Anket

FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz

Faydalıdır.
Zararlıdır.
Olsada olur, olmasada olur.

Gönderen Konu: FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 5726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« : Mart 16, 2010, 17:14:25 »
  Selam.
 FaceBook hakkında neler düşünüyorsunuz?
 Faydalı mı, zararlı mı? Ya da hangisi daha ağır basıyor?
 Amacının dışında mı kullanılıyor?
 İnsanlık için (bir amacı varsa) gerçekten gerekli mi?
 Tehlikeleri varmıdır? Varsa neler olabilir?
 Faydaları varmıdır? Varsa nelerdir?
 Sizce ne kadar süre daha popüler bir ortam olacaktır?

Toyota Club Türkiye

« : Mart 16, 2010, 17:14:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz
« Yanıtla #1 : Mart 16, 2010, 17:22:09 »
elemanlar google'ı geçmişler yau tıklanma oranında, pes yani :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 16, 2010, 17:34:26 »
"Eski arkadaşları bulmak" gibi bir amaçla ortaya çıktı ama şu anda video paylaşım sitesi gibi çalışıyor.
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 16, 2010, 17:37:51 »
Ben kullanmıyorum. Bu meretin başlangıcı eski ardaşları bulup yeniden görüşmek filan ortak gruplar oluşturarak geçmişi yad etmek, daha doğrusu açıklanan nedeni bu. Komplo teorisyenlerine göre ise baya ciddi ciddi bir istihbarat toplama aracı.
Ben eski arkadaşlarımı bulmak istesem onlar zaten eski arkadaşım olmazdı açıkcası. Bu yüzden fazlaca da takmıyorum ve kullanmıyorum.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #4 : Mart 16, 2010, 17:44:12 »
Ben eski arkadaşlarımı bulmak istesem onlar zaten eski arkadaşım olmazdı açıkcası.

Çok net bir yaklaşım ve bence doğruda.

Acaba insanlar kendilerinin daha çok çevresi olduğunda daha benimsenmiş mi hissediyorlar, her ne kadar bu çevre sahte de olsa? Bir çok insan bir çok görüşmeyi oradan yapıyor, peki bunların ne kadarı samimiyet içeriyor?
 Hadi ben olumsuz düşünüyorum diyelim, peki insanlar böyle birşeye neden ihtiyaç duyuyor sizce?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 16, 2010, 18:30:51 »
Çok net bir yaklaşım ve bence doğruda.

Acaba insanlar kendilerinin daha çok çevresi olduğunda daha benimsenmiş mi hissediyorlar, her ne kadar bu çevre sahte de olsa? Bir çok insan bir çok görüşmeyi oradan yapıyor, peki bunların ne kadarı samimiyet içeriyor?
 Hadi ben olumsuz düşünüyorum diyelim, peki insanlar böyle birşeye neden ihtiyaç duyuyor sizce?
bazen hasbelkader yolların ayrıldığı ve bir daha görüşmeyi   isteyip yolunu izini kaybettiğimiz insanlar olabiliyor. Bu bakımdan yararlı bence. Tabiki teknoloji sadece bir araç. Doğru kullanıldığında faydası inkar edilemez.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #6 : Mart 16, 2010, 19:03:34 »
  Peki yanlış kullanılmaya elverişli bir ortam değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 16, 2010, 20:04:35 »
Facebook ve benzeri bir siteden kötü niyetli olarak bir kişinin bilgilerini ele geçirerek hayatı ona zindan edebilirsiniz bence. Facebook ta arkadaşlarınız, ve onların arkadaşlarını ne işler yaptığı, kimlerle arkadaş olduğu, hangi alanlarla ilgilendiği gibi bir çok bilgiyi farkına bile varmadan onların hizmetine veriyorsunuz. En masumundan tüketici eğilimini araştıran firmalar için bile bulunmaz bir nimet. Bu yüzden bu gibi sosyal paylaşım ağlarını olabildiğince az kullanıyorum ve genelde gerçek kimlik bilgilerimi kesinlikle kullanmıyorum. Benimki biraz paronayaklık olabilir tabi ki...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mart 16, 2010, 20:48:14 »
sağlıklı bi yöntem olmadığının farkında olmama rağmen özel bilgilerimi girmemek suretiyle kullanıyorum........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Mart 16, 2010, 21:00:36 »
  Bankaların bile güvenlik ağlarında sorunlarla karşılaşıldığına göre orada da karşılaşılabilmesi doğal olur bence. Ayrıca birisinin ağına girildiğinde, ona bağlı diğer kişilerin ağınada girilmesi nispeten kolay olabilir ki bu zincirleme bir hal alır.

Diğer yandan, insanlar neden bu şekilde bir paylaşım oratamına ihtiyaç duyuyor, neden birisi ile karşılıkla halde iken söyleyemediklerini sanal ortamda daha kolay ve pazen özgürce, bazen ise pervasız ve kuralsızca dile getirebiliyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #10 : Mart 16, 2010, 21:07:25 »
sadece uza€k dururum
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 16, 2010, 23:44:54 »

Diğer yandan, insanlar neden bu şekilde bir paylaşım oratamına ihtiyaç duyuyor, neden birisi ile karşılıkla halde iken söyleyemediklerini sanal ortamda daha kolay ve pazen özgürce, bazen ise pervasız ve kuralsızca dile getirebiliyor?
  İşte, en önemli tartışılması ve çözüme ulaştırılması gerekenler bu cümlelerin içinde.Önce bunları açığa çıkarmamız gerekir. Acaba hiç bir zaman yüz yüze gelmeyeceğimizi mi düşünüyoruz?

