Gönderen Konu: Toyota Verso EuroNCAP testlerinden 5 Yıldız aldı  (Okunma sayısı 5302 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Toyota Verso EuroNCAP testlerinden 5 Yıldız aldı
« : Mart 06, 2010, 14:26:32 »

Toyota Verso, EuroNCAP çarpışma testini en yüksek derece olan 5 yıldız ile tamamladı. Mart 2010 tarihli testten 5 Yıldız almayı başaran tek araç Toyota Verso oldu.

Toyota Verso, EuroNCAP’in Mart 2010 tarihinde açıklanan en son testinden “5 Yıldız” alarak Toyota’nın güvenli araçlar üretme konusuna verdiği önemi tescil etti. Türkiye’de Adapazarı fabrikasında üretilen Toyota Verso, EuroNCAP’in yeni kriterler ile daha da zorlaştırdığı testi en yüksek puan olan “5 Yıldız” alarak tamamlayan tek araç olmayı başardı.

EuroNCAP çarpışma testi 2009 yılında yenilenen kriterler doğrultusunda; yetişkin koruması, çocuk koruması, yaya koruması ve güvenlik asistanları olmak üzere dört ana kriter üzerinden gerçekleştiriliyor. Yapılan testler sonucunda yüzde 100 üzerinden değerlendirilen araçların testi başarı ile tamamlaması için her alanda yüksek puan alması bekleniyor. Toyota Verso, EuroNCAP’in en son güvenlik testinde “Yetişkin koruma” disiplininde yüzde 89, “Güvenlik asistanları” disiplininde yüzde 86, “Çocuk koruma” disiplininde yüzde 75 puan ve ”Yaya koruma” disiplininde yüzde 69 aldı.

Kriterleri kademeli olarak daha zorlayıcı hale getirilecek olan EuroNCAP testinde 2012 yılında özellikle “Yaya koruma” disiplininde minimum yüzde 60 puan zorunlu hale gelecek. Toyota Verso ise elde ettiği yüzde 69 değerindeki puanı ile şimdiden 2012 standartlarında güvenlik değerlerine sahip olduğunu kanıtlıyor.

iQ, Avensis ve Prius modellerinin 2009 yılındaki üstün başarısının ardından Toyota Verso, 2010 yılının zorlayıcı kriterlere sahip EuroNCAP testinden 5 yıldız alan ilk araçlardan biri oldu.

Link:
http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=7754

Toyota Club Türkiye

Toyota Verso EuroNCAP testlerinden 5 Yıldız aldı
« : Mart 06, 2010, 14:26:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Verso EuroNCAP testlerinden 5 Yıldız aldı
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2010, 16:21:12 »
Verso güzel araba, fiyatı da fena değil. Niye daha çok tercih edilmiyor anlayamıyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2010, 19:14:12 »
gercekten Alper abi dizeli olsa çok güzel ve şık bir arac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2010, 20:28:58 »
Verso güzel araba, fiyatı da fena değil. Niye daha çok tercih edilmiyor anlayamıyorum.
Tüketici davranışları gerçekten çok ilginç ve beklentilerin dışında olabiliyor. Bir şey tuttumu bir çok kişi onun peşinden gidiyor, tutumadımı da ne olursa olsun piyasada yer edinemiyor. Ayrıca Taylan'ın da söylediği gibi bence de motor konusunda bazı rakiplerine karşı (en başta Scenic) dezavantajı var. Motor derken yanlış anlaşılma olmasın, motor segmenti olarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 07, 2010, 01:29:43 »
kullanıcı bazı arabalardan tırsıyor. mesela kırıkkale, herkeste ya broadway veya kuş serisi, biraz paralılarda opel astra, en son passat. anlatamazsın. efsane astradan daha masrafsız diyosun adamlar tutulmuyor diyor direk. kim tutmazsa tutmasın, ben tutuyorum toyotayı...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 07, 2010, 01:32:08 »
kullanıcı bazı arabalardan tırsıyor. mesela kırıkkale, herkeste ya broadway veya kuş serisi, biraz paralılarda opel astra, en son passat. anlatamazsın. efsane astradan daha masrafsız diyosun adamlar tutulmuyor diyor direk. kim tutmazsa tutmasın, ben tutuyorum toyotayı...
efsanenin satışı çok rahat yaa , daha çok tutuluyor. Ölüsü bile peynir ekmek gibi gidiyor. (karbüratörlüleri biraz zor satılıyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ---2012 auris comfort plus---
  • Araç: Auris
« Yanıtla #6 : Mart 07, 2010, 01:47:29 »
bir toyota verso kullanıcısı olarak aracımdan gerçekten çok memnunum.ama dediğiniz gibi dizel olsa daha iyi olurmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2010, 02:20:50 »

Valla canakkale'de en cok tutan marka toyota trafıkte her 3 aractan bırı kesın toyotadır tabii satan servisin etkisi cok büyük.Zaten turkıyenın sayılı plazaları arasına gırdıler sımdıden.Vede canakkale oldum olası 2 markayı cok tutuyor 1.Toyota .2 Hyundai gercekten 0 ve 2. ellerı cok yuksek bızım gıbı cogu aılede'de 2 arabadan'da var :) .

