0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
-Türkiye dışında herhangi bir ülkede yaşayın.[/quote]Ben başka Türkiye tanımıyorum, Parafınızı da anlayamadım biraz açar mısınız???
Yakıt Masrafını Azaltmak İçin Neler Yapabiliriz..-Müzik sistemindeki amfi, buğu önleyici ve klima benzin sarfiyatını arttırır. [/quote]amfi benzin sarfiyatını artırır??tartışılacak bir konu benim arabanın, amfilere çok yüklendiğimde, yavaşladığını hissediyorum..ama sadece titreşimden dolayı bir his olduğu düşüncesindeyim..yorumlar bekleniyor...
bir kaç eklenti de ben yapayım..-tehlikesi olmayan eğimli yollarda boşa atmak..ben bol bol boşa atarım..-kırmızı ışığı görünce yavaşlayıp, hiç durmadan devam etmeye çalışmak..(kalkıştaki yakıt çok fazla oluyor..)-yavaşlarken de motor freni(abartmadan mümkünse) kullanılırsa hiç yakıt yakılmıyor (rölantiden de az)aklıma gelirse daha da yazarım [/quote]Teşekkür ederim, ne demek memnun olurum
Elektrik harcayan herşey benzin tüketimine ufak da olsa etki eder. Akü kendi kendine sarj olmuyor, sarj dinamosu ile sarj oluyor dinamo da motora bağlı, motorun gücünü alıyor sarj etmek için. e motor da nereye güç verirse versin benzin ile besleniyor[/quote]doğrudur.. insanın kendini kandırası geliyor aslında da.. ama çok çok güçlü tesisatlarda bu durum olur anca..beni yokuşlarda bayağı etkiliyor
oncelıkle bılgılendırdıgın ıcın tesekurler yasemın abla.yanlız su muzık tesısatının benzıne etkısını bulamadım.alıntı yaptıgın yer de bununla ılgılı bır acıklama varmıydı acaba...[/quote]Bende baktım ama yoktu. Sadece bu kadarla geçiştirmişler. Müzik konusu benim aklımda bu konuda bilgiye rastlarsam yine yazarım...[quote=Yaman Eligül]Elektrik harcayan herşey benzin tüketimine ufak da olsa etki eder. Akü kendi kendine sarj olmuyor, sarj dinamosu ile sarj oluyor dinamo da motora bağlı, motorun gücünü alıyor sarj etmek için. e motor da nereye güç verirse versin benzin ile besleniyor[/quote][quote=Erdem Manisalı]Rampa aşağı inerken ayağınızı gazdan çektiğiniz anda arç hiç yakıt harcamaz. sistemin adı cut out muydu neydi tam hatırlamıyorum aam o özellik varmış ae111lerden sonra. Ama bu da uzun süreli kullanımlarda pek iyi değildir çünkü aşırı kompresyon yaratır. Arada gaza dokunmakta das fayda var. 20sn den uzun duraklamalarda motoru stop edin diyo bazı yazarlar bu da etkili olabilir özellikle sıkışık trafikte. Klimayı sadece gerekli olduğunda kullanın. Ön düzen ve arka düzen ayarları düzgün olmalı. Gaz pedalına çok hassas basılmalı. Araçta gereksiz ağırlık bulundurulmamalı.. Şimdilik aklıma bunlar geliyor...[/quote]Yazıma renk kattınız;Tecrübelerinizi aktardığınız ve paylaştığınız için çok teşekkür ederim
yokuş çıkarken dur-kalklarda da el freni çekilmeli..diğer türlü hem debriyaj balatasına fazla zarar, hem de ufaktan da olsa geri giden bir arabayı kaldırmaya çalışırsınız..ama el freni çekince duran bir araba kaldırılmış olur. + 95 oktan benzin kullanılmalı ne gerek var ki 98-100e [/quote]Yokuşlarda (dur-kalk) el frenini bende kullanıyorum. Debriyajdan hafifçe ayağını kaldırıp gaza dokununca yokuşlarda gerçi bugüne kadar hiç problemim olmamıştı. Ama yeni arabam da risk almak mı istemiyorum yada kıyamıyormuyum bilinmez son günlerde el frenini kullanıyorum. Demek o zaman bilmeden tasarruf yapıyormuşum? Bir de trafikte dur-kalklar da beklerken hemen arabayı boşa alırım bu da bana daha az yakıt harcıyormuşum gibi gelir.
Çok ani hızlanmak yada çok yavaş hızlanmak ta yakıt tüketimini artırıyor. Normal şekilde kalkılmalıdır. Yolda ilerlerken öndeki araca çokyaklaşıp sert frenle yavaşlamak ta dolaylı olarak yakıt tüketimini artırır. Örneğin yolda 120yle gidiyorken önünüze 80le giden bir araç denk gelince ayağımızı gazdan çekip hafifçe frene dokunarak onun hızına inebiliri. Ama çok yaklaşıp sert fren ypınca o aracın hızınddan daha düşük bir hıza ineriz bu yüzden de tekrar hızlanmak durumunda kalırız. Aracın orijinali dışına da çıkılmamlı. Orjinalden daha kalın veya büyük açplı lastikler yada daha ağır jantlar da tüketimi artırır. Spoiler gibi aksesuarlar da sürtünmeyi artıarcağından tüketimi artırır. Lambda sesnsörünün ve debimetrenin de temiz olması da yakktı ttasrrufu sağlar.[/quote]Bence de dedikleriniz doğru. Yanlız motor frenini kullanmak, motorda bu sefer de arızalara sebeb vermez mi?