0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tabiki hayır yavaşlamak için sadece fren kullanılır durucaksanız veya araç stop edicek kadar yavaşladınız da frenle beraber debriyaja basmak gerekir
frene basarak yavaşladığınızda motorun deviri iyice düşer hatta stop edecek gibi olur. Bu anda debriyaja basarsanız (freni bırakmadan) araç hızlanmaz. Bu şekilde yavaşlama ve durma en doğru yöntemdir.
arkadaşlar her frene basışta debr,yajada basmak gerekir mi mesela rampa aşağı 80 km ile gidiyosun hızını 60 a düşürecen yinede debriyaja basıyomusunuz
+1Vites değiştirmek, yavaşlama sırasında hızın iyice azaldığı anda motorun stop etmesini engellemek veya herhangi bir nedenle vitesi boşa almadan motor ile tekerlekler arasındaki bağlantıyı kesmek dışında debriyaja basmanıza gerek yok.
arkadaşlar ben araba sürmede acemiyim kafama birşey takılıyor ben hep ışıklara yaklaşırken aracı boşa alıp arabayı frene basarak durduruyordum. daha sonra şunu fark ettim arabayı boşa alınca araba ilk boşa almada hızı artıyor bu durumda bu iş tehlikeli dedim biraz araştırdım önce frenle yavaşlatıp tam durmaya yakın debriaja basmak gerektiğini söylediler bu daha mantıklı gibi ama şu sorun yokmu burda mesala tam ışıklara yaklaşırken frenle yavaşlatırken öndeki arabaya yaklaştığımızda debriaja bastığımızdada arabanın biraz hızlanma ihtimali var yani öndeki araca vurma ihtimali de var. sadece ışıklardada değil dönemeçlerde vesaire duracak zamanı falan nasıl yapmam gerekiyor malumunuz ehliyet kursunda adamlar sadece arabayı hareket ettiriyorsan tamam geçiyorsun öğretmiyorlar bunu bana açıklayabilirmisiniz özellikle üstadlardan rica ediyorum.
Arkadaşlar tüm detaylı bilgileri vermiş zaten.*aracınızdaki cut off sayesinde yavaşlama ya da yokuş inişlerde aracınız uygun vitesde bulunursa yakıt tüketimi vitesin boşda olmasına nazaran daha düşük olur.*motor devri yüksek iken frenler daha etkilidir.*her ışık yaklaşımında sadece frenler ile durmaya çalışmak (vites boşda) fren sisteminin bazı parçalarının erken aşınmasına yol açacaktır.*debriyaj sadece aracı stop ettirmemek için frenaj esnasında ve vites değiştirirken kullanılabilir, önce fren esastır.*öndeki araç ile mesafeyi ve frenajı ayarlamanız araca alışmanıza ve tecrübe ile oluşacakdır.*arkadan gelen aracı uyarmak için mühtemel frenaj öncesi ilk olarak frenlere hafifce dokunmak etkilidir.
Yaşınızı bilmiyorum ve genç olduğunuzu tahmin ediyorum.Fakat samimi itiraflarınızdan dolayı sizi kutluyorum. Ayrıca, böyle ehliyet kurslarının da......(Sonunu nasıl getirirseniz getirin).
hepinize teşekkür ederim yani anladığım ışıklara yada dönemeçlerde yavaşlayacağımız zaman önce frene basıyoruz baya bi yavaşlayıncada ayak frendeyken debriaja basıyoruz böylece öne kaçma ihtimali kalkmış oluyor
yaşım çokda genç değil. 26 yaşındayım böyle şeylerde itirafta bulunmaktan çekinmemek lazım söz konusu olan kendi canım+ arabada bulunanların canı+ kendi arabana maddi açıdan zarar+başkasının arabasına zarar ve dışardaki insanların canı söz konusu olduğu için butür şeylerde itirafta bulunup işin ehli olanlardan sormak lazım ayrıca söylediğinize katılmamak mümkün değil. ehliyet kursunda bana debriaj gaz ilişkisini bile düzgün anlatmadılar ben kendim öğrendim .