Gönderen Konu: 97 Toyota Corolla GLİ'mi satıp 0 Yaris 1.33 Terra Sporty Almak  (Okunma sayısı 3390 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar işimden dolayı 5 yıl boyunca hafta içi her gün buca bornova arası yol yapıcam yakşalık git gel 40 km, memlekete falan da gidersem yılda belki maksimum 20000 km yapıyorum. Sizce 97 model gli'yi satıp 0  Yaris 1.33 Terra Sporty almak mantıklı mı? GLİ çok güzel rahat,seri fakat 0 yaris daha güvenli ekonomik, ne biliyim 0. Bir toyota fanatiği olarak sizlere de sormak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Arkaşalar bide yıllık maksimum 20000 km için aynı modelin dizelinini almaya gerek var mı sizce.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
alper bey yılda 20 bin km , 5 yılda 100 bin km demek benim aracım 2005 model ve 100 binde yani ben sizin gibi her sene 20 binkm yapmışım :) ama aracımın dizel olmasını çok isterdim doğrusu benzin belimi büküyor çoğu zaman :) tüp takmayı bile düşünmüştüm bir ara :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Yarisçiler kızacaktır fakat corolla kullancısının yariste rahat edeceğini düşünmüyorum. Bikere corollada oturuş pozisyonun corvetteye oturuyormuş hissi veriyor. Araç zaten geniş. Bir kaç kez arkadaşımla iki araba aynı yere gidecek olduk ben 307 aldım o corollamı. İnanırmısın arabam uzaktan o kadar şık ve dikkat çekici düzgün duruyorki her bakışımda yok ya ne 307'si değişmem ben bunu diyorum. Birde segment farkı var, hb sedan farkı var. Motor-performans farkı var. Var oğlu var.... 0 yaris alacağınıza 2004-2005 1,6 lt avensis aın derim ben. Tüp takr paşa paşa gidersiniz. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Birkaç deneme sürüşü yapmadan acele karar vermeyin. Bakalım ne hissettirecek size. Bu subjektif bir konu salt mantık işi değil.
Yaris'in dizeli de mi var?  Dizel motor için bence fazla küçük bir araba ama uzmanı değilim dizellerin. Bilenler yorum yapsın.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
tüp takmayı bile düşünmüştüm bir ara :D

Ahh ahhhh bir taktırsanız bir taktırsanız varya dünya varmış diyeceksiniz. Benzindeyken gaz pedalına dokunmaya korkar olmuştum gaza geçtiğimde ise oh be dünya varmış performans varmış ohh basıyorum basıyorum diyordum. Gerçeği son zamlardan sonra gaz yine dokunur oldu cebime ama olsunbenzinden iyidir. Taktırsan varya ahh yazık benzinciye verdiğim paraya diyeceksin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Ümit çok Nejat Uygur'vari oldu bu.. :) tövbe tövbe..  :-[
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar artık buca bornova arası gideceğim için yaris düşünmeye başladım almışkende 0 olsun dedim başka markalarada baktım fakat toyotayla aramda bir bag var kopamıyorum :)). Dizel yılda minumum 30 bin yapanlar için diyenler bile var km artıkça masraflar artıyor, periyodik bakımlardaki farklılık, alırken ki fark...Yaris içine ses alıyor diyolar sanırım dizeli daha çok alır GLİ de alıyor sanırım :) yani çok sessizde  sayılmaz. Yarisin artı yönleri benim için yakıtı ama yaris formuna baktıgımda o kadarta fark yok gibi yani kafam acayip karışık ne yapsam bilmiyorum ::((((((.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar benim corolla ortalam 7 litre yakıyor, mazotlu 1.6 araba 5 litre mazot, arabamın gazlı modelleri ise 10 litre gaz yakıyor son zamlara göre 100 km de benim benzinli rabam 26 tl, dizel olsaydı 15, lpg ise 20 civarı. LGB yi 3 yılda amorti ediyorum ama benim bu arabayı 3 yıl kullanıcagım mechul :))).   0 toyota istiyorum corolla abartı büyük yeni auris pahalı yaris geldi bana cazip ama corrolladan sonra hüsrana mı uğrarım acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
ümit kardeşinde dediği gibi gli gibi oturaklı bir sedan dan sonra bencede yaris biraz sert gelebilir diye düşünüyorum...başka marka veya corolla nın dizel manuel olanlarını düşünmezmiydin ?
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
bende yılda 10000den az yapacağımı düşünerek benzinli aldım fakat iş durumu değişince 15000 civarı yaptım.benzin insanı düşündürüyor.
dizel olsaydı diyorum ama yarisin dizeli terra ve 33000 lira idi ve temmuzda da yoktu açıkçası...bende 1.33 sol olarak aldım.31500 e..terra 29000 lira idi.aradaki 4000 liralık fark o günkü hesaplarla 5 yıldan fazla idi.gerek görmedim.
şimdi lpg olayını da düşünmüyorum.
sizin yol düz olmalı o bölgede rampa falan çok dik değildir heralde.kendinize hakim sürerseniz zaten 100km de 6 litrenin altına inen bi araç=karışık kullanım.
hatta şehirler arası yol da 5 diyebliriz..benzin yaza 5 tl olur ona göre heaplamaya başla:=)))
araç içeri ses alıyor derken lastik tutuş sesini alıyor gerçekten ki teybi az açarsan bile duymassın o sesi..
hatta corollası olan abim bindiğinde tümseklerde kendi aracının daha çok hoplattığını söledi..
genişliğine bişi diyemem sürücü koltuğuna oturun kendiniz bakın.yerden yüksek ama yere yakın değil..
daha başka sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Alper Bey, 97 Corolla'dan sonra Yaris'i konfor yönünden yadırgayabilirsiniz. Ayrıca yılda 20.000 km için kesinlikle dizelden başka bir şey düşünmezdim.  

