Anket

FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz

Faydalıdır.
Zararlıdır.
Olsada olur, olmasada olur.

Gönderen Konu: FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz  (Okunma sayısı 5727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: FaceBook Hakkındaki Düşünceleriniz
« Yanıtla #20 : Mart 17, 2010, 13:06:10 »
Yürübe Türkayım :D kim tutar seni :D

+1 :alkis:

Öyle zannediyorum ki, şuan amacının dışında mevzuulara hizmet etmektedir facebook suistimal edilmekte ve toplum mühendisliği adına dejenerasyon aracı olarak kullanılmaktadır.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 17, 2010, 13:06:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 17, 2010, 13:14:46 »
toplum mühendisliği adına dejenerasyon aracı olarak kullanılmaktadır.
kesinlikle...
ya kullanılan bir dil var ki evlere şenlik, ay pardon, evlere shenliq
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mart 17, 2010, 13:18:29 »
kesinlikle...
Zaten onlar ayrı bi dünya. Ne kadar iğrenç, ne kadar berbat, ne kadar itici bir yazış şeklidir o. Alıp boğasım geliyo o tipleri... Hadi mal tipler var böyle tipine baksan zaten böyle yazması norma. Bazen de bakıyosun normal görünüşlü bi adam. Yazdığı yazıyo bakıyosun iğrenç ötesi. Eşek kadar adam dadlum falan yazıyor ya böyle bi öküzlük var mı?
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 17, 2010, 13:18:58 »
İnternetin her alanıda faydalı yada zararlı olabilir kullanıcısına göre, bıçak örneğini sıkça duymuşsunuzdur; Bıçağı kullanan kişi ekmek yada sebzede keser, insanda...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 17, 2010, 13:38:32 »
kesinlikle...

süperdi bu kardeşim :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #25 : Mart 17, 2010, 13:43:32 »
Zaten onlar ayrı bi dünya. Ne kadar iğrenç, ne kadar berbat, ne kadar itici bir yazış şeklidir o. Alıp boğasım geliyo o tipleri... Hadi mal tipler var böyle tipine baksan zaten böyle yazması norma. Bazen de bakıyosun normal görünüşlü bi adam. Yazdığı yazıyo bakıyosun iğrenç ötesi. Eşek kadar adam dadlum falan yazıyor ya böyle bi öküzlük var mı?
aynen aynen..bizim yaz grubunda bir kız dadlum diyordu, ama ona nasıl yakışıyor anlatamam, zaten kız 16-17 yaşlarında tam da hatırlamıyorum yaşını..ama tutup da benim öyle bir kelime kullandığımı düşünsene :) ben aslında, evt, ewt, hıhı, geliorm tarzı kullanımlara kızan biri değilim daha önce de belirtmiştim, zaman kazandırır vs diye, veya bi baksana tarzı kullanımlara da kızmam, ama tutup da efet, eed tarzı bambaşka kullanımlar kızdırıyor hiç bir açıklaması yok çünkü..şirin mi? asla hayır..kolay mı, tam aksine..özenilen şey ne, ne alaka? ay kızdım yine :D
süperdi bu kardeşim :D :D
sağolasın mesut abim, o senin süperliğin
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180
  • Model Yılı: '14
  • 175 kere teşekkür etti
  • 129 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 17, 2010, 13:57:46 »
Çeşitli forumlarda, Feysbuk' ta, kısacası internette imlâ hataları konusunu hiç açmamak lazım bence. Var yazacağına var  yazıyor. Niye diyorum, daha koaly diyor. Ulan iki harf arasında klavyede 3 parmak mesafe var ve o mesafede zaten üç tane parmağın mevcut, bundan mı üşeniyorsun? Sanki birisi Şam' da birisi Bağdat' ta.:@
İYİ şoför, herhangi bir durumda, iki şoförden birinin durması, ya da yavaşlaması gerekiyorsa, 'Hak, kural' falan demeden, ilk davranan, arabasının kaderini başkasına bırakmayandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #27 : Mart 17, 2010, 14:03:55 »
Ben artık sadece mesenger niyetine kullanıyorum cunku ıhtıyacım oldugu kısılerı ekleyebılıyorum konusabiliyorum.yav hacı senın msn ne ekleyelim bakalım diye sacma sapan bır ıfade kullanmıyorum ayrıca artık facebooktada kilit sistemı var sen ızın vermedıkce arkadasların harıc kımse bılgılerını göremiyor.Bazen kapatayım diyorum ama sonradan vazgecıyorum cunku sevdıgım şiir ve şarkı sayfalarıda var facebook'ta paylasırsam sadece onları paylasırım.Tanımadıgım kımseyı eklemem yada kabul etmem.Bence suistimal eden kişilerde olsa faydalı bır sıte.Cunku okuldan cogu arkadasım facebook sayesınde bana yıyecek sıparısı verıyor.Geldıklerınde hemen hazır buluyorlar.Yada biz onlara goturuyoruz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 17, 2010, 14:47:26 »
  Türkay, çok net anlatmışsın. Tebrikler.

Kemal abi, alıntı çok etkili bir şekilde oturmuş konuya.

Türkay, dediğin gibi sanki bir AV sahası olmuş. Bir yabancı ise bence artık ortamın ismine Fezbook der.  ;)
Bence açaca bir kurt girdimi, o agacın her noktasını etkiler zamanla. Fezbook'a da yeterince kurt girmiş gibi. Bu durumda oraya artık iyi niyetle giren insanların da (özellikle gençlerin) kurtlanma ihtimali doğuyor, farketmeden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #29 : Mart 17, 2010, 15:13:40 »
Ben 2007'de üniversite okumaya istanbula giden arkadaşımın ısrarları sonucu üye olmuştum. onun beni üye etmekteki amacı kendi ortamını rahatça tanıtabilmekti, bak geçen gün x y z li gezdik al sana resimleri burda gibi. liseden de yeni mezun olmuştuk, bütün liseyi ekledik, eskilerden kalmış resimler eklendi bi ton yorumlar filan. bu aşamada başarılı buluyorum, pek çok insanla bağım kopmamış oldu. hayatlarından daha fazla haberdar olabildim. yılda bir iki kere buluştuğumuzda tutup bana hayatını anlattığında fransız kalmadım. bunun dışında ilkokul arkadaşlarımı bulsam da tutup onlarla buluşmadım. çünkü ben eski olmalarını istediğim için eskiydiler zaten.
2010' da feysbukun içinde bulunduğu durumu ise içler acısı buluyorum. Aleni bi yavşama ortamı, bak seninle ilgileniyorum mesajının verildiği bi yer benim için sadece. bu yüzden de dondurdum kendi hesabımı. çünkü akıl almaz şekilde "ben onu bi yerden tanıyorum ama hatırlamıyorum olsun ekliiim" ya da "resimlerime vidyolarıma bakıcakmış tanımıyorum ama ekliiiim" tavırlarında insanlar. nooldu ordan sosyalleştin mi sen şimdi?? bak nasıl güzel kızlar benim paylaştıklarıma yorum yapıyor, bak dudaklarımı büzdüğüm resmimi 39902394 kişi beğenmiş ay ne güzelim ya da 600 arkadaşım var çok sevilen bi kişiyimdirden öte ne var ki. Ben bundan sonra açarsam da 3-5 arkadaşımın resmine bakmak için açarım o kadar, gerisine tahammülüm yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mart 17, 2010, 15:24:39 »
Ben öyle düşünmüyorum , (herkesin kendi görüşüdür).
Birkere facebookun şu anda açılış amacı dışında kullanıldığını hepimiz biliyoruz. İşin aslı şu andaki artıları ve eksileriyse beni açılış amacı ilgilendirmiyor.
Herkesin herkese ulaşabileceği bir ortam bence insanların çok işine yarıyor. İstediğin zaman istediğin kişiyle sohbet edebiliyor ve MSN ekleme derdi olmadan herkese ulaşabiliyorsun. Ben facebook Türkçe olmadan önce e-posta gruplarına üye idim toplu mesajları okuyarak oradan gönderilen videoları insanlarla paylaşma ihtiyacı duyuyordum. İşte bu noktadada facebook çok büyük kolaylık sağlıyor. paylaşım kolay , insanlara ulaşımı kolay , Ve isteyenler kendisiyle ilgili her türlü bilgiyi paylaşıyor. İnsanların birbirinden haberdar olmasını sağlıyor.
Daha dün akşam facebook'a girdiğimde bir arkadaşımın babasının vefaatini duydum (babasınıda tanıyordum) ve dolayısıyla o arkadaşımla irtibata geçtim. Onun haricinde uzun zamandır görüşemediğim (Ankara dışında yaşayan) bir tanıdığımın ankaraya geldiğini duymuştum Onunla görüştük. İnsanlar resimlerinin yada bilgilerinin görünmesini istemezlerse zaten eklemezler bu sayede İnsanların Resimlerini görebiliyoruz. Belki siz haklısınızdır ama Ben facebookun insanları daha samimi hale getirdiğini düşünüyorum.
İnsanların herşeyi bu kadar açıkça söyleyebilmeside ve bu seviyesizlik içinde kimin ne olduğunu görebilmemizde beni çok mutlu ediyor.
Mesela , Teröristlerin kurduğu bir gruba girip baktım daha az önce , merak ettim yalnızca ne yazmışlar diye ve daha açıkça gördüm ki söylediklerine kendileride inanmıyorlardı... Bazılarının gerçek yüzünü görmemi sağladı... Dediğiniz gibi insanlar hakkında herkesin bilgi edinebilmesi benimde bu konuda tereddüt etmeme neden oluyor ama bence facebook yüzyılın en büyük fikirlerinden biri. Bu ülkede 10.000.000 kişiyi bir yerde toplamak kolay değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Mart 17, 2010, 15:45:48 »
çünkü akıl almaz şekilde "ben onu bi yerden tanıyorum ama hatırlamıyorum olsun ekliiim" ya da "resimlerime vidyolarıma bakıcakmış tanımıyorum ama ekliiiim" tavırlarında insanlar. nooldu ordan sosyalleştin mi sen şimdi?? bak nasıl güzel kızlar benim paylaştıklarıma yorum yapıyor, bak dudaklarımı büzdüğüm resmimi 39902394 kişi beğenmiş ay ne güzelim ya da 600 arkadaşım var çok sevilen bi kişiyimdirden öte ne var ki.
oy oy oy ağır suçlamalar bunlar :D belki iyi insanlardır ya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #32 : Mart 17, 2010, 15:46:45 »
oy oy oy ağır suçlamalar bunlar :D belki iyi insanlardır ya :)

