Gönderen Konu: Emniyet kemerim arızalı ancak sorun büyük olabilirmi?  (Okunma sayısı 8076 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar dün ankarada özel bir servise yağ deşimi için gittim.Aracımın yağı filltresi ile beraber değişti (mobil 10/40 4 lt +yağ filtresi=72tl)...Servise gelmişken emniyet kemerim (şöför) arızalı otomatik çekmiyordu onuda söyledim.Yağ değ.yapan usta emniyet kemerinim değ. gerektiğini söyledi.orjinali çok pahalı oldugundan çıkmacılar dan bulabileceğimi söylediler tamam dedim ...Buraya kadar sorun yoktu,tam böyle konuşurken başka bir usta geldi ve moralimi çok bozdu..Nedeni ise buaraçlarda emn.kemerinin arızalanma ihtimali yok kesin bu araç yandirekten büyük darbe almıştır,ayrıca aıbaglerde patlaktırdır dedi ve bunu araca doğru dürüst bakmadan söyledi...Ben aracım alırken 40tl para verip  iyice baktırıp  aldım..Aracımın şöför tarafında bırakın darbeyi boya bile yok.....yolcu tarafında 4 parçası boyalı bunu ise bilerek aldım...Bu konu ile ilgili bilgisi düşüncesi fikri olan yardımcı olursa çok sevineceğim..Usta kafamı çok karıştırdı emn.kemeri arızalanamazmı????Şimdiden yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim.....
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Emniyet kemerim arızalı ancak sorun büyük olabilirmi?
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2010, 17:43:08 »
  Emniyet kemerinin içindeki yay mekanizması zamanla özelliğini yitirip arıza çıkarabiliyor, bu oldukça olası bir durum. Kaza ile oluşan kemer sorunu ise muhtemelen daha farklı şekilde kendini belli eder.
 Yinede kesin emin olmak için baktırmakta fayda var bence ancak dediğim gibi kemer arızası (iç mekanizmasının eskimesinden) olası bir durum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2010, 17:54:02 »
Eğer emniyet kemeri hiç kullanılmazsa arızalanmaz. Ama her iyi şöför gibi, emniyet kemerinizi kullanıyorsanız, arızalanacaktır. Emniyet kemerleri genelde, sert metal plakadan yapılmış uzun bir şeritin yay görevi görmesi ile çalışır. Zaman içersinde ya metal plakanın yumuşamasıyla yada bağlantı yerinden kırılmasıyla emniyet kemerinde sorun oluşturabilir. eğer çalışmıyorsa söküp inceleyebilirsiniz, kaybedecek birşeyiniz yok, ancak açarken dikkat edin, metal plaka yuvasından fırlayıp zarar verebilir.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2010, 17:56:29 »
ya abiler adam öyle kesin konuştu ki anlatamam..aracımdanda çok ama çok menmunum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2010, 18:04:52 »
ya abiler adam öyle kesin konuştu ki anlatamam..aracımdanda çok ama çok menmunum...

Her konuşanı dinlemene gerek yok. Senin de dediğin gibi onu söyleyen arkadaş aracı incelemeden tahminde bulunmuş ama boş konuşmuş. Aracından memnunsan, keyifli sürüşler ;)

Düzeltme; konunun başlangıç yazısında "Şimdiden yardımcı olan olmayan herkese teşekkür ederim....." diye yazmışsın. Burada konu hakkında bilgisi olupta yardımcı olmayacak arkadaşımız olduğunu sanmıyorum. Bu nedenle "yardımcı olmayan" yerine "yardımcı olamayan" diye kullanılması daha iyi olur ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2010, 18:29:13 »
ALLAH yapısı değil ya elbet bozulur.sol direkten buyuk darbe alsa, ille bellı eder kendını.yaa Boya tutmaz, cekıcklendıyse cekic ızı bellı olur.cunku direkleri tamır etmek mumkundur, ama eskısı gıbı olması ımkansızdır komple tavan değişse gene bellı olur. aırbag işine gelınce aırbagler patladıgı zaman kapatılabılıyor ama barız acılmıs oldugu bellı oluyor.Yanı arabadan anlamayan biri gelse baksa bile anlardı oyle bır sorun olsa sizin aracınızda...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2010, 18:30:27 »
Alperen bey emniyet kemerinin sarmaması çok olmasada karşılaşılan bir durum bu durumun arabanın büyük bir kaza geçirmesi ile ilgili olduğunu zannetmiyorum. bu konuda fikrini belirten usta arkadaş bilgili olduğunu sizinle paylaşmak istemiştir bunu yaparkende abartmış olayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2010, 20:27:59 »
darbeyi bi tarafa geçtim, airbag lerin patlama ihtimali göstergedeki kontrol ışığıyla belli olur. yalnız bişey duymuştum kimi usta o lambayı yağ lambası ile aynı devreye bağlıyormuş, bu ihtimalide çürütmek için bir yol var. kontağı açın marşa basmayın, yağ lambası sönmez ama airbag ışığı sönecektir, o ustayı da fazla takma, kendi haline bırak... :) :)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2010, 20:57:32 »
emniyet kemeri bozuk olmayan araç var mı sanki, usta halt etmiş.

