Gönderen Konu: 2009 Corolla Arka Camdan Gelen Ses...  (Okunma sayısı 7117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
2009 Corolla Arka Camdan Gelen Ses...
« : Mart 23, 2010, 16:09:12 »
Değerli arkadaşlar, daha onbin km. bakımını yaptıralı bir ay bile olmadı.Yaşadığım yer olan Safranbolu'ya en yakın servis 170 km. uzaklıkta.Gidiş geliş 340 km.Geçtiğimiz hafta sonu arabanın arka tarafından çıtır çıtır bir ses geldiğini farkettim.Ama nereden geldiğini anlayamadım.Daha sonra kaportacı bir arkadaşımın yanına gittim.Aldım arka koltuğa gezdirdim ve sesin camdan geldiği anlaşıldı.Arka koltuğun sol tarafında otururken elinin içini cama bastırınca sesi kesiyor, bırakınca devam ediyor.Servisi aradım gelmeniz lazım diyor.
İşin ilginç tarafı bu ses sıcakta daha çok yükseliyor ve bazende kesiliyor.Kesildikten bir süre sonra tekrar başlıyor.O kadar km. yol yapıp servise gittiğimde bu ses o an için olmazsa ne yapacağım.Ses mes yok dediklerinde insan zor durumda kalır.İşi şansa bırakıp gitsem mi acaba.Yada ses gelene kadar şehir turu atmaya devam edeceğim.Bu ses beni çok rahatsız ediyor.Sıfır araba alıp bu tip sorunlarla uğraşmak, arabaya binenlere izah etmeye çalışmak inanın çok moral bozucu.

Acaba bu sesin sebebi ne olabilir?
Ne yapmamı önerirsiniz.
Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Toyota Club Türkiye

2009 Corolla Arka Camdan Gelen Ses...
« : Mart 23, 2010, 16:09:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla Arka Camdan Gelen Ses...
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2010, 17:25:28 »
  Bence hiç çekinmeden servise gidin ve durumu gösterin. O anda ses gelmese bile en azından sesin tam nereden geldiğini onlara gösterin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2010, 21:35:27 »
Değerli arkadaşlar, daha onbin km. bakımını yaptıralı bir ay bile olmadı.Yaşadığım yer olan Safranbolu'ya en yakın servis 170 km. uzaklıkta.Gidiş geliş 340 km.Geçtiğimiz hafta sonu arabanın arka tarafından çıtır çıtır bir ses geldiğini farkettim.Ama nereden geldiğini anlayamadım.Daha sonra kaportacı bir arkadaşımın yanına gittim.Aldım arka koltuğa gezdirdim ve sesin camdan geldiği anlaşıldı.Arka koltuğun sol tarafında otururken elinin içini cama bastırınca sesi kesiyor, bırakınca devam ediyor.Servisi aradım gelmeniz lazım diyor.
İşin ilginç tarafı bu ses sıcakta daha çok yükseliyor ve bazende kesiliyor.Kesildikten bir süre sonra tekrar başlıyor.O kadar km. yol yapıp servise gittiğimde bu ses o an için olmazsa ne yapacağım.Ses mes yok dediklerinde insan zor durumda kalır.İşi şansa bırakıp gitsem mi acaba.Yada ses gelene kadar şehir turu atmaya devam edeceğim.Bu ses beni çok rahatsız ediyor.Sıfır araba alıp bu tip sorunlarla uğraşmak, arabaya binenlere izah etmeye çalışmak inanın çok moral bozucu.

Acaba bu sesin sebebi ne olabilir?
Ne yapmamı önerirsiniz.
Arkadaşlar fikirlerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Aynı ses benim araçta da var.Genleşme ile sıcakta ortaya çıkıyor.Çözümü yok.Sıcak havalarda kaçınılmaz oluyor.Sonra kesiliyor.Açık renk peluş denedim.Biraz ses azaldı.Bu sefer de hoparlörlerin sesi az duyulmaya başladı.Bu yeni corollalarda bu tip sesler var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2010, 22:38:08 »
Bu konuyla ilgili daha önce bir başlık açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Konuyu açan arkadaş arka camın işçiliğinin çok kötü olduğundan dert yanıyordu.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2010, 12:22:07 »
Aynı ses benim araçta da var.Genleşme ile sıcakta ortaya çıkıyor.Çözümü yok.Sıcak havalarda kaçınılmaz oluyor.Sonra kesiliyor.Açık renk peluş denedim.Biraz ses azaldı.Bu sefer de hoparlörlerin sesi az duyulmaya başladı.Bu yeni corollalarda bu tip sesler var.

