Gönderen Konu: Markalara Göre Notebook Arıza Oranları  (Okunma sayısı 7302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Markalara Göre Notebook Arıza Oranları
« : Mart 25, 2010, 17:01:13 »
Amerika'nın en büyük bağımsız teknik servis firmalarından SquareTrade 3 yıllık verilerini açıkladı.
Bu açıklama ile verilen rakamlara göre en güvenilir, en az arıza yapan notebook markası Asus iken, en çok arıza yapan marka Hp olarak belirtildi.

http://www.chip.com.tr/forum/markalara-gore-notebook-ariza-oranlari_t156136.html
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Toyota Club Türkiye

Markalara Göre Notebook Arıza Oranları
« : Mart 25, 2010, 17:01:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Markalara Göre Notebook Arıza Oranları
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2010, 17:14:40 »
İlginç, demek ki Toshiba kullanıcısı olarak iyi bir yatırım yapmışım :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #2 : Mart 25, 2010, 17:17:25 »
Ben de HP almıştım..2 yıl oldu alalı..Fakat memnun değilim.Bir dahakine artık Asus alırım heralde..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 25, 2010, 17:20:32 »
  Peki arızaları neler oluşturuyor acaba?
 Bazı markalar garanti kapsamında ve yakın zaman önce pilleri falan değiştirmişti yanlış hatırlamıyorsam?
 Bu arada faydalı bir paylaşım olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #4 : Mart 25, 2010, 17:25:13 »
Amerikadaki teknik servisin hazırlamış olduğu raporun orjinali:
http://www.squaretrade.com/htm/pdf/SquareTrade_laptop_reliability_1109.pdf

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2010, 17:27:33 »
İlginç, demek ki Toshiba kullanıcısı olarak iyi bir yatırım yapmışım :)

Ben riski azaltmak için aşağı yukarı hepsine yatırım yaptım ;)

Şaka bir tarafa, yukardaki birçok markayı kullandım ve arıza ile ilgili hiçbir problemim olmadı (üretici kaynaklı donanım arızası ile karşılaşmadım). Ancak aldığım her bilgisayar en azından işletim sisteminin dil değişimi için (hala çince okuyamıyorum :D ) servise gider. Yukardaki listede ki gibi servis konusunda da bence Asus en iyisi.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2010, 17:32:31 »
HP de sıklıkla karşılaşılan sorunlar ekran bağlantı problemleri sonucu görüntü sorunları, genellikle adaptör kaynaklı enerji sorunları ve ek bileşenler ( wi-fi, kamera vs.)
Üniversite arkadaşlarım arasında sıklıkla duyduğum problemler bunlardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 25, 2010, 17:35:31 »
Eski bir  Hp teknisyeni olarak şunu diyebilirim  pazarı gerçekten  çok buyuk

asus 1 milyon satarken bunun 200.000i  teknik servise giriyor
hp 3milyon satarken  bunun 700.00i  teknik arızası olabiliyor

hakan abi dv2000-6000-9000 serisinin  en  sık rastlanan  arızası bluetooth bozuluyor  anakart değişimi ile  çözuyorduk
yine aynı serilerde ekrana  görüntü gelmeme gidi sıkça rastladığımız bir  sorun  vardı yine  anakart değişmi ile sonuclanıyordu.
başlıca en sık rastlanan sorunlar  bunlardı Hakan abim

şimdiki yenı probook serisinde  ise  ekran lcd sorunu oluyormuş onuda  İnvertor dediğimiz parça  ile  çözulmekteymiş arkadaşlarımdan aldığım duyuma  göre
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2010, 17:50:39 »
  Teşekkürler.
 Bu paylaşımlar birçok kişi için çok faydalı olacaktır.

Başka bir konuda söylediğin çok doğru Alper; adları ''Diz Üstü Bilgisayar'' olsa da hem kendi sağlığımız, hemde bilgisayarın sağlığı için aslında diz üstünde kesinlikle kullanmamak gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2010, 19:30:12 »
bence asus'un yıllık satısı kadar hp servisine ürün geliyordur :D
kıyaslama yapmak için buyuk markalara bakmak lazım sony toshiba hp gibi
ben toshiba kullanıyorum gercektende aldığı paranın hakkını fazlasıyla veriyor
kesinlikle tavsiye ederim
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #10 : Mart 25, 2010, 20:54:45 »
Hazırlanan rapora göre hareket edersek en iyisi ASUS yada TOSHIBA almak..Bir daha asla HP almam..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2010, 09:09:32 »
HP marka dizüstü bilgisayarımı Mayıs 2007'de aldım, Temmuz 2007'de garantiden hard diski değişti :D Rakamlar yalan söylemez diye boşuna dememişler :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2010, 09:25:16 »
ben toshiba kardeşim HP kullanıyor..ben tosbiyaya zulmettim, canına okudum, üstüne bir bakdak sıvı döküldü, arabada koltuğun altına koyarak mp3 çalar diye kullandım, elimden düştü tozlu ortamda açtım fandan bir sürü toz çekti vs..3. yılındayız şu anda, geçenlerde fan bölümüne tersten üfledim çokça toz çıktı, bende hava tabancası tuttum, çoook toz çıktı şu an ısınma problemi de kalmadı, ilk günkü gibi yola devam..tek yaşadığım sorun üstüne sıvı döküldüğündeydi, 100 liraya yaptırmıştım :) bir de vista yükledim..kardeşim inanılmaz temiz kullanır, mesela benim alet 3 yıldır nadiren kapatıldı, hep açık ya da bekleme konumunda, adam hep kapatır, adaptörden söker vs, ciddi güzel kullanır, çocuğun adaptörü bozuldu :) toshiba kesinlikle çok iyi..asus konusunda bu kadar iyi konuşamayacağım, burda üniversitede asus kullanan arkadaşlarımın hepsi de ekran sorunu yaşadı, ekran bağlantısında bir sorun oluyor, görüntü gidip geliyor..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2010, 10:09:16 »
Mesleğim gereği nerdeyse her markanın dizüstü bilgisayarını kullandım. Şu anda da Sony kullanıyorum.

Burdaki tablodaki rakamlar gerçekten tamamen doğruları yansıtıyor. HP Partner programı dahilinde olan bir firmayız. Tunç'un da dediği gibi HP de çıkan prolemlerin büyük bir bölümü anakart arızası. Ekrana görüntü gelmemesi kamera bluetooth vs çalışmaması bir önceki DV serisi olan bilgisayarların büyük bir çoğunda bu problemler vardı. Bundan önceki bilgisayarımda HP DV6000 serisi anakartı bozuk bir halde elimde kaldı :) Ondan öncekide Asus F3F serisiydi nerdeyse hiç problem çıkarmadan kullanmıştım. Diğer markalara göz atmak gerekirse Toshiba lar gerçekten çok sağlam ve en az teknik arıza çıkartan marka Asus'la beraber. Eski Asuslarda ki en büyük kronik problem ekran menteşelerinin görevini tam yerine getiremeyip LCD cover yada main kover da bağlantı yerlerini kırması veya çatlatmasıydı. Buda sol menteşeye bağlı olan convertore giden kabloların bağlantısını sağlayan adaptörü çatlatıp görünt problemlerine neden oluyordu. Bölgedeki Trabzon hariç tek Apple servisi olduğumuz için burdaki Apple rakamlarıyla pek örtüşmüyor. Gerçi Türkiye de yakın zamanda yaygın hale gelmeye başladı özellikle de Intel tabanına geçinde. Nadir olarak gözüksede İ mac lerde power supply ve anakart problemi, Macbook ve Macbook air ler de de disk problemi görülmekte. IBM Lenovo ya döndükten sonra diğer markalarla fiyatta aşık atmak için kaliteyi düşürdü. Pil parmak izi okuyucu LCD ekran problemi çok karşılaşılan bir arıza oldu. Sony hakkında fazla yorum yapamıycam ama en çok gördüğümde klavye tuşlarının kopması ve batarya problemleri uzun süreli şarz tutamama vs. gibi nadiren anakart arızası. Dell i konuşmak gerekirse Dell in D serisi bilgisayarlarından çok sattık fakat çoğu problemle geri geldi, batarya problemi şarz olmama LCD ekranda çizgi oluşması vs artık satmıyoruz :) Burdaki listede birtek Gateway bimiyorum ama rakamlar benim gözümde %90 doğruyu söylüyor. Tarafsız bir araştırma olmuş yapan firmayı alkışlıyorum.

