0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşım takarsın LPG yi istediğin gibi kullanırsın gel keyfim gel tadını çıkara çıkara [/quote]Niye, LPG takınca tasarruf edesin gelmiyor mu? Ben LPG kullanıyorum ama hala ekonomik kullanıyorum arabamı. Otomatik arabayla km'de ...kr. deyince hopluyor bazıları. Mesela...
bir kaç eklenti de ben yapayım..-tehlikesi olmayan eğimli yollarda boşa atmak..ben bol bol boşa atarım..-kırmızı ışığı görünce yavaşlayıp, hiç durmadan devam etmeye çalışmak..(kalkıştaki yakıt çok fazla oluyor..)-yavaşlarken de motor freni(abartmadan mümkünse) kullanılırsa hiç yakıt yakılmıyor (rölantiden de az)aklıma gelirse daha da yazarım [/quote]Boşa atmak yakıt sarfiyatını artırır. Eğer boşa atmak yerine aracı viteste tutup ayağını gazdan çekersen motor cut-off a girer ve ECU yakıtı keser. Motorun hareketini iser tekerlekler sağlar. Diğer türlü sen boşa atarsan motor ile tekerlekler arasında bi bağ kalmaz ve motorun rölantide çalışması için gereken yakıt harcanır.Ayrıca boşa atmak her zaman risklidir. En basitinden fren performansınızı düşürür. Ayrıca motor devri demek yol tutuş demektir. Boşa atınca aracın savrulma riski artar.
Boşa atmak yakıt sarfiyatını artırır. Eğer boşa atmak yerine aracı viteste tutup ayağını gazdan çekersen motor cut-off a girer ve ECU yakıtı keser. Motorun hareketini iser tekerlekler sağlar. Diğer türlü sen boşa atarsan motor ile tekerlekler arasında bi bağ kalmaz ve motorun rölantide çalışması için gereken yakıt harcanır.Ayrıca boşa atmak her zaman risklidir. En basitinden fren performansınızı düşürür. Ayrıca motor devri demek yol tutuş demektir. Boşa atınca aracın savrulma riski artar.[/quote]yusuf zaten tehlikeli olduğunu söyledim..motor freni yaparken yakmaz o da tamam:)ama boşta değil viteste gidersen araç yavaşlar ve yine gazlaman gerekir..boşta hızını daha iyi koruyor