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2010, 13:08:25 »
benim bi arkadaşımelindeki corolla 2009 u sattı 2010 verso aldı ....imkan varsa yaptığında yanlış yok bence araba gerçekten süper ...bayide incelemiştim bayıldım cihaza..... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2010, 13:34:25 »
Türkiyede otomatik vitesi satılmıyor bence en büyük eksiği budur, aynı şey urban içinde geçerli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 11, 2010, 14:56:40 »
dizel otomatiği olsa gözümü kırpmam alırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 11, 2010, 14:59:20 »
O fiyata Vw Touran alabildiğinizden olabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 11, 2010, 16:24:03 »
Touran Versodan da az tutulmuştur herhalde, tam satış rakamlarını bilimiyorum gerçi.

Otomatiği yok mu hakkaten Verso'nun Türkiyede? İnanılmaz bir hata eğer yoksa. Fiyat listesinde göremedim çünkü.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 11, 2010, 17:32:35 »
  İzlenimlerime göre o segmenti Scenic almış durumda Türkiye için. Yoksa Mazda'nın da, Ford'un da aynı segmentte güzel araçları var. Ancak tüketici talepleri tek bir noktadan oluşmuyor. Ulaşılabilirlik, ekonomiklik, tüketim, konfor gibi etmelerin birkaçında optimumu ve bazılarında ise en iyiyi yakalamak gerekiyor. Ondan sonrası zaten tüketici alışkanlığı haline dönüşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 11, 2010, 17:47:50 »
Bu sadece Türkiye'de üretiliyordu di mi.. Ülkemiz için çok çok güzel bir haber. Karlı çıkarız bu işten.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Mart 11, 2010, 23:18:27 »
Bu sadece Türkiye'de üretiliyordu di mi.. Ülkemiz için çok çok güzel bir haber. Karlı çıkarız bu işten.
inşallah hayırlısı olur, ülkemiz ve toyota için.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 12, 2010, 02:11:51 »
Touran Versodan da az tutulmuştur herhalde, tam satış rakamlarını bilimiyorum gerçi.

Otomatiği yok mu hakkaten Verso'nun Türkiyede? İnanılmaz bir hata eğer yoksa. Fiyat listesinde göremedim çünkü.
Evet , aslında sınıfındaki araçlarla kıyasladığımızda yetesince tutulmuş bence
Ama ben touranı tercih ederim , Ayrı bir güven hissi veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Mart 12, 2010, 04:31:38 »
touran fıyatından dolayı hıc tutulmadı scenıc ve ford c max sınıfının lıderi ama yenı kasa verso kullanmak cok ayrı bır zevk test etmek ıcın plaza mudurunun aracını kullanmıstım tek sevmdıgım ozellıgı gostergelerın ortada olması cok can sıkıcı bır durum olmus gerı kalan tum yonlerı sahaneydı aracın....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 12, 2010, 09:17:44 »
touran fıyatından dolayı hıc tutulmadı scenıc ve ford c max sınıfının lıderi ama yenı kasa verso kullanmak cok ayrı bır zevk test etmek ıcın plaza mudurunun aracını kullanmıstım tek sevmdıgım ozellıgı gostergelerın ortada olması cok can sıkıcı bır durum olmus gerı kalan tum yonlerı sahaneydı aracın....
Anlayamadım taylan bey , Versonun göstergeleri bizim araçlar gibi direksiyonun arkasında. Fiyatlarıda touranla aynı. Hatta donanımına göre düşünürsek vw daha uygun fiyata daha donanımlısını veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 12, 2010, 10:16:22 »
Volkswagen'in reliability index'ten aldığı puanlar rezalet.

Buradaki sayılara göre bir Touran bir Corolla'dan 11 misli daha fazla masraf çıkarıyor.
http://www.reliabilityindex.co.uk/

New beetle 3 misli  (aferin)
Passat 6 buçuk misli
Sharan 12 misli
Tuareg 13 misli
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac