarı ile. toyotada şanzıman yuzunden bir yukseklik olsa gerek.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 10, 2007, 11:03:54 »
Toyota'nin sanzimani ön kisimda. Arka taraftaki yolcu ile ne alakasi var?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante