Anket

FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz

Faydalıdır.
Zararlıdır.
Olsada olur, olmasada olur.

Gönderen Konu: FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 5728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz
« Yanıtla #60 : Mart 31, 2010, 16:29:59 »
bana da faydası oldu gerçekten akıbetini merak ettiğim eski tanıdıklara ulaştım... ama önceki cümlem espriydi....

bir arkadaşım vardı ortaokuldan.... sonra ankarada üniversitedeyken de bir kaç defa görüşmüştük başka fakültede okuyordu... sonra görüşemez olduk.... facebook açıldığında aklımda hep o vardı keşke görebilsem diye..... birgün ondan arkadaşlık daveti geldi çok mutlu oldum ama ne bir mesaj ne bir bilgi hiçbirşey yoktu..... insan bir hal hatır sorar tamam yaşıyorum ama aradan geçen onca sene içinde neler yaptım neler yaşadım.... daveti kabul ettim ama bende ona mesaj göndermedim.... sonra baktım farmville oynuyor bana komşuluk daveti göndermiş kabul etmedim....

içimde bir yara olarak duruyor işte paylaşayım dedim :( ......

(çok acıklı değilmi? )

Size Fabogin lazım, sabah akşam alın birşeyiniz kalmaz. :):):)
 Şimdi Fabogin ne diye de soranlar olur. :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 31, 2010, 16:29:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 31, 2010, 21:42:05 »
kendime geldim...  :-\

Türkay abi beta [ ß ] işareti  '' Alt Gr + s '' şeklinde oluyor. ben kullanmıyorum ekran klavyesinden buldum :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 31, 2010, 22:17:27 »
kendime geldim...  :-\

Türkay abi beta [ ß ] işareti  '' Alt Gr + s '' şeklinde oluyor. ben kullanmıyorum ekran klavyesinden buldum :D
len denemiştim de :) ama alt gr değil alt ile denemiştim :D hatta şimdi yazarken yine denedim :D sen de bir denesene :) :) alt+s
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Mart 31, 2010, 22:34:39 »
alt+s boş :D öyle bi kombinasyon yok yani. (:

alt gr + s olucaak :)

konuyu dağıtmayalım bence Hakkı abi geziniyodur buralarda (devriye misali ) :)
eeeee kem küm....
feyzzzbuk olsa da oluuur olmasa da olur. giremesem eksikliğini hiç hissetmem. önceleri çok takılırdım ( zaten 1buçuk sene falan olmuştur açalı) ToyotaClubTr daha çok ilgimi çekmeye başladı artık. hep buralardayım (:
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #64 : Mart 31, 2010, 22:40:41 »
ALT+S yapınca bende buraya yazarken gönder yapıyor ya :D hakkı abiye yakalanırsak patlar dicektim ki farkettim, sohbet bölümüymüş bu ya :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mart 31, 2010, 22:46:26 »
işletim sitemi olarak hangisi var senin pc'de ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #66 : Nisan 01, 2010, 10:22:27 »
işletim sitemi olarak hangisi var senin pc'de ?
windows 7 var :blink: diğerlerinde olmuyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Nisan 01, 2010, 10:52:13 »
ß
altgr + s yukarıda ki harfi yapıyor.alt + s ye basarsanızda benim gibi yanlışlıkla bu mesajı göndermiş olursunuz.
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Nisan 01, 2010, 16:18:48 »
Arkadaşlar, oldukça uzun bir paylaşımda bulunacağım, sabredip okuyan arkadaşlara peşinen çok teşekkür ederim :)

Facebook yararlı mı, zararlı mı sorusuna kesin bir cevap vermek çok zor. Bu, tamamen kişinin beklentilerine, karakterine, yeteneklerine, dünya görüşüne bağlı bir durum diyebilirim kısaca. Bu nedenle ben Facebook’u, hikayesini de özetleyerek bu bağlamda irdelemek istiyorum:

Facebook’un Türkiye’de yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemi (2007’nin son ayları) hatırlayınca Türkay arkadaşıma katılmamak elde değil. İngilizce olduğu için ilk zamanlarda genel seviyesi oldukça iyi olan bir site vardı karşımızda. İngilizce bilmeyenler sıkıntı çekerlerdi. ABD/Kanada şehri kısmına Türkiye yazmaya çalıştıkları için Youngstown’lı pek çok hemşerimiz olur, şekil yapacağım diye günlük durumunu (status)  rastgele değiştirirken farkında olmadan abaza (horny) yapan bayan arkadaşlarımız hepimizi güldürürlerdi  :D Tabi gerekli ayarlar yapılamadığı için her türlü kişisel bilgi ve fotoğraflar da profillerde herkese açık bir şekilde yayınlanırdı o ilk dönemde.

