Gönderen Konu: Emniyet kemerim arızalı ancak sorun büyük olabilirmi?  (Okunma sayısı 8140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Emniyet kemerim arızalı ancak sorun büyük olabilirmi?
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2010, 00:52:08 »
Valla ne yalan söyleyim emniyet kemeri pek kullannamıyorum çünkü taktıgım zaman daralıyorum,sıkılıyorum...(Bunun yanlış oldugununda bilincindeyim)Ama hanıma ve çocuklara taktırıyorum....Emniyet kemeri dışarıda çirkin durdugu için yaptırmak istemiştim....Yeniden teşekkürler....
Emniyet kemeri takılı olmayınca çarpma anında airbag da açılmaz. Yani kemer takmayarak tamamen korumasız gidiyorsunuz. Yapmayın, etmeyin, biraz sıkılın ama mutlaka kemer takın.

Emniyet kemeri küçük ama çok önemli bir parça. Airbag sistemiyle de birlikte çalışan bir parça, haliyle araçtaki güvenliğin en önemli parçası. Kendi aracımda emniyet kemerinde bir sorun olsa hemen işi bilen bir yere tamir ettirmeden içim rahat etmezdi.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 28, 2010, 00:52:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #21 : Mart 28, 2010, 02:11:24 »
emnıyet kemeri takılı olmasada aırbagler patlar toyota ve renaultta.Her markanın ayrı özelliği var emnıyet kemerı takılı olmadıgında,airbag'ın patlamaması 2001-2006 opel astra klasıkte var bılıyorum ben sadece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 28, 2010, 02:24:14 »
emnıyet kemeri takılı olmasada aırbagler patlar toyota ve renaultta.Her markanın ayrı özelliği var emnıyet kemerı takılı olmadıgında,airbag'ın patlamaması 2001-2006 opel astra klasıkte var bılıyorum ben sadece.
Benim bildiğim de şöyle:
Aktif gergili emniyet kemeri ve airbag birlikte çalışır, çarpma anında emniyet kemeri mekanizmasında bulunan bir patlayıcı gücüyle kemer gerginleştirilir ve bizi koltuğa iyice yapıştırır, airbag de patlayarak şişer. Eğer emniyet kemeri takılı olmadan airbag patlarsa, çarpma sırasında öne doğru gideceğimiz için patlayan airbag ciddi yaralanmaya neden olur hatta kafa kopartır.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 28, 2010, 02:42:33 »
   Timuçin bey,kemer insanı koltuğa iyice yapıltırırsa insanlarda ne kaburga kalır nede boyun.Aktif gergili emniyet kemerleri,kazanı şiddetine göre çalışan kademeli hava yastıklarında oluyor genelde.Çarpma şiddetine göre açılan hava yastığına gör emniyet kemeride ona uygun derecede sıkar yolcuyu.Hava yastığı sensörleri,araç çalıştığı  ve o sensörler darbe aldığı sürece yastıklar açılır.Bu nedenle hava yastığı olan araçlarda kemer takmamak çok daha risklidir.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 28, 2010, 16:27:56 »

Birkaç kazada emniyet kemeri olmadığı halde hava yastığının açılması boyun kırılması ile sonuçlanmıştı (kaza esnasında öndeki yolcu ya da şöför ileri doğru harekete başlayınca, ilk olrak boyun ve kafa ileri doğru gidiyor; bu esnada hava yastığının açılması boyun kırılması ile sonuçlanabiliyor), bu nedenle hava hava yastığının çalışma prensibi, emniyet kemerinin takılı olması şartına bağlandı, bu zorunlu hale getirildi. Türkiye'de ki durumdan emin değilim ancak bu civardaki ülkelerin neredeyse tamamında araç imalatçıları bu kurala uymak zorunda ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Mart 28, 2010, 16:33:36 »
alperen abi demedinmi o ustaya
de hade gah git ....ortadan kaynaklı araba aslında arkadan darbeliydide başka önden darbeli arabayla kesip birleştirmişler...tövbe tövbee !!
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır