Gönderen Konu: araç motor sıcakken duman atıyor  (Okunma sayısı 4414 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A+
araç motor sıcakken duman atıyor
« : Mart 29, 2010, 10:15:50 »
arkadaslar 2007 toyota hilux kullaniorm aracın motoru sıcakken bile duman atior acaba neden aracta önerildgi gibi euro dizel kullaniorm ama araç mavimsi duman atior :wacko:

Toyota Club Türkiye

araç motor sıcakken duman atıyor
« : Mart 29, 2010, 10:15:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: araç motor sıcakken duman atıyor
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2010, 10:33:31 »
yağ yakıyor gibi görünüyor. yağ seviyesini sıkça kontrol ediniz. Eğer çok eksilme yapıyorsa motorda revizyon vakti gelmiş demektir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2010, 10:59:23 »
arkadaslar 2007 toyota hilux kullaniorm aracın motoru sıcakken bile duman atior acaba neden aracta önerildgi gibi euro dizel kullaniorm ama araç mavimsi duman atior :wacko:
şöyle demişsin;
araba dedign böle olucakk yaa böle bi arabam olsun zngldagn anasını aglatrm gerci hilux la bile aglatiorm :D
e şimdi bu arabayla zngldagn anasını aglatmssn, kim bilir araba ne eziyet çekti..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2010, 14:01:20 »
şöyle demişsin;e şimdi bu arabayla zngldagn anasını aglatmssn, kim bilir araba ne eziyet çekti..
+10 :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2010, 14:35:19 »
şöyle demişsin;e şimdi bu arabayla zngldagn anasını aglatmssn, kim bilir araba ne eziyet çekti..

+11111 :D Türkay senin mesajını görmeden önce lexus konusunda arkadaşın tercümesini yapıyordum bak demekki sen benden önce soyunmuşsun tercumanlığa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 14, 2010, 16:14:15 »
abi araba inşaatlarda kullanıldı dogru cok eziyet cekti ama bu araba hiç bu kadar duman atmiodu araba calıstırıorm arac asırı duman atıor ilk defa böyle bişeyle karsılasıorz babam normaldir falan dio

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2010, 16:23:23 »
olm birz turqche yazsn hpmz anlicaz :P

Lütfen Türkçe konuşalım olurmu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2010, 16:24:54 »
yani araçta büyük arıza falan mı var ? 2 ltre benzin koymustm 4 ay önce falan ondan olablr mi acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2010, 16:25:43 »
zaten türkçe yazıyorum =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2010, 16:55:22 »
Yaş doğru mu ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2010, 16:56:59 »
tabi doğru abi yaa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2010, 16:58:01 »
O zaman normaldir.Duman da atar, soba da atar, baca da :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2010, 17:10:49 »
Tümen Kardeşim;
Öncelikle bu yazacaklarımı nasihat olarak değilde bir arkadaş tavsiyesi olarak algıla lütfen. 14 yaşındasın ve trafikte araba kullandığını söylüyorsun, eminim çok da güzel kullanıyorsundur. Senin yaşlarındayken bende araba kullanmak için her fırsatı değerlendirirdim fakat trafiğin olmadığı alanlarda ve babam yanımdayken. Ehliyetini alana kadar bence trafiğe çıkmamalısın zira ehliyetsiz olarak bir yayaya çarpıp ölümüne sebebiyet verirsen, cinayet işlemiş ve hem kendi hayatını hem de bir başkasının hayatını mahvetmiş olursun. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2010, 17:31:41 »
zira ehliyetsiz olarak bir yayaya çarpıp ölümüne sebebiyet verirsen, cinayet işlemiş ve hem kendi hayatını hem de bir başkasının hayatını mahvetmiş olursun. 
ehliyetsiz olarak çarpsa da cinayet işlemiş olur.. ehliyetsizken benim en büyük korkum polise yakalanmaktı, ehliyet alma işi riske biniyor çünkü, araç sahibine ve kullanana büyük bir ceza kesiliyor..bir de ehliyet almadan trafik cezası yediğin için, sabıkan oluyor, ehliyet almak için sabıka kaydı alacağın zaman sabıka kaydında yazıyor, sana ehliyet vermeme ihtimalleri oluyor yani o suç yüzünden...3-5 yıl bekleyemedin diye ömrün boyunca ehliyetsiz kalmayı göze alıyor musun ?? ben kullanma demiyorum, haddim değil, anan değilim babam değilim; ama bu yaştan direksiyona hevesli şöförleri görmek isterim yollarda, zorunluluktan ya da havası olsun diye kullanan acemileri değil..o yüzden berker abi gibi ben de arkadaş olarak tavsiye ediyorum, kendi sokağınızda falan kullan, uzaktaki arabayı kap getir babaya, git garajdan araba çıkar, boş otoparkta kullan arada sırada, ama sakın trafiğe çıkma, hele hele yalnızken..ben kaza yaptım ehliyetsiz, 16 yaşındaydım, o korkum bana ömür boyu yeter, yaşamanı istemem..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2010, 17:58:08 »
ben kaza yaptım ehliyetsiz, 16 yaşındaydım, o korkum bana ömür boyu yeter, yaşamanı istemem..
Aynen bende öyle , 140 km ile arabayı kaydırıp bir brodvaya çarptım , benim arabanın şoför kapısı o zaman değişti. brodvayin arka bagaj bölümü yoktu. Bir dahada o kadar hız yapmadım. Çünkü damarımlarda çocuksu bir psikopatlık dolaşıyordu. O kaza olmasaydı şimdi burada olmayabilirdim. Bir musibet bin nasihatten iyidir diye boşuna dememişler. Sen arabanı parçaladıktan sonra O arabayla hava atmaların o kadar anlamsız geliyor ki , yaşamadan bilemezsin.
Hiç bir şehir yarışçısı efsane olamaz. Bazen serseri olur , bazen arabanın içinde ölür ama ağlayan Zonguldağın anası değildir. Yalnızca Senin anan ağlar ve babanla aran bozulur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2010, 20:27:07 »
haklısınız abi bnde o arabayla cok ana yollara cıkıp hız denemeleri yaptm 15 gün tatilde her gün arkadaşlarla arabayı kaçırıyoduk 15 günün sonunda tam okullar açılmadan bir gün önce kaza yaptım kafa kafaya bir araçla çarpıştık adam abimin arkadaşıydı kazayı abim üstlendi öyle atlattık o gün bugündür fazla hız yapmıyorum ama mesela şehir merkezinden bi beldeye gidiyorum ama adam gibi gidiyorum he ne yalan söyliyim bazen yol boş oluyo hız yapıyorum gençlik işte da abi naparsınn cok hevesliyiz... bi kerede arkadaşın arabasıyla 4 takla attık o arabadan sağ cıkmamz mucizeydi Allah korudu bi de arkadaş ehliyetsiz di öyle işte bundan sonra daha dikkatli olurum sağolun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2010, 20:28:59 »
ben 6. sınıfı bitirdiğimde kamyon şöförlüğü yapıyodum millet şaşırıyodu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2010, 20:51:39 »
haklısınız abi bnde o arabayla cok ana yollara cıkıp hız denemeleri yaptm 15 gün tatilde her gün arkadaşlarla arabayı kaçırıyoduk 15 günün sonunda tam okullar açılmadan bir gün önce kaza yaptım kafa kafaya bir araçla çarpıştık adam abimin arkadaşıydı kazayı abim üstlendi öyle atlattık o gün bugündür fazla hız yapmıyorum ama mesela şehir merkezinden bi beldeye gidiyorum ama adam gibi gidiyorum he ne yalan söyliyim bazen yol boş oluyo hız yapıyorum gençlik işte da abi naparsınn cok hevesliyiz... bi kerede arkadaşın arabasıyla 4 takla attık o arabadan sağ cıkmamz mucizeydi Allah korudu bi de arkadaş ehliyetsiz di öyle işte bundan sonra daha dikkatli olurum sağolun.
ben 6. sınıfı bitirdiğimde kamyon şöförlüğü yapıyodum millet şaşırıyodu...
ıh. dikkatli de olmazsın, iflah da olmazsın..lise hazırlıkta okurken bir arkadaşım ehliyetsiz polis çevirmesine denk geliyor, polis dur der demez bizim salak kaçıyor, polisde kovalıyor, çocuk çeşme-izmir arasında tali yolda şarampole yuvarlandı, aracı zor çıkardılar düştüğü yerden, öldü çocuk..ailesiyle konuşmanı isterdim..ama biliyor musun yine de akıllanmazsın, ehliyet alınca da akıllanmazsın..tecrübeyle sabittir..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2010, 20:58:17 »
Boşa uğraşıyor(ru)sunuz. Kardeşimiz işin yasal, ahlaki ya da diğer boyutlarıyla ilgilenmiyor. O hepimizden (özellikle benden çünkü 4 senedir araç kullanıyorum) daha iyi kullanıyordur. Zaten Allah'ta koruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2010, 21:21:49 »
abi zaten polis beni durdursa inerim aşağı veririm ruhsatla anahtarı o kadar ugraşmam yani :)