Gönderen Konu: Ben mi kafaya takıyorum acaba ? ? ?  (Okunma sayısı 7144 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ben mi kafaya takıyorum acaba ? ? ?
« : Mart 13, 2010, 22:04:37 »
   Son dönemde Passat canımı çok sıkıyordu.Salı günü yaptırdığım 120 bin bakımı sonrası aracın dosyasını düzenlerken pekte bizi üzmediğini fark ettim.Rutin servis bakımları dışında öyle fazla arıza falan çıkarmamış.Örnek olarak;
-30 bin bakımında fren balataları komple değiştirilmiş.Diskler tornaya falan hiç gitmemiş.Ve son olarak 120 bakımında tekrar balatalar değiştirildi.Yani 90 bin km kullanmışız
-25.565 km'de El freni anahtarı bozulmuş ve değiştirilmiş
-31.139 km'de sağ ön ABS kablosunun değişimi yapılmış
-77.131 km'de V kayışı kopmuş ve ona bağlı tüm ekipmanlar değişmiş.Yalnız 90 bim km bakımında normalde V kayışı ve saz arkadaşları değişmesi gerekiyor.Ama ilgili arkadaş aracın V kayışının 77 bin de değiştiğini fark etmemiş bir daha değişti.11.623 km içinde bir daha yenilendi :) Faturayı incelemesem 220 TL tekrar ödeme yapacaktım.İtirazım sonucun da 220 TL'yi iptal ettiler.
-110.284 km'de EGL (Egzost sirkülasyon valfi) valfi su koyu verdi...Aracı teslim aldığımda da sürücü airbag uyarı lambası yandı :(
-111.642 km'de sürücü airbag soketi değişti
-120.060 km'de ise sağ ve sol tabla fişekleri değişti...
   2005 model olan bu araba 5 yılda farklı zamanlarda toplam 6 kez sürpriz yapmış bize.Sizce bu arızlar normal mi yoksa benmi kafaya fazla takıyorum.Belki Corolla bakımlar dışında sorun çıkarmadığı için bana öyle geliyordur :D
   105 bin bakımında bir şey dikkatimi çekti.Fren hidroliğine 18.78 TL fiyat yazmışlar.Ama işçiliğine 30 TL yazmışlar.Yağı boşaltıp doldurmaya 30 TL iyi fiyat :wacko:
   Elektronik bir kumanda olan el freni anahtarı garantiden değişmesi gerekirken ücretli değiştirilmiş.İşçilik dahil 85 TL boşa ödenmiş  >:( (o dönemde askerde olmasaydım bu parayı ödemezdim)
   Ergün ABS kablo arızası kullanıcı hatasına giriyormu ki? Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Toyota Club Türkiye

Ben mi kafaya takıyorum acaba ? ? ?
« : Mart 13, 2010, 22:04:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: Ben mi kafaya takıyorum acaba ? ? ?
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2010, 22:48:26 »
   Son dönemde Passat canımı çok sıkıyordu.Salı günü yaptırdığım 120 bin bakımı sonrası aracın dosyasını düzenlerken pekte bizi üzmediğini fark ettim.Rutin servis bakımları dışında öyle fazla arıza falan çıkarmamış.Örnek olarak;
-30 bin bakımında fren balataları komple değiştirilmiş.Diskler tornaya falan hiç gitmemiş.Ve son olarak 120 bakımında tekrar balatalar değiştirildi.Yani 90 bin km kullanmışız
-25.565 km'de El freni anahtarı bozulmuş ve değiştirilmiş
-31.139 km'de sağ ön ABS kablosunun değişimi yapılmış
-77.131 km'de V kayışı kopmuş ve ona bağlı tüm ekipmanlar değişmiş.Yalnız 90 bim km bakımında normalde V kayışı ve saz arkadaşları değişmesi gerekiyor.Ama ilgili arkadaş aracın V kayışının 77 bin de değiştiğini fark etmemiş bir daha değişti.11.623 km içinde bir daha yenilendi :) Faturayı incelemesem 220 TL tekrar ödeme yapacaktım.İtirazım sonucun da 220 TL'yi iptal ettiler.
-110.284 km'de EGL (Egzost sirkülasyon valfi) valfi su koyu verdi...Aracı teslim aldığımda da sürücü airbag uyarı lambası yandı :(
-111.642 km'de sürücü airbag soketi değişti
-120.060 km'de ise sağ ve sol tabla fişekleri değişti...
   2005 model olan bu araba 5 yılda farklı zamanlarda toplam 6 kez sürpriz yapmış bize.Sizce bu arızlar normal mi yoksa benmi kafaya fazla takıyorum.Belki Corolla bakımlar dışında sorun çıkarmadığı için bana öyle geliyordur :D
   105 bin bakımında bir şey dikkatimi çekti.Fren hidroliğine 18.78 TL fiyat yazmışlar.Ama işçiliğine 30 TL yazmışlar.Yağı boşaltıp doldurmaya 30 TL iyi fiyat :wacko:
   Elektronik bir kumanda olan el freni anahtarı garantiden değişmesi gerekirken ücretli değiştirilmiş.İşçilik dahil 85 TL boşa ödenmiş  >:( (o dönemde askerde olmasaydım bu parayı ödemezdim)
   Ergün ABS kablo arızası kullanıcı hatasına giriyormu ki? Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar...

Passat güzel araç ama biraz fazla sorun çıkarmış gibi. Ama yide de mutluysanız kafaya takmaya değmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2010, 23:01:56 »
   Demek size göre fazla sorun çıkarmış Kamil bey...Dedim ya Corolla'dan kalan bir alışkanlıkta var :) Onunla kıyaslayınca çook fazla sürpriz yapmış.Bu arada değişen EGL valfinin 5 yıllık hali ve yeni halinin yan yana görüntüsünüde göstereyim...
   Soldaki eski,kurum bağlamış hali.Bu parça zamanla kurum bağlayan bir parçaymış.Temizlenip tekrar kullanılması kesinlikle önerilmiyor