Misyonu, insanların “eski” arkadaşlarını bulabileceği ortak bir platform oluşturabilmek olan bu siteye üye olduğumda (Kasım 2007) ilk yaptığım şey elime lise ve üniversite yıllıkları ile askerlik belgelerimin, iş, kurs, vb ortamlarda çeşitli vesilelerle toplanmış olan isim, telefon, adres bilgilerinin yer aldığı not kağıtlarının yer aldığı klasörü alıp “eski” arkadaşlarımı aramak olmuştu. Bulmak istediklerimin birçoğunu da buldum ve profilime ekledim. Bu ilk aşama oldukça zevkliydi. Arkadaşlarla çok güzel sohbetler edildiğini, buluşmalar düzenlendiğini hatırlıyorum. Fakat bir süre sonra Facebook, insanların birbirlerine her gün o dönem oldukça popüler olan Funwall ve Superwall gibi uygulamalar kanalıyla bir şeyler gönderdikleri bir e-posta sitesi ve envai çeşit uygulamaların yüklendiği bir yapboz tahtası haline geldi. Her gün, kişisel posta kutuma gelen onlarca “forward mail” in birden bire bıçak gibi kesildiğini fakat bu e-postaların artık Facebook kanalıyla bana ulaştığını farkettim. Bu aşamada Facebook’dan o kadar çok sıkıldım ki bir ara hesabımı dondurmayı bile düşünmüştüm. Neyse ki geçiş dönemi olarak nitelendirdiğim bu süreç fazla uzun sürmedi ve sonrasında video paylaşım sitelerinin alt kolu gibi çalışmaya başladı Facebook. Bu arada, “eski” arkadaşların yanına, kişilerin iş, okul ve akraba çevrelerindeki insanların eklenmesiyle daha da renklendi. Artık en popüler şarkıları, unutulmaz klasikleri, güncel konuları takip edebildiğim çok amaçlı bir blog ya da forum sitesiydi benim için. Şu anda da bu şekilde devam ediyor.

Yukarıda, eski kelimesini tırnak işareti içerisinde yazdığımı fark etmişsinizdir. Arkadaş kelimesini yanına eski sıfatının yakışmadığını düşünüyorum. Bunun yerine irtibatımızın kesildiği arkadaşlar ifadesini kullanmayı tercih ederim. Zira, “eski arkadaş” ifadesi bana eski çorap misali kullanılıp iş bitince çöpe atılan bir nesneyi çağrıştırıyor. Bu materyalist çağrışım beni rahatsız ettiği içindir ki, hayatın yoğun ve acımazsız temposu içerisinde bir şekilde iletişiminizin kesildiği, aradan geçen zamana ve ortak paylaşımların ağırlığına göre üzerimizde farklı etkileri olan ama bir şekilde hayatımızda yer edinmiş bulunan bu insanlara bir şekilde ulaşmayı istemişimdir. Bu bana yaşlandığımı hissettirse de, eski tatlı, neşeli anların tekrar yaşanmasının mümkün olmadığını bilsem de, tüketim toplumuna bir tepki, geçmişe saygıdır benim için. Ayrıca olaya psikolojik açıdan baktığımda, bir insanın anlık olarak ancak belirli sayıda insanla yoğun bir ilişki içerisinde olabileceğini, herhangi bir nedenle bu ilişki bağı koptuğunda onu tekrar oluşturmanın güç olduğunu düşündüğüm için, bu insani zaaftan kaynaklanan kopmaların ruhumda oluşturduğu hüznü, burukluğu ve diğer melankolik duyguları bertaraf etmenin, vefa borcunu ödemenin bir aracı olarak görmüşümdür Facebook’u. (çok duygusal bir paragraf oldu biliyorum, abartmış olabilirim, lütfen beni mazur görün :) )

