0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu sollama yasağı konusu bir felaket gerçekten. Örn. sollama serbest işareti çıkıyor, ama yol hafif dönerek gidiyor ve ağaçlardan ya da yol kıyısına yapılan evlerden artık yolun ilerisini görmek mümkün değil. Arkadaş tabelayı koymuş gitmiş, ondan sonra ne kontrol eden var, ne değiştiren.[/quote]Uygunsuz birazda plansız yapılmış yollarda, kazalara hatta ölümlere bile yol açıyor. Yol kenarlarına ve nokta-lardaki kenarları süslüyoruz diye kar yağdı ağacı dikmiyorlarmı ne arkadan geleni ne de çıkan araçları görebiliyorsunuz tam bir fiyasko...
Uzun olmuş okumadım ama kesin güzel şeyler yazıyordur parmaklarınıza sağlık [/quote]Teşekkür ederim. Bu konuda sizinde fikirlerinizi almak isterdim.
çok güzel, bilgilendirici bir yazı. Ellerinize sağlık.[/quote]Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim
Çok güzel bir yazı elleriize sağlık. Eksik yok neredeyse. Ben bi ekleme yapayım yola bir top fıladığında tüm gücünüzle frene basın tarfiği tehlikeye atmıycak bir durumdaysanız tabii.ç ÇÖünkü yopun peşinden neredeyse hep bir fırlayan olur ve genellikle bu da çocuktur. Ben trafikte en çok çocuktan hayvandan vede bsikletliden korkarım çünkü heran önünüze atlayabilir.[/quote]Dediğiniz gibi özellikle çoçukların bulunduğu park, okul önleri gibi yerlerde hakikaten pür dikkat olmalı...Çünkü çocukların ne yapacağı önceden kestirilemiyor. Ben bir de hem araç kullanan, hem de yaya yaşlı insanlardan da korkuyorum. Refleksleri yavaş olabiliyor. Araç önlerinden geçerken sendeleyebiliyorlar.Bir de çok inatçı olabiliyorlar, kaldırım dururken yolun ortasından gitmek gibi... Yani dikkat, dikkat, dikkat!!!
alıntı[/quote]Nereden alıntı?
elnize sağlık tamamını okuyamadım ama güzel bilgiler..bir de ben ek yapayım..müzik sistemiyle uğraşmayın..radyo frekansı arama, ses açma için fln bakarken kaza yapma ihtimaliniz çok yüksek..en iyisi bakmadan ayarlamayı öğrenin bu torpido karıştırmada da geçerli..aman.. [/quote]+1 çok güzell [quote=Selim Tokgöz]Nereden alıntı?[/quote]otomotiv dergilerinin sitelerinden birindeydi sanırım. Okuyup ta beğendiğim, faydalı olabileceğini düşündüğümzaman değer verdiğim yakınlarım da dahil bunu sizlerle de paylaşayım dedim. Zira bilgiler paylaşıldıkça artar ve güzelleşir. Ben merkezli bir bilgi zamanla yok olmaya mahkumdur.
9:15 fikrine ben karşıyım. Çünkü direksiyonu o şekilde tutarsanız gerekli manevrayı yapamazssınız.Bence illaki iki elle tutulacaksa eller 10:10 veya 10:15 te olmalı. Ben ilk acemi yıllarımda 10:10 geçe kullanırdım.Oysa şimdi sol elim 11:00 sağ elimse viteste kullanıyorum. İnsan zamanla tecrübe kazanıyor.Robot gibi oturma işine gelince dikkati elden bırakmamak gelmeli akla! Bazı insanlar görüyorum sonuna kadar teyplerini, radyolarını açmış sağdan soldan korna sesini duymuyorlar bile. Volkmen dinleyenler mi dersiniz? Direksiyona dosyalarını, kitaplarını koyup göz gezdirenler mi? Birde trafikte dikiz aynasında makyajyapanlar mı? Almış cep telefonunu konuşanlar mı? Karşı şeritten giden tanıdığını görüp el kol sallayıp, kornaya basanlar mı? Eğer bu şahış hele de yolda yaya gidiyorsa üstüne üstüne arabayı sürüp korkutarak güya şaka yapıyor olanlar mı? Hey benim memleketimin çeşit çeşit insanları...[/quote]10:10 yanlıştır. Bunun tecrübeyle ilgisi yok. Yarış videolarını izlerseniz pilotlar genelde 9:15 tutarlar. Pilot eğitimlerinde de ilk öğretilen budur. Aynı şey karayolunda da geçerlidir. Refleks hareketlerini en iyi 9:15 ile yaparsınız. Ellerinizi kaldırmadan en büyük dönüş açısını da 9:15 sağlar. Bütün üreticiler simidi 9:15 tutulacak şekilde üretirler. Bu yetmiyormuş gibi vites pedallarını, silecek, far kollarını 9:15 tutuşuna göre yerleştirirler. Size 10:10 kolaymış gibi görünüyorsa direksiyonun size uzaklığı ya da koltuk ayarınız doğru olmayabilir.