V kayışı değiştiğinde motor kabininde küçük küçük parçalar kalmıştı.Bu konuda sözlü olarak rahatsızlığımı dile getirmiştim.Bir daha da buraya getirmem aracı demiştim.Ama şimdi Doğuş Etimesgut'tan fazlası ile memnunum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2010, 23:10:52 »
bence çok da değil özcanım. yazdıklarına göre arabadan çok servis gereksiz masraf çıkarmış size :)
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 13, 2010, 23:20:02 »
özcan abi benim vw deyince aklıma dizellerinin birazda dayanıksız olduğu geliyor.transporter ile erzurumda iki defa mazot aldık araç turbo bozdu.çıkmasını 2.500 civiarı bir fiyata bulabildik.oda bayburtta
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 13, 2010, 23:22:52 »
benim corolladaki v kayışıda 54.000km olmasına rağmen sabah ilk çalışmada rölantideyken gıcırtı-ötme türü bir ses çıkartıyor. kayışı aldım vakit olsa değiştireceğim. İnşallah başka bir şey yoktur.Kitapçığa bakarsak ta 5-6 senede bir değişmesi gerekiyormuş. Ama dediğim gibi sizi memnun ediyorsa masrafı da abartmamış kafaya takmaya değmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 13, 2010, 23:23:42 »
özcan abi benim vw deyince aklıma dizellerinin birazda dayanıksız olduğu geliyor.transporter ile erzurumda iki defa mazot aldık araç turbo bozdu.çıkmasını 2.500 civiarı bir fiyata bulabildik.oda bayburtta
99 öncesi vw transporter lar sanayiye uğramaz kolay kolay, 99 sonrası turbo için uğrar. ama sık sık uğrar. hatta bi arkadaşım -"tamirciler para kazansın diye turbo takmışlar buna" diyordu...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 13, 2010, 23:25:07 »
benim corolladaki v kayışıda 54.000km olmasına rağmen sabah ilk çalışmada rölantideyken gıcırtı-ötme türü bir ses çıkartıyor. kayışı aldım vakit olsa değiştireceğim. İnşallah başka bir şey yoktur.Kitapçığa bakarsak ta 5-6 senede bir değişmesi gerekiyormuş. Ama dediğim gibi sizi memnun ediyorsa masrafı da abartmamış kafaya takmaya değmez.
o gevşemeden oluyordur kamil bey. biraz gerdirin ötmez. dikkat edin çok sıkı olursa alternatör yataklarını bozar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 13, 2010, 23:25:59 »
turbo konusunda birçok marka da aynı durumda kullanım alışkanlıklarının etkisi büyük turbo olayına ...
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 13, 2010, 23:27:54 »
o gevşemeden oluyordur kamil bey. biraz gerdirin ötmez. dikkat edin çok sıkı olursa alternatör yataklarını bozar.
bende sıktırmaya götürmüştüm ama otomatik gergili dendi hatta check-up ta özellikle belirtmeme rağmen otomatik gergili olduğu ve sorun olmadığı söylenmişti. ama elimle çok rahat esnetebiliyorum başka arkadaşlarınki bayağı sıkı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 13, 2010, 23:29:38 »
   Aslında Murat canımı en çok sıkan şey aracın içinden gıcırtı sesinin gelmesi.Ama Ankara'da bunun çözümü zor gibi.Yollar adam gibi değil ki araba ne yapsın.Tabla fişekleri değişmeden önce arabada kasılma sesi geliyordu.Gıcırtı gibi.Sadık usta geçen sene "bunlar değişmeden geçmez bu ses" demişti.Fişekler değişti gıcırtı bitti.4 gün İstanbul'da duymadım o gıcırtıları.Ankara'ya girer girmez tekrar başlıyor o uyuz sesler..
   Turbo'nun yakıt ile ne ilgisi var Atakan anlayamadım.Zira turbo arızası aşağıdaki nedenlere bağlıdır
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Turbo yüksek devirde çalişan bir parçadır. Sadece 2 (iki) arıza yapma olasılığı vardır.
1* Yağsız çalışması.
         1*1. Araç ilk çalıştırıldığında gaza yüklenmek turbonun tam yağlanmadan yüksek hıza ulaşması demektir. Buda burçlarda yetersiz yağlamaya neden olur ki arıza sebebidir.
        1*2. Araç stop ederken gaza yüklenmek veya tubo devri düşmeden aracı stop etmek Burçlarda ki yağlamayı erken kesmek demektir. Buda burçlarda yetersiz yağlamaya neden olurki arıza sebebidir.
2* Yeterince partaküllerden arındırılmamış Hava gelmesi.
        2*1. Hava filitresi temizliği, hava hortumlarının sağlamlığı çok önemlidir.
Diğer olasılılkar bu iki ana başlık altında yer alırlar. Yani Turbo iyi yağlanmalı ve temiz hava gelmeli.

Turbonun devri ise dışarı atılan eksoz gazı ile doğru orantılıdır. Turbo ya hareket veren dışarı atılmaya çalışılan Eksoz gazlarıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 13, 2010, 23:34:52 »
güzel özetlemişin. bizim eski şirkette cdtı opel vardı (panelvan adı aklıma gelmedi corsa motor) aracı satıştan teslim aldık. servise soktuk, bize farklı gelen bi ıslık sesi vardı, garantiden turbo değiştirdiler. yani turbo fabrikadan arızalı çıkabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 13, 2010, 23:35:46 »
Abi eğer böyle bir şey söyledilerse kusura bakmasınlar ama ayıp etmişler... Kullanıcı ne yapıp da abs kablosuna zarar verebilirmiş ki?(Hasar almaması kaydıyla)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Mart 13, 2010, 23:43:55 »
turbo konusunda birçok marka da aynı durumda kullanım alışkanlıklarının etkisi büyük turbo olayına ...
  turbo arızaları kullanıcı hatası kaynaklı bozuluyor genelde.Turbolu araç ister dizel ister benzinli olsun,stop etmeden önce muhakkak dinlendirilip öyle stop ettirilmelidir.Aksi taktirde yukarıda da belirtiğim gibi nedenlerden dolayı arızalanabiliyor.Turbo konusunda en çok sıkıntı REnault'da yaşanıyor diye biliyorum.

