Gönderen Konu: Camlar Otomatik Kapatılabilir mi?  (Okunma sayısı 15885 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Camlar Otomatik Kapatılabilir mi?
« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2010, 03:36:36 »
Sizlerin tipocusunun ağzı açık kalıyor.Niyemi Arka camların açık kaldı ağabey demesine fırsat veriyorsun.Kafasını çeviriyor hıım diyor.
:D
SIU Corolla T-Sport

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 30, 2010, 03:36:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 30, 2010, 10:39:31 »
murat arkadaşım cok ğüzel bir iş yapmışsın tipocunun agzı acık kalaca benziyor benim araba 1994 xli ön camlar otomatik uyarmı benim araca arka camlarına otomatik yapsam
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 03, 2010, 01:33:20 »
Benim aracım 2009 Auris 132hp alarm taktırdım cam modüllü. 4 camda alarm devreye girince kapanıyor 1 aydır kullanıyorum herhangi bi sorun yok.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '03
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Temmuz 02, 2010, 03:04:22 »
2001 model wvt-i olanlara olur mu acaba bilgisi olan cevap versin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Temmuz 04, 2010, 20:42:24 »
  Arkadaşlar aracım 2004 Avensis.Ben uygulamayı şöyle yaptım.Ön ve Arka camlar ayrı ayrı kalsın diye.2 Tane Termikli diye tabir edilen sıkışma emniyetli olanlarından tanesi 20 TL toplam 40 TLdir.
Aldım ve sol ön kapı döşemesini çıkarttım.Bildiğiniz üzere cam otomatik modülü burada.sağ sol ön arka kablolarını takip ederek buldum.Şase malum yerde.Kontak kapalı iken camlara elektrik veren kabloyuda ayırdım.Sıra kapatmaya basınca kapıları kilitleyen kabloyu bulmaya geldi.onuda buldum.Montajını yaptım.Sonuç 4 cam  açık bırakıyorsun.Karşıya geçiyorsun ve kapatma butonuna basıyorsun.Ön ikicam kapanıyor.30 sn sonra arka iki cam kapınıyor.Sizlerin tipocusunun ağzı açık kalıyor.Niyemi Arka camların açık kaldı ağabey demesine fırsat veriyorsun.Kafasını çeviriyor hıım diyor.
Aldığınız modeli söylerseniz bizde bakalım. link olursa daha iyi olur. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 Corolla XEI
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #25 : Temmuz 19, 2010, 02:43:44 »
97 xei  benım araç. aldığımda üzerinde vardı bu sistem. genesis oto alarm var ve sadece ön camlar otomatik olduğu için her iki camda kumandadan kontrol edilebiliyor. Ankarada taktırmak isteyen olursa genesis yetkili servisine yönlendirebilirm
Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #26 : Temmuz 19, 2010, 08:27:37 »
gerçekten büyük eksiklik. benim bir öncki aracım Ford Focus Ghia idi ve 4 cam kumandadan açılıp kapanabiliyordu, ayrıca tüm camlar tek basışta kapanabiliyordu içerideki düğmelerden. hala alışamadım...

Al sana toyotadan soğumak için bir sebep daha... Bizim 98 temprada bile vardı o özellik.

Geçen gün dersaneyenin önünde yanaşıyorum, inmeden önce camları kapadım tabi. Tam o sırada tipo'su olan Tip bir cocuk indi tip'o"sundan.. Anahtaına bastı, vikivik ettikten sonra camları otomatik kapandı, bir kasılması vardi ki görmeniz lazım.. Evlere şenlik :D Bende uyuz ola ola çıktım merdivenlerden :D Toyotadan soğudum :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Temmuz 19, 2010, 20:43:45 »
arkadaşlar benim aracım 2007 avensis 1.6 elegant; ben bu konuyu servise sorduğumda araç stop ettikten sonra  ihtiyaç duyulan elektrik sonucu aküye binecek ek yük ve beynin zorlanması ihtimaline karşı bilerek uygulanmadığı yönünde olduğunu söylediler anlayabildiğim kadarıyla ama
ben aracıma normal kumanda ile çalışan cenmax alarm taktırırken konuyu açtığımda bir role takarak şimdi 4 cam otomatik oldu bir senedir kullanıyorum herhangi bi sorun yaşamadım (modüle ihtiyaç olmadığını belirttiler) bilginize