bu sesin sıcakla ilşkisi kesinlikle var ama neden geçen yaz yoktuda bu sene havalar ısınır ısınmaz meydana çıktı.ben bu sesin tek nedeninin sıcak olmadığına inanıyorum.belki camda yapışmayan bir kısım olabilir.arkada oturan kişi elinin içini arka cama bastırdığı zaman titreşimi ve haliyle sesi kesiyor.teker döner dönmez titreşimle beraber çıtır çıtır - tıkır tıkır sesler. :( o kadar para verdikten sonra bu tip sorunlarla uğraşıyoruz.kim ne derse desin çok sempati ile baktığım ve hiç düşünmeden tercih ettiğim toyota insanların gözünde imajını zedeliyor.tamam araba benim ama benimle beraber arabaya her binen arkadaş ta bu sesleri duyuyor sonuçta.

Bu konuyla ilgili daha önce bir başlık açılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Konuyu açan arkadaş arka camın işçiliğinin çok kötü olduğundan dert yanıyordu.
evet o konuyu biliyorum hakkı bey.ama bu konu farklı.ben işçiliğin kötülüğünden falan geçtim artık. :) tam olarak sıkıntım arka camdan gelen çıtır çıtır - tıkır tıkır sesler.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Mart 25, 2010, 01:37:14 »
aynı sorunla bende geçen yaz karşılaştım ve doğru servise gittim zor bela sesi ustaya duyurabildikten sonra tmm yalıtım yaparız geçer cevabıyla sevindim.. taa ki arabayı servisten alıp 20 metre gidene kadar Allahtan araba içerde değilde ğüneşte beni beklediği için hemen fark ettim ve ustayı tekrar çağırarak sizin yapacağınız bu kadar olur...  diyerek adamla ağız dalaşına girdik zaten gıcık oluyordum servis sorumlusundan tutun yıkamacısından çıkın hepsi gıcık adamlar zaten şuan malatya bayiliğini ellerinden almışlar çok sevindim artistler biraz işsiz kalınca aklıllanırlar inşallah.....
neyse kardeş daha sonra benim güvendiğim bi oto döşemeciye arka koltuğu ve pazulotu gözümün önünde sökerek ses yapabilecek tüm parçaları sert süngerle sabitledii ve pazulotu keçeyle destekledi.( bu arda sökülünce fark ettim ki servisin yalıtım yaptık dediği sabahtan akşama kadar arabanın serviste yatmasına neden olan şey; yeminle söylüyorum 3 adet küçük süngerden ibaret.(bip bipler!!) )
tekrar konuya dönersek ;ses kesinlikle camın güneşi görmesiyle ve camın yapısından kaynaklanıyor,yalıtımla hiçbir alakası yok artı yazın gölgeye park edersen sesi hiç duymazsın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 25, 2010, 09:38:20 »
aynı sorunla bende geçen yaz karşılaştım ve doğru servise gittim zor bela sesi ustaya duyurabildikten sonra tmm yalıtım yaparız geçer cevabıyla sevindim.. taa ki arabayı servisten alıp 20 metre gidene kadar Allahtan araba içerde değilde ğüneşte beni beklediği için hemen fark ettim ve ustayı tekrar çağırarak sizin yapacağınız bu kadar olur...  diyerek adamla ağız dalaşına girdik zaten gıcık oluyordum servis sorumlusundan tutun yıkamacısından çıkın hepsi gıcık adamlar zaten şuan malatya bayiliğini ellerinden almışlar çok sevindim artistler biraz işsiz kalınca aklıllanırlar inşallah.....
neyse kardeş daha sonra benim güvendiğim bi oto döşemeciye arka koltuğu ve pazulotu gözümün önünde sökerek ses yapabilecek tüm parçaları sert süngerle sabitledii ve pazulotu keçeyle destekledi.( bu arda sökülünce fark ettim ki servisin yalıtım yaptık dediği sabahtan akşama kadar arabanın serviste yatmasına neden olan şey; yeminle söylüyorum 3 adet küçük süngerden ibaret.(bip bipler!!) )
tekrar konuya dönersek ;ses kesinlikle camın güneşi görmesiyle ve camın yapısından kaynaklanıyor,yalıtımla hiçbir alakası yok artı yazın gölgeye park edersen sesi hiç duymazsın...

