0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
katalizör ne?[/quote]
vala bnde iptal ettireyi dusunuorum ama yakıtta nsl bi degisme olur cok fark edermiki bi yardımcı olurmusuz[/quote]Bence hiç düşünme bile, daha önce başka marka bir aracımda aynı işlemi yaptırmıştım ama katalitikkonvertörün yerini tutmadı ( araç alt devirlerde çok zorlanıyordu ve buda yakıtı önemli ölçüde artırıyor ) sebebine gelince yeni nesil motorlarda egzost sistemindeki geri basınç motorun çalışmasında çok önemli ve bu egzost sistemideki bu geri basıncı sağlayan önemli parçalarda biertaneside bu katalitik konvertor.Sanırım biraz çevreci olmaktada fayda var.Eğer gerçekten bu parçada sorunun varsa sanırım çıkmasınıda bulabilirsin.
98 ae101 lerde var ve 98 den itibaren katalizör konuldu diye biliorum.Benim 96 ae101 imde de yok katalizör.[/quote]Benim araba 96 model. Onda katalizör var.
İlginç gerçekten. Bir mesajınızda da ae101 için yağ soğutucusu var yazmıştınız ama ne benim 96 corollamda ne de incelediğim 97-98 ae101lerde böyle bi parça yok. KAtalizörde eminimki 98 den itibaren konulmaya başlandı bu kasalara. Sonradan mı takıldı sizin aracınıza.[/quote]Ziya, arabayı 5 ay önce almıştım. Ben taktırmadım. sonradan takma gibi de durmuyor. Yağ soğutucu radyatörün önünde küçük bir radyatör daha var. Hatta ilk gördüğümde klima radyatörü sanmıştım ama ustaya sordum yağ soğutucuymuş. Bir gün kanala girdim kontrol ettim o radyatörden çıkan boruların biri yağ karterine giriyor diğeri motora giriyor ve devreyi böylece tamamlıyor.
Ziya, arabayı 5 ay önce almıştım. Ben taktırmadım. sonradan takma gibi de durmuyor. Yağ soğutucu radyatörün önünde küçük bir radyatör daha var. Hatta ilk gördüğümde klima radyatörü sanmıştım ama ustaya sordum yağ soğutucuymuş. Bir gün kanala girdim kontrol ettim o radyatörden çıkan boruların biri yağ karterine giriyor diğeri motora giriyor ve devreyi böylece tamamlıyor.[/quote]ae101 lerin birçok çeşitli versiyonları olduğunu duymuştum demekki sizdeki de değişik bir versiyonu olsa gerek. Bu soğutucunun müsait zamanda resimlerini paylaşırsanız sevinirim.