kötü insanlar demedim ki. tanımadığın insanlar dedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mart 17, 2010, 15:47:53 »
Facebook denen illete bulaşmamış birisi olarak kendimi mutlu hissediyorum. Bazen geçmişten arkadaşlarımı bulabileceğimi düşünerek heveslensemde sonradan vazgeçiyorum. Çevremdeki insanların, nasıl amaçsızca ordaki videoloara bakmakla meşgul olduklarını gördüğümde gerçekten gülüp geçiyorum. Zaten üye olduğum sitelerde istediğim türde fotoğraflar, videolar var, üye olduğum siteler benim ilgi alanlarım ve zaten o sitedekilerde fikir paylaşımında bulunup bilgi alışverişinde bulunacağım kişilerdir.( akvaryum, otomobil, djital dünya, müzik ve bazı alışveriş sitelerine üyeyim )Facebookta ise hiç aklımda olmayan konular ve fikirler belirtiliyor, bazı tv kanallarındaki videolar, youtubedeki videolar, habire eklenip, eklenip yorumlar yapılıyor, yada yaptırılıyor, bir arada tanıdıklar bir oyun oynuyorlarmış (tarla)habire benim çocuklara bişeyler diyorlardı, puan içinmi neymiş valla  anlamadım. Biraz daha kısıtlamalı olsa belki olumlu yönleri fazlalaşabilir. Kısacası düşüncem bazı boş insanların, tanıdıkları için eziyet haline getirmekte oldukları bir site.
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Mart 17, 2010, 15:54:09 »
3 ay sonra  nişanlanacağım  kız  arkadaşımı oradan  buldum fakat kız  arkadaşımla biz  ilkokulu ve  ortaokulu beraber  okuduk aileler birbirini iyi tanıyor sonra  aradan bi 10 sene geçti benim askerlik  onun universite  derken  facebook aracılığıyla  tekrar  buluştuk ve  bir  ilişki kurduk ( zaten şuanda  kapalı) açılmamak üzere :)

ben sadece  bu yaşadığım  durumdan  dolayı faydalıdır dedim  yoksa  olsada  olur olmasa  bence ;)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 17, 2010, 16:42:09 »
  Peki özel olacak ama; artık neden kapalı Tunç? :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Mart 17, 2010, 17:36:55 »
  Peki özel olacak ama; artık neden kapalı Tunç? :):):)
yeni nişanlı bulmasınlar diyedir :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 17, 2010, 17:51:14 »
evlere shenliq

Abi ilk defa senden duyuyorum ya varya kopardın beni resmen oha flan oldum yaniiiiiii

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #38 : Mart 17, 2010, 17:59:38 »
Abi ilk defa senden duyuyorum ya varya kopardın beni resmen oha flan oldum yaniiiiiii
ümitim bu daha ne ki :) aslında yarım bile yazmışım, s kullanmıyorlar, $ kullanıyorlar, sağa sola H atıyorlar, b yine asla yok, beta varya almancada koyamadim bile klavyeyle :blink:  onu kullanıyorlar, a yok alfa var, y yok saçma sapan birşeyler var :) zor dostum zor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Mart 17, 2010, 18:02:32 »
Bir dönem Beyaz şovda "con con" tiplemesi vardı o aklıma geldi şimdi Türkaycım...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]