Gönderen Konu: Citroen’in Yeni Yüzü “DS 2022”....ilginç bir tasarım...... !!!!  (Okunma sayısı 4865 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Citroen’in Yeni Yüzü “DS 2022”

Cts, Kas 21, 2009

Endüstriyel Tasarım, Otomobil Tasarımı

Tasarımcı Jacob McMurry Citroen için 1967 model DS’den esinlenerek geleceğin lüks sedanı DS 2022’yi tasarladı. Orta sınıfın teknoloji liderlerinden biri olma hedefindeki marka, efsane DS serisinin yeni halini ele alıyor. Aracın tekerleklerindeki teknoloji Michelin firmasının konseptindeki gibi elektrik motoru, frenleri ve amortisörleri içinde barındırıyor. İçe doğru kıvrılmış jantları ise eski Fransız otomobillerini vurguluyor.

Konsept 60’lı yıllarda çıktığında da çok ses getirdi ve belki markanın geleceğini çizdi. Kompakt otomobilin sınırlarını yıkmış ve tasarımı ile sonraki nesillerine ışık tutmuştu. Bu tasarım şu an sadece konsept olarak kalsa da markanın yeni ipuçlarını gösteriyor. Firma aynı başarıyı  DS 2022 versiyonu ile yakalayabilecek mi bunu önümüzdeki yıllarda göreceğiz.

kaynak....http://www.fikironline.com/?p=6626

oldukça ilginç bir tasarım olmuş arkadaşlar....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
iğrenç... hangi uzay filminden kaçmış bu

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
''Casa'' Citroen Aeronautics and Space Administration (Citroen Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi)..... :)   :)  olduğunu tahmin ediyorum.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Aslında ilginç bir tasarım değil, 1950 lerdeki Citroenlere benziyor ve onlar gerçekten çok iyi araçlardı. Sanırım tamamen onlara gönderme yapmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
iğrenç ötesi tasarım yapacaz diye berbat bişey çıkarmışlar. Böcek gibi :D
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Son zamanlarda gördüğüm en ilginç ve özgün tasarımlardan biri.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
gelecekteki tasarımlara bak.allah çocuklarıma sabır versin
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi

esinlenilen modeller olabilir

bunlarda Ferrari Pininfarina

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi

evet buna çok benziyor. anlayamadığım bişey var; citroen niye hep arka tekerleri saklıyor. iki tekerli araba tasarlayamadıkları için mi?
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
berbat ötesi,iğrenç sırf tasarım olsun diye yapılmış sanırım
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Böyle bir araba kullandığımı düşünemıyorum .Konsept aracları görüyorumda, torunlarımız cok şanssız olucak. benım corollamı insallah onlara mıras bırakabıleyimde.giderayak onlarda kıyak gorsunler benden :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
 Yukarıda verilen, aşağıda verdiğime bir gönderme. Tabi tasarımda (konsept) sınırlar çok farklıdır gerçek hayata göre. Bu hayal gücü olmazsa emin olun şu andaki araçlar hiç bir zaman gelişemez. Unutmamak laızm ki; örneğin viraj farlarını Citroen daha 1950 lerde uygulamıştı her ne kadar çok başarılı olamamış olsada bir öngörü getirmişti.

Bu bence hala çok güzel tasarımlardan birtanesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Bu nedir yaa :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yukarıda verilen, aşağıda verdiğime bir gönderme. Tabi tasarımda (konsept) sınırlar çok farklıdır gerçek hayata göre. Bu hayal gücü olmazsa emin olun şu andaki araçlar hiç bir zaman gelişemez. Unutmamak laızm ki; örneğin viraj farlarını Citroen daha 1950 lerde uygulamıştı her ne kadar çok başarılı olamamış olsada bir öngörü getirmişti.

Bu bence hala çok güzel tasarımlardan birtanesi.

Aaaaaa bundan  ben 8-9 yaslarında bizde krem rengi vardı. bende diyorum oo beyaz neye benzıyor.cidden sımdı kafamda şimşekler cattı :D arkadaslar bu cıtroenın cok degişik bir özelliği var ön tekerlerinde körük var arac'ın on tararı 25-30 cm kadar kalkıp sonrada yere sürünücek kadar inebılıyordu.Ben 8-9 yaslarındayken bıle cok eskı aractı her yerınde pas ve vuruklar vardı babam'a sordum ds modelıymıs 1969-1974 arası uretilmiş bizdeki 72 modelmıs zamanında ankaradan fransa konsoloslugundan almıs. bir daha hıc trafıkte görmedım oo modelden :( acaba trafikte hala faal varmıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
.Ben 8-9 yaslarındayken bıle cok eskı aractı her yerınde pas ve vuruklar vardı babam'a sordum ds modelıymıs 1969-1974 arası uretilmiş bizdeki 72 modelmıs zamanında ankaradan fransa konsoloslugundan almıs. bir daha hıc trafıkte görmedım oo modelden :( acaba trafikte hala faal varmıdır.

Hem fransız hem de o yaşta trafikte faal araba; seni şakacı seni  :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  İçinde yüke göre ayarlama (aracın yüksekliğini) yapabileceğiniz kol vardı hatırladığım kadarı ile. Park halinde iken aracı komple yere yatırabiliyordunuz arka taraftan. Tabi çekicilerde bu durumda çekemezler. :)

Arka lastiklerin önünün kapalı (kapaklı) olması, aerodinamik olarak çok büyük avantaj sağlıyor.
 Bakınca hala insanın ilgisini çekiyor. Aracın görünümünde sanat var bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Hem fransız hem de o yaşta trafikte faal araba; seni şakacı seni  :D

mehmet abi öyle deme gunumuzde hala cıtroen 2cv ler sapasaglam duruyor :) bundan 2 sene once falan 3  arkadaş ıstanbul beykozda sarı beyaz bır 2 cv gormustuk yolda yururken,ama benim cok dıkkatımı cekmıstı hayatımda ılk defa yakından görüyordum cok sevimli gelmişti bana. aracı rahat bır 10 dk ınceledım.Biri arkamdan beğendın galıba !!! deyince bırden donup baktık ufak boylu hafıf kır saçlı siması yabancı olmayan biri, sonra cıkardık tiyatro sanatcısı Melih ekener. meğerse arac onunmus uzun uzun anlatmıstı bize aracı. döşöva fransızca 2 silindir demekmiş 2 sılındırmıs oo arac hayret etmıstım ıcıne bınme fırsatımda oldu.gercekten cok guzel ve sevimli bir arac oda benım gıbı bu aracı seven bırı olduguna sevınmıs olsa gerek mutlu olmustu.el sıkısıp ayrılmıstım ordan ve bu olaydan 2-3 ay sonra süper ajan k9 diye bır fılmde rol almıs ajan arabası olarakta kendı arabasını kullanmıs fılmde:D cok şaşırmıstım o gunden sonra 2cv 'ler cok ılgımı cekıyor volkswagen beetle gibi halk için uretilmiş malıyetı ucuz.yakıtı az araba olsun dıye tasarlanmıs ama bence beetleden daha güzel.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Tek kelime ile hayran oldum estetiğine. Farkettinizmi bilmem kapının üst tarafında çıta yok yani çerçevesiz cam sistemi ;) vayyy beee

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Tek kelime ile hayran oldum estetiğine. Farkettinizmi bilmem kapının üst tarafında çıta yok yani çerçevesiz cam sistemi ;) vayyy beee

ümit bence oo arac konsept oldugu ıcın camları acılmıyordur :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi

Abi bu araban bahsediyorum konsept'ten değil.