Gönderen Konu: Markalara Göre Notebook Arıza Oranları  (Okunma sayısı 7301 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Markalara Göre Notebook Arıza Oranları
« Yanıtla #20 : Mart 28, 2010, 15:29:27 »
çok şanslıymışşınız Şenol bey :) Anakart değiştiyse zaten yeni bi bilgisayarınız olmuş :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 28, 2010, 15:29:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Mart 28, 2010, 16:00:53 »
Arkadaslar,

Tabloda bazi markalar yok; Orn: Samsung, MSI, Fujitsu-Siemens v.s.

Benim fikrimce tablodaki oranlar, satisi olan bilgisayarla ayni dogrultuda. Dolayisi ile de HP nin en cok ariza yapiyor olmasi normal gorunmekte. Tipki verilerde en guvenli seyahat seklinin havayolu olarak gosterilmesi gibi (Tabi ki Km baz alinirsa, seyahat suresi baz alinirsa da denizyolu cikacaktir...)

Esimde MSI var, pek memnun olmamiza karsin, ne zaman servise goturduysek yardimci olmak adina hersey yaptilar. Magdur olmadik en azindan. Gecen sene Dubai'den Toshiba almistim. Orjinal yazilimlarini hatta tus takimini bile degistirmedim bir sorun olmasin diye. Fakat bir sure sonra klavye calismamaya basladi. USB Klavye ile cozum bulduk. Problemler takip etti birbirini. Servise goturmek zorunda kaldim. Uluslararasi garantisi ile servise goturdum. Turkiye de de satilan bir model olmasina ragmen parca gelecek bahanesi ile 3 ay beni beklettiler. Cok pisman oldum. Once Turkiye den, sonra Almanya dan daha sonra da Japonya dan ne kadar ilgili mail adresi bulduysam toplu halde detayli mailler gonderdim. Inanin bir kisi bile donmedi, sormadi, ilgilenmedi... Bundan sonra hicbir Toshiba marka malzemeyi evime sokmama konusunda karar aldim. Problem olmasindan degil, problemin giderilmesindeki sure ve ilgisizlik bezdirdi... Telefonla kimseye ulasamiyorsunuz sacma sapan bi sistemleri var...
Is yerimde ise Samsung marka bir urun kullandim, gayet memnunum. Henuz umulmadik birsey cikarmadi. Daha once de bir ara Fujitsu-Siemens kullanmistim. Cok memnun kalmistim. 1 yili askin hicbir sorun ile karsilasmadan kullandim...
G. Nevran BEKTAS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Nisan 14, 2010, 21:58:48 »
Ben 4 yıldır asus FSC kullanıyorum.Almaz olaydım.İkinci yılın sonunda pili bitti.3 ay sonra şarj aleti  bozuldu.En sonda ekran kartı.Bende hepsini değiştirdim.Bayağı tuzlaya patladı.Çabuk ısınıp gürültülü çalışıyor bu seriler.İnternete girip asus laptoplarda ne kadar şikayet olduğunu okursunuz.10 günde servise ulaşamadım.Servis rezalet.HP servisi ayağına kadar gelip makinayı alıp gidiyorlar.İşyerinde arkadaşımın HP laptopunu yenisiyle değiştirdiler.Siz asus laptobunuzu değiştirmeye kalkın bakalım.Başınıza neler gelecek.Yukarıdaki test sonuçları asus daha iyi olduğunu göstermez.Asus 1 satıyorsa HP 3 satıyor.Laptop alacaksanız Toshiba üst versiyonlarda sony derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Nisan 14, 2010, 22:36:53 »
Merhabalar

HP laptop'ların en büyük sorunu bataryaları. 1-2 yıl içinde bozuluyorlar, üstelik bataryayı doğru şekilde kullanmanıza rağmen. Geçen yıl işyerine 3-4 Sony Vaio aldık. Çok şık ve güzel cihazlar yalnız istisnasız hepsinde fan sesi problemi çıktı. Mübarek sanki uçak motoru gibi çalışıyor. Servise götürüp değiştirteceğiz. Toshiba ve Dell güzel laptoplardır. Hafif olanı alınabilir. Diğer markaları henüz deneyemedim.

Ha bu arada, sakın Vista'lı laptop almayın. XP ya da Windows 7 en ideali.