peki bu işlemlerden sonra ses kesildi mi Hamit Bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Mart 26, 2010, 00:44:35 »
dedim ya arka panzulot koltuğun yan tarafı arka direkler hepsi söküldü ve yalıtım adına herşey yapıldı; özel süngerler, keçeler, izola bantlama..yani bu kadar işlem yapmanıza gerek yok....
 ses ; arka cam yazları güneş gördüğü sürece olacak >:( >:(, gölgede bıraktığınız zaman duymazsınız.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mart 26, 2010, 00:49:56 »
ha bu arada, aklımdan arka camı kırıp kaskodan değiştirmek şeçeneği geçmedi diyemem fakat vicdanım buna elvermedi... :kötü: :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 26, 2010, 10:24:59 »
dedim ya arka panzulot koltuğun yan tarafı arka direkler hepsi söküldü ve yalıtım adına herşey yapıldı; özel süngerler, keçeler, izola bantlama..yani bu kadar işlem yapmanıza gerek yok....
 ses ; arka cam yazları güneş gördüğü sürece olacak >:( >:(, gölgede bıraktığınız zaman duymazsınız.. ;)

ne kadar enteresan.başına gelmeyen insan inanmaz.tüm şartları zorlayarak o kadar para verip alıyorsunuz.sonra tıkır tıkır sesler eşliğinde bir kullanım.bu ses ne diye soranlara sıkıla sıkıla, sanki toyotanın avukatıymışız gibi cevap vermek zorunda kalıyoruz. :(
Allah'tan motoru sorun çıkarmıyor corolla'ların ama bu ses konusunda kanaatimce başarısız toyota.bu konunun uzmanı değilim ama arabada cd çaların bulunduğu kısım, orta konsol veya göğüs deniliyor sanırım zaten potansiyel ses ve çıtırtı merkezi.diğer arabalarda bu kısım daha sağlam yapılmış.ön sağ tarafa oturan kişinin sol bacağı orta konsala değdikçe çıtır çıtır çıtırdıyor mübarek.yine aynı şekilde emniyet kemerlerinin tokalarıda ses yapıyor.onbin bakımında söyledim.tamam hallettik sorunu dediler ama yine aynı tas aynı hamam.
Benim anlayamadığım şey ya benim sessizlik konusunda beklentilerim fazla yada toyota bu konuda sınıfta kalmış.Bilmiyorum değerli forum üyesi arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2010, 10:31:00 »
bahsettiğiniz konuda toyotanın zaafları olduğu ne yazık ki doğru

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 26, 2010, 12:55:06 »
Toyota Takurtukuris diye bi konu vardı bi ara, o geldi aklıma :wacko:

Yeni Toyotalarla ilgili olarak bu tarz çok şikayet var.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 26, 2010, 12:57:38 »
İlk Toyota marka aracım,ama çıtırtılar beni fazlasıyla huylandırıyor.Takırtukuris değil,çıtırçıturis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 26, 2010, 13:15:46 »
2009 corolla bütün yaz boyunca güneş altındaydı...tek bir ses duymadım..(izmir güneşi)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 26, 2010, 13:19:43 »
İlk Toyota marka aracım,ama çıtırtılar beni fazlasıyla huylandırıyor.Takırtukuris değil,çıtırçıturis.
hakan bey size aynen katılıyorum.benimde ilk toyotam, arabamı seviyorum ama bu çıtırtılar benim fazlazıyla moralimi bozuyor.bir kaç yorumda toyota hızlı bir şekilde büyürken kaliteden ödün verdi diye okumuştum, inanasım gelmiyor ama bu tip sorunlarla karşılaştıkça aklımda soru işaretleride kalmıyor değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 26, 2010, 13:26:08 »
2009 corolla bütün yaz boyunca güneş altındaydı...tek bir ses duymadım..(izmir güneşi)
şanslıymışsın türkay, umarım bu şansın böyle devam eder.bundan bir kaç gün öncesine kadar bende arka camdan gelen bir ses duymamıştım ama ne yazık ki artık çıtır çıtır bir ses eşliğinde seyahat ediyorum.servise git sorununu çözerler diyebilirsin, servis gidiş geliş 340 km. ha deyince gidemiyoruz ne yazık ki. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 26, 2010, 13:51:20 »
şanslıymışsın türkay, umarım bu şansın böyle devam eder.bundan bir kaç gün öncesine kadar bende arka camdan gelen bir ses duymamıştım ama ne yazık ki artık çıtır çıtır bir ses eşliğinde seyahat ediyorum.servise git sorununu çözerler diyebilirsin, servis gidiş geliş 340 km. ha deyince gidemiyoruz ne yazık ki. 
sizin gibi yapıcı insanları çok severim..her sorunun muhakkak bir çözümü olduğunu ve bu çözümün servis tarafından muhakkak verileceğini biliyorsunuz..en kötü ihtimalle o araç satılır yani bu kadar dertse..forumdaki bir çok sorun yaşayan insan gibi, "lanet olsun ne kötü araba öyle kötü böyle kötü" diye bize ağlamıyorsunuz..sorununuzun çözüleceğine inancım tam, diğerbakıma kadar sabredersiniz olmazsa
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 26, 2010, 16:12:16 »
Türkay iyimserlik güzel birşey eyvallah da... En kötü ihtimal satılır demişsin ama henüz 10.000 km'deki bir aracı sırf bu nedenle zararına satmak da ne kadar mantıklı bilemiyorum.   :wacko: :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #18 : Mart 26, 2010, 16:20:32 »
Türkay iyimserlik güzel birşey eyvallah da... En kötü ihtimal satılır demişsin ama henüz 10.000 km'deki bir aracı sırf bu nedenle zararına satmak da ne kadar mantıklı bilemiyorum.   :wacko: :wacko:
erhan benim lafım sefer beye değil ki..şimdi tutup öyle kötü böyle kötü diye ağlayan tiplere..sanki ben ürettim aracı, bende yok diyorum, yalancılıkla suçluyor (mesela yani) lan niye yalan söyleyim ben de para verdim aldım, nedir yani..çoğu zaten kıl yün tipler, burda çok yakın bir arkadaşımda i30 var..far sensörü niye yanmadı diye kurcalayıp duruyor (güneş daha yeni batarken) sonra kemer tokasından tık tık ses geliyor diye her allahın günü bana gelip ağlıyor, öyle kötü böyle kötü, lanet olsun..lan bana ne....madem bu kadar kötü, madem başkaşey konuşamaz oldun, alakası olmayan kişilere ağlayıp duruyorsun sat gitsin ya.burdan bütün forumdaki ağlayan kişilere sesleniyorum..sıkıldım ya..satın gitsin, allah allah.. e ama değer kaybı..len kullandın zaten bu kadar kilometre, kiralamışsın gibi düşün, kiralasan da o değer kaybı civarlarında bir para vercektin, belki daha bile fazla..kullandığın zaman yanına kar kalsın, sat..sen de kurtul biz de..bir de aracın üretimiyle alakalı sorunları aracı satan kişiye söylüyorlar, satış elemanlarına şikayet ediyorlar, bir de onlara ağlıyorlar..ya satış elemanının görevi arabayı satmak, arabayı alınca bitti onunla işiniz,artık servis kısmıyla işiniz var..bakkalınız salih amcadan almıyorsunuz ki gidip sayıp sövesiniz, o adam da sıfır arabayı satan bir satış elemanı..bu konuda, söylediklerimden gocunan varsa her ortamda, her şekilde tartışmaya da açığım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 26, 2010, 16:39:27 »
sizin gibi yapıcı insanları çok severim..her sorunun muhakkak bir çözümü olduğunu ve bu çözümün servis tarafından muhakkak verileceğini biliyorsunuz..en kötü ihtimalle o araç satılır yani bu kadar dertse..forumdaki bir çok sorun yaşayan insan gibi, "lanet olsun ne kötü araba öyle kötü böyle kötü" diye bize ağlamıyorsunuz..sorununuzun çözüleceğine inancım tam, diğerbakıma kadar sabredersiniz olmazsa

yorumun için teşekkürler türkay;
çözüm için servisin elinden ne geliyorsa yapmaya çalışacağını biliyorum.zaten nazik insanlar ama sorunu bir defada çözebilirler mi bilmiyorum.çözemezlersede bana yazık olacak.çünkü en yakın servis gidiş geliş 340 km. kötü araba diye ağlama konusuna gelecek olursak, arabamı seviyorum, hayatımda ilk araba mı bundan bir yıl önce sıfır km. olarak bu arabayı aldım.yani kötü araba demeye gönlüm müsade etmez.zaten bu çıtırdılar haricinde bir sorunu yok.güzel araba.keşke toyota bu konuda biraz daha dikkatli olsaydı.işte o zaman tadın dan yenmezdi. :) çare yok yakın bir zamanda servis yolu gözüktü bana.