Gönderen Konu: corolla=gürültü imiş  (Okunma sayısı 10527 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
corolla=gürültü imiş
« : Mart 07, 2010, 23:38:29 »
2004 model corolla terra yı yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum.Ama bi türlü severek binemedim. >:(
bu içerideki  motor sesi beni delirtiyor.bundan önceki brodway den neredeyse farkı yok gibi. ilk fırsatta bu arabayı sessiz bir arabayla değiştiricem.  başka bu konudan şikayetçi olan yokmu?

Toyota Club Türkiye

corolla=gürültü imiş
« : Mart 07, 2010, 23:38:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla=gürültü imiş
« Yanıtla #1 : Mart 07, 2010, 23:48:30 »
:(
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 07, 2010, 23:53:14 »
Gül - diken misali.
Sorunsuzluğu seven ne bileyim böyle hafif motor sesi dinler.Yalıtımdan taviz verir vs.
sessiz ve yalıtımlı aracı seven sorunsuzluk tan taviz verebilir.
Kişinin tercihine kalmış.Ama şahsen o sesi galaya almıyorum.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2010, 01:02:38 »
Gül - diken misali.
Sorunsuzluğu seven ne bileyim böyle hafif motor sesi dinler.Yalıtımdan taviz verir vs.
sessiz ve yalıtımlı aracı seven sorunsuzluk tan taviz verebilir.
Kişinin tercihine kalmış.Ama şahsen o sesi galaya almıyorum.

1-toyotanın sorunsuz olduğu efsanesine ben inanmıyorum.

2-biz kulanıcıların beklentilerimizi yüksek tutmamız gerekir, ki bu üreticiler beş kuruşluk izolasyon malzemesinin hesabın yapmasınlar.zaman artık değişti.seçenek çok.çinliler-koreliler  koşarak geliyor.belki şimdi değil ama bir kaç sene içinde çok kaliteli ve ucuz arabalar yapacaklar.ve bu toyota vw ford vs hem çok daha kaliteli hem de ucuz arabalar yapmak zorunda kalacaklar.

3-dolayısıyla bu araba gürültülü ise ben duymuyorum ki dememeliyiz.

4-taviz verilecekse kulanıcıların değil,üreticilerin yaptıkları kardan verecekleri taviz olmalıdır.  bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2010, 01:14:05 »
tamam..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2010, 01:21:02 »
tamam..

+1 size yeni alacagınız çin malı aracınızla mutluluklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2010, 01:34:31 »
Ne sacma bir yorum yapmis corolla=gurultu, arabalardan anlamayan bir kisinin yorumu
Baska arabalardan yada markalardan haberi yok arkadasin
Bence bu basligin kaldirilmasi lazim, apacik art niyet soz konusu,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 08, 2010, 01:50:10 »
Ahmet bey peki size bir sorum olacak.mazur görürseniz.Kullandığınız araç yerine hangi aracı tercih ederdiniz?veya sesden dolayı da değiştirmeyi düşünüyorsunuz hangi aracı tercih etmeyi düşünüyorsunuz?

Alıntı
Bu sizin kişisel düşünceniz.Saygı duyarım.Umarım yaşayarak bu deneyimi daha iyi kazanırsınız.
Alıntı
2-biz kulanıcıların beklentilerimizi yüksek tutmamız gerekir, ki bu üreticiler beş kuruşluk izolasyon malzemesinin hesabın yapmasınlar.zaman artık değişti.seçenek çok.çinliler-koreliler  koşarak geliyor.belki şimdi değil ama bir kaç sene içinde çok kaliteli ve ucuz arabalar yapacaklar.ve bu toyota vw ford vs hem çok daha kaliteli hem de ucuz arabalar yapmak zorunda kalacaklar.
örneğin tata nano gibi ucuz araçlar gibi araçlardan bahsediyor iseniz (bunu sadece o model ile sınırlandırmayalım daha büyültebilir ve genişletebiliriz)testlerde aracın ne hale geldiğini biliyoruz.Malzemeden çalmak diye işte ben buna derim.Ki şu an bindiğiniz araç Euro Ncap testlerinden 4 yıldız ile ayrıldığınıda hatırlatırım.3liraya 5 köfte devrini hiç görmedim bu arada.öyle bir araç ,hizmet varsa neden kimse bilmiyor?
Alıntı
gürültüden kastınız nedir anlayamıyorum.Benim galaya almadığım ses aracın motor özelliğinden dolayı olan 90-130 km hızları arasındaki motor sesi.

