Gönderen Konu: İyi Bir Sürüş Yapmak İsteyenlere...  (Okunma sayısı 2350 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
İyi Bir Sürüş Yapmak İsteyenlere...
« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2007, 00:01:37 »
Alıntı yapılan: Cem Yücel
Direksiyon sınavında aracı tek elle kullandım diye 90 vermişlerdi..
Şehir içinde aslında rahat oluyor da şehir dışında, bilmediğimiz yollarda , tepki verme açısından mutlaka iki elle tutmalıyız..
[/quote]

Tabiki bilinmeyen yollarda ve uzun yolda bende iki elimi  kullanırım, fakat her gün gittiğiniz yolları bilmekten ziyade nerede çukur nerede kasis hepsini gözü kapalı biliyor insan?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 12, 2007, 00:01:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Temmuz 25, 2007, 03:57:50 »
Alıntı yapılan: Yasemin Güven
9:15 Tutarsam mümkün değil anında kaza yaparım oysa çok şükür 1990 senesinden beri çeşitli arabalar kullandım bügüne kadar hiç kazam olmamıştır. Acemi yıllarımda 10:10 veya 10:15 kullanmışımdır. Şimdi
tek elle kullanıyorum. Çok zorda kalırsam 11:15. Artık bir takım şeyleri zamanla aşıyor insan. Ha bunu söylerken kötü örnek falan olmakta istemem. Herkesin yoğurt yemesi farklı. Geçen gün Merter istikametinde yol alırken belli yeni almış ehliyeti eller kazık gibi 9:15 kafası nerdeyse cama yapışmış bir kişi gördüm. Zınk diye öndeki araca bir güzel bindirdi. Yazık yazık ondan sonra gazetede boy boy kaza afişleri... Gayet rahat bir şekilde alınmalı yol, ben aracıma bindikten sonra yolla, yolun üstündekilerle adeta bütünleşirim. Sağ sol aynalarımı kullanırım, aracın içindeki ve benim dikkatimi dağıtacak şeyleri kafamdan yok ederim. Sadece benim önümdeki değil onun önündekiler de kontrolüm altındadır. Bu arada arkadan gelenleri, sollamaya çalışanları vs vs. Yola, arabamıza, kendimize, öfkemize, kısacası her şeye hakim olmalı insan diye düşünüyorum...
[/quote] herkese selamlar bunu aylar önce gazetede okumuştum paylaşmak isterim adam 40 senedir araba kullanıyo ve hiç ufakta olsa kaza yapmamış soruyorlar adama nasıl becerdin diye adamın cevabı şu çevremdeki her insanı deli olarak gördüm oluyo

saygılar!!!
düşünüyorumda düşüncelerin en güzeli senın beni düşünüp düşünmediğini düşünürken düşündüğünü düşünmek olsa gerek diye düşünüyorum[/colo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #22 : Temmuz 25, 2007, 11:40:59 »
Sayın Erdem Akarsu; ilk önce hoş geldiniz forumumuza diyorum. İnşallah aktif bir şekilde sizi forumda görürüz. 3. ayda açmış olduğum biraz tozlanmış konumu gün ışığına çıkardınız ya valla bravo!

Anlattığınız gazete olayını da bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Biraz komik, fıkra gibi ama biraz da gerçeklik payı yüksek...Çünkü seyir halindeyken o kadar garip insanlarla karşılaşıyorsunuz ki, her an karşınızdaki insanın ne yapacağı belli olmuyor. Sol sinyal veriyor sağa dönüyor. bazen birden sollayıp önünüze geçiyor ve anında duruyor yolcu indiriyor vs, vs. Geçenlerde hafta sonu hep beraber ailece pikniğe gidiyorduk. Polonez köyü bilirmisiniz bilmem oraya giderken önümüzdeki araçlardan bir tanesi sürekli solluyor, sağlıyor. Adeta trafiğin içinde terör estiriyor. 3 arabayız konvoy bazen bozulmak zorunda kalıyor tabii. Şöföre bakıyorsunuz genç delikanlı değil ki hani genç olsa anlayacağım hava atıyor diye biraz müsamaha tanıyacağım nerdeyse 50 yaşlarında manyak mı manyak arabasına da güveniyor ama diğer arabalar durur mu duramaz mı bunu düşünmüyor. arabada yiğenlerim, kızım ve annem var bakın dedim bir şeyler olucak şimdi demeye kalmadı korkunç bir gürültü birkaç araç birbirine girdi. Hem başkalarının canı yandı, hem de parası. Gerek yok, arabalarınız altınızda güzel olabilir, performansı yüksek, son model olabilir ama biraz hazmetmeniz lazım, şımarmamak lazım, başkalarının aracıda sizinle eş değer değil, bunu düşünmek lazım. durabilir mi, duramazmı, geçebilir mi, geçemez mi? Her şeyi düşünerek, temkinli hareket ederseniz hakikaten kaza yapmazsınız. Ha beş dakika evvel ha beş dakika sonra biraz varacağım yere geç giderim, ama sağlam giderim. Siz deli olmasanız bile, deli dolu caddelerde dikkatli olun    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ynt: İyi Bir Sürüş Yapmak İsteyenlere...
« Yanıtla #23 : Temmuz 13, 2009, 20:45:54 »
Reklama devam, sırf satış yapıcam diye konu hortlatın. Belki içimizde aynı işi yapan bir sürü arkadaş var kimse çıkıpta bugüne kadar reklam işini bu kadar abartmadı. Moderatörlerden ricam, lütfen el atalım bu duruma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: İyi Bir Sürüş Yapmak İsteyenlere...
« Yanıtla #24 : Temmuz 13, 2009, 20:48:38 »
Saçma olmuş harbiden....
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı