Gönderen Konu: ışıklara yaklaşırken aracı boşa almak  (Okunma sayısı 51411 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: ışıklara yaklaşırken aracı boşa almak
« Yanıtla #20 : Mart 11, 2010, 21:24:21 »
  Daha bilmediğimiz o kadar çok şey var ki, bilmemek de ayıp değil, onu öğrenmezsek ayıp olur.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 11, 2010, 21:24:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mart 11, 2010, 22:41:45 »
  Ayrıca, böyle ehliyet kurslarının da......(Sonunu nasıl getirirseniz getirin). >:(
  En büyük kuralsızlık zaten kursta başlıyor Kemal abi.Ben E sınıfı değişikliği için eğitim alanına gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şok olmuştum.Kursiyerlerin hiç birinde emniyet kemeri bağlı değildi.Hocalar deseniz,öğrenciler ! hocaların ! bir nevi aynası gibi duruyorlardı....

yaşım çokda genç değil. 26 yaşındayım
  Erhan bey profil bilgilerinizi tamamlarsanız eğer forum adına sevinirim.Ayrıca öğrenme isteğiniz için +1 alkış hak ettiniz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #22 : Mart 11, 2010, 23:00:59 »
bence kendini ışıklara yaklaşırken mesafeye göre vites küçülterek yavaşlaman esnasında da ara ara fren lambasını yakacak kadar hafif şiddette frene dokunursan ışıklara yaklaştığında 2. vitese takarsın ve son hamlen frenle yavaşlamak olur , yani klasik motor ile yavaşlama (motor freni) bu şekilde en güvenli yavaşlama ve duruşu sağlamış olursun ..bu arada yokuş da olsa ışıklarda durduğunda el frenini çek ve kalkışını da  tekrar onla yani el freni ile yap ki aracı arkaya kaçırmayasın , aksi halde çok yakın duran araçlara hafif kaçmalarda dahi çarpma ihtimali var maalesef çok yaşanan bir olay  ..ama bu uygulamaları birden yapamazsın.... o yüzden aceleci olma sindire sindire uygula arkadaşım......Allah cc kaza bela vermesin.......
allah razı olsun dediğiniz gibi inşallah kimseye  allah kaza bela vermez
yabaki entel baki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 12, 2010, 02:01:59 »
son cümleniz bir çok sürücü kursunun kötü örneklerinden biri.
Doğru söylüyorsunuz kemal amca , sürücü kursları bu yönden çok yetersiz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 12, 2010, 09:49:52 »
   En büyük kuralsızlık zaten kursta başlıyor Kemal abi.Ben E sınıfı değişikliği için eğitim alanına gittiğimde gördüğüm manzara karşısında şok olmuştum.Kursiyerlerin hiç birinde emniyet kemeri bağlı değildi.Hocalar deseniz,öğrenciler ! hocaların ! bir nevi aynası gibi duruyorlardı....

30-40 yıl önce kurs denen para tuzakları yoktu.Şoförlük başlı başına bir meslek sayılırdı. Şimdi ise, herkes şoför. Ehliyeti eline alan kendine özel kurallar yaratabiliyor ve kısa zamanda uzman oluyor. :) Siyasi iktidarların yanlış uygulamaları başı çektiği müddetçe bu böyle sürüp gider ve biz de hep boşuna konuşmaya devam ederiz. :)
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #25 : Mart 12, 2010, 17:50:31 »
   30-40 yıl önce kurs denen para tuzakları yoktu.Şoförlük başlı başına bir meslek sayılırdı. Şimdi ise, herkes şoför. Ehliyeti eline alan kendine özel kurallar yaratabiliyor ve kısa zamanda uzman oluyor. :) Siyasi iktidarların yanlış uygulamaları başı çektiği müddetçe bu böyle sürüp gider ve biz de hep boşuna konuşmaya devam ederiz. :)
yeni uygulama falan gelecekmiş inşallah düzelir.
yabaki entel baki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Mart 16, 2010, 18:45:51 »
ben dururken bile vites küçültürüm :D
asla boşa atmam gibi bişey :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma