0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ayrıca, böyle ehliyet kurslarının da......(Sonunu nasıl getirirseniz getirin).
yaşım çokda genç değil. 26 yaşındayım
bence kendini ışıklara yaklaşırken mesafeye göre vites küçülterek yavaşlaman esnasında da ara ara fren lambasını yakacak kadar hafif şiddette frene dokunursan ışıklara yaklaştığında 2. vitese takarsın ve son hamlen frenle yavaşlamak olur , yani klasik motor ile yavaşlama (motor freni) bu şekilde en güvenli yavaşlama ve duruşu sağlamış olursun ..bu arada yokuş da olsa ışıklarda durduğunda el frenini çek ve kalkışını da tekrar onla yani el freni ile yap ki aracı arkaya kaçırmayasın , aksi halde çok yakın duran araçlara hafif kaçmalarda dahi çarpma ihtimali var maalesef çok yaşanan bir olay ..ama bu uygulamaları birden yapamazsın.... o yüzden aceleci olma sindire sindire uygula arkadaşım......Allah cc kaza bela vermesin.......
son cümleniz bir çok sürücü kursunun kötü örneklerinden biri.
En büyük kuralsızlık zaten kursta başlıyor Kemal abi.Ben E sınıfı değişikliği için eğitim alanına gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şok olmuştum.Kursiyerlerin hiç birinde emniyet kemeri bağlı değildi.Hocalar deseniz,öğrenciler ! hocaların ! bir nevi aynası gibi duruyorlardı....
30-40 yıl önce kurs denen para tuzakları yoktu.Şoförlük başlı başına bir meslek sayılırdı. Şimdi ise, herkes şoför. Ehliyeti eline alan kendine özel kurallar yaratabiliyor ve kısa zamanda uzman oluyor. Siyasi iktidarların yanlış uygulamaları başı çektiği müddetçe bu böyle sürüp gider ve biz de hep boşuna konuşmaya devam ederiz.