Alıntı
4-taviz verilecekse kulanıcıların değil,üreticilerin yaptıkları kardan verecekleri taviz olmalıdır.  bence.
fikrinize katılıyorum.ama bu tavizler tek taraflı değil her yönüyle katılımlı olmalı.

http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/gule-gule-brodway-hosgeldin-corolla/msg76436/#msg76436
link ile sitemizde kendinizi tanıtarak giriş yapmıştınız.Tarih:Aralık 15, 2008
ve ilk mesajınız:
Alıntı
Selamlar 11 yıllık emektarı satıp  :(2004  1,6 corolla terra aldım   şimdilik süper aklımdaki soru lpg taktırsammı,taktırmasammı ayda ortalama 1000 km civarı yapıyorum kaba bi hesapla lpg ye harcadığım parayı 2 sene de çıkarabilyorum.siz ne dersiniz.

İlk sorun olarak gördüğünüz konu:
http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/arizami-acaba/msg109744/#msg109744

Alıntı
Merhaba,
Aracım 2004 COROLLA ,1,6 vvti sorunum şu:
otobanda 120-130 la falan giderken, vitesi boşa aldığımda devir saatinin düşmediğini,hala gaza basmışım gibi çalıştığını fark ettim.Ama bu her zaman olmuyor.Hatta bunu far ettiğimde durdum,devir kendi kendine 1000-2000 devir arasında arttı,azaldı.Bu kısa mesafelerde veya düşük hızlarda olmuyor.Acaba bunun sebebi ne olabilir.
Tarih:Nisan 13, 2009
Aradan yaklaşık 4 ay  geçmesine rağmen sesden dolayı hiç bir şikayetinizi göremedim.Ta ki aradan 1.5 sene geçene kadar.1.5 sene sonra aracın sesli olduğuna kanaat getirdiniz.Helal olsun diyorum.aracınızı çok çabuk tanıyormuşsunuz.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Mart 08, 2010, 07:29:20 »
ben buranın fikirlerin paylaşıldığı  bir yer zannetmiştim.demekki sadece iyi fikirlerin paylaşılması lazımmış.
çin malına gelince de,5 sene sonra hep beraber görecez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 08, 2010, 08:04:25 »
  Evet, fikirler paylaşılıyor, sizin fikirleriniz olduğu gibi diğer arkadaşlarında fikirleri ve tecrübeleri var.

Gürültü demişsiniz ancak ne gürültüsü olduğundan bahsetmemişsiniz? Yol, lastik, motor, rüzgar, müzik, egzoz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 08, 2010, 08:13:51 »
ben buranın fikirlerin paylaşıldığı  bir yer zannetmiştim.demekki sadece iyi fikirlerin paylaşılması lazımmış.
ben geçen gün gördüm. direksiyon altı plastik o kadar sert ki, euroncap testinde mankenin sol bacağını koparttı. ha eceldir, bizim arabalardan sağ salim çıkabileceğimiz hiçbir zaman kesin değil ama tedbir iyidir...

birde kafama şu takılıyor, bu çin malı aracın reklamında "50 yıllık mermerler güvencesi ile" diyor. aracın üreticisinden çok dağıtıcısı güvence veriyor veya dağıtıcısının ismiyle satılıyor diyelim. normal mi?
yarın öbür gün sorunlar artsa, ölümler artsa (Allah korusun), mermerler ne kadar sorumlu tutulabilir, gerçekten sorumlumudur? bence üreticisi kadar değildir...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 08, 2010, 08:28:16 »
ben geçen gün gördüm. direksiyon altı plastik o kadar sert ki, euroncap testinde mankenin sol bacağını koparttı. ha eceldir, bizim arabalardan sağ salim çıkabileceğimiz hiçbir zaman kesin değil ama tedbir iyidir...

birde kafama şu takılıyor, bu çin malı aracın reklamında "50 yıllık mermerler güvencesi ile" diyor. aracın üreticisinden çok dağıtıcısı güvence veriyor veya dağıtıcısının ismiyle satılıyor diyelim. normal mi?
yarın öbür gün sorunlar artsa, ölümler artsa (Allah korusun), mermerler ne kadar sorumlu tutulabilir, gerçekten sorumlumudur? bence üreticisi kadar değildir...

Murat Selamlar, bu mermerler dediğin şirket dolandırıcı zaten, arkadaşımın babası 10 15 yıl kadar önce bunlarla iş yapmış ve o dönem bu firma herkesi dolandırmış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Mart 08, 2010, 09:03:18 »
biri çin malı mı dedi:(( 60 yıllık...güvencesi ile reklamı yapılaı c...ry marka jeep görünümlü sıfır aldığı araç aile geçen ay arkadaşım Ankara yolundayken bir bakıyo sol teker çikmiş araçtan önde gidiyor canlı örneği..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 08, 2010, 09:04:18 »
Ahmet Bey, gürültünün pek çok kaynağı vardır araçlarda:

- Motor
- Hava Direnci
- Lastik
- Hava Filtresi
- Fan
- Egzoz
- Vites Kutusu
- Süspansiyon

Sizin şikayetinizin kaynağı bunlardan hangisi veya hangileri?

Sorunsuzluk ve kullanıcı memnuniyeti farklı şeylerdir. Bir araç sorunsuz olabilir ama kullanıcısının beklentilerini karşılamıyorsa o sorunsuzluğun kullanıcı için fazla bir değeri olduğu tabi ki söylenemez. Burada kullanıcının dikkat etmesi gereken nokta önceliklerini iyi belirledikten sonra, iyi araştırıp, rasyonel kararlar verebilmesidir.

2-biz kulanıcıların beklentilerimizi yüksek tutmamız gerekir, ki bu üreticiler beş kuruşluk izolasyon malzemesinin hesabın yapmasınlar.zaman artık değişti.seçenek çok.çinliler-koreliler  koşarak geliyor.belki şimdi değil ama bir kaç sene içinde çok kaliteli ve ucuz arabalar yapacaklar.ve bu toyota vw ford vs hem çok daha kaliteli hem de ucuz arabalar yapmak zorunda kalacaklar.
Maalesef rekabet arttıkça araçlardaki aksesuarların sayısı ve araçların albenisi artıyor ama kalite için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

Kullanıcıların beklentileri farklı olduğu için algıları da farklı olabilir. Birini çok rahatsız eden bir ses başka birisi tarafından algılanmayabilir bile.

4-taviz verilecekse kulanıcıların değil,üreticilerin yaptıkları kardan verecekleri taviz olmalıdır.  bence.
Hiç bir üretici karından taviz vermek istemez, karı düşen bir şirketin CEO'su bir dakika bile yerinde duramaz, şirketin hisseleri tepetaklak olur, ratingleri düşer ve şirketin tekrar toparlanması uzun zaman alabilir. Dolayısıyla tüm üreticiler kalitelerini buna göre ayarlarlar.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 08, 2010, 09:40:53 »
Broadway ile 2004 Corolla arasında pek bi fark yokmuş yani nerdeyse yokmuş. Bizim Yarisler de Torosa eş değer o zaman. Vay halimize bilinçli kullanıcıya bak :) Madem farkı yok niye aldınız arabayı :)
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #15 : Mart 08, 2010, 11:08:52 »
biri çin malı mı dedi:(( 60 yıllık...güvencesi ile reklamı yapılaı c...ry marka jeep görünümlü sıfır aldığı araç aile geçen ay arkadaşım Ankara yolundayken bir bakıyo sol teker çikmiş araçtan önde gidiyor canlı örneği..