Selamlar
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Nisan 15, 2010, 02:22:18 »
Dell, Toshiba, Asus, Hp (2 farklı model) kullandım son gelen hp'nin garantiden klavyesi değişti, öncekini 1 yıl kullandım ama çalındı, Asus henüz yeni hanımın kudretli ellerinde bizi üzmeden çalışıyor, Toshiba'yı 4 yıla yakındır kullanıyorum batarya değişikliği dışında bişi yapmadım hatta 3,5 yıl format bile yemedi. Dell makinede elimde çok durmadı malesef 5 ay sonra çalındı :(
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #25 : Nisan 15, 2010, 04:27:00 »
Ben HP'nin yan sanayi markası Compaq kullanıyorum.Ama dukkanda kullanıdığımız için baya hor kullanıyor. Babam,Annem Arkadaşlarım,Hatta bazen musteriler bile kullanıyor. Üçüncü yılımıza girdik hala tıkır tıkır makıne 24 saat acık bataryası hıc değişmedi oyun oynanmadıgı surece 3 saat aralıksız şarjı dayanıyor.1 saaten az bır surede bataryası doluyor.Bluetooth kart okuyucu gibi özellıklerı yok ama cok cok memnunum.Miilet ekranını silmek için özel bez almıs,Ben kolonyalı havlu ile komple siliyorum banamısın demiyor :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
« Yanıtla #26 : Nisan 17, 2010, 01:58:38 »
Pek inandırıcı değerler değil bence  ;)
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • T-SPORT
« Yanıtla #27 : Nisan 17, 2010, 02:08:29 »
Casper ı en çok bozulanlarda en başa alın arkadaşlar... Garantiden; 2 kere anakart, 1 kere hardisk, 4 kere işletim sistemi(bunda para almaya çalıştılar), 2 kere fan temizlendi, 1 kere ekran menteşeleri... bu kadar arızaya ve tüm çabalarıma rağmen cihazı değişmediler... sonuç olarak 2 yıllık garanti bitti, bende bittim ve 2 yılın 1-2 ayı serviste geçti... seçim sizin...
2004 corolla tsport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 10, 2010, 12:47:20 »
bu tabloya sorun olarak bakıyoruz ama birde geri dönüşler var şu anda asus, dell ve hp geri dönüş konusunda lider birde o kısmından baksak işe :) Asus'un ağzı 2 yıl önce yanınca hemen toparladı hpde bir toparlama içinde aslında dell yerinde hizmet ve pil garantisi ile öne çıkıyo aslında
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #29 : Mayıs 10, 2010, 15:33:27 »
zaten asustan başka laptop kullanmıyordum kullanmamda...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 10, 2010, 15:46:41 »
bende 2009 ekimde sony vaio vgn-fw11s aldım :) şu ana kadar 2 kere servise götürdüm :)

ilkinde klavyedeki tuşlardan bazıları basmıyordu :) meğerse soketi çıkmış :)

ikincisinde ise sol hopalorümden ses gelmiyordu. onuda garantiden değiştirdiler ama 2 hoparlörü birden değiştirdiler. teker teker değişmiyormuş.

bunlar haricinde hiç bir sorunum olmadı. daha formatta atmadım ama format zamanı yaklaştı.

vistadan kurtulup windows7' ye geçmeyi düşünüyorum :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mayıs 10, 2010, 15:49:11 »
dizüstü-bilgisayarımın-4,6-ve-space-tuşu-çalışmıyor.-markası-toshıba-,-tavsiyesi-olan-varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #32 : Mayıs 10, 2010, 21:16:28 »
bende 2009 ekimde sony vaio vgn-fw11s aldım :) şu ana kadar 2 kere servise götürdüm :)

ilkinde klavyedeki tuşlardan bazıları basmıyordu :) meğerse soketi çıkmış :)

ikincisinde ise sol hopalorümden ses gelmiyordu. onuda garantiden değiştirdiler ama 2 hoparlörü birden değiştirdiler. teker teker değişmiyormuş.

bunlar haricinde hiç bir sorunum olmadı. daha formatta atmadım ama format zamanı yaklaştı.

vistadan kurtulup windows7' ye geçmeyi düşünüyorum :)

Bence bir an önce geçin ben cok memnunum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 12, 2010, 01:18:40 »
dizüstü-bilgisayarımın-4,6-ve-space-tuşu-çalışmıyor.-markası-toshıba-,-tavsiyesi-olan-varmı

Sıklıkla hava spreyi ile temizlersen daha az problem çıkarabilir sanırsam :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mayıs 12, 2010, 09:51:09 »
Sıklıkla hava spreyi ile temizlersen daha az problem çıkarabilir sanırsam :)
Bu olaydan sonra elektrik süpürgesiyle tuşların arasını çektim ama bir yararı olmadı,
ilginç olanı herkes su kaçmıştır diyor ama kullanımım gereği su kaçma ihtimali yok gibi birşey , garantiye göndereceğim umarım toshıbayla kanlı bıçaklı olmam :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #35 : Mayıs 13, 2010, 00:31:35 »
konuya soyle bı goz attımda bazı arkadaslar pc'lerinin arızalarını format ile kıyaslama yapmıslar :D
format olayı tamamen size bağlı olan bi sey :D sistem dosyalarına karısmaz ve iyi bir de ( lisanslı olmak sartıyla tabi )antivirus programınız varsa kolay kolay format istemez hiç bir bilgisayar . . .
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #36 : Mayıs 13, 2010, 00:50:17 »
acer aldım . hatam olmadığı halde ekranı çatladı .mahkemelik olduk .davayı kazandım .parayı vatan bilgisayarla birlikte ödememek için direttiler .en sonunda işe yaramayan avukatımla beraber zararına paramı aldım .

avukat-vatanbilgisayar-acer

bu üçlü gözüme gözükmesin    :kötü:
araç bakım ürünleri hakkında her şey ....

http://www.turkiyeotoforum.com/tr/index.php?board=12.0