Gelelim Facebook’un neden bu kadar popüler olduğuna. Psikoloji/Sosyoloji/Felsefe ile ilgilenenler veya üniversitede sosyal bölümlerde okuyanlar Maslow teorisini mutlaka duymuşlardır. Bilmeyenler için biraz bahsetmek gerekirse, Maslow teorisi, insanların belirli kategorilerdeki ihtiyaçlarını karşılamalarıyla, kendi içlerinde bir hiyerarşi oluşturan daha üst ihtiyaçları tatmin etme arayışına girdiklerini ve bireyin kişilik gelişiminin, o an için baskın olan ihtiyaç kategorisinin niteliği tarafından belirlendiğini söz konusu etmektedir. Maslow'un kişilik kategorileri kendi aralarında bir dizilim oluştururlar ve her ihtiyaç kategorisine bir kişilik gelişme düzeyi karşılık gelir. Birey, bir kategorideki ihtiyaçları tam olarak gideremeden bir üst düzeydeki ihtiyaç kategorisine, dolayısıyla kişilik gelişme düzeyine geçemez.
Maslow, gereksinimleri şu şekilde kategorize etmiştir.
1. Fizyolojik gereksinimler: Temel içgüdüsel ihtiyaçlardır. Yemek, içmek, uyumak, solumak, cinsellik gibi ihtiyaçlar bu kategori için örnek olarak gösterilebilir.
2. Güvenlik gereksinimi İnsanlar, can ve mal varlıklarının korunmasına ihtiyaç duyarlar.
3. Ait olma gereksinimi
4. Sevgi, sevecenlik gereksinimi
Sevme, sevilme, bir gruba mensup olma, yardımseverlik, şefkat türündeki ihtiyaçlar yukarıdaki iki gruba örnek gösterilebilir.
5. Saygınlık gereksinimi: İnsanlar sevmek, sevilmek dışında kendilerine saygı duyulmasını da isterler. Tanınma, sosyal statü sahibi olma, başarı elde etme, takdir edilme gibi ihtiyaçlara yönelirler.
6. Kendini gerçekleştirme gereksinimi: Alt kategorilerdeki ihtiyaçlarını karşılamış olan birey son aşamada ideallerini ve yeteneklerini gerçekleştirme ihtiyacı duyar.
Bu teorem; insanın karmaşık yapısını, dini inançları, hatta yoksul toplumların özgürlük mücadelelerini izah etmekten uzak göründüğü için eleştirilse de, pratikte insanların günlük davranışlarını anlamakta çok işe yaradığını kabul etmek gerekir. Bunun Facebook’daki yansımalarını gözlemleme oldukça kolaydır. Örneğin çeşitli gruplara üye olmak suretiyle aidiyet, yardımseverlik gibi gereksinimler karşılanmaktadır. Çeşitli şekillerde paylaşımlarda bulunmak, toplumsal statüyü, kariyeri, maddi durumu, güzelliği, yakışıklılığı vurgulayan ya da diğer bir tabirle insanların gözüne sokan fotoğraflar yüklemek ve mesajlar paylaşmak suretiyle beğenilme ve statü sahibi olma ihtiyacı giderilebilmektedir. Ayrıca hakkında farklı bir imaj algılaması yaratmak adına çoğu internetten alıntılanmış süslü mesajlar yazmak veya hiç dinlemediği bir müziğe, izlemediği bir filme, okumadığı bir kitaba, gitmediği bir şehre ait videolar, düşünceler paylaşmak suretiyle entelektüel birikimini olduğundan farklı göstermeye çalışılarak saygınlık gereksinimini de karşılanabilmektedir. Özellikle bizim gibi hızlı zenginleşen ve dışa açılarak kültürel şoklara maruz kalan toplumlarda (Özal sonrası dönemi kastediyorum) kendini topluma kabul ettirme ihtiyacı daha şiddetli olmaktadır. Facebook’un dünyada en yaygın olduğu ülkelerden birinin Türkiye olması bir tesadüf olmayıp, bu amaca hizmet edebilecek bir platform olmasından kaynaklanmaktadır bence. Ayrıca sanal ortamın sağladığı avantajlar da bu yaygınlığı kolaylaştıran nedenlerden biridir. Burada yeri gelmişken Hakan arkadaşımızın sorusuna cevap verebilmek adına bu avantajlara da değinelim:
Zahmetsiz ve masrafsız olması:
Biriyle yüz yüze görüşmek için doğru zamanı ve mekanı seçmek, maddi ve manevi külfete katlanmak durumunda kalabilirsiniz. Manevi külfet derken neyi kastettiğimi biraz açayım. Ne kadar iyi arkadaş, sevgili, dost, akraba, hısım da olsalar bırakın bir topluluğu, sadece iki insanın bir arada olduğu ortamda bile her zaman çatışma riski olabilir. Sanal ortamda polemik olmuyor mu derseniz, tabi ki oluyor ama internet tarayıcınızı kapattığınız an bu sorun anında buhar oluveriyor. Zamanı ve mekanı siz seçebiliyorsunuz. İster dizüstü bilgisayarınızdan, ister Blackberry’nizden, ister iş yerinizden, ister evinizden bağlanabiliyorsunuz. Sabah, öğle, akşam tercih size kalmış.
Yazılı iletişimde insanların kendilerin daha iyi ifade edebilmeleri:
İnsan düşündüğü şeyleri çoğu zaman sözlü olarak iyi ifade edemez. Yazılı iletişim şu nedenlerden dolayı pek çok kimse için sözlü iletişime yeğdir:
-   Karşısındaki insanı gönlü kırılmış olarak görmek istemeyeceği için,
-   Toplumumuzda açık sözlülük çok fazla sevilmediği için ,
-   Eğitim sistemimiz insanların sözlü ifade ve iletişim yönlerinin gelişimi konusunda korkunç derecede yetersiz kaldığı için,
-   Kişinin yazarken duygularına hakim olabilmesi çok daha kolay olduğu için,
-   Kişi yazarken beyin gücünü ve birikimini çok daha fazla kullanabildiği için