abuk sabuk insanların keyfinizi kaçırmasına izin vermeyiniz  !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2010, 21:12:53 »
Arabayı aldığınızda kemerler çalışmıyormuydu? Aktif gergili emniyet kemerleri airbag sistemi ile birlikte çalışır. Aracınızda
bildiğim kadarıyla yan darbe sensörleri yok. Darbe almış olsa bile her iki kemer birlikte çalıştığından her ikisinin de bozulmuş
olması gerekir. Herkese kulak asmayın ağızı olan konuşuyor.
Size en doğru bilgiyi güvendiğiniz devamlı gittiğiniz yetkili veya uzman bir özel servis verebilir.
Gittiğiniz yere direkt araba kazalımı diye sormayın. İlk önce bu kemer arazalı  nedendir diye sorun. Hatta birkaç ayrı yere
danışırsanız daha iyi olur.  İnşallah darbeli diyen ustanın dediği gibi değildir.

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2010, 23:27:32 »
 Emniyet kemerinin içindeki yay mekanizması zamanla özelliğini yitirip arıza çıkarabiliyor, bu oldukça olası bir durum. Kaza ile oluşan kemer sorunu ise muhtemelen daha farklı şekilde kendini belli eder.
 Yinede kesin emin olmak için baktırmakta fayda var bence ancak dediğim gibi kemer arızası (iç mekanizmasının eskimesinden) olası bir durum.
Bundan sonra Hakan abinin forumda cevap verdiği konunun üzerine cevap vermiycem.Başka bişi demiyorum sonuna kadar destekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2010, 07:53:49 »
  Ayıp ettin Tolga. Hep birlikte faydalı olmaya çalışıyoruz. Elbetkide herkesin bildiği birşeyler var, bazen birimizin göremediğini diğerimiz görebilir. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2010, 23:36:00 »
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum.İyiki buradayım...Saygılar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2010, 23:44:23 »
Ya bırakın eskiden kemer mi vardı...

(Şaka şaka valla şaka) :)))))))))))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 27, 2010, 00:43:34 »
bazı ustalaor artist olabiliyor muhtelemeln sizi pimpirikli görüp korkutmak bile istemiş olabilirler genelde biz arabadan çok iyi anlarız triplerinde oluyorlar..
alın yenisini bir an evvel canınızdan pahalı değil...forumda zaman kaybetmeyin önce yenisini alın sonra sağ salim bilgiler edinirsiniz..siz burda olun bizlerde burda oldukça yardımcı olan çok...
hala yenisini taktırmadıysanız size kızarız ama:=))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2010, 09:59:41 »
şöyle de bir durum var.
ustamızın gözündeki toyota imajı inanılmaz derecede. o toyotanın emniyet kemeri arıza yapmaz, ne olmuş olabilir, o zaman kesin kaza yapmıştır. toyotanın hız göstergesi arıza yapmaz, o zaman kesin kaza yapmıştır.  :D
düz mantığın bu kadarı, pes yani...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2010, 10:51:11 »

ustamızın gözündeki toyota imajı inanılmaz derecede. o toyotanın emniyet kemeri arıza yapmaz, ne olmuş olabilir, o zaman kesin kaza yapmıştır. toyotanın hız göstergesi arıza yapmaz, o zaman kesin kaza yapmıştır.  :D
düz mantığın bu kadarı, pes yani...
Japonlar sanki ALLAH adamlar bir araba yapıyor hiç arıza yapmıycak gözüyle bakıyor bizim ustalarımızda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2010, 11:09:49 »
Valla ne yalan söyleyim emniyet kemeri pek kullannamıyorum çünkü taktıgım zaman daralıyorum,sıkılıyorum...(Bunun yanlış oldugununda bilincindeyim)Ama hanıma ve çocuklara taktırıyorum....Emniyet kemeri dışarıda çirkin durdugu için yaptırmak istemiştim....Yeniden teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 27, 2010, 12:12:55 »
:D :D :D Güldüğüme bakmayın cidden sinirden yani.
O nasıl bir ustaymış. Bir bakışta sol direkten darbeli demiş :D :D :D :D
Airbag'de patlak ayrıca :D :D
Off ulan off. :) :) Ustamız Ankara'da galiba :) Gidip tanışmak istiyorum :D :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 28, 2010, 00:30:50 »
özel servisse ben tahmin edebiliyorum onu. beni kıllandırıp trigeri borç harç değiştirten adam olmasın bu bilmiş usta. her hatırlamamda kulaklarını çınlatıyorum kendisinin.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...