Gönderen Konu: 2009 Corolla Arka Camdan Gelen Ses...  (Okunma sayısı 7119 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: 2009 Corolla Arka Camdan Gelen Ses...
« Yanıtla #20 : Mart 26, 2010, 16:45:41 »
Mesela bir sorun oluyor. Aynı model 5 aracın üçünde var ikisinde yok diyelim. Bu neden oluyor? Kullanılan parçalar farklı farklı tedarikçilerden temin edildiği için mi? Şu gaz pedalı sorununda olduğu gibi yani...
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 26, 2010, 16:45:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 26, 2010, 17:04:31 »
Abi az önce bir siteye girdim , Adam yeni konu acmış Renault yedek parçacısıyım diye , gelen giden ''şu parça varmı?'' , ''bu parça varmı?'' diye sormuş. Konu açılış tarihi dün olarak gösteriyor , şu anda 6. sayfa olmuş. Toyotanı gözünü seveyim ben. :)  Bu siteye Sorunu olmayanlar girmiyorda ondan herkesin sorunu var gibi görünüyor. Zaten çoğunluk sadece mekanik sohbet bölümünde konu açmış. Dolayısıyla artık internetteki teknik hizmet servisi gibi hizmet verir hale geldik. Bundan dolayı Türkay abi gibi belli bir süre sonra sinirler taşıyor sanırım. (Hatam olduysa affola)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #22 : Mart 28, 2010, 00:59:40 »
merhaba arkadaşlar,
ses konusunda ben de sizlere canı yürekten katılıyorum.başka araçlarda ben bu kadar ses geldiğini zannetmiyorum.dün müdürüme makyajlanmış auris aldık.aracı almaya beraber gittik.dönüşte yeni aracı ben kullandım.auris 1600 motor otomatik vites.arabayı eve getirene kadar 25 km.kullandım.inanırmısınız araç sadece 1 km de.yani ilk ben biniyorum.özellile dikkat ettiğim ses ama maalesef bozuk yola girdiğimde sağ ön konsoldan sesler gelmeye başladı.benim 2008 corolloda da aynı sesler var.sonuçta yolarda bozuk ama şöyle iç kabinde kasise veya bozuk yola girdiğinizde tok bir ses gelmiyor.işyerinin bir  meganı var.artık paronayak oldum heralde bindiğimde hemen iç kabin sesine bakıyorum.onunda göğüs kısmında göstergeler var ya oradan bir sürü ses geliyor.bu arabaların diğer muadili olan focus veya yeni nesil opel sedan nasıl acaba..? 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Haziran 26, 2012, 10:02:47 »
konuyo hortlatmış olacağım ama yazmam gerekiyor.aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa faydalanmaları maksadı ile yazıyorum.arka camdan sıcak havalarda gelen çıtırtı sesinin kaynağını buldum ve kendim çok basit bir şekilde hallettim.artık ne yazık ki çıtırtı sesinden mahrum kaldım. :)
gelelim nasıl hallettiğime.başka marka araçların forumlarında bu tip sorunu olan arkadaşlar varmış.kendi aralarında paylaştıkları bilgilerden faydalandım.hatta bir araç markası bu konuda teknik bülten yayınlamış.değerli dostlar arka koltuk kafalıklarını rahat çalışmak amacıyla çıkarın.sonra tavan döşemesini fazla zarar vermeden elinizle esneterek açın.camda 2 adet, camın takılırken sabitlenmesinde kullanılan klips gibi yerler göreceksiniz.tavanın uzantısı olarak metal bir çıkıntı uzanmakta tavan sacına ekli ve camda yapışık plastik klips gibi geçme bir şey buluınmakta.tavan sacına ekli olan o metal çıkıntıyı seyahat halinde oluşan titreşim nedeniyle cama değmeyecek şekilde biraz araladım ve camdan gelen çıtırtı sesinden kurtulmuş oldum.
meğer cam sıcakta genleşince tavan sacına ekli o metal çıkıntıya temas ediyormuş ve çıtırtı sesi oradan geliyormuş.sorunun çözümünün bu kadar kolay olmasına gerçekten çok şaşırdım.aynı zamanda bu sesi dinleyen yetkili servis ve bir kaç tane araba camcısınında bu kadar basit bir sorunu çözememelerine de şimdi çok şaşırıyorum. :)
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Temmuz 29, 2012, 20:57:34 »
2009 corolla bütün yaz boyunca güneş altındaydı...tek bir ses duymadım..(izmir güneşi)
kendime nazar değmiş be.. bu baharda benim de başıma geldi tam olarak burda anlatıldığı gibi burda anlatıldığı şekilde.. bir hafta kadar oldu sonra kendi kendine kesildi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #25 : Şubat 08, 2015, 15:58:10 »
konuyo hortlatmış olacağım ama yazmam gerekiyor.aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa faydalanmaları maksadı ile yazıyorum.arka camdan sıcak havalarda gelen çıtırtı sesinin kaynağını buldum ve kendim çok basit bir şekilde hallettim.artık ne yazık ki çıtırtı sesinden mahrum kaldım. :)
gelelim nasıl hallettiğime.başka marka araçların forumlarında bu tip sorunu olan arkadaşlar varmış.kendi aralarında paylaştıkları bilgilerden faydalandım.hatta bir araç markası bu konuda teknik bülten yayınlamış.değerli dostlar arka koltuk kafalıklarını rahat çalışmak amacıyla çıkarın.sonra tavan döşemesini fazla zarar vermeden elinizle esneterek açın.camda 2 adet, camın takılırken sabitlenmesinde kullanılan klips gibi yerler göreceksiniz.tavanın uzantısı olarak metal bir çıkıntı uzanmakta tavan sacına ekli ve camda yapışık plastik klips gibi geçme bir şey buluınmakta.tavan sacına ekli olan o metal çıkıntıyı seyahat halinde oluşan titreşim nedeniyle cama değmeyecek şekilde biraz araladım ve camdan gelen çıtırtı sesinden kurtulmuş oldum.
meğer cam sıcakta genleşince tavan sacına ekli o metal çıkıntıya temas ediyormuş ve çıtırtı sesi oradan geliyormuş.sorunun çözümünün bu kadar kolay olmasına gerçekten çok şaşırdım.aynı zamanda bu sesi dinleyen yetkili servis ve bir kaç tane araba camcısınında bu kadar basit bir sorunu çözememelerine de şimdi çok şaşırıyorum. :)

sefer bey merhaba benim de 2009 model toyota aracımda güneşte kaldıktan sonra arka cam çatırtı sorunu var dediğiniz yöntemi uygulamak istiyorum ama zarar vermekten korkuyorum. acaba bahsettiğiniz tavan sacı çıkıntısı kolay hareket ettiriliyormu? bulduğunuz çözüm uygulamasını gösteren  fotoğraflar paylaşırsanız çok memnun olurum.