Abi eğer böyle bir şey söyledilerse kusura bakmasınlar ama ayıp etmişler... Kullanıcı ne yapıp da abs kablosuna zarar verebilirmiş ki?(Hasar almaması kaydıyla)
   Ergün bende öyle düşünüyorum çünkü.Yani kullanıcının ABS kablosu ile ne işi olabilir ki.Abimde sağolsun her faturaya imzasını atmış.Bence el freni anahtarıda garantiden değişmeliydi.Hatta 90 bin bakımında fark etmesem kopma nedeniyle 77 bin de değişen V kayışına tekrar para ödeyecektik.Servise gittim danışman abiniz kabul etti.Neden kızıyorsunuz bize dediğinde hepten cinlenmiştim.Neyse servis müdürü işi tatlıya bağladı fazla ödenen ücret geri iade edildi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 13, 2010, 23:45:18 »
   Faturaya baktımda Ergün 2007'de 163 TL ödenmiş.Doğuş Kartal değişim yapmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 13, 2010, 23:52:34 »
abi 2005 model kısa şasi transporter.aracı kullananda amcam yıllardır araç kullanır.zaten araba erzuruma giderken aldığımız mazottan sonra devirden felan düşmeye başladı.sanki güç kaybı vardı
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 13, 2010, 23:54:59 »

turbo arızaları kullanıcı hatası kaynaklı bozuluyor genelde.Turbolu araç ister dizel ister benzinli olsun,stop etmeden önce muhakkak dinlendirilip öyle stop ettirilmelidir.Aksi taktirde yukarıda da belirtiğim gibi nedenlerden dolayı arızalanabiliyor.Turbo konusunda en çok sıkıntı REnault'da yaşanıyor diye biliyorum.

bizim milletimiz henüz turbolu araç kullanmayı öğrenemedi en iyisi turbotimer kullanmak ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 14, 2010, 00:07:55 »
   Berkcan,uzun yol bittiğinde önce seyir defterimi dolduruyorum.Notlarımı alıyorum.Sonra aracın içini (Crafter) kontrol ediyorum.Bir şeylerini unutan varmı,koltukları düzeltiyorum,çöpleri döküyorum.Bu arada motor rolantide çalışıyor.Aradan geçen bu süre turbonun soğuması için fazla ama zararlıda değil.Kısa mesafelerde ise (50 km altı) sadece defterime not aldığım süre kadar rölantide çalıştırıp stop ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2010, 00:18:15 »
   Berkcan,uzun yol bittiğinde önce seyir defterimi dolduruyorum.
:alkis: :alkis: :alkis:.Neydi o eski dizi spark falan vardı.Kaptanın seyir günlüğü..İyi yünlerde kazasız belasız bir araçlara abi..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2010, 00:23:54 »
   Berkcan,uzun yol bittiğinde önce seyir defterimi dolduruyorum.Notlarımı alıyorum.Sonra aracın içini (Crafter) kontrol ediyorum.Bir şeylerini unutan varmı,koltukları düzeltiyorum,çöpleri döküyorum.Bu arada motor rolantide çalışıyor.Aradan geçen bu süre turbonun soğuması için fazla ama zararlıda değil.Kısa mesafelerde ise (50 km altı) sadece defterime not aldığım süre kadar rölantide çalıştırıp stop ediyorum

Bilen tabiki dikkat ediyor bilmeyen veya bilip de dikkat etmeyen zaten sonucuna katlanıyor...Önemli olan bilinçlenmek bilinçlendirmek ...