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ağustos 01, 2010, 11:15:35 »
  Arkadaşlar aracım 2004 Avensis.Ben uygulamayı şöyle yaptım.Ön ve Arka camlar ayrı ayrı kalsın diye.2 Tane Termikli diye tabir edilen sıkışma emniyetli olanlarından tanesi 20 TL toplam 40 TLdir.
Aldım ve sol ön kapı döşemesini çıkarttım.Bildiğiniz üzere cam otomatik modülü burada.sağ sol ön arka kablolarını takip ederek buldum.Şase malum yerde.Kontak kapalı iken camlara elektrik veren kabloyuda ayırdım.Sıra kapatmaya basınca kapıları kilitleyen kabloyu bulmaya geldi.onuda buldum.Montajını yaptım.Sonuç 4 cam  açık bırakıyorsun.Karşıya geçiyorsun ve kapatma butonuna basıyorsun.Ön ikicam kapanıyor.30 sn sonra arka iki cam kapınıyor.Sizlerin tipocusunun ağzı açık kalıyor.Niyemi Arka camların açık kaldı ağabey demesine fırsat veriyorsun.Kafasını çeviriyor hıım diyor.
süper düşünce murat abi
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Eylül 05, 2010, 19:22:10 »
 Metin kardeşim;
 uyar daha önceden 95 xei vardı bende onada yapmıştım.otomatik cam olması yeterli.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Eylül 06, 2010, 01:11:37 »
sadıkla konuştum geçen gün bu konuyu, aracın orjinal tesisatına zarar vermeyeceksek 25 liraya alayım takalım dedim, tavsiye etmedi, cam motorlarını bozuyormuş. cam motorlarının fiyatını bilmiyorum ama bu riske değmez bence...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Eylül 11, 2010, 19:28:21 »
Ben de aracıma bu modülden sipariş ettim yakında takıcam fakat alarmdan tetik aldığı uca bir anhtar koymayı düşünüyorum kışın iptal edebileceğim böylece hatta yazın camları hafif aralık bırakmak istediğimde de iptal edebilirim kışın cam kaldırma işlemi gereksiz ve kışın cam motorlarının bozulma olasılığı daha yüksek buzdan dolayı donma sıkışma vs gibi nedenler falza oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Eylül 11, 2010, 19:38:07 »
Aldığınız modeli söylerseniz bizde bakalım. link olursa daha iyi olur. Teşekkürler
Marka önemli değil termikli diye tabir edilen aksesuarcılarda rahatlıkla bulabilirsin.ama cenmax olursa daha iyi olur.bunlar genelde alarmla bir satılır.iyi bir arkadaşın varsa temin eder sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • avensis 2.0 + Astra 1.4 T
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 11, 2010, 20:45:58 »
murat bey sıze katılıyorum benım aracımda 2005 avensıs bende dedıgınız gıbı bır arkadasa baglattım senelerden berı kullanıyorum hıcte bır aksılıgını gormedım yok motoru bozuyomus-yok bılmem neymıs herkez bırsey soyluyor..valla dort dortluk calısıyor..arkadasın bırı yenı corollaya olmuyomus demıs avensıse oluyorda ona neden olmasın beyın elektronık falan demıs beyınle ne alakası varkı sofor kapısındakı cam kumanda dugmelerınden aldıgı kontakla calısıyor ıste ha sen basmıssın o dugmelere kapatmısın ha cam modulu tetiklemiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 11, 2010, 20:59:12 »
sadıkla konuştum geçen gün bu konuyu, aracın orjinal tesisatına zarar vermeyeceksek 25 liraya alayım takalım dedim, tavsiye etmedi, cam motorlarını bozuyormuş. cam motorlarının fiyatını bilmiyorum ama bu riske değmez bence...
Sayın arkadaşım;
tavsiyem başka bir ustaya git.yeni nesil termikli diyelim basitce sıkışma önleme sistemi var.eskileri gibi kapandıktan sonra motoru 3-5 sn ye zorlamıyor.cam yerine oturunca 1 sn demeden kapatıyor kendini.kapanırken araya kibrit,el,cüzdan koy otomatik geri iniyor. buda motoru zorlamaz.bozulsa benimki bozulurdu şimdiye kadar.(-25),(-35) lerde kullandım.Daha önce ağrı ilindeydim.oranın soğukları malum.onun için gönlün ferah olsun.taktırmaya niyetin varsa taktır.ben iki modül kullandım.ön iki beraber 30 sn sonra arka iki beraber.kapanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 11, 2010, 21:05:42 »
 ha atladım bülent beyin dediği gibi ha sen basmışsın ha otomatik yapmış.bizim kaldırma düğmeleri iki kademeli direk kaldırdığın zaman otomatik kapatır,yavaş kaldırınca kademe kademe isteğine göre kaldırır.bundan dolayı kesinlikle cam motorunu bozmaz avensislerde.
 Serviste denk gelmiştim(ERZURUM'da) corolla sahibi arkadaş bana cam motorunu değiştirmeye gelmekten bıktığını söylemişti.2-3 ayda bir arıza yapıyormuş.buna şahit oldum.belki kullanım belki montaj hatası olabilir bu şikayeti.iki defadır camıda patlatıyor demişti.ama bu tamamen farklı bir arıza.
 cam kaldırma düğmeniz iki kademeli ise gönül rahatlığıyla taktırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 12, 2010, 10:16:51 »
Ben cyclone diye bir markanın 2 li cam kaldırma modülünü sipariş ettim bu hafta içi gelir.Linki de koyuyorum
http://www.hepsiburada.com/Liste/otomatik-cam-kaldirma-modulu-2-cam-341405/ProductDetails.aspx?productId=otm341405&categoryId=26026

Daha önce oto alarmı mı kendim takmıştım bunuda kendim takmayı düşünüyorum internette araştırdım bazıları zor iş diyor ama millet bunu ansaının karnında öğrenmedi yaa :)
Tek düşüncem sadece şöfür kapısının panzotunu açtım mı yeterli olur mu çünki ön 2 camında butonları şöför kapısında mevcut sağ kapınında panzotunu sökçeksek ve torpido dan kablolar geçirceksek yandık daha önce takan varsa kısaca tarif edebilir mi sonuçta hangi marka model cam kaldırma modülü olursa olsun mantıkları aynı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Eylül 12, 2010, 10:48:40 »
 Tolga kardeşim sol kapıyı sökmen yeterli olacak.kolay gelsin sonuçtan haber ver.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Eylül 12, 2010, 11:56:42 »
Tolga kardeşim sağ kapıyı sökmen yeterli olacak.kolay gelsin sonuçtan haber ver.
Şöför kapısımı abi sağ kapı derken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 12, 2010, 12:25:56 »
 Sol kardeşim düzelttim şoför kapısında bulunan kumanda düğmeleri.alacağın kitte bağlantı şeması vardır.seni zorlayacak olan merkezi kilit (+) olacaktır.gerisi kolay zaten.