Ayrıca konuyu Sohbet bölümüne taşıyorum. Tanışma bölümünde yeni bir başlık açabilir misiniz?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Ümit çok Nejat Uygur'vari oldu bu.. :) tövbe tövbe..  :-[

Anlamadım abi bi potmu kırdım ama olsn yiede gülücük atayım :) Hatta sırıtayım :D

Hocam siz 0 yaris almayın vazgeçin bu sevdadan. Bakın dün 2005 accord kullandım inanın kullansanız gezseniz diyeceksinizki yahu orolla küçük geliyor, D sınıfı bir başka... O paraya gidin 2004-2006 arası 1,6 Lt avensis alın. Yada 1,8 lt avensis alıp LPG takın paşa paşa gezin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim bu gün yarisi test ettim gerçekten mükemmel araba sonuçta aralarında 13 yaş var :)). Araba küçük ama içi geniş :). Benim kafama yattı gibi gli 13000 sayıyolar. 15.500 farkla 1.33 terra sport+park sensörü sanırım ciddi olarak gidersek bu iş 15000 farkla biter teşekkür ederim herkese cevaplar için. Gli 1.6 motor 105 beygir bu ise 1.33 101.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Eğer yılda 20bin km. yol yapacaksanız bence biraz daha fark verin, nakit para yoksa biraz kredi çekin falan ama dizel alın. Madem 5 yıl bineceksiniz, krediyi fazladan bir yıl ödersiniz.
Yaris dışarıdan küçük görünüyor ama gerçekten içi geniş araba. Ben sürücü koltuğunu en geride kullanıyorum, bu halde bile arka koltukta iki metrelik adam rahatı kaçmadan oturabiliyor, bu rahatlık bu boy arabalarda yok. Bendeki araba 1.0 motorlu, uzun yolda 90'ı geçemiyorum, hele rampalarda kamyonların arkasına takılmak zorunda kalıyorum, bu yüzden keşke dizelini alsaymışım diyorum ama zaten arabayı %99 şehiriçinde kullandığım için sorun etmiyorum.

Dizel Yaris kullanan, forumda Aydın Onuk vardı, o birkaç yorum yapsa güzle olur aslında, eski aracı da benzinli yaristi, farkını en iyi anlatır.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla
    • Kastamonu
Usta ben olsam altımdaki arabayı satmam.Konfor desen var hız desen var. gli de.Bende xei var.Arabanın rahatlığı bana yetiyor.Gerektiğnde hızda yapıyor xxx gördüm arabayla
Olanı yapmak değil,imkansızı başarmak önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar GLİ efsane ama artık yeni yaris yabana atılacak bi araba değil içinin genişliğinden güvenliğine kadar ses sisteminden tasarımana kadar ikiside toyota sonuçta ne biliyim test sürüşüde bana o güveni verdi benim için sürat ve büyüklük önemli ekonomiklik ve güvenlik bide sıfır olsun kokusu bile farklı heyecan veriyor :))) umarım hakkımda hayırlısı bu olur eğer alırsam :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Dizelini al diyen arkadaşıma sesleniyorum dizel dediğiniz gibi mantıklı ama ayda 100 tl fazla benzine vermişim beni çok sarsıcağını düşünmüyorum eşimde ben de akademisyeniz o da benim lüksüm olsun diyorum ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
aynen alper bey dizel gürültüsü çok değildir toyotada ama o gürültü çok değilse benzinli araç motoru hiç ses diyebiliriz...
konforlu güvenlikli 4 havayastığı abs esr vs vs arabanızı 13000 e saymışlar ...15000 e yaris alıcaksınız...ben bi tanede eşime alırım öle bi seçeneğim olsa...
şimdiden güle güle kulllanın...

bu arada nerde görevlisiniz acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
aynen alper bey dizel gürültüsü çok değildir toyotada ama o gürültü çok değilse benzinli araç motoru hiç ses diyebiliriz...
konforlu güvenlikli 4 havayastığı abs esr vs vs arabanızı 13000 e saymışlar ...15000 e yaris alıcaksınız...ben bi tanede eşime alırım öle bi seçeneğim olsa...
şimdiden güle güle kulllanın...

bu arada nerde görevlisiniz acaba?

Evren hocam, Alper arkadaşımız üzerine 15.500 daha koyarak Yaris alabileceğini söylüyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Dizelini al diyen arkadaşıma sesleniyorum dizel dediğiniz gibi mantıklı ama ayda 100 tl fazla benzine vermişim beni çok sarsıcağını düşünmüyorum eşimde ben de akademisyeniz o da benim lüksüm olsun diyorum ::)
derken kolay geliyor ama ben 100TL ile 600km gidiyorum dediğimde de of dizel başka diyorlar bir önceki benzinli yarisimde ise 400km anca gidiyordum 200 km fark az değil ne kadar lüks düşünülsede ;)