Bütün bu açıklamalardan sonra Facebook yararlı mı zararlı mı sorusuna hemen net bir cevap verebilmek pek kolay değil. Eğer kişi ne istediğini biliyorsa, iradesine hakim olup Facebook’a gereğinden fazla zaman ayırmıyorsa, internetteki tuzaklara düşmesini engelleyecek yeterli bilgi ve tecrübeye sahipse, kişisel bilgilerini, fotoğraflarını ve paylaşımlarını arkadaşları dışındaki kimselerin görmesini kısıtlamışsa Facebook zararlıdır ya da risklidir demek haksızlık olur. Facebook’u, yukarıda Maslow teoremi ile ilgili açıklamalardan sonra bahsetmiş olduğum amaçlar doğrultusunda abartılı şekilde kullanan insanlar var ve bunlarla karşılaşmak insanı sıkabilir, bunaltabilir, kafasını karıştırabilir ve kişinin gereksiz şeylere gereğinden fazla zaman ayırmasına neden olabilir, bunu kabul ediyorum. Fakat daha önce de belirttiğim gibi sanal alemde kontrol kişinin elindedir ve kişinin faydalı olmayan paylaşımlar arasından faydalı olanları süzüp alabilecek irade ve teknik kabiliyete sahip olması beklenmelidir. Sanal alemin ve Facebook’un durumu biraz da trafiğe benziyor aslında. Büyük bir keşmekeş mevcut maalesef. Fakat böyle olduğu için trafik zararlı diyebilir miyiz? Bir yerden bir yere girmek için nasıl trafiğe giriyorsak, kendimizi geliştirmek adına internetteki bilgi otobanına ve bunun önemli bir sosyal kolu olan Facebook’a da girebiliriz diye düşünüyorum. Trafikteki magandalardan kaçınmak için nasıl sabır ve tecrübe gerekiyorsa, aynı şey sanal alemde de geçerli. Ayrıca son olarak sanal alemle ya da Facebook ile ilgili güvenlik kaygıları taşıyan arkadaşlara Türkiye’de sokağa çıkmakla maruz kalınan kapkaç, terör, kaza kurşunu, trafik kazası (maddi hasarlı veya yaralanmalı), trafik cezası gibi risklerin çok daha fazla olduğunu hatırlatmak isterim.  

