konuyo hortlatmış olacağım ama yazmam gerekiyor.aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varsa faydalanmaları maksadı ile yazıyorum.arka camdan sıcak havalarda gelen çıtırtı sesinin kaynağını buldum ve kendim çok basit bir şekilde hallettim.artık ne yazık ki çıtırtı sesinden mahrum kaldım.
gelelim nasıl hallettiğime.başka marka araçların forumlarında bu tip sorunu olan arkadaşlar varmış.kendi aralarında paylaştıkları bilgilerden faydalandım.hatta bir araç markası bu konuda teknik bülten yayınlamış.değerli dostlar arka koltuk kafalıklarını rahat çalışmak amacıyla çıkarın.sonra tavan döşemesini fazla zarar vermeden elinizle esneterek açın.camda 2 adet, camın takılırken sabitlenmesinde kullanılan klips gibi yerler göreceksiniz.tavanın uzantısı olarak metal bir çıkıntı uzanmakta tavan sacına ekli ve camda yapışık plastik klips gibi geçme bir şey buluınmakta.tavan sacına ekli olan o metal çıkıntıyı seyahat halinde oluşan titreşim nedeniyle cama değmeyecek şekilde biraz araladım ve camdan gelen çıtırtı sesinden kurtulmuş oldum.
meğer cam sıcakta genleşince tavan sacına ekli o metal çıkıntıya temas ediyormuş ve çıtırtı sesi oradan geliyormuş.sorunun çözümünün bu kadar kolay olmasına gerçekten çok şaşırdım.aynı zamanda bu sesi dinleyen yetkili servis ve bir kaç tane araba camcısınında bu kadar basit bir sorunu çözememelerine de şimdi çok şaşırıyorum.