gecen yaz Çanakkale lapsekide,lapseki -- gelibolu arası sefer yapan vapura bınmek ıcın sıraya giren oo malum marka jip 1 saat sıra yuzunden dur kalk yapınca herkezın gözu onunde cayır cayır yandı.Allahtan erken mudahale edıldı.Yoksa sıcrayıp 1-2 araca sıcrayıp daha buyuk felaketler yasayabılınırdı. Üstelik sahibinin demesı uzerıne jıp 1 aylıkmıs ılk defa uzun yola cıkmıs.Şimi ben bu markaya sevdıklerımı bınıdırıp nasıl yola cıkayım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 08, 2010, 11:35:16 »

bu bir efsane değil, bu bir gerçektir ;)

toyota dünyanın "en sorunsuz" markaları arasındadır...

bunu biz söylemiyoruz, istatistikler söylüyor...
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 08, 2010, 11:43:27 »

Utku abi güzelce bir cevap vermiş zaten...

Efet efsane olsa inanmayabilirdik; toyotanın efsane sorunsuzluğu derken zaten gerçek kastedilmektedir... Dünya listelerinde Sorunsuz sayılan bir GERÇEK'e inanmamak ne olarak yorumlanır bilemem.... Sizi kendi yorumunuza bırakıyoruz ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 08, 2010, 11:58:47 »

gugıl amcaya girdim, tırnak içinde yani hepsi dipdibe içinde olsun diye " dünyanın en sorunsuz arabası X" yazdım, aklıma gelen sorunsuz araçlar içinde 10-20 marka yazdım, bir tek toyota çıktı sonuçlarda, diğerlerinde böyle bir şey yok dedi :D bu kadar "kişisel" bir argümana cevap vermek fazlasıyla sıkıcı ancak bir kaç şey yazmadan duramıyorum, bu tutup mercedes konforsuz, bmw sportif değil, alfa romeo çirkin tasarımlı, ruslar kısa boylu, çinliler çok uzun boylu ve hatta zenciler beyaz tenli demek gibi bir şey..neyse ben de counter argument yapayım bari ;

http://www.aracforum.com/genel/9108-en-sorunsuz-araba-toyota.html

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 08, 2010, 12:22:33 »
ben buranın fikirlerin paylaşıldığı  bir yer zannetmiştim.demekki sadece iyi fikirlerin paylaşılması lazımmış.

Burası tabi ki fikirlerin ,olumlu veya olumsuz olmasına bakılmaksızın, paylaşılabildiği seviyeli bir ortam fakat, eleştirilerimiz suçlayıcı ve aşağılayıcı olmamalı bence. Saygı çerçevesinde istediğiniz fikrinizi beyan edebilirsiniz bunda özgürsünüz. Diğer üyeler de sizin buraya yazdığınız fikrinizle ilgili olumlu, olumsuz yorum yapmakta en az sizin kadar özgürler.

Aracınızdaki gürültüye gelince; Hakkı Bey'in de değindiği gibi probleminizi biraz daha açıklayıcı yazarsanız sıkıntınızın çözümlenebilmesi için teknik bilgisi kuvvetli arkadaşlarımız size yardımcı olabilirler.

Çin menşeyli araçlara gelince; elbette ki piyasadaki diğer firmalarla rekabet edebilecek seviyeye gelebilmeliler fakat bu duruma ulaşırken piyasa sürdükleri araçları test aracı, kullanıcıları da test mankeni olarak kullanmamalılar. Yukarıda arkadaşlarımızın belirttiği örneklere ek olarak ben Ncap testinde gördüğüm, kendisi basit ama etkisi önemli bir örnekle açıklamaya çalışayım: 2010 model araçlarında bile direksiyon mili tek parçadan oluşuyor, önden alınan ağır bir darbede direksiyon mili direksiyonu delerek bir mızrak gibi sürücünün göğüsüne saplanabiliyor. Normalde direksiyon mili iki parçadan oluşur ki bu tip darbelerde kırılabilsin ve sürücüye zarar vermesin. Benim 1981 model Taunusumda da iki parçaydı yani 29 sene önceki araçda bile düşünülmüş bir önlem 2010 model arabada yok. Bu maliyet azaltmak için yapılıyorsa şayet insana verdikleri değerin tartışılması gerekliliğini açıkça belli ediyor.

Saygılarımla