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Maslow_teorisi
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #69 : Nisan 01, 2010, 16:57:20 »
  Çok güzel yazmışsın Hakkı. Şu detay özellikle ilgimi çekti ki; aslında bende olayı tam bu şekilde değerlendiriyordum kendi içimde, Aidiyet.
 İşte insanların ihtiyaç duydukları bir his, olgu ve bir çok insanda bu yönden açık var malesef. Fakat bu açığın sebebi yine bizleriz. İnsanlar sadece alkollü olduklarında mı içlerinden geçen gerçek hisleri, duyguları çevresine rahatça söyleyebilir? !!!
 Birbirimizin acılarını, sıkıntılarını, üzüntülerini, duygularını, düşüncelerini ne kadar paylaşıyoruz ve ön yargısızca dinleyebiliyoruz? Birbirimiz için ne yapıyoruz? Ama ihtiyacımız olan şey aidiyet, daha doğrusu bu duyguyu hissetmek, peki bu duyguyu hissetmek için yaptıklarımızı (Facebook'a girmek gibi), birbirimiz için gerçekte, somut şekilde yapıyormuyuz? Yokse Facebook'da ki gibi kaçak mı güreşiyoruz? Sadece Lay Lay Lom sohbetleri mi yapıyoruz?
 Değerlerin farkına varmalı, onları kazanmalı ve etrafımızada dağıtmaya çalışmalıyız, kendimiz için, çevremiz ve sevdiklerimiz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #70 : Nisan 01, 2010, 22:01:42 »
bravo hakkı abi, yer yer sıkılsam da okudum yazını :) ve fazlasıyla detaylı ve hoş bir yazı olmuş..blog ve forum benzetmesine de çok net katılıyorum tek farkı bütün arkadaş listem (kendi adıma) tanıdığım kişilerden oluşuyor..ve paylaşılan şey daha küresel oluyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Nisan 01, 2010, 22:07:51 »
türkay abi bende olmuyo alt+s yapınca gönder ondan sordum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Nisan 01, 2010, 22:14:11 »
Teşekkür ederim arkadaşlar :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Nisan 02, 2010, 12:17:26 »
Hakkı beyin mesajı ve Hakan beyin açıklaması çok yerinde olmuş ikisinede teşekkür ediyorum. Bir zamanlar çok ünlü bir müzik sitesinden, oradaki insanlarla olan derin bağlarımız yüzünden, günlerce saatlerce çıkmadığımı hatırladım (sebebi aidiyet duygusu ve o sitede bana gösterilen saygı ve sevgiydi )ve şu anda facebooka karşıyım. Çünkü facebook bazı engellemeleri bilerek yapmıyor.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Nisan 05, 2010, 10:12:28 »
harika yazmışsınız... :alkis:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #75 : Nisan 05, 2010, 18:13:16 »
  Hande hanım, yazınızın yanındaki Simge ne anlama geliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #76 : Nisan 14, 2010, 08:13:16 »
  '' Facebook’ta karakol kuruldu
DünyanIn en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook, 24 saat açık olacak bir polis hattı açıyor.

Uygulama, 18 yaşaltı gençleri hedef alan ve ’avcı’ olarak adlandırılan çevirimiçi çocuk tacizcilerine önlem olarak devreye sokuluyor. Site, bugün ’sosyal ağ güvenlik dönüşümü’ adında yeni planını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre sitede artan çocuk tacizi olayları ve gerçekleşen tecavüz vakaları nedeniyle böyle bir önlem alındığı belirtildi. Sitededeki çocuk tacizi vakalarının bu yıl 3 kat artması site yönetimini çocuk koruma timi oluşturma kararına itti. Site ,geçtiğmiz günlerde İngiltere’de kendini başka biri olarak tanıtan 33 yaşındaki Peter Chapman’ın 17 yaşındaki Ashleigh Hall’a tecavüz edip öldürmesinin ardından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Benzer bir olay Ankara’da meydana gelmiş 22 yaşındaki Kahraman B. 12 yaşındaki Ayşe K.’ye tecavüz etmiş genç kız polis ekipleri tarafından zanlının Alanya’daki evinden kurtarılmıştı.''

Alıntı adresi: http://haber.gazetevatan.com/facebookta-karakol-kuruldu/299674/43/Teknoloji

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Nisan 14, 2010, 09:15:48 »
Yazık.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Nisan 14, 2010, 11:40:21 »

Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #79 : Nisan 14, 2010, 12:59:58 »
bazen olayları anlatıldığı gibi bilmeniz gerekir, gerçek anlatıldığı şekilde güzeldir..gerçeği facebookta görmek ise sinirlendirir..facebook yararlı değildir bazen..