0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Değerli arkadaşlar, daha onbin km. bakımını yaptıralı bir ay bile olmadı.Yaşadığım yer olan Safranbolu'ya en yakın servis 170 km. uzaklıkta.Gidiş geliş 340 km.Geçtiğimiz hafta sonu arabanın arka tarafından çıtır çıtır bir ses geldiğini farkettim.Ama nereden geldiğini anlayamadım.Daha sonra kaportacı bir arkadaşımın yanına gittim.Aldım arka koltuğa gezdirdim ve sesin camdan geldiği anlaşıldı.Arka koltuğun sol tarafında otururken elinin içini cama bastırınca sesi kesiyor, bırakınca devam ediyor.Servisi aradım gelmeniz lazım diyor.İşin ilginç tarafı bu ses sıcakta daha çok yükseliyor ve bazende kesiliyor.Kesildikten bir süre sonra tekrar başlıyor.O kadar km. yol yapıp servise gittiğimde bu ses o an için olmazsa ne yapacağım.Ses mes yok dediklerinde insan zor durumda kalır.İşi şansa bırakıp gitsem mi acaba.Yada ses gelene kadar şehir turu atmaya devam edeceğim.Bu ses beni çok rahatsız ediyor.Sıfır araba alıp bu tip sorunlarla uğraşmak, arabaya binenlere izah etmeye çalışmak inanın çok moral bozucu.Acaba bu sesin sebebi ne olabilir? Ne yapmamı önerirsiniz.Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Aynı ses benim araçta da var.Genleşme ile sıcakta ortaya çıkıyor.Çözümü yok.Sıcak havalarda kaçınılmaz oluyor.Sonra kesiliyor.Açık renk peluş denedim.Biraz ses azaldı.Bu sefer de hoparlörlerin sesi az duyulmaya başladı.Bu yeni corollalarda bu tip sesler var.
Bu konuyla ilgili daha önce bir başlık açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Konuyu açan arkadaş arka camın işçiliğinin çok kötü olduğundan dert yanıyordu.
aynı sorunla bende geçen yaz karşılaştım ve doğru servise gittim zor bela sesi ustaya duyurabildikten sonra tmm yalıtım yaparız geçer cevabıyla sevindim.. taa ki arabayı servisten alıp 20 metre gidene kadar Allahtan araba içerde değilde ğüneşte beni beklediği için hemen fark ettim ve ustayı tekrar çağırarak sizin yapacağınız bu kadar olur... diyerek adamla ağız dalaşına girdik zaten gıcık oluyordum servis sorumlusundan tutun yıkamacısından çıkın hepsi gıcık adamlar zaten şuan malatya bayiliğini ellerinden almışlar çok sevindim artistler biraz işsiz kalınca aklıllanırlar inşallah.....neyse kardeş daha sonra benim güvendiğim bi oto döşemeciye arka koltuğu ve pazulotu gözümün önünde sökerek ses yapabilecek tüm parçaları sert süngerle sabitledii ve pazulotu keçeyle destekledi.( bu arda sökülünce fark ettim ki servisin yalıtım yaptık dediği sabahtan akşama kadar arabanın serviste yatmasına neden olan şey; yeminle söylüyorum 3 adet küçük süngerden ibaret.(bip bipler!!) )tekrar konuya dönersek ;ses kesinlikle camın güneşi görmesiyle ve camın yapısından kaynaklanıyor,yalıtımla hiçbir alakası yok artı yazın gölgeye park edersen sesi hiç duymazsın...
dedim ya arka panzulot koltuğun yan tarafı arka direkler hepsi söküldü ve yalıtım adına herşey yapıldı; özel süngerler, keçeler, izola bantlama..yani bu kadar işlem yapmanıza gerek yok.... ses ; arka cam yazları güneş gördüğü sürece olacak , gölgede bıraktığınız zaman duymazsınız..
İlk Toyota marka aracım,ama çıtırtılar beni fazlasıyla huylandırıyor.Takırtukuris değil,çıtırçıturis.
2009 corolla bütün yaz boyunca güneş altındaydı...tek bir ses duymadım..(izmir güneşi)
şanslıymışsın türkay, umarım bu şansın böyle devam eder.bundan bir kaç gün öncesine kadar bende arka camdan gelen bir ses duymamıştım ama ne yazık ki artık çıtır çıtır bir ses eşliğinde seyahat ediyorum.servise git sorununu çözerler diyebilirsin, servis gidiş geliş 340 km. ha deyince gidemiyoruz ne yazık ki.
Türkay iyimserlik güzel birşey eyvallah da... En kötü ihtimal satılır demişsin ama henüz 10.000 km'deki bir aracı sırf bu nedenle zararına satmak da ne kadar mantıklı bilemiyorum.
sizin gibi yapıcı insanları çok severim..her sorunun muhakkak bir çözümü olduğunu ve bu çözümün servis tarafından muhakkak verileceğini biliyorsunuz..en kötü ihtimalle o araç satılır yani bu kadar dertse..forumdaki bir çok sorun yaşayan insan gibi, "lanet olsun ne kötü araba öyle kötü böyle kötü" diye bize ağlamıyorsunuz..sorununuzun çözüleceğine inancım tam, diğerbakıma kadar sabredersiniz olmazsa