Umarım yazdıklarım ilerde sizlere seçim yaparken yardımcı olur.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2010, 11:15:06 »
Bende toshiba aldım geçen gün , şimdilik memnunum , bakalım zaman ne göstercek. Ama tecrübeleriniz içimi rahatlattı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #15 : Mart 27, 2010, 15:46:16 »
Ben 5 yıldır asus kullanıyorum, amd işletim sisteminden dolayı artık fanı elektrik süpürgesi gibi hiç durmadan çalışıyor ama babamın pentium olan asusun fan sesi ile duyulmuyor.yani fan sorunu da işletim sistemiyle alakalı. onun dışında kendiminkinin ekran bağlantı yerini kırmama rağmen ekranda hiç bir sorun olmadı, kırık dökük bile çalışıyor. Tek sorun pil; 2 yılda tükendi tamamen...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 27, 2010, 16:17:48 »
Pillere çok dikkat etmek lazım uzun süre dayanmalarını istiyorsak.

Mesela uzun süre fişe takılı kullanacaksak pili çıkarmalıyız. Ve 2-3 ayda bir tamamen boşalmasını sağlayıp tekrar şarj etmeliyiz. Sıcaklık çok etkiliyor bataryaları, olabildiğince serin tutmak gerekiyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 27, 2010, 17:38:08 »
Ben 5 yıldır asus kullanıyorum, amd işletim sisteminden dolayı artık fanı elektrik süpürgesi gibi hiç durmadan çalışıyor ama babamın pentium olan asusun fan sesi ile duyulmuyor.yani fan sorunu da işletim sistemiyle alakalı. onun dışında kendiminkinin ekran bağlantı yerini kırmama rağmen ekranda hiç bir sorun olmadı, kırık dökük bile çalışıyor. Tek sorun pil; 2 yılda tükendi tamamen...

Bahsettiğiniz olay Asus un Amd olmasından kaynaklanan bir problem değil. Amd CPU kullanan dizüstü bilgisayarlarda özellikle GPU işlemci üst seviye ise fan sesi her zaman vardır. Bunun sebebide GPU ve CPU unun aynı fan üzerinden soğutlmasıdır.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #18 : Mart 28, 2010, 13:10:27 »
HP nin pavilion modelleri problemli özellikle..
hatta Hp pavilion mağdurları derneği gibi bir sanal dernek bile kurulmuş :)
Pavilionlarda aldıktan 10 günle 2 yıl içerisinde ekran kartı arızası çıkıyor. tümleşik olduğu içinde anakart komple değişmesi gerekiyor.
garantisi yoksa 600$ la 900$ arası bir tamir ücreti isteniyor.  Tabi Hp teknisyeni arkadaşında dediği gibi pazar payı büyük olduğu için
oranlarıda yüksek. Ben Datron kullanıyorum. Aynı özellikteki HP bilgisayara göre yarı yarıya uygun aldım. Çünki kasası jan janlı değil :) çoğu dizüstünde  çok şık kasalar var fiyatta artıyor tabi. 2 yılldır kullanıyorum çokta memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
« Yanıtla #19 : Mart 28, 2010, 13:37:51 »
Casper Nirvena 2 yıl garantisinin bitmesine 1 ay kala anakart yandı. Şükür garanti bitmeden bozuldu. Garantiden değişti anakart. İki üst versiyonuyla değiştirmişler. Kullanıyoruz. Yoksa bilgisayarı atmıştık.