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Mart 16, 2010, 23:54:03 »
  İşte, en önemli tartışılması ve çözüme ulaştırılması gerekenler bu cümlelerin içinde.Önce bunları açığa çıkarmamız gerekir. Acaba hiç bir zaman yüz yüze gelmeyeceğimizi mi düşünüyoruz?
Belkide kimileri gerçekten öyle düşünüyor. Bu yüzden içlerini sınırsız ve kuralsızca biryerlerde dökme arzusu oluşuyor olabilir. Sonuçta orada birisinden istemediği birşeyde duysa dönüp başka iletişime geçebiliyor, oysa gerçek hayatta böyle mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 17, 2010, 00:09:34 »
Belkide kimileri gerçekten öyle düşünüyor. Bu yüzden içlerini sınırsız ve kuralsızca biryerlerde dökme arzusu oluşuyor olabilir. Sonuçta orada birisinden istemediği birşeyde duysa dönüp başka iletişime geçebiliyor, oysa gerçek hayatta böyle mi?
  Gerçek hayatın kurallarını biraz hafife alıyoruz. Bu nedenle insan ilişkilerinde eski yıllara nazaran biraz boşvermişlik öne çıkıyor. Birbirimizle ilişkilerimiz zayıfladıkça, içimizde gizli kalan duyguları sınırsızca dışa vuruyoruz. Bir nevi duygu patlaması.

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Mart 17, 2010, 00:33:17 »
  Halbuki herkes kendindeki bu eksiklikten, çevresinde sorunlarını, mutluluklarını paylaşabileceği insanların yokluğundan bahsederken, kendileride başkaları için aynı vurdumduymazlığı yapmıyorlar mı? !!! Sonra herkes yalnız olmaktan bahsediyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #15 : Mart 17, 2010, 09:26:23 »
Facebook iyidir yav :)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 17, 2010, 12:24:52 »
ben 2007de ilk üye olduğumda facebook gerçekten çok hoş bir ortamdı..tanımadığımız insanların eklediğini görmezdik "I am so horny today" edasında gruplar yoktu, ciddi anlamda yoktu..

facebook ingilizceydi, türkçe dil seçeneği yoktu, daha okumuş dil bilen bir kesim üye idi facebook'a, ciddi anlamda eski arkadaşlarla tekrar kaynaşılıyordu, bir çok insan andaçlardan (biz izmirde andaç diyoruz ama ankarada öğrendim ki yıllık diyormuş izmir dışında her yer) herkesi arayıp ekledi..resimlerimizi paylaştık vs..

benim için o zamanki facebook şu TCTden farklı değildi, nasıl buraya arabamı yıkadığım zaman resmini çekip sizinle paylaşıyorsam o zamanki facebook da böyleydi, hatta daha bile güvenliydi, arkadaş adledmediğim kişiler göremiyor sonuçta resimleri, hatta kişileri engelleyebiliyoruz hatta sadece tek resme bakmamasını bile sağlayabiliyoruz tek kişinin..

ancak facebook'un türkçe dil paketi ile bir süreç başladı, şu an varılan yer ise " feeeysbuk, feeysbuk, her gün aradım durduuum, feeysbuk feysbuk, bu kızı ordan bulduum" tarzında bir şey oldu...

bir şeye yarıyor şu anki feysbuk(türkçe dil paketi ile facebookun aldığı hale ben feysbuk diyorum) insanların içinde olan şeyleri anlamama..bir çok arkadaşımın ne kadar ağır abaza olduğunu, bir çok kızın ne kadar ağır kaşar olduğunu gördüm..hiç tanımadığı adamları, kızları sadece yavşaşmak için ekledikleri, 3-5 kalça-göt görmek için kıvrandıklarını gördükçe ben bu adamla nasıl arkadaşlık yapmışım yahu diye düşünmeme yol açtı..

çeşitli komplo teorilerine ise sadece gülüyorum, bu mesajı 55 kişiye göndermezsem çok kötü şeyler olacak, coca  cola yapılırken fare atılıyormuş içine, pepside keçi boku varmış, kentucky fried chicked tavukları aslında tavuk değil saçma sapan yaratıklarmış, bu maili dağıtırsak microsofttan çek gelecekmiş kadar komik komplolar var..allah aşkına facebookta ne gibi süper gizli bilgi paylaşıyorsunuz? benim arkadaşlarım, nereli olduğum, nerede okuduğum, 30-40 resim albümüm, kaleme aldığım 3-4 not dışında ne var ki çok gizli istihbat olarak kullanılacak bilgi? yahu daha çok bilgiyi ben bu forumda veriyorum zaten..

(kullandığım dil için sorgulayın benim kızın sövün vs..bu kelimeler türk dil kurumunun büyük genel türkçe sözlüğü'nde yer alan kelimelerdir, dilimizde yer almaktadır, lisesi sevgili tribi yapıp ay bok dedi, göt dedi tarzında kızcağınızı düşünmeyerek yazdım..)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 17, 2010, 12:29:13 »
Zararlıdır demek bence biraz ağır olur o yüzden olsa da olur olmasa da diyorum :)

Zuhahaha :D Son paranteze bayıldım Türkay.  :lol: :lol: :lol: :lol:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 17, 2010, 12:29:53 »
 Halbuki herkes kendindeki bu eksiklikten, çevresinde sorunlarını, mutluluklarını paylaşabileceği insanların yokluğundan bahsederken, kendileride başkaları için aynı vurdumduymazlığı yapmıyorlar mı? !!! Sonra herkes yalnız olmaktan bahsediyor.
 Herkes için geçerli olan bu sözler çok şey ifade ediyor. :)

“İnsanlar dağların zirvelerini,

denizin dalgalarını, büyük nehirleri

ve zengin okyanusu temaşa ederler;

fakat en büyük mucize olan kendilerini

görmeden geçip giderler.”

Saint AUGUSTİN

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 17